Manžel pri pôrode - za a proti
Baby preferujete manzela pri porode alebo radsej nie? Dakujem
My sme sa hneď na začiatku zhodli že nebude pri pôrode. Ešte by som náhodou musela ja rodiť sama a jeho by oživovali 🙂
Nie, nechcela som ani raz a som s tym v pohode. Nechcela som, aby ma takto videl
@kristinka128 bol oba razy a bol mi velkou oporou.
@kristinka128 môj bol chtiac nechtiac prišli sme v poslednej minúte tak sa zúčastnil pôrodu ,malého videl skôr ako ja plakal ako malé dieťa 🤭🤭🤭
@kristinka128 urcite ano. rodim prvykrat a on je moj muz, otec nasho dietata. chcem, aby tam bol so mnou, aby mi pomohol a dodal silu, ked ja budem mat pocit, ze to uz nedam. aby sa postaral, ak ma premoze strach, aby dohliadol, nech sa nedeje nic proti mojej voli a pod. je to moja najblizsia osoba, clovek, s ktorym je prepojeny moj zivot a aj zivot nasho dietata - porod je prirodzena sucast zivota a ja ho tam rozhodne chcem.
@leonni a on co nato? Chce to aj on? Lebo napr moja kamoska toho svpjho tam dotlacila nasilu a nemalo to dobry vplyv na ich vztah
@petulda333 nastastie chce. v tomto je velmi ustretovy. chodi so mnou aj na predporodnu pripravu. vela veci je prenho novych - je z troch bratov, takze mnohe “zenske” veci boli prenho velka neznama, ale zaujima sa a mna to uprimne tesi, lebo tiez mam pred vsetkymi tymi vecami spojenymi s porodom dost respekt a aj trochu strach (z neznameho).
@kristinka128 moj mm mi velmi pomahal pri porode. 🙂 Sestricky mali o jednu hysterku menej 😁
@leonni to asi kazda mame, resp mali sme. Aj moj muz bol ustretovy a keby som chcela, tak by siel. Ale mne stacilo tych 6ludi co na mna pozerali aj bez neho 😀
Ja som stále túžila po tom aby partner bol pri pôrode, ale nikdy som ho o to nežiadala, nechcela som aby tam išiel len kvôli tomu že JA to chcem.
A keď som otehotnela tak akosi to sám začal hovoriť že chce byt pri pôrode takze ja sa len teším 🙂
@kristinka128 ja som mala bez neho a katasrofa.. bohužiaľ on ale ani nechel byť tak sa stym nedalo nic robit nevedela som snim pohnut aby súhlasil .. zase ja som mala dlhý pôrod takze ta opora by sa mi tam zišla .. ale pri druhom uz by som chcela aby bol uvidíme ako ho na to nahovorim 🙃🙈
@petulda333 no prave preto - ze xy cudzich ludi. preto tam chcem jeho. ale chapem, ze je to individualne. kazda sme ina a inak to vnimame. niekto je radsej sam a spolieha sa vylucne na seba. pre mna je moj muz najblizsia osoba na svete. sam navrhol, ze tam bude a ja sa tesim, lebo chcem, aby tam bol.
@kristinka128 ja osobne by som nechcela aby tam bol somnou
@kristinka128 Ked som povedala muzovi ze som si nie ista ci ho chcem pri porode zahlasil ze to nie je na mne. Ze on tam ide. Tak to som ho hned pekne vyiedla z omylu ze panom pri porode som ja a plati moje slovo. Ale toto vsetko nebolo myslene v zlom....Chcel ist a tak som suhlasila. Zobrala som ho na skolenie aby mi aj nejako pomohol. Skoncili sme cisarskym pri epiduralke... z toho som mala velky strach ze budem hore ked ma budu rezat a tak jeho jedina uloha bola ma zabavat aby som na to nemyslela. Ale on sa len chcel pozerat na operaciu, vkuse nakukal cez tu zastenu a kaslal na mna.🙂
Ale bol rad a je velmi hrdy ze to dal. Je to jedinecny zazitok. Takych prilezitosti sa v zivote vela nestava. Vacsinou tak 1-3x za zivot.
@leonni ja aj z pohladu kedy to uz mam za sebou, som presvedcena, ze som urobila dobre. Sama som mala dost vidiet to vsetko okolo. On by to vidiet nemal. A mala som stastie, v oboch pripadoch som mala skvely personal kt mi dost pomohol. Prvy porod 19h a druhy vyvolany 2h
Jednoznacne ano, bolo to s nim uzasne. Ma neskutocne puto s dietatom, povzbudzoval ma, keby tam neni tak to skonci cs si myslim. Tlacila som velmi dlho, okolo 40 minut. Plus nez maly presiel panvou, tak hodinu so mnou drepoval. Povedal, ze ho to zmenilo, je to zlomovy moment v zivote oboch. A sex a chut k tomu mu to nevzalo. To normal ficime dalej.
moj bude, zijeme v zahranici, tu je to uplne bezne (ani pocas korony to nebolo obmedzene/zakazane a je skor zvlastne, ak je zena sama). Som tu cudzinka. takze uz len preto, ak by som natrafila na debila lekara, prip niecomu nerozumela. Argument, ze nechcem aby ma videl v takom stave, mi pride zvlastny. Ani ja sa v tom stave nechcem nachadzat, ale sme v tom hadam spolu...
Jeden moj znamy povedal ze on by bol praveze nahnevany keby tam nemohol ist, bol to prenho jedinecny moment
@petulda333 tak kazda by mala toho svojho poznat najlepsie. ak by som vedela, ze ten moj ma iste limity, pristupovala by som k tomu inak. predovsetkym zalezi na tom, co je zene-rodicke prijemne a co chce ona sama. mam kamosky, ktore mali pri porode svoje maminy alebo ine kamosky. urcite sa treba nad tym zamysliet a premysliet si, co vlastne chceme.
@gladys_07 zvlastny? Preco? Sme v tom spolu to ano, ale nemusi vidiet to vsetko okolo co zomna vyslo. To ozaj nie. Nech uz je porod prirodzeny akokolvek. Ludia maju robit co im je prijemne. Mne by to nebolo keby ma tak videl. To je vsetko
bol, plakal od stastia, vobec mu nevadilo ze ma tak videl, stal pri hlave takze nic hrozne nevidel tam dole, a som rada ze vie co to obnasa. chcel by aj teraz len uvidime organizacne co s prvou dcerkou
Pri prvom bol, bol mi velkou oporou..teraz nemohol byt kvoli korona opatreniam a veru mi velmi chybal ako opora ale aj ako pomov.....ziadna porodna asistentka sa tomu nevyrovnala, skor na mna kaslali, ani vodu podat ani nic......jedine na co zmohla bola akoze jej "ukludnujuca veta": poriadne predychavajte, zase nemate az take silne tie kontrakcie 🤨😠.... ....
@kristinka128 my sme nechceli, potom ano ale nakoniec nie no pri kontrakciach si to rozmyslel a bol.. Stal mi za hlavou ale aj tak mi pomohla hlavne sestricka kt som mackala ruku.. Ale to ze videl dieta hned po porode je na nezaplatenie.. Pre oboch.. A to ze videl tie utrapy tiez bolo velkym pozitivom.. Ale hlavne s tým bol stotozneny a chcel to on sam.. Nutit by som ho nenutila
Manzel chcel byt pri mne pocas kontrakcii a pri tlaceni nie. Boli sme s tym v pohode obaja.nasilu by ma ani nenapadlo nutit ho. Nechala som to na nom
Bol pri všetkých,prvýkrát pred 26r.,strepal sa všade,aj ku sekcii,dosť síce kecal s kolegami,ale pomohlo mi,že tam bol.Druhú dcéru skoro odrodil sám,kým dr. dobehol,teda odrodila sestrička,on zháňal dr. telefonom.Muž by podla mňa mal byť pri pôrode,aspon teda pri hlave rodičky,ak sa na to cíti.
@kristinka128 ja som nechcela, ani pri prvom ani pri druhom! Načo?? Ešte by jeho kriesili a mňa by nechali odrodiť samu 😂😂 nieje na to stavaný, inak v rodine boli muži pri pôrodoch, ja som proste nechcela! Pri prvom by som ho bola asi vykastrovala 😂
@petulda333 no vidíš,ja som všetkých vyhnala zo sály preč a bol pokoj. Prišli až keď som mala tlaky.By som ich pozabijala
@barboritta ved aj mne tak prisli. Len sa to predlzilo a boli tam asi hodinu. Inak chodila iba sestricka
my sme sa dohodli že nebude pri pôrode , mm bol rád lebo prežíva ešte aj odber krvi , ja tiež, dôležité bolo pre mna čo hovori mudr a čo mám robit , neviem čo by tam robil, za ruku ma nemohol držat aj tak lebo som sa držala madiel, stál by tam , rozpravat by nemal čo lebo ja som komunikovala s mudr , personalom , oni medzi sebou

@kristinka128 moj prvykrat chcel a nestihol a bola som uplne v pohode, oporou mi bola sestricka. Teraz cochvila rodim 2x, manzel hovori, ze ak pojde, len kvoli mne, tak som nastavena, ze idem sama a nevadi mi to.