Manžel odmieta sex po pôrode
Baby,mam taky intimny problem.Mala som manzela pri porode a mam pocit,ze teraz ma strach mat so mnou sex.Ten sme mali naposledy v 12tt a odvtedy nic.Dokoca ked som bola v porodnici zariadil malemu samotnu izbu,spolu s postelou pre mna,vraj aby mohol pokojne spat,ked chodi do prace na zmeny.Radsej sa venuje malemu ako mne.Ked maly spi a mame chvilu pre seba,chodi ho stale kontrolovat sedi pri nom. Baby zacinam byt zufala...ked sa s nim o tom rozpravala,povedal,ze som po porode moc vztahovacna a domyslava ... ako to mám riešiť?
@luciaminarechova samozrejme, nútiť nemá zmysel. Ja som sa opýtala, či tam chce byť so mnou a on chcel. Nie preto, že by si snáď myslel, že bez neho to nezvládnem, (to by bol ale poriadne domýšľavý ješita 😀) ...ale preto, že to chcel zažiť. Nás to veľmi spojilo a spája, som rada, že tam bol a nikdy som nemala dojem, že by ma preto považoval za nejakú nesamostatnú existenciu. Naopak, vždy, keď sme sa o tom rozprávali, vyjadril mi svoj obdiv. Myslím, že o mojej sile vôbec nepochybuje 😎
Možno sa niekomu budem zdať divná, ale čo už. Vzťahy medzi mužmi a ženami sú vďačná a nekonečná téma. Základom každého jedného vzťahu je tolerancia, prijatie toho druhého takého, aký je, nesnažiť sa ho zmeniť. Mám pocit, že v súčasnosti akoby ženy mužov oberali o to maskulínne, čo v nich je. Ja netvrdím, že muž nemá žene pomôcť, keď potrebuje, netvrdím ani to, že žena sa musí hrať na hrdinku. Nevkladajte mi do úst slová, ktoré som nevyslovila. V príspevku zovšeobecňujem, nemám na mysli nikoho konkrétneho. Ale faktom je, že muži sú stavaní na rozkoš, vďaka ktorej je dieťa počaté, to ostatné potom zvládajú podstatne horšie ako ženy. A vyrovnávajú sa s tým po svojom... Príroda to tak skrátka zariadila. Muž je živiteľ rodiny, žena sa o ňu s láskou stará. Nie som z iného storočia a je úplne jedno, v akej dobe žijeme. Genetika je rovnaká.
@alaguema Prajem vám to. Úprimne. Všetko je individuálne. Ak ste to tak cítili, potom je to ok. Nech vám to vydrží. 🙂
Tu asi nejde o porod samotny ale ze islo o zivot a teda to si myslim ze rozhadze kohokoľvek... opytaj sa kedy bude sex, nie dalsie dieťa, jednoducho sex.... ked maly spi by som mu jednoducho povedala ze ideme na to... 😀 ak bude utekat ma problem... ☹
@luciaminarechova ale to je v poriadku. Ja sama som za to, aby ženy ostali ženami a muži mužmi. Ale neprítomnosť muža pri pôrode nie je odveká záležitosť, je to len kultúrny vzorec, ktorý si sa rozhodla prijať a riadiť sa ním. V našej kultúre tento prístup prišiel až s príchodom kresťanstva, ktoré napokon ženu, tehotenstvo a pôrod považuje za následok dedičného hriechu, nečudo, že muži k niečomu takému nesmeli mať prístup. Ale pohanské zvyky sú ešte celkom iné. Pri pôrode bol prítomný aj otec dieťaťa a bol to on, ktorý priložil dieťa matke na prsia a prerezal pupočnú šnúru. Potom sa postaral o ženu, umyl ju a udržiaval v teple.
A ďakujem 🙂
@alaguema Tak to som nevedela. 🙂
No co uz. Chlap videl namiesto navonanej ruzovej muslicky roztrhanu zakrvavenu jamu levovu, ako z nej vyliezlo nieco krvave, namodrale, co mu uz niekolko mesiacov neda spavat...
A teraz ma akoze dojst k manzelke, celu tuto epizodu, co ju ma pred ocami v hlave preskocit a ist znova do zabavneho parku sa vysantit s vidinou, ze cele toto sa moze zopakovat? Proste su chlapi a chlapi. A u niektorych chut na navstevu klesne.
A je tu nielen aspekt ich ega, ale aj aspekt toho, ze vidia svoju princeznu sa tam hodiony trapit, plakat, trhat si vaginu a potom dva mesiace sediet na deravom vankusi. Princeznu, co po porode place pod paplonom, lebo s nou lomcuju hormony. A chlap proste nevidi do hlavy, neciti, ze zena ma mozno aj napriek tomu vsetkemu radost z toho ze dala zivot. Chlap vidi len to navonok a verte mi, ze nie vzdy je to prijemny pohlad, ako sa jeho manzelka prichodom dietata zmeni.
A ano, je tu aj podvedomy strach z toho, ze sa to zopakuje.
@sorciera24, ale nie, vobec nie. To bol len priklad, ako bolo spominane, ze nech sa zeny nedivia, ked je muz pri porode, ze si najde potom milenku. Tak som napisala, ze poznam pripad, kedy pri porodoch nebol a nasiel si milenku. Proste som toho nazoru, ze ci si muz najde milenku alebo nie, nesuvisi s tym, ci bol alebo nebol pri porode. Na milenku si predsa vzdy nejaky dovod najde. (ak chce milenku). To je ako s chlastom. Vzdy ma dovod, ked je alkoholik. K porodu ma ist muz, ktory to zvladne a citi sa na to, a nie ze to pretrpi. Vo vztahu nema byt nic nasilu.
@stary_ujco A presne toto mám po celý čas na mysli. Palec horeee 🙂
@stary_ujco zrejme sú aj takí, ktorí to vnímajú ako opisuješ. Ale potom čo tam robil?? Veď je to svojprávna bytosť, môže sa rozhodnúť a hlavne by mal byť schopný reálne posúdiť svoje možnosti a obmedzenia.
@stary_ujco, tvoj popis je typicky pohlad asi bezneho chlapa, chvalabohu ze ten moj je uplny opak teba.
@alaguema To je mužské myslenie.
@katka1981 ja by som chcela vidieť týchto traumatizovaných chudáčikov, keby museli svojej žene pomôcť pri pôrode v nejakej extrémnej situácii. Proste by to bolo na nich. Snáď by nenechali svoje dieťa a ženu umrieť, prestali by si fúkať bobenká a začali by sa chovať ako muži skutočnej ženy a budúcej matky, nie ako princovia od princeznej z porcelánu.
@luciaminarechova, to je myslenie povrchneho debila, kt, zenu berie, ked je krasna a zalezi mu hlavne na vyzore, pohlad zreleho milujuce muza je iny. Ten miluje zenu aj ked ma mastne vlasy a chlpate nohy, a nosi plienky lebo uz neudrzi stolicu. Asi tak.
Moj muz bol hned pri vzhliadnuti // v strese z porodu.Prveho aj druheho. Bolo mu zle, ked mi zavadzali EPI, sestricky ho museli posadit k oknu.Pri druhej dobe porodnej tlacil silnejsie ako ja🙂))) Doteraz sa na tu jeho červenu skrivenu tvar pamatam🙂)) Nikdy by ma tam ale nenechal. I ked som mu vravela ked islo do tuheho nech kludne ide za dvere a pocka tam.Nesiel, nenechal ma tam, radsej zacal tlacit somnou.Teraz cakame tretie a prve co povedal " Bože, myslel som si, ze uz nebudem musiet ist nikdy rodiť" 😅Ked ideme na UZV na gyndu, tak sa v cakarni poti a je mu nevolno.Ale opakujem, nikdy by ho nenapadlk v tak vyznamnu chvilu nestat pri mne a nasom dietati. A sex? No nemohol sa dockat.Je pravda, ze zo zaciatku sa neustale vypytoval, ci to neboli, ale ryyychlo sa dostal do švungu:')
@katka1981 Všetci muži sú od podstaty povrchní, ak to vnímaš takto. Muži sú lovci, každý z nich uprednostní mladosť a vitalitu. Skôr či neskôr. Klobúk dolu, ak sa tak nestane. A to, o čom tu píšem, nemá nič spoločné s láskou. U muža je láska a sex niečo úúúplne rozdielne.
@duracelka13 som psychologicka a podla mojho nazoru tvoj muz prezil traumu. Ale, nebolo to krvou, pohladom na zakrok alebo nebodaj zhnusenim. On prezil traumu, ze vas strati, ze umriete. Maly skoro umrel, ty si mala vazne problemy. Preto chodi maleho stale kontrolovat, ked spi. Mozno preto sa ta boji dotknut a mat s tebou sex, ze ti ublizi, ze ta to bude boliet - alebo mozno sa boji aj dalsieho dietata, aby sa tato trauma nezopakovala cela, aby znovu neohrozil teba a dieta.
Ako sa on citil pocas toho porodu? Bezmocne. Nezostalo mu nic iba pozerat.
Ja by som mu najskor podakovala za to, ze tam vobec bol. Povedala by som mu, ako velmi tym, ze tam bol pomohol tebe a malemu, aby ste to zvladli. Ze teraz je maly a silny a ze sa uz onho ty nebojis. A ze by si bola rada, aby ta podporil teraz v niecom inom a to v tom, ze sa citis sama. Nemusite mat hned sex, mozete len travit viac casu spolu.
@luciaminarechova, ok, tak mam muza z inej planety, uzavriem to tak.
@luciaminarechova ked je prirodzene, ze muzi su lovci, preto uprednostnia mladost a vitalitu, musi byt zakonite prirodzene, ze zeny (rozumej samicky) uprednostnia peniaze a moc.Ved ked samcek potrebuje plodnost, tak samicka ochranu a zabezpecenie ulovku pre nu a potomkov. Teda ked ma chlap nechce vytahanu, ovisnutu a unavenu, preco by som ja chcela robotnika s nizkym prijmom. Jedine, keby som ho lubila a riaditel fabriky s tucnym kontom, by pre mna nebol atraktivnejsi.Ale to je ina tema🙂
@tinadeville nie som psychologicka, ale vyssie pisem ze to bude v tomto, akurat ty si to napisala úplne do bodky perfektne.
@duracelka13 otazka: manzel chcel byt pri porode? pytal sa pri porod sam?
ak som spravne pochopila, sex bol naposledy ked si bola este na zaciatku tehotenstva???
ak hej, tam nie je zasadnym problemom samotny porod ale skor celkovo jeho postoj k tebe, to ako ta vnima.
- bud ma inu
- alebo ho jednoducho zena-matka nevzrusuje ( co u normalnych chlapov sorry byva presne opacne, lebo ved kazdy jeden chce samicku co mu zaisti pokracovanie jeho rodu )
- je teply?
- ma zdravotne problemy o kt. nevies
- a urcite ma este nieco napadne.....
@duracelka13 ahaaa takze sex pocas tehotenstva nebol, lebo ti ho zakazali....nie preto ze on nechcel.....tak to mu potom ale nemozes skutocne vycitat ze ten sex nebol....4 mesiace po tom ako videl masaker, ktory chudak akos ciastocne svojim oplodnenim aj on sam sposobil - je trosku logicke ze nema chut.
( ps: tvoj manzel asi nie je z tych co od malinka vieli na dedine zabijacky 🙂 , ze? )
A keď to bol taký masaker po porode prečo ho tam nechali aj vtedy?ja som mm nemala pri sebe lebo mam sekciu vtedy nemôže byť ale som aj rada.ono nieje pôrod ako vo filmoch 2x zahakas a babo je vonku a vsetci sú spokojný. Neboj bude to ok a skus si kúpiť afrodiziakum parfém sú drahšie ale dlho vydržia lebo si dávaš po kvapkách to by malo zabrať.ty ho musíš naniesť na to ze sex s tebou je bezpečny on sa bojí že ti možno ublíži keď videl ako dlho ta zažívali a to isté aj zo synom má strach.ja som niečo podobné zažila. Držím palce

@katka1981 neviem, co si chcela povedat poslednym prispevkom?....ze ekd muz nie je pri porode,t ak sa rozvedu, ci ako?