Môže rodičke bezdomovkyni byť odobraté dieťa?
Dievcence mam otazku ktora ma napadla kedze sa s muzom snazime o dieta. Ak by som sla rodit a zistia, ze som bezdomovkyna mozu mi dieta pri porode zobrat?? Nemam totiz ziaden trvaly pobyt, som na meste vedena ako bezdomovkyna ale mame dom vsetko co dieta potrebuje, prip. ak nejaka premotivovana sestricka ma nahlasi socialke?
Napíš mi....je to tak.kludne sa prihlas na trvalý pobyt.Pokual dplacas,exekútor nebere hneď majetky....ak by sa s tebou nebodaj niečo stalo,dlh by splácal manžel.Mal som to tak isto
A čo že porodíš doma? Ty si myslíš, že nebude treba vybaviť rodný list a podobne? Riešiš chujoviny kvôli 8tis eur. Chod si nahlásiť s mužom TP a výbav si obcianku. Buď zodpovedná, chceš byt matka.
Preboha 🙉 to naozaj podla teba riesenim tvojej situacie je DOMACI POROD? Akoze naozaj? A k pediatrovi co, tiez nepojdes ci ako si to predstavujes? Akoze tu sa v komentaroch vyjadruju niektore velmi mudre zeny, ale ty asi tiez patris medzi ne. NEBLBNI, nikto ti dieta nevezme kvoli tomu, ze nemas trvaly pobyt na konktetnej ulici a cisle domu. MAXIMALNE co mozu urobit je, ze pridu skontrolovat, ci mate doma vsetko tak ako mate mat (tie podmienky su naozaj tragicky smiesne, ako som uz pisala…) a vacsinou sa to robi ste kym ste s dietatom v porodnici, socialka posle vyjadrenie, ze dieta moze odist s tebou a hotovo, nie ze ta prepustia a dieta si tam nechaju dva tyzdne kym sa im uraci vyjst z kancelarie. Ale toto podla mna u teba nebudu ani riesit. Ak chces, mozes sa dopredu informovat na socialke a mat to poriesene dopredu, al teda podla teba to je lepsie nez prihlasit sa na TP a rodit bez stresu. Ale vazne, neblazni…
Dieťa ma po narodení trvaly pobyt ako mamička. Nebudeš prvá ani posledná. Trvaly pobyt na obci
majú rôzne skupiny ľudí od asociálov po VS vzdenalych. Dôvody sú rôzne, prečo to tak je.
Ale inak sorry autorka,ale celá táto diskusia je absurdná
1.Vy to dieťa ešte len plánujete.Mozno uz budeš mať aj splatené všetko,kým sa vám vôbec podarí .
2.Exekucia nie je úkon,ktorý sa môže spustiť z hodiny na hodinu.Pred exekútorom ešte býva nejaký ten súd,žaloba,platobný rozkaz a tak.Mne ako poškodenej trvalo vybaviť 2 roky súd aj exekútora.A aj tak som dostala 0,0 nič,lebo vinník oficiálne nič nemal ale trvalý pobyt mal
Takže prestan robiť paniku a začni sa správať zodpovedne a ako človek.Nie si bezdak,tak ho zo seba nerob
Priority:
1. Dom
2. Dom
3. Dom
.
.
.
XY: Babatko a jeho zdravie
A určite ti nevezmú dom pre 8000€🙈preboha...dom je manželov..ty by si tam mala iba trvalý pobyt...a určite nerodiť doma...vieš vôbec čo všetko sa môže stať?? koľko máš rokov??veď takto by podľa mňa rozmýšľalo pubertálne dieťa..že všetko hrrrr.... trošku sa ukľudni..porieš bývanie a potom sa v kľude snažte o babatko...dovtedy kým sa narodí budeš mať dlh aj splatený 🤷
Ver tomu, ze ked porodis doma, ze pediater prve, co urobi, zavola socialku, ci sa vies o dieta postarat, ked si ho tak nezodpovedne priviedla na svet... Just saying
Áno, dieťa môže mať trvalý pobyt tam kde otec. Čerstvá skusenost.
A co riesis? Ved normalne splacas pozicku.
Ked si muz vezme pozicku na auto tiez sa odhlasi z domu z TP?
Okrem toho ak si spolumajitelkou TP s tym nic nema v pripade exekucie ti nan siahnu.
A doporucenu postu si musi kazdy preberat aj ked ma TP na obci.
Autorka nikto nič nebude riešiť, normálne do nemocnice. Nemusíš sa ničoho obávať. Dieťa bude mat TP po tebe potom môžeš zmeniť. Nestresuj.
@sussie1 Určite nie.
si bezadresec, nie bezdomovec. kopec ludi ma trvaly pobyt na meste pokym neskolauduju dom a nemozu/nechcu mat TP u rodicov. to je taky problem ze by niekto prisiel k vam domov to skontrolovat, ze radsej chces rodit doma? a pripadne ohrozit si dieta... v zivote ta stretnu horsie problemy a situacie ako tato, ktore treba riesit a nie pred nimi utekat.
Exekútor nemá dôvod brat dom a nemá na to ani právo pokiaľ nie si majiteľka domu. Ak si zapísaná na katastri ako majiteľka tak vtedy naň môže exekútor siahnuť aj keď tam nebudeš mať trvalý pobyt. Skús si napísať do právnej poradne aj tu na MK. Ale malo by to tak byť. Prípadne ak sa dá nech si manžel vezme úver ak mu dajú a vyplatte tvoj dlh a budete splácať už len úver.
Nik ti dieta nevezme... trvaly pobyt je len evidencny charakter a neznamena hned ze si bezdomovec ... mozu mat otazky ale dieta ti nik nevezme
@zuzanockamt som pediater. Ak je zena "bez domova", tak papierovo porodi kde, na ulici? Pokial by som mala pochybnost, pisala by som...
@sussie1 Ona je bez TP, nie bez domova.
@viestta veď to sa nenahlasuje nikde.Dieta je automaticky prihlásené kde je matka...Dá iba adresu nemusí vysvetľovať co to kde to....Takže klud
Nič sa neboj.Dieta je automaticky nahlásené kde je matka...Ti dáš adresu nikoho nebude zaujímať či to je dom stan alebo podobné.ich zaujíma iba adresa...Takže kľud..Bábätko ti nemajú prečo vziať a komentármi i sociálke a podobne sa vôbec nezaujímaj...
@sussie1 somarina...V dnešnej dobe je to úplne normálne..Mám veľa kamaratiek čo porodily doma a nič sa nedialo...Porodí pôjde na kontrolu a ďalej sa ide ako klasika.nebudte preemotivovana
@bboossoorka V dnešnej dobe je úplne normálne rodiť doma a ty máš dokonca VEĽA kamarátok, ktoré rodili doma? Hm, zvláštne, ja nepoznám absolútne nikoho z celého môjho blízkeho aj ďalekého okolia, kto rodil doma. Keby som sa rozhodla rodiť doma ja, tak ti tu teraz nepíšem, lebo by som bola mŕtva, rovnako, ako aj môj syn.
@bboossoorka ja suhlasim, v dnesnej dobe je pomerne “bezne” rodit doma, ALE s adekvatnou pomocou a odbornym dohladom. Uprimne si myslim, na zaklade autorkinych vyjadreni, ze u nej by to neprebehlo v ramci bezpecnosti uplne podla pravidiel…
@h2 ale to si ti
@bboossoorka no ja nepoznam ziadnu zenu z mojho okolia co rodila doma. Pretoze kazda zvazi rizika. To je kolko tych kamaratok? Fakt ma to zaujima,nerypem....
Normálne nahlás kde fyzicky bývaš a budeš žiť s dieťaťom aby proste z toho bolo zrejmé že sa k tomu snažíš postaviť zodpovedne a budeš s ním a starať sa oňho. Už akokoľvek je to komplikované a nedoriešené, lepšie to asi nebude, ale keď im dôjde, že proste ti na decku záleží a že mu nič nechýba a bude to tak na prvý pohľad vyzerať tak myslím že nikto sa v tom nebude vŕtať alebo nahlás nejaký prechodný pobyt ak by ti chceli poslať nejakú poštu neviem

Autorka, ešte raz: dom, ktorý je vlastníctvom tvojho partnera, ktorý nemá žiadne dlhy, žiadny exekútor nemôže zabaviť! Úplne pokojne sa tam prihlás na trvalý pobyt, NIČ ti nehrozí. Dlh splácaš, nemáš sa čoho báť. Ver mi!