Môže rodičke bezdomovkyni byť odobraté dieťa?
Dievcence mam otazku ktora ma napadla kedze sa s muzom snazime o dieta. Ak by som sla rodit a zistia, ze som bezdomovkyna mozu mi dieta pri porode zobrat?? Nemam totiz ziaden trvaly pobyt, som na meste vedena ako bezdomovkyna ale mame dom vsetko co dieta potrebuje, prip. ak nejaka premotivovana sestricka ma nahlasi socialke?
Nič ti neurobia sesternica TP na ktorom roky nebýva. Byt aj predany len pobyt si tam nechala . Dieťa na matrike keď boli vybavovať rodny list daly na otca a to ešte nebol manzel len priateľ. A nikto ich nešetril nikto nič neriešil
To že máš trvalý pobyt na mestskom/obecnom úrade nevadí. Máš asi prechodný pobyt a ak by si bola bezdomovkina už by ťa tehotnú riešili
Keď pôjdete na úrad si vybaviť papier koho bude mať meno ak ste sa ešte nezobrali. Tam sa opýtaj či vieš vybaviť hneď po pôrode, to že dieťa bude mať trvalý pobyt tvojho muža.
Dieťa ti kvôli tomu určite odoberat nebudú, môžu prísť na šetrenie, ale dieťa vezmú naozaj iba ak je ohrozené na živote, čo nebude tvoj prípad.
A ženy, bol aj prípad, že matka nemala pobyt, lebo sa rozviedla, majetok zostal mužovi, tak sa nahlásila na mesto. A dieťa potom mala s druhym mužom, kde nemohli mať pobyt, lebo dom nebol skolaudovaný. A skolaudovaný nebol, lebo developer odmietal dostávať príjazdovú cestu... Všeličo sa môže stať v zivote🙂
Prečo má každý tendenciu za každú cenu robiť si decko, avšak nemá vyriešené svoje kostry v skrini. Teraz ti neostáva nič iné len sa báť
Neodoberu. Mas predsa na obcianskom adresu na meste. Dieta ma otca. A vidia, ze nie si bezdomovkyna..
Odporucam splatit dlhy
Po porode bude personál nemocnice kontaktovať sociálny úrad. V nemocnici budeš s babatkom ,dovtedy kým nepreberné kontrola úradu bytu v ktorom bývaš,že bábätko ma svoju izbu,veci a teda príbytok je spôsobili na výchovu
Ty nemas obciansky?? Ak mas tak aku adresu tam mas pisanu?? Trvaly pobyt ma dieta pidla bydliska matky budes ho potrebovat vsade na matrike, v zdravotnej poistovni, u pediatra a co ja viem kde este nahlasit.. Alebo aj im povies ze mas na to osobne dovody ktore nebudes nikomu vesat na nos???
Už tu bol príspevok z reality - skúsenosť sestry z oddelenia. A stále tu píšete hlúposti 🤦
Autorka, to, čo si písala na 3. strane dole, absolútne nie je dôvodom na to, aby si si nemohla dať trvalý pobyt na dom, v ktorom bývaš a ktorý vlastní tvoj partner. On je vlastníkom, on nemá dlh, tak neexistuje, aby na jeho majetok siahol exekútor. Mimochodom, aj keby bol ten dom rovno tvoj, pokiaľ dlh splácaš, ani tak ti exekútor na majetok nesiahne. Až ak by si splácať prestala. Takže jediná prekážka v tom, aby si si dala na ten dom trvalý pobyt, je to, že potrebuješ súhlas vlastníka (tvojho partnera). A keďže s ním plánuješ dieťa, tak nepredpokladám, že by ti ten súhlas nedal.
Kľudne sa môžeš prihlásiť aj teraz exekútor nemá dôvod brat niečo keď normálne splacas.Az by sa ti nebodaj niečo stalo dlh by platil manzel
Je to trošku mimo, ale ja by som toto riešila určite ako prvé....ja by som sa hanbila nemať trvalý pobyt..veď to chcú vedieť kade tade a čo by som tvrdila??že bývam na obci??neviem...toto je pre mňa úplne že prvoradé...
Preco si mesiac pred porodom neprihlasis na prechodny pobyt, po tom sa odhlasis
Vo VAŠOM dome? Dom je tvojho muža, ty si bezdomovec, nie?
Urcite nie,toto neriesia.
A nemôžeš uviesť do papierov iba prechodný pobyt?
Nikdy by mi nenapadlo, žeby sa pre toto mali odoberať deti. Poznám rodiny, ktoré slušne žijú, zarábajú, chodia na dovolenky, atď. a majú trvalý pobyt tiež na obci, lebo bývajú v podnájme a občas sa aj presťahujú, keď chcú zmeniť prostredie, alebo im skončí nájom. Ozaj toto čítam prvýkrát. 😲
Dieťa ti určite nikto nevezme. Či budú preverovať alebo nie, je individuálne. A určite ta z nemocnice pustia.
Zamysli sa skôr nad rétorikou akú máš k svojim povinnostiam. Bez TP kvôli exekútorovi ? Úver mame takmer každí, a nebývame všetci na obci “keby náhodou”, takze skôr si myslím, že tam už nejaký problém bol.. a ďalšia vec, 5 rokov je straaaasne veľa. Ešte aby si tu nepísala, že si naozaj bezdomovec lebo všetko je tvojho muža.
Ja som uz teraz fakt mimo. Normalne premyslam, ze radsej budem rodit doma. Kazda pisete inak ja neviem comu mam verit. Muz mi tiez povedal aby som sa prihlasila ale sa bojim. Splacat splacam to problem nie je ale ten dom sme ozaj ziskali horkotazko a nechcem mojim pricinenim on prist. Tak zacinam rozmyslat nad domacim porodom tam mi dieta nikto nevezme
Z extrému do extrému ideš.Zobrat ti môžu iba to,čo je tvoje.Trvaly pobyt sa nerovná automaticky vlastníctvu.Normalne nech ťa muž prihlási na TP.Ked poctivo splacas,nikto ti nesiahne na nič
Hlavne nie za 5000 či 8000 či koľko.Smiesna suma.Ludia dlzia aj viac

@mondolina ja som citala iba hlavny popis. Bezdomovec bez TP.
Nemusite byt vsetky hned take hrrrrr. Necitala som vsetko, len realne skusenosti z prace.
By ste sa mozno cudovali ale nechavaju si preverovat aj matky ktore maju viac ako 4 deti