Môže sa vykonať sekcia ak je dieťa už v pôrodnych cestách?
Žienky prosím vás potrebujem poradiť caka ma cisársky rez 15.oktobra zo zdravotných dôvodov, len pri poslednej návšteve gynekológa sa bojím lebo mi povedal ze ak by som bola otvorená na 6 prstov Musa by som rodiť prirodzene a to by som nedokázala lebo trpím panickou poruchov mam papier aj od psychiatrický už mám aj papiere na sekciu všetko vybavene, len prosím vás ako to je ak je dieťa už v pôrodnych cestách nemôže sa už vykonať sekcia? Prosím vás o vaše skúsenosti diepôrodnycestách už sa nemôže vykonať pôrodnych cestách už sa nemôže
Poucte ma prosim, preco kvoli oanickej poruche by niekto nemal zvladnut tlacit? Ako to suvisi? Naozaj neviem.
@ebi88 je tam vysoké riziko poporodnej depresie sa mi zdá co je tiež dôvod na sekciu. No vtedy sa moc ani neodporúča kojiť 🤔
@janina3479 ja mam 3 sekcie a v pohode.Da sa.Druha bola asi najlepsia to som na druhy den uz fungovala ako keby nic🙂 prva akutna a zvysne som mala planovane cize rozdiel bol prvy 4 dni po termine,druhy 8 dni pred terminom a treti 10 dni pred.Nemas sa coho bat len ja osobne odporucam hned ked sa preberes z narkozy pokrc nohy😆
@lucia147852 Ano,moze byt aj prirodzeny tazky,ale stavat sa k tomu tak,ze ja nechcem rodit normalne,lebo to bude boliet a pritom si vybavit sekciu,ktora je este rizikovejsia z hladiska poporodnych komplikacii,boli este viac v case,ked sa uz o dieta treba starat+dalsie komplikacie s vynosenim/porodenim dalsieho dietata,velmi ako unikove riesenie nevidim.
@iwesska keby som vedela, ze co ma naozaj caka a ze sa budem 2 mesiace davat po prirodzenom porode dokopy, tak nevaham a chcem okamzite sekciu. Kazdy z nas vie, co znesie a ked ma nejaky psychicky (zdravotny) problem, tak radsej volit mensie zlo..
@dexemposupoplex Mala som aj psychicky problem (aj psychiatricku som pocas tehu navstevovala) a teda ani na psychiku to mensie zlo nebolo.Prave naopak,odvtedy mam mdloby vzdy uz len ked zahliadnem Dr.v tom operacnom plasti a ruske. Prave preto,ze viem,co autorka preziva,to pisem. Kazdy porod je riziko,ale sekcia rozhodne nie je mensie. Je tam 5x vyssie riziko komplikacii ako pri normalnom porode.
Keď je už dieťa príliś nízko, tak už sa nedá spraviť sekcia.
Neboj sa porodné procesy trvajú nejakú dobu, tak by sa to malo stihnúť....
Ja budem musieť absolvovať takisto cisársky, koli očiam- nám indikáciu, pretože pri klasickom porode mi pri tlačení hrozí riziko oslepnutia...
Mne robili akutnu sekciu teraz v maji. Velmi ma mrzelo, ze som neporodila normalne (aj s aniballom som cvicila atd.), ale niekedy neovplyvnis, ani ked ako chces. Neviem, aky vysoky prah bolesti mam (vzdy mi hovorili, ze nizky, ale uz si dovolim nesuhlasit), ale ked prestaval ucinkovat spinal, tak okrem poporodnych kontrakcii cez ranu sa vsetko dalo vydrzat. Jasne, postavit sa a naspat si lahnut bol heroicky vykon asi este tyzden (a potom to pomalicky zacalo ustupovat), ale ked si povies, ze proste musis, tak to das aj s hadickami, ktore z teba trcia 😆 a navyse matersky cit je silnejsi ako sebalutovanie - tvoje cerstvo narodene babatko nebude cakat, kym sa budes 5 minut zdvihat. A to ti ho daju tak po dni - cize chces ci nechces, musis sa naucit fungovat. A tuzba vypadnut domov je tiez silna 😀 bolo to narocne, ale uz 2 dni po porode som si povedala, ze bolestne za to vsetko je naozaj uzasne... ☺
@janina3479 neboj, určite to stihneš ak nebyvas moc ďaleko....
Mne začali kontrakcie v noci a do rána dom čakala kým budú 5 minútové. V nemocnici mi povedali ze malý je ešte vysoko a ani sa neotvaram.... Nakoniec som išla cisárskym po 24 hodinách kontrakcii. A to som ich mala už aj každé 3 min. Proste som bola zavretá a bábo vysoko...
@janina3479 Urcite ano...moja sestra po prvom cidarskom isla rodit prirodzene malu...odtrpela si vsetky bolesti bez epiduralu a potom ked uz isla mala von..tak sa parkrat stalo,ze uz bolo vidno hlavicku a potom ju akoby zasa vcuclo dovnutra...ked videli ze to nepojde,urobili akutny cisarsky rez...obidve boli v poriadku a dnes je to uz 13 rocna velmi sikovna a nadana slecna....Neboj sa,urcite sa da aj ked si uz na 10 prstov ci uz rodis...tak vlastne robia vsetky akutne sekcie..ked sa uz porod rozbehne a nastane problem..takze sa ozaj nemas coho bat...
@iwesska poviem to takto kazdeho bolest a strach a komplikscie su pre neho tie najvacsie. Ak autorka vie ze tam moze spanikarit a babu sa moxe nieco stat a odporuca jej to aj psychiater urcite by som ju netlacila do prirodzeneho. Moje dieta tu pri mojom prirodzenom nemuselo byt. Nedychalo. Kamoske babatko umrelo. Bola uzka a zadusilo sa kym ho vytiahlu czduchom, dalsej ma poskodenia . Tak isto sa moze velmi skomplikovat prirodzeny porod. Vid mamicky ktore nedavno zomreli. Sama moja dr mi pocedala ze planovana sekcia je bezlrcnejsia ako prirodzeny o ktorom sa nevie ako dopadne. Ha som si ists ze to boli. Je to neprikemne a ani jedno nie je prechadzka ruzovou zahradou. Ty nevies ake je to porodit prirodzene krd sa to skomplikuje. Mas pocit ze ty uz z tej saly neododes, hukaju tak ze decko sa ti dusi...ked si roztrhana az za usami. Ja mam komplikacie podnrs den. Problemy s krizami, bolesti sitia...ak drihy krat jedine sekciw. A ano viem ze fo nebude nebolestive ale za mna pre mna mensje riziko
@janina3479 ženy necitala som príspevky, len letmo som prebehla ale preboha nestrašte ju.....ja som mala SC....jednak som chcela a jednak aj zdravotná Ind a tiež maly má vypočul a sedel v Tureckom sede.....SC nie je nič strašne, ja som si to užívala- fakt to aj spätne 1,5 r dozadu považujem za super zážitok a mám na to iba pekne spomienky, treba sa na to v hlave nastaviť že to tak bude a všetko dobre dopadne, treba dodržať že po spinale sa moc nedvihat- ležať a nedvihat hlavu aby nebolela, cca 24h, kým ta nepostavia, dať si doniesť colu a kávu- to mne vyslovene kázali že kofeín treba aby sa tomu predišlo, no a akonáhle ta postavia na nohy tak chodiť- veľa chodiť, aj cez bolesť, proste prechádzať sa, nelezat, tiež som mala SC týždeň pred TP a vydržali sme.....keby sa aj niečo skôr zomlelo zas to asi nebude taká rychlovka že za hodinu dve Ti babo zostúpi do pôrodných ciest....držím palce 😉 všetko dobre dopadne

@janina3479 ženy nestraste ju ja som mala sekciu aj som ju mala naplánovanú ale kontrakcie prišli
o den skôr a normálne mi sekciu spravili hneď a ci bolo dieťa v pôrodných cestách to netuším... A inak nemala som prirodzený pôrod ale zotavovanie po sekcii bolo v pohode keď to porovnám so zápalom prsníka tak to bolo nic. Takže každý vníma tu bolesť ináč pre niekoho je sekcia horšie pre niekoho prirodzený pôrod