Môže byť pri pôrode sekciou pri mne manžel?
Môže byť pri pôrode sekciou manžel pri mne? 🙂
No práve preto sa pýtam keď som videla niekedy videa na YT tak manžel bol pri pôrode aj keď sekciou...
Takže na SK sa to asi nedá hej? 😏
Tu kde ja zijem ano. A muz bol cely cas pri mne. Malu mi dali do narucia a cely team zatlieskal k zdravemu dietatku. Bola to super skusenost.
U Kocha v Bratislave sa dá, po ošetrení si môže otecko pestovať bábo až kým ženu neprevezú zo sály na izbu.
ano moze - ale iba v pripade ak je to planovana sekcia a budes mat spinalnu anesteziu (nie celkovu) - bezna prax u nas na slovensku tiez - neviem, kde chces rodit ale da sa uz aj u nas, v BA urcite
ak rodis akutnou tak to ho zvyknu poslat prec ale vie byt potom s babom - napr. aj bonding vie robit otec/dieta
Rodila aom min rok u kocha sekciou a muz nebol pri tom. Hned ako babatko vybrali, bol pri babatku, ako ho umyli, odvazili atd, potom mu ho nechali v naruci, az kym neboli so mnou hotovi.
Previezli ma na izbu, spolubyvajucu robili hodinku predo mnou a jej muz bol na sale.
Tak si vyber ako to je 🙂 neviem a to som bola pri tom
Pri pôrode sekciou neodporúčam prítomnosť muža.nie je to až taká super podivaná pre laikov.
@janinah bude zavadzat rovnako ako pri prirodzenom porode - aj tam aj tam stoji pri hlave a drzi ta za ruku 🙂 ved nechodi za lekarom a nepyta sa ho cim ju rezete alebo nepodam vam skalpel? a ked je situacia vazna a nieco je v neporiadku vyhodia ho von a zavolaju neskor, myslim, ze ziadny typ porodu nie je uplne "mnamka" a budem chodit opakovane 😃 ale to je len moj nazor
@petamich nesuhlasim,neviem kde by mi pri hlave sedel ked z jednej strany som mala pristroj ktory monitoroval moje dychanie apod a z druhej strany salovu sestru,vedla nej uz hned lekar ktory asistoval. Mala som trikrat sekciu zakazdim to bolo rovnake. Je ine ked uz je dietatko vonku a konci sa s operaciou a muza pustia si sadnut k zene, resp mu daju dieta.
Nemôžem uveriť, že sa take niečo ešte rieši. Nikto pro sekcií nezavadzia, väčšina otcov sú radi, že tam môžu byt a matky tiež, tieto nekonečné výhovorky slovenských lekárov 🙄
@any_soj čo stážisti, niekedy sa príde pozrieť aj upratovačka, lebo "aj ja chcem vidieť miminko" - vlastná skúsenosť zo sona z ružinova - myslela som si, že je to sestrička, až posledný deň som zistila, že to upratovačka, skoro ma yeblo od jedu (a to nehovorím o pôrode! to je "len" sono)
@pininka1 podla mna zalezi od situacie, porodnice, porodnika, porodneho boxu a pod. - za mna su to castokrat vyhovorky niektorych lekarov/porodnic, aby mali pokoj a ze zene by to psychicky pomohlo a pod. im je ukradnute 🙂
myslim, ze ked sa chce, tak sa da, len asi este chvilu potrva, kym aj u nas celoplosne bude standardom to, co v niektorych porodniciach a v zahranici uz standardom davno je
Suhlasim, ze u kocha na sale boli skveli, velmi fajn. Muz mi nechybal :D dali mu babo vonku (vedla) hned ako ho vybrali

Nie. Veď to je normálne operácia