icon

Manžel nechce byť pri pôrode

5. okt 2023

Ahojte, je tu niekto, kto to mal tiez tak? Mojho som sa dnes pytala, ci by siel so mnou na taku teho predporodnu pripravu, chodi sa tam v paroch.😁 A on rezolutne odmietol, ze co by tam robil a pri porode takisto. Ze tam ma byt lekar a sestricky😁😁😁 On je taky, ze s nim sa pohnut neda, takze viem, ze to ozaj tak bude.
Ze on chce vidiet dieta umyte a zabalene uz.
Je mi jasne, ze z neho hovori strach, ze "nieci uvidi" a odpadne pri tom..

luccija
6. okt 2023

@luteam môjmu povedali kde má stať dali mu potom stoličku a ani sa nepostavil.Ved sa nebude motať pri PA a lekárovi v Ružinove boli prísni tu je vaše miesto a po pôrode som bola zakrytá a on bol vedľa s malou a potom nás supli na chodbu kde mi mal tlačiť na brucho

uskrnica
6. okt 2023

Ja uz som sa stretla aj s takymto nazorom popravde a aj ked ten moj pri porode so mnou bol, radsej by som bola, aby tam nebol 😂 Takze to len respektuj a moznoze to bude tak len lepsie 😀

taminka1986
6. okt 2023

Bozee,to je posero. Ved bude stat pri hlave a neuvidi nic co by nemal. Ale to uz je na nom no ked nechce nech radsej nejde,nenutila by som ho. Ja som tiez nechcela a musela som tam na tej sale vydrzat🤣🤭

nevenka
6. okt 2023

@luccija moja svokra bola pri porode a maleho videla vychadzat v odraze v okne, rodila som v noci 😅, ale ona je zdravotna sestra a robila na porodnici kedysi. Ale mojej sesterke sa stalo, ze sa lekar spytal, ci chce vidiet vychadzat hlavicku a ked povedal, ze ano, tak ho zavolal sa pozriet 🙈. Aj muzovho kolegu takto doktor zavolal...🙂.
No ale pri mne by sa to nestalo, hlavne pri poslednych 2 detoch, lebo ja som ani netlacila, ledva stihol doktor dobehnut a chytat dieta, nie este tanecky okolo toho. Vyleteli ako supermani.

jaond19
6. okt 2023

@walentina7 tak buď samostatná a poroď bez zdravotnika, a nebuď rozmaznaná a poroď na dlážke.

slovakboy
6. okt 2023

Nemusí byť pri pôrode samotnom, ale môže byt s tebou celý čas pred tým. V čakačke, keď prechadzas bolesťami. Pre moju manželku to bolo dôležitejšie ako prítomnosť na porodnej sále. Inak by tam bola sama len ona a bolesť. Občas prišla sestrička. Teba čaká niečo podobné a veľmi by ti pomohlo keby ti pomáhal podporou. A aj na tej sále keď by bol, on nemusí pozerať ti medzi nohy. Samotné finále trvá pár minút. Stačí ťa držať za ruku a môže byt otočený opačným smerom.

autor
6. okt 2023

Ja ho tam chcem hlavne kvoli tomu, aby sa ku mne slusne spraval personal..lebo zazila som si svoje. A vtedy oni maju vacsi respekt.

jankak055
6. okt 2023

@denithestrange1993 veru tak 😉😆 manzelovi by som vysvetlila ze treba znasat vsetko ohladom dietata. A byt zene oporou...

kendova_anna
6. okt 2023

A tak to zas nie je pravidlom. Ale no je to take, ze kazda zena podla mna chce, aby tam s nou muz bol, drzal ju za ruku a bol jej oporou. A nie je to podla mna na skodu ani pre muza, aspon, tak vidia, ze to nie je len tak a mali by si matky svojich deti o to viacej vazit

luccija
6. okt 2023

@kendova_anna môj sa len rozprával on mal z toho kabaret, ale poznám jeho humor a sestričky sa s ním nasmiali.Len raz mu PA povedala nech mi zatlačí hlavu k hrudi tak ma potlačil ako by som bola gumenna hneď som ho poslala sadnúť.Napriklad ja by som nezniesla, keby ma tam masíroval, chlacholil, hladkal vedela som, že to musím zvládnuť sama stačilo mi, že tam bol
@nevenka uf to by som nechcela vidieť :(pre muža bol pôrod taký emotívny zážitok, že nevedel v noci spať a stále mi písal nech pošlem fotky malej a budil ma🙂

alenkamodra
6. okt 2023

Rodila som 4x a ani raz nebol manžel pri tom. Nechcel, ani ja by som nechcela. Priviezol ma, počkal a po pôrode bol s nami na sále. Ja ak by som tam nemusela byť, tak tam nie som 😉 Ako už bolo spomínané čerstvo narodené "špinavé" bábo nie je práve idol krásy. Deti som držala až keď ich zabalili do plachtičky na moje požiadanie. Koža na kožu nie je pre mňa. Dojčila som všetkých cca 2 roky, máme pekný vzťah a žiadnu traumu. Odporúčam rešpektovať manželove rozhodnutie. Zázrak zrodenia nie je pre každého taký magický ako sa píše v časopisoch 🙂

2006_1211
6. okt 2023

Aj môj tak hovoril a nakoniec išiel a zadná príprava nič a dokonca sa tam aj pozrel

julish
6. okt 2023

@janage ja nechapem, ze preco muz, co nechce byt pri porode, ma ist az na zaver, ved az vtedy je to krvave a nema ako pomoct. To akoze sme animatorky? ma tam byt a masirovat krize v prvych dvoch fazach, doslaka

drakvak
6. okt 2023

A niekto iný ako manžel by s Tebou nechcel byť? Sestra, priateľka, ideálne ak už majú pôrod za sebou. Je to veľká opora mať tam niekoho blízkeho, môj manžel bol pri oboch a neskutočne mi to pomohlo. Ale on sám chcel byť pri tom.

misinka26
6. okt 2023

Akože sorry napíšem to naplnú hubu... keď "šuk_ť" to áno ale keď má jeho žena v bolestiach rodiť ich spoločné dieťa, ta už zrazu nie netreba ho tam, veď nech si to sama odtrpí... tak keď sme dvaja na výrobu, tak buďme dvaja aj na toto... či v dobrom aj v zlom je len keď je "pánkovi" blažene?
@tykat @nika_val Aká móda pre Boha? Viete načo je bonding? Asi nie inak by ste takúto blbosť nenapísali...

nika_val
6. okt 2023

@misinka26 ano vieme načo je bonding 😊
A zato musime s tym suhlasiť ake je to super, úžasné ? Nemyslím si.
Keď mi/nám raz príde nepríjemné aby na nás bolo položenŕ dieťa celé od krvi, mazu a možno aj iného tak je to náš nazor a keď to raz nechceme tak to nechceme..
Ja na tom nevidím nič zlé.. aj ty máš predsa veci ktoré ti prídu nechutné a proste ich nerobíš
Ja som nepovedala že je to zlá vec.. iba že ja ju nechcem a príde mi že v dnešnej dobe sa to neustále niekde vyťahuje ukazuje a hovorí sa o tom ovela viac ako predtým - preto som to nazvala moda

syslik81
6. okt 2023

@luteam ale je to ich volba rovnako ako nebyt pri porode 😉

sense
6. okt 2023

A vie tvoj manžel ze ho tam chceš mat práve z toho dôvodu, ze potom sa správa personál milsie?

misinka20
6. okt 2023

@nika_val tak to som zvedava co budes robit ked sa ti posere az za usi, pogrcia teba aj okolie, ocika ta a ine veci co deti robia... pisala si, ze nemas deti, ver mi ked raz babo budes cakat a porodis ho budes ho chciet pri sebe nech bude akekolvek... ale to pochopis az potom...

rozkvet1
6. okt 2023

Keby som bola chlap, tiež by som to nechcela vidieť. Oni to ,,vidia,, inak, z ineho uhlu a nedivím ak má z toho nejaký chlap traumu po pôrode

sense
6. okt 2023

@luccija kľudne môže chlap vsetko vidieť, môj nestal pri hlave, bol z boku a videl ako vyťahovali dcéru vakuom, nakoľko ja si. Pamätám len ako som videla izbu plnú personálu (od duly, cez pôrodnika, asistenta až po neonatologa) a lekára s nožnicami a posledne co som počula bolo ze strácajú odozvy dieťa musí okamžite von, a následne si pamätám len to ako vravím mužovi... Co sa stalo, ved ona neplač... (neviem ci všetky deti plaču alebo nie, keďže vo filmoch vždy dieťa plakalo)...

diablikovci
6. okt 2023

@nika_val Môj manžel tiež nechcel byt pri pôrode ako v pohode. Ale ja som tiež netrvala natom aby som videla dieťa hneď, ale Lekarka - že mamička kuk a ja som sa pozerala a ona tu je vaše dieťa ;).

luteam
6. okt 2023

@syslik81 isteze ale potom nech neplacu ze maju traumu ked sa pozeraju ako dieta vychadza von

luteam
6. okt 2023

@nika_val ano hovori sa o tom viac (o bondingu) a chvala Bohu pretoze to je velmi podstatna vec a treba to zdoraznovat aby to bolo vo vsetkych porodniciach samozrejmostou lebo casto je to aj v dnesnej dobe zenam odopierane viem o com hovorim rodila som 3 roky dozadu a maleho mi doniesli az v perinke po hodine ze vraj na prisatie samozrejme ze sa to nepodarilo a prisli hned reci ze mam blbe bradavky 🤦‍♀️ samozrejme potom som rozkojila lebo som to velmi chcela ale to je uz ina tema. Skratka je to dolezite a vedecky podlozene a o to ide. Ale na druhej strane chapem ze niekto preferuje aby sa babo najskor utrelo ale mne to teda bude jedno pri nadchadzajucom porode ja budem hlavne stastna ak mi ho hned daju 🙂

tykat
6. okt 2023

@misinka26 bonding je muz pri porode? To som nevedela.

janage
6. okt 2023

@julish tak nevieš čo ten muž má za sebou. Možno veľmi zlý zážitok a nemocnicu dlhšie nedáva lebo nemocnica. Možno je toľko rodiciek naraz, že sa proste nedá ako pri mojej prvej.
Ja som mimochodom mala najbolestivejsiu poslednú fázu a veru mi dobre padlo stiskat niekomu ruku niekomu blizkemu pri kontrakciach hlavne keď všade okolo mňa boli sami cudzí ľudia.
Druhý pôrod ako som písala, sme nemocnicu nestihli. Nechcela som ani omylom rodiť mimo pôrodnice. Neboli sme teda na niečo také pripravení. Boli sme sami dvaja, sanitka došla až po. A ocko si svoje dieťa chytil, odmotal šnúru aj upratal bordel čo ostal. Nemohol odpadnut, nemohol odijst, musel to dať.
Mal by sa pár dohodnúť. Ale tak ako niekto nedáva nemocnice všeobecne, niekto ocení skôr prítomnosť počas dlhých stupnujucich sa kontrakcii a niekto vtedy chce byť sám a chce zdieľať práve ten moment narodenia potomka.

misinka20
6. okt 2023

@tykat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ asi tolko k tebe...

mamutka
6. okt 2023

Mne sa zdá úplne normálne a prirodzene, že muž je svojej žene oporou pri pôrode, my sme spolu strávili dlhé hodiny a naozaj mi pomohol pri bolestiach masážou chrbta. Veľmi zle sa pozeralo na ženu, ktorú som chvíľami videla zvijat sa samu v izbe. Možno chcela byt hrdinka a možno sa ten jej na ňu vykašľal v najťažšej chvíli a videla akurát tak nás dvoch pekne spolu…. A áno, aj preto som ho tam chcela, aby si personál dával pozor na správanie voči mne.
Keď muž potrebuje mať hlavne svoj názor, pohodičku a právo rozhodnúť sa hlavne vtedy, keď žena sa tam cele hodiny trápi, podľa môjho názoru by mal trochu prehodnotiť priority. Keď tam žena chce byt vyslovene sama, ok, aj keď to nechápem, treba rešpektovať. Poznám takú osobne a teda ani v iných veciach jej nakoniec muž nie je oporou, takže asi vie, prečo každému tvrdí, ze to ona ho tam nechcela

mandarinka555
6. okt 2023

Mne to príde ako posadnutosť niektorých žien, len aby ten nešťastník videl, ako "trpíte" 😂 Keď nechce, tak nechce...Keby ťa niekto do niečoho nútil, páčilo by sa ti to, že?

tykat
7. okt 2023

@misinka20 plieskaj si na celo kolko chces, chlap pri porode nie je bonding.