icon

Manžel pri pôrode - za a proti

kristinka128
26. aug 2020

Baby preferujete manzela pri porode alebo radsej nie? Dakujem

Strana
z2
uzanka16
26. aug 2020

Za mňa istotne manžel áno, vo mne to malo psychicku oporu, plus pokým tam nebol sestrička extrémne odmerana, potom som sa s ňou po vadila že chcem tu mať manžela a basta keď som si to zaplatila, prišiel a potom bola milá ako med.

janci05
26. aug 2020

MôJ nebol a ani by som nechcela aby bol. Ani sme sa o tejto možnosti nebavili.

tifi2324
26. aug 2020

@kristinka128 môj manžel bol pri oboch pôrodoch sám chcel.....mne to veľmi pomohlo a celkovo po pôrode bol úplne úžasný keďže videl sám aké je to náročné .....a dúfame že o 9 mesiacov bude môcť byť aj pri treťom pôrode 😉

tncka
26. aug 2020

@kristinka128 bol a boli sme obaja z toho nadseni,aspon ma mal kto hladkat a tisit ked som hresila🤣🤣🤣

andrejka1974
26. aug 2020

Moj pri prvom byt nemohol, pri druhom nestihol pri tretom stvrtom piatom aj siestom uz bol bolo to super zvladaal to a bol mi oporou

angelovka
26. aug 2020

My sme mali nastavene ze ide, no nestihol, bol na chodbe.ked na mna malu polozili,ten prvy kontakt,prvy pohlad,bolo mi luto ze to nevidel,ze tam nebol s nami, bolo to nieco jedinecne. Ak raz bude druhe ,urcite by som chcela aby tam bol

cammille
26. aug 2020

Moj bol 6x, sam chcel, a je to nadherny zazitok byt spolu pri tak krasnom momente😊

noemi155
26. aug 2020

@kristinka128 môj bol a podľa mna super
Veľa sme tam boli len sami a sestrička chodila kontrolovať ozvi malej a ako to postupuje
A neľutuje ani on,že bol
Povedal,aj nabudúce chce ísť
A či má vidí takú alebo takú,bolo mi to jedno,proste to pôrod obnáša a všetko je ľudské

jullietka
26. aug 2020

Moj bol,ale rozhodnutie som nechala na nom ci chce alebo nie. Bol troska z toho mimo,ale dal to nakoniec 😁😁stal mi hlavne pri hlave,ja ma uklunoval ked som uz nadavala 😁😁 mal taku jednu chvilku co som sama videla ze mu neni dobre,ale tak sam sa rozhodol 🙂 ale som rada ze tam bol,prezival somnou kazdu kontrakciu,rozosmieval ma 🙂 inak iba chodila sestricka kontroloval ozvy,tak by som tam bola sama a to by veru nebolo najlepsie pre mna,hlavne na psychiku. Teraz pri druhom uvidime,kedze nevieme ci budeme mat kde dat prvu dceru,tak sa zariadime podla toho

nini1010
26. aug 2020

Bol oba razy a bolo to na nezaplatenie.Najvacsia opora.

pmoricova
26. aug 2020

@kristinka128 áno. Pôrod je zvyčajne dlhy pomôže ti vstať do sprchy ....a psychicka podpora.finale je krátke pri Tom byť nemusí ak si to nezelas tam je už celý ancabel. Ale dovtedy si tam sama alebo s blízkou osobou. Býva to aj 8-10 hodín.

lucilaines
27. aug 2020

Teda baby vy ste ake tolerantne 😀moj chvalabohu chcel byt, ale ak by nechcel, tak ziadne take, ze by som ho nenutila. Samozrejme, ze by som ho nutila, lebo ja som chcela a potrebovala, aby tam bol. Nechcela som byt sama, rodila som vyse 20 hodin a bez neho neviem ako by som to dala, bol mi obrovskou oporou. A take reci, ze nezvlada krv a byva mu zle, no prepac, ale ked ja musim zvladnut porod, tak jeden chlap hadam zvladne kvoli mne stat pri hlave a vidiet tu trochu krvi. Ma 9 mesiacov na to aby sa pripravil. Tiez sa ma nikto nepytal , ci chcem byt pri porode, proste musim aj keby mi bolo neviem jak zle z krvi. Ja si myslim, ze po celom tehotenstve co zena absolvuje a teda potom porod, to je naozaj najmenej co ten chlap moze pre nu urobit, ze pri tom porode bude ak si to ona zela. Ak by moj odmietal, ja by som ho seriozne nakopala do zadku nech sa vzchopi a chova jak chlap co dokaze splodit dieta a ocakava odo mna, ze mu ho vynosim a porodim.

ankare
27. aug 2020

Jasne, ze ano 😊

kikavadi
27. aug 2020

Môj manžel nechcel byť pri pôrode. Napokon bol so mnou pri 1. pôrode, až kým ma nevzali na sál na akútnu sekciu. Pri druhom pôrode zas že asi nebude. Ratala som s tým a nakoniec sa ani nepohol odo mňa a bol mi najväčšou oporou. Druhý pôrod bol prirodzený.
Keď sa bavíme hypoteticky o 3. pôrode, tak už vraví, že by išiel so mnou ☺️ že on ma tam nemôže v tom stave (bolesti, atď) nechať samu 😃❤️ a hlavne bol taký šťastný, keď malého hneď videl 😊

majulino
27. aug 2020

Moj bol pri vsetkych troch. Nase tretie babatko ma 11 dni. Neviem si predstavit, ze by nebol pri porode. Bol mi obrovskou oporou. Samozrejme som ho do nicoho nenutila. Sam sa rozhodol, a ja som mj za to velmi vdacna

saskia_98
27. aug 2020

Moj bol a strasne sa boji krvi ale dal to na pána. Ani raz mu neprislo zle a som stastna ze tam bol kedze som mala komplikovany porod a videl ako zena pri tom trpi a ako som behom sekundy upadla do bezvedomia .. A sam je nazoru ze kazdy chlap by mal ist ku porodu aj ked zo zaciatku nechcel ist ale zhodou okolnosti bol doma a som ho donutila. Inak pre mna bol velka psychicka podpora.

petulda333
27. aug 2020

@lucilaines ano tolerantna lebo to do vztahu patri. Ja by som ho do toho nikdy nenutila.

masha185
27. aug 2020

@kristinka128 Záleží od povahy manžela...ak je to pohoďák, ktorého len tak niečo nerozhodí tak kľudne...ale ja mám doma nerváka, stresmena, ktorý nemocnice jednoducho nedáva tak ho nebudem ani nútiť ísť k pôrodu. Len čo by ma tam vytočil poprípade by bol nevrlý na personál a potom by si to mohli na mne vŕšiť to radšej odrodím sama alebo si zoberiem mamu 🙂

ledgerka
27. aug 2020

Moj bol cely cas okrem poslednych 15 minut, teda faza tlacenia. Bolo to super, podaval mi vodu, pomasiroval, daval nieco pod zub a hlavne mi robil spolocnost. Inak by son tam bola 10 hodin sama. To ze nebol na konci sme sa dohodli a obom nam to vyhovovalo. Som aj rada ze tam nebol, asi by ma rozptyloval kedze to vobec neslo lahko.

caroline11
28. aug 2020

Ja som najskôr nechcela aby bol môj manžel pri pôrode, ale nakoniec som sa rozhodla, že ho chcem mať pri sebe. Cítila som sa lepšie, odreagovala som sa, pomohol mi vstať z postele, odniesť veci na izbu. Mne to pomohlo, po psychickej aj fyzickej stranke. Tuším boli na mňa aj v nemocnici milší😂. Celý čas ma držal za ruku, aj keď to potom ľutoval, pretože som mu skoro zlomila tu jeho keď som dostala kontrakcie 😂. Bála som sa, že sa mu zhnusim alebo niečo také.. Ale to sa nestalo. Kukal sa pekne len na moju tvár a len doktor videl ostatok 😂 a jeho tvár po narodení synčeka stála za to. Slzy šťastia a aj ten pocit, že sme konečne rodina 🥰🤗 neskutočný pocit šťastia a lásky ❤️

Strana
z2