icon

Môže rodičke bezdomovkyni byť odobraté dieťa?

24. júl 2024

Dievcence mam otazku ktora ma napadla kedze sa s muzom snazime o dieta. Ak by som sla rodit a zistia, ze som bezdomovkyna mozu mi dieta pri porode zobrat?? Nemam totiz ziaden trvaly pobyt, som na meste vedena ako bezdomovkyna ale mame dom vsetko co dieta potrebuje, prip. ak nejaka premotivovana sestricka ma nahlasi socialke?

libusak
25. júl 2024

@mondolina ja som citala iba hlavny popis. Bezdomovec bez TP.

Nemusite byt vsetky hned take hrrrrr. Necitala som vsetko, len realne skusenosti z prace.
By ste sa mozno cudovali ale nechavaju si preverovat aj matky ktore maju viac ako 4 deti

januska2
25. júl 2024

Nič ti neurobia sesternica TP na ktorom roky nebýva. Byt aj predany len pobyt si tam nechala . Dieťa na matrike keď boli vybavovať rodny list daly na otca a to ešte nebol manzel len priateľ. A nikto ich nešetril nikto nič neriešil

mondolina
26. júl 2024

@libusak
tak sa nevyjadruj keď si schopná prečítať len nadpis.

andulka1988
26. júl 2024

To že máš trvalý pobyt na mestskom/obecnom úrade nevadí. Máš asi prechodný pobyt a ak by si bola bezdomovkina už by ťa tehotnú riešili

netoppierka
26. júl 2024

Keď pôjdete na úrad si vybaviť papier koho bude mať meno ak ste sa ešte nezobrali. Tam sa opýtaj či vieš vybaviť hneď po pôrode, to že dieťa bude mať trvalý pobyt tvojho muža.

lucia245
26. júl 2024

Dieťa ti kvôli tomu určite odoberat nebudú, môžu prísť na šetrenie, ale dieťa vezmú naozaj iba ak je ohrozené na živote, čo nebude tvoj prípad.
A ženy, bol aj prípad, že matka nemala pobyt, lebo sa rozviedla, majetok zostal mužovi, tak sa nahlásila na mesto. A dieťa potom mala s druhym mužom, kde nemohli mať pobyt, lebo dom nebol skolaudovaný. A skolaudovaný nebol, lebo developer odmietal dostávať príjazdovú cestu... Všeličo sa môže stať v zivote🙂

vsetkounas
Autor odpoveď zmazal
salije
27. júl 2024

@anavixy cele zle. 😡

rozkvet1
27. júl 2024

Prečo má každý tendenciu za každú cenu robiť si decko, avšak nemá vyriešené svoje kostry v skrini. Teraz ti neostáva nič iné len sa báť

krkavcia_mater
27. júl 2024

Neodoberu. Mas predsa na obcianskom adresu na meste. Dieta ma otca. A vidia, ze nie si bezdomovkyna..
Odporucam splatit dlhy

zuzi0911
27. júl 2024

Po porode bude personál nemocnice kontaktovať sociálny úrad. V nemocnici budeš s babatkom ,dovtedy kým nepreberné kontrola úradu bytu v ktorom bývaš,že bábätko ma svoju izbu,veci a teda príbytok je spôsobili na výchovu

kulumulu123
27. júl 2024

Ty nemas obciansky?? Ak mas tak aku adresu tam mas pisanu?? Trvaly pobyt ma dieta pidla bydliska matky budes ho potrebovat vsade na matrike, v zdravotnej poistovni, u pediatra a co ja viem kde este nahlasit.. Alebo aj im povies ze mas na to osobne dovody ktore nebudes nikomu vesat na nos???

zuzi0911
27. júl 2024

@libusak u nás v nemocnici zostala aj mamička v nemocnici ,kým neprebehla kontrola . Trvalo to skoro 2 tyzdne

btus
27. júl 2024

@doriiis a nie je to tak, že otec si dieťa zoberie na seba? Že on sa bude starať o dieťa? Veď dieťa nemusí vždy vychovávať len matka. Len musí byť uvedený na RL. Neviem, možno sa mýlim.

damira90
27. júl 2024

@viestta Viesta ti odpovedá realitu pretoze ta nahlasia v nemocnici uz len ak nebudes rodit do potoka, mozno si pekne cislo ale ak porodis doma (uz pisem mizerne) tak doktorovi tak ci tak pojdes s malym chorym vzdy budes nahlasena ;) co si myslela.

zuzanockamt
27. júl 2024

Už tu bol príspevok z reality - skúsenosť sestry z oddelenia. A stále tu píšete hlúposti 🤦

h2
27. júl 2024

Autorka, to, čo si písala na 3. strane dole, absolútne nie je dôvodom na to, aby si si nemohla dať trvalý pobyt na dom, v ktorom bývaš a ktorý vlastní tvoj partner. On je vlastníkom, on nemá dlh, tak neexistuje, aby na jeho majetok siahol exekútor. Mimochodom, aj keby bol ten dom rovno tvoj, pokiaľ dlh splácaš, ani tak ti exekútor na majetok nesiahne. Až ak by si splácať prestala. Takže jediná prekážka v tom, aby si si dala na ten dom trvalý pobyt, je to, že potrebuješ súhlas vlastníka (tvojho partnera). A keďže s ním plánuješ dieťa, tak nepredpokladám, že by ti ten súhlas nedal.

v03022012
27. júl 2024

Kľudne sa môžeš prihlásiť aj teraz exekútor nemá dôvod brat niečo keď normálne splacas.Az by sa ti nebodaj niečo stalo dlh by platil manzel

ikuska27
27. júl 2024

Je to trošku mimo, ale ja by som toto riešila určite ako prvé....ja by som sa hanbila nemať trvalý pobyt..veď to chcú vedieť kade tade a čo by som tvrdila??že bývam na obci??neviem...toto je pre mňa úplne že prvoradé...

ikuska27
27. júl 2024

@libusak to čo za sprostosť??určite nepôjde domov bez babatka 🙈

mira0611
27. júl 2024

Preco si mesiac pred porodom neprihlasis na prechodny pobyt, po tom sa odhlasis

mandarinka555
27. júl 2024

Vo VAŠOM dome? Dom je tvojho muža, ty si bezdomovec, nie?

doriiis
27. júl 2024

@ikuska27 ...tiež nechapem,ako môže niekto takto žiť.

tanya65
27. júl 2024

Urcite nie,toto neriesia.

igiana
27. júl 2024

A nemôžeš uviesť do papierov iba prechodný pobyt?

ramzesa
27. júl 2024

Nikdy by mi nenapadlo, žeby sa pre toto mali odoberať deti. Poznám rodiny, ktoré slušne žijú, zarábajú, chodia na dovolenky, atď. a majú trvalý pobyt tiež na obci, lebo bývajú v podnájme a občas sa aj presťahujú, keď chcú zmeniť prostredie, alebo im skončí nájom. Ozaj toto čítam prvýkrát. 😲

daniela1911
27. júl 2024

Dieťa ti určite nikto nevezme. Či budú preverovať alebo nie, je individuálne. A určite ta z nemocnice pustia.
Zamysli sa skôr nad rétorikou akú máš k svojim povinnostiam. Bez TP kvôli exekútorovi ? Úver mame takmer každí, a nebývame všetci na obci “keby náhodou”, takze skôr si myslím, že tam už nejaký problém bol.. a ďalšia vec, 5 rokov je straaaasne veľa. Ešte aby si tu nepísala, že si naozaj bezdomovec lebo všetko je tvojho muža.

libusak
27. júl 2024

@ikuska27 zial, tak to chodi. Ked si bude chciet soc. pracovnicka v nemocnici preverit podmienky, tak pojde. Jednu malinku sme mali na oddeleni 10 dni 🤦🏻‍♀️

autor
27. júl 2024

Ja som uz teraz fakt mimo. Normalne premyslam, ze radsej budem rodit doma. Kazda pisete inak ja neviem comu mam verit. Muz mi tiez povedal aby som sa prihlasila ale sa bojim. Splacat splacam to problem nie je ale ten dom sme ozaj ziskali horkotazko a nechcem mojim pricinenim on prist. Tak zacinam rozmyslat nad domacim porodom tam mi dieta nikto nevezme

doriiis
27. júl 2024

Z extrému do extrému ideš.Zobrat ti môžu iba to,čo je tvoje.Trvaly pobyt sa nerovná automaticky vlastníctvu.Normalne nech ťa muž prihlási na TP.Ked poctivo splacas,nikto ti nesiahne na nič
Hlavne nie za 5000 či 8000 či koľko.Smiesna suma.Ludia dlzia aj viac