Môže byť pri pôrode aj fotograf?
Ahojte, máte niekto skúsenosti či je mozne mat pri pôrode fotografa a ak áno v ktorých pôrodniciach ? Aaa ešte by ma zaujímalo či by ste o to mali záujem keby bola možnosť mat fotky z pôrodu.
@nafka0483 tak dík, ja si určite nechcem pamätať môj hororový pôrod - AAAUUVVVVV, aj teraz ma to bolí, čo pozerám na tie fotky.
Možno sa nájdu niektoré , ktorým sa to / možno / bude páčiť. Ale radšej nech to je utajené pred svetom - za mňa. Predsa súkromie - preto sa to ak tak nazýva.
Fotograf pri porode..
Tvl to uz je co za business plan? To je ako profesionalny fotograf na pohrebe, rovnako odveci
No tak ja som sa opytala profesionalneho fotografa co aj teda nejake prestiznejsie sutaze ma povyhravane a ma nejake meno, a v zivote by taketo nieco nenafotil...vraj existuje urcita hranica etickosti a sukromia za ktoru by sa uz teda nemalo ist...ale pre peniaze urobi kazdy aj nemozne...takze otazka znie, kolko by si pani fotografka za taketo fotenie chcela???? Realne povedz, nie ze "projekt"...no daj kolko by si zapytala a vieme, ze aj za plus ucast na sale sa plati, tak kto by to cvakal, a hygiena? V pripade ze sa porod skomplikuje a ty nespravis fotky, kto ti bude hradit? Si pripravena aj na umrtie babatka alebo mamicky?
@zanzilady ja mám fotky, ale zo sekcie a strašne rada si ich pozerám. Vôbec som sa necítila blbo a ešte aj doktori sa dali odfotiť, ale ja tam pracujem tak to urobilo veľa.
Keby som šla rodiť znova, zase by som chcela take fotky 😊
@lubkavargova1 momentálne vôbec nefotim kvôli peniazom ale kvôli tomu že ma zo baví. Mám pritom aj normálnu prácu. Jasne nie pre každého fotografa to je, a myslím že práve preto ich je malo - teda hlavne na Slovensku. Nejde o hranicu etickosti, niekto by proste mohol chcieť mat takú pamiatku, tak nerozumiem prečo to takto ‘ostro ´ komentujete. Stačilo napísať že vy by ste nechceli. Nerobím si tu reklamu ani nič iné, len som chcela vedieť či by reálne o take niečo záujem bol… pekný vecer
@zanzilady nekomentujem ostro len som polozila adekvatne otazky a realne...zatial ste mi nezodpovedala ani jednu...ale inak prieskum fajn, ale vidite velmi male percento ma zaujem o toto fotenie, ale mozno inde vam daju inu odpoved, tato otazka je aj na FB...nezverejnila som to ja, ale nechcela by som byt vo vasej kozi...8456 komentarov a teda nic prijemne citanie...ja som este velmi slaby odvar komentovania ku tomu tam...
@zanzilady mňa ešte napadlo co sa týka záujmu - v Maďarsku už 20rokov beží (voľakedy v telke, teraz na YouTube kanály) relácia, kde vždy predstavia nejakú rodinku, cakajuce dieťa, porozprávajú svoj príbeh, ako sa zoznámili, a potom natáčaju pôrod (ci už spontánny alebo cisársky), a navštívia ich aj potom, že ako fungujú ako rodinka. A celé je to odvysielané v telke, resp verejné dostupné na YouTube a majú dosť sledovatelov. Tiež by na to väčšina ľudí povedalo, že v živote by nechcelo mať kamery pri pôrode a ešte zverejniť v telke, ako rodili.... Ale predsa sa nájdu takí, ktorým to nevadí, idú do toho, a sú to normálni, milí, inteligentní ľudia... Aj keď myslím si, že majú zaplatený pobyt/porod v súkromnej nemocnici, kde by to inak stalo 5-6000eur, avšak nemyslím si, že to robia kvôli peniazom (resp komu to prekáža mat kamery pri pôrode, tak by s tým nesuhlasil ani pre tie peniaze).
Chcem s tým povedať, že aj to je dôkaz, že by sa našli ľudia, ktorí by mali záujem.
@lubkavargova1 Aj ja sa pohybujem medzi fotografmi (tiez renomovani, aj zahranicni, aj oceneni a uspesni v sutaziach, aj umelecki aj reportazni) a to ze ten "tvoj" ma tu hranicu tu, este neznamena, ze ju tam ma kazdy.
Niekto nenafoti akty, iny nema problem byt pri porode.
@bolarazjedna Aj u nas to chodilo, myslim ze len jedna seria, ale pozerala som to 🙂

Rodila som 3x. Jeden pôrod bol hrozný, druhý nádherný a tretí tak rýchly, že fotografka by nestihla ani prísť, ledva tam dobehla doktorka. Každopádne, ja by som tento typ fotiek nechcela. Keď už, tak fotenie novorodenca po návrate hneď z pôrodnice. Určite by som nechcela mať profi fotky z pôrodu. Inak, tie fotky, čo si dala … to sú presne chvíle, pri ktorých by som nechcela, aby bola cudzia osoba, rozumej, fotograf. Sú to chvíle, ktoré si pamätám akoby sa stali včera, nepotrebujem to mať na fotkách.