icon

Môže byť pri pôrode aj fotograf?

zanzilady
19. mar 2024

Ahojte, máte niekto skúsenosti či je mozne mat pri pôrode fotografa a ak áno v ktorých pôrodniciach ? Aaa ešte by ma zaujímalo či by ste o to mali záujem keby bola možnosť mat fotky z pôrodu.

zorkahorka
19. mar 2024

Bridi sa mi to, ale verim, ze o par rokov to bude uplne normalne 😀 ako vela veci, na krore nie sme zvyknuti.
Niekde napriklad fotia pozostalu rodinu s neboztikom v truhle. Pre nas nepochopitelne, pre inych bezny zvyk a nieco prirodzene

althejka
19. mar 2024

ja som mala chut poslat za dvere aj manzela a nie ze by ma tam este fotograf fotil.

domka222
19. mar 2024

Znevrvózňoval ma miestami aj samotný priateľ pri pôrode, nie to keby tam mal byť ešte úplne cudzí fotograf

nika23t
19. mar 2024

No neviem, mam za sebou tri pôrody, ale v živote by mi nenapadlo si kvôli spomienke volať k tomu fotografa... A potom co, dám to do rámčeka, ako sme vyzerali tesne po? Bola som šťastná prešťastná, ze sme to zvládli, ale fotografa som nepotrebovala.

mima1608
19. mar 2024

Nám tie prvé momenty zachytila na mobil ochotná sestrička. Celkom to stačilo. Cudziu osobu s foťákom by som tam isto nechcela.

nevenka
19. mar 2024

@saxana000 v BB robi fotky "fresh 48" jedna fotografka, ale uz na nadstandardnej izbe, tie su nadherne. Skoda, ze uz nebudem rodit, toto by som chcela.

nafka0483
19. mar 2024

Ja mam opacny nazor - videka som vela krasnych fotiek zo zahranicia, kde su krasne zachytene emocie. Ani na jedinom zabere nevidno nic nechutne, nic co by bolo nutne cenzurovat a pod.
Su to fotky hlavne z predychavacich faz a potom tesne po narodeni - vyraz tvare, slzy, bonding... vkusne fotky plne emocii.

Take som chcela aj ja, ale bol covidovy rezim a bola som rada ze tam mohol byt aspon manzel.

A vobec som porod nechcela cim skor vytesnit ako tu niekto pisal.

zanzilady
autor
19. mar 2024

@nafka0483 presne išlo by skôr o niečo take, intímne emotívne. A pôrod je vlastne nie len o narodení babatka ale aj o tom že sa žena stane mamou. Je to divne prirovnať ale to máte ako svadbu, životný okamih, míľnik ktorý stojí za to si zapamätať a vidieť toe emócie z toho dňa 🙂

nafka0483
19. mar 2024

Napr nieco taketo (vsetko volne dostupne na google)

anjelicek26
19. mar 2024

@zanzilady ja len ten milnik,rodila som minulý týždeň. Vyvolavacka a moje telo brutal zareagovali,burka kontrakcii, privolany primár, malemu padnute ozvy, kopa ľudí v izbe, okamžite volať tim na cisársky a zachranovat babatko.. vyhodili von aj manzela,nie to fotografku.ja viem,ze to myslím dobre, ale porody sa vedia zvrtnut.

lucia245
19. mar 2024

@zanzilady ja keby znovu rodím určite by som využila služby fotografa, chyba mi, že tie prve momenty a cely proces nemám zachyteny... ale nebolo by to v slovenskej pôrodnici 😃 ak si hladas hľadáš takuto prácu, riešila by som v skupinách na fb ako domaci pôrod a podobne.

smajcii
19. mar 2024

Ja som pri pôrode nechcela ani muža, nie to ešte fotografa 😀 už len tá predstava je pre mňa desivá 😁

smajcii
19. mar 2024

A ešte dodám, že ja svoju dcéru nadovšetko milujem, ale, keď som porodila, tak to absolútne nebolo také, ako to vykresľujú vo filmoch, že žena hneď plače a neviem čo všetko 😁 ani náhodou, skôr som si povzdychla niečo v duchu, že "chvalabu, konečne" a bola som rada, že žijeme a je to zamnou, žiadna srdcervúca emócia, skôr strach, že čo s ňou teraz budem robiť, jak sa o ňu postarám, mala som strach ísť vôbec domov, či to budem zvládať. Tieto emócie by som naozaj na fotkách mať nechcela. Precitla som hádam až po troch dňoch, keď som si naplno uvedomila, že som na ňu 9 mesiacov čakala.

annamaria4
19. mar 2024

No neviem, z hygienickych dovodov asi nie a z tych mojich osobnych asi tiez nie 😀 Ved pan manzel moze byt fotograf, resp. kto bude s tebou pri porode.

bolarazjedna
19. mar 2024

Ja som rodila pred 4 dňami, a teda určite by som nechcela mať žiadne fotky, ako sa tam zvijam od bolesti, a vlastne ani neviem, komu by som tie fotky ukazovala.... Keďže sú dosť intímne, asi by boli len pre mňa a pre manžela, ale teda obaja sme pri tom pôrode boli, spomienky budeme mať v sebe aj bez fotiek.... Ani deti to nebude zaujímať...
Úplne stačia fotky už tesne po pôrode, s bábätkom na hrudi... A to spraví aj otecko, ale niekto z personálu....

nafka0483
19. mar 2024

Teraz si normalne pripadam ako keby som ja bola nejaka divna 😅 mam na porod nadherne spomienky, napriek komplikaciam v zavere, ale stale to povazujem za uzasny zazitok. Bola som rada ze manzem je pri mne, na nikoho som pocas porodu nestekala ani nikoho nechcela vyhodit. Spominam na vsetky tie chvile len v tom najlepsom a veruze by som ich chcela mat zvecnene ❤️

Priala by som kazdemu aby bol porod krasny zazitok a nie nieco za co sa treba hanbit alebo to chciet zabudnut.

@zanzilady Zaujemkyne by si urcite nasla, ale vo velmi malej miere, cize uzivit ta to neuzivi, ale v ramci ineho fotenia to ponukaj ako moznost a uvidis 🤷‍♀️

marth16
19. mar 2024

@nafka0483 nie si sama, tiež mám na iba pôrody krásne spomienky a hneď by som si to zopakovala. Aby niekto nepovedal že je to len spomienkový optimizmus, pri prvom som si to povedala hneď po pôrode.

@zanzilady mne by sa také fotky veľmi páčili. Len žiaľ doma sme už počet detí uzavreli

ibatanecnica
19. mar 2024

@mandzula ja sa nestíham diviť čo sa v dnešnej dobe robí pri niektorých veciach.

zanzilady
autor
19. mar 2024

@nafka0483
@marth16 ďakujem krásne 🙂 jasne nebola by to úplne priorita. Ale rada by som spravila spomienky tomu kto chce 🙂

oblecenie99
19. mar 2024

Asi je to vec vkusu... niekomu sa páči, niekomu nie. Mne sa nepáčia ani tie polonahé fotky s bruchom a manželom, vyvoláva to vo mne nepríjemné pocity... mali sme nejaké akože tehotenské fotenie, ale oblečení niekde na prechádzke, a tak.. aj to len kvôli mojim rodičom, ja si tie fotky neprezerám..

barbora1992
19. mar 2024

Ja mám fotku, ktorú fotila anesteziologička, nakoľko to bol môj posledný pôrod a bohužiaľ cisársky v celkovej anestéze. Fotka je krásna, zachytáva okamih prvého nádychu synčeka po vybratí z bruška. Je to spomienka len pre mňa a som vďačná za ochotu pani anesteziologičky fotku urobiť. 🙂
Ak by šlo o prirodzený pôrod, nechcela by som zábery z pôrodu. Maximálne možno po narodení bábätka, ak by fotil otec dieťatka, nie cudzia osoba.

thoughtfulweirdo
19. mar 2024

Ja som mala jeden pôrod nádherný a veľmi rada by som naň mala takéto spomienky. Určite to nie je nič, čo by som potrebovala vytesňovať alebo by som sa hanbila, ako vyzerám, tvárim sa alebo čo 🙂 Za mňa to svoju cieľovú skupinu vie nájsť.

domkakvet
19. mar 2024

@zanzilady nemala by som zaujem.

luliu
19. mar 2024

@zanzilady nepredpokladám, že niekto si vyberie vziať so sebou fotografa namiesto blízkej osoby. Za mňa nulový záujem

nafka0483
19. mar 2024

@luliu Nie namiesto. V zahranici je bezna prax mat 2 alebo dokonca viac sprevadzajucich osob, takze foyograf/ka je tam naviav a nie namiesto niekoho.

luliu
19. mar 2024

@nafka0483 ale bavíme sa o Slovensku, nie o zahraničí

bolarazjedna
19. mar 2024

@nafka0483 aj ja som mala pôrod ako krásny zážitok, na prvý pôrod mam super spomienky, tento druhy trval viac než som čakala, ale tiež som na nikoho neste kala, nikoho nechcela vyhodiť a nechcem na to zabudnúť.... Ale fotky mat s utrpenym výrazom tváre, to nie....
Ale ako píšeš, určite záujem by bol, a podla diskusie vidno, že možno 1%zien, tak je to na zváženie, či je zo veľa alebo málo, ako doplnková služba to môže byť fajn mať v ponuke.

danica2711
19. mar 2024

@zanzilady vieš o tom síce vzletne rozprávať, ale sú to len slová. Ty si ešte nerodila, že? Keby áno, vedela by si, že jednak sú tam chvíle (a je ich hodne), na ktoré žena chce radšej rýchlo zabudnúť - a čo je najdôležitejšie, nepotrebujem mať fotku, aby som si pamätala, že som rodila a že sa zo mňa stala mama, výsledok tej akcie mám denne pri sebe. A ukazovať niekomu inému také fotky - no neviem, keby ich niekto ukazoval mne, cítila by som sa skôr trápne, to je hlboké súkromie príslušného páru

nafka0483
19. mar 2024

@luliu Na Slovensku "donedavna" nebolo mozne pri porode ani otca dietata ;) alebo pri sekcii... ale su porodnice kde su uz teraz povolene 2 sprevadzajuce osoby a otec pri sekcii byt moze a je otazkou casu kedy to bude bezne.

nafka0483
19. mar 2024

@danica2711 Aj ja o tom tak rozpravam a rodila som... a nie bez komplikacii. Ale chapem ze fakt nas je malicko co by sme taku sluzbu uvitali ;)