icon

Môžem si vybrať ako budem rodiť?

angelika64
3. máj 2017

Zdravím 😊 Chcem sa spýtať, na Slovensku sa dá vybrať či chcem cisársky pôrod alebo normálne rodiť ?

evittam
4. máj 2017

@natalienka12 Ale prosim ta.....Sa nestrapnuj...Ja som zakomplexovana?! 😀😀😀
Si sa davno nedivala do zrkadla? Viaceré zeny co tomu nastastie rozumeju ti napisali fakty ale samozrejme len tvoja pravda je ta ozajstna. A kto ti pisal IP to ma fakt ani nezaujima a ani netrapi (ako ani tvoja osoba)rovnake odbornicky ako ty-predpokladam. Este raz a citaj pomaly-nespamuj ine diskusie len preto lebo v inej som ti napisala pravdu a nielen ja.

nellita
4. máj 2017

Neviem ci je pre dieta horsi cisarsky alebo nie je,lekari nato maju rôzny názor,dieta sa vyberie a netrápi sa cez porodne cesty,horsie je to pre matku,urcite by som nesudila matky,resp.zeny ktore sa dobrovoľne rozhodli pre cisarsky,mali nato asi svoje dôvody ktore neviete/nevieme

evittam
4. máj 2017

@natalienka12 NESPAMUJ TO TU!!!!!
Sa uvedom konecne. Si over co len chces. V diskusii na to urcenej to mas jasne napisane aj s uvedením zakona. To ze nechápeš je tvoj problem.

evittam
4. máj 2017

@natalienka12 Nie ale ty si aj lekár, odborník na právo či už zdravotné, sociálne a podobne. Že áno?! Čo máš k pôrodom?

17alexis
4. máj 2017

@evittam úplne odbočujem od témy, ale prikláňam sa na tvoju stranu 🙂 asi sme si včera písali o čistení zubov kokosovým olejom a po dlhej dobe som mala pocit, že si tu píšem s niekym normálnym, aj keď sme sa v názoroch rôznili. A dobrý článok si mi poslala. 🙂

evittam
4. máj 2017

@natalienka12 A nie,nikde netvrdim zo co pises a to,ze otec moze byt na RD a atd. To si napisala len a len ty.

Znovu sa ospravedlnujem za odbocenie od temy. Ale musim sa brániť klamstvam.

evittam
4. máj 2017

@17alexis Dakujem.

stanka2612
4. máj 2017

@17alexis
@angelika64 mne zial epiduralka pri poode nezabrala,citila som bolesti rovnako 😐 ale anesteziologicka mi povedala,ze niekomu zaberie viac,inemu menej...

alenah31
4. máj 2017

@evittam prosím ťa vypni si upozornenia a máš pokoj.....zbytočne budeš niečo vysvetľovať niekomu kto tomu nerozumie. Aj o tých IP pochybujem, verejne sa nevyjadrí nikto, ale dostane kopec IP s tým, ako všade rýpeš? Fakt...kašli na to.

evittam
4. máj 2017

@alenah31 Ale mne je ta osoba "ukradnuta" ale nebude na mna verejne "kydat", klamať o mne, osocovat a ociernovat ma. Brániť sa budem. Co sa tyka tych IP myslim si to iste....Proste som niekde napisala pravdu a uz sa jej to nepaci a bude vypisovat klamstva. Bohuzial aj takyto ludia existujú.😉

elizita
4. máj 2017

Oficialne nie. Len si poriadne nastuduj oba porody, porozpravaj sa s tymi co ich oba zazili, aj so svojim gyn to preber, preco a ako, ci je to pre teba naj varianta. Ja mam za sebou len cisarsky, takze porovnat neviem. Ja som bola nabudena hormonmi asi, jazva sa pekne zahojila, po 2 tyzdnoch som uz behala, no v bolestiach, no dalo sa. Prve a druhe vstavanie nekomentujem, to bola len chvila. Jazva boli doteraz, dosportovala som, mam take bolestive zrasty, ze pomaly sa z malej stava jedinacik, nikto nevie ako to mam pozrastane kadejako zvnutra, plus je tam zvysene riziko ruptury, tazsieho otehotnenia a udrzanie tehotenstva a bezproblemoveho tehotenstva. No mnohe nemaju ziadne nasledky, mna zrasty zacali boliet az po 1,5roku.

bluka2
4. máj 2017

@lacibo Ale vraj v crevnej flore babatka nie je rozdiel, ak mu po CR pretru pusinku, tvar a telo gazou, ktora bola predtym vlozena vo vagine. Ak by som nahodou niekedy musela mat sekciu, tak by som spravila presne toto

sam2
4. máj 2017

@evittam tu bude zasa veselo 😀

@natalienka12 vieš, ja som s ňou mala tiež už veľa "konfliktov", pre mňa to boli, ale skôr výmeny názorov. Podľa mňa si príliš úzkoprsá a všetko si berieš... ja keby som mala snoriť po témach, kde sú ľudia, s ktorými som si názorovo nesadla a hľadať a čakať, kde urobia chybu, tak nič iné nerobím.... ale prepáč, príde mi to detinské a smiešne. Chcela si zhodiť ju, ale zhodila si len samú seba.
a k téme:
@angelika64 rodilo som CS. Ja aj malý sme boli úplne v pohode. Ale je to individuálne. Ale ak nemáš naozaj vážne dôvody, roď prirodzene.... porozprávaj sa s tvojim ošetrujúcim lekárom, gynekológom a srdciarom. Ja som bola napr.v tehotenstve na EKG. Je to vyšetrenie, ktoré myslím robia štandardne, myslím. Lebo ja tieto problémy nemám....Takže ak máš problémy so srdcom, tam sa to preukáže a na základe toho sa rozhodne.

bergsta
4. máj 2017

Toto je oficialny dokument porodnice k sekcii, mozno Ti to pomoze pri rozhodovani sa:

http://www.sanatoriumkoch.sk/www/files/content/...

V kazdom pripade sa nesmie zabudnut, ze je to operacia so vsetkym, co k tomu patri.

lacibo
5. máj 2017

@bluka2 to hej, súhlasím..🙂

zankaj
5. máj 2017

@angelika64 ja man problemy srdcove a rodila som prirodzene. Preco chces rodit sekciou?

siska53
5. máj 2017

@angelika64 Posudenie je na lekarovi. Pokial viem,mala by si absolvivat aj vysetrenie u kardiologa,ktory povie,aky sposob porodu je vhodny. Ja,kedze ma operovali ako 5r.,som sa aj pytala,aky sposob porodu jz vhodny. Z kardiologickeho hladiska to u mna bolo jedno. Aj typ anestezie. To si nasledne zvazil anesteziolog.

Ako ja som mala jednu zlu a jednu dobru sekciu,ale kebyze mozem,tak rodim prirodzene. To hojenie a obmedzenia su omnoho dlhsie po sekcii.

moni244
5. máj 2017

@katkakovac
@lacibo tieto nepodlozene reci o imunite a chorobach su uz smiesne

moni244
5. máj 2017

@angelika64 pozri, vybrat si len tak, aky chces porod, sa neda, ale vzdy sa da najst dovod, ako to obist

evittam
5. máj 2017

@moni244 A dost dobre si neviem predstaviť,ze pri operacii,cim CR je, sa bude nejaky doktor alebo sestricky "crcat" a vytierat matke vagínu gazou a nasledne nou pretierat usta dietatu.
@bluka2
😉

evittam
5. máj 2017

A inak suhlasim s
@moni244 .
Obe moje deti maju perfektnu imunitu. Jedno prirodzeny porod, druhé akutny CR.🙂

bluka2
5. máj 2017

@evittam Ja si to v Rakusku predstavit viem 😉 Napr. Döblinger Privatklinik, tam kamoske doktori spravili este video z CR na pamiatku

evittam
5. máj 2017

@bluka2 Aj tak ti to k nicomu nebude dobre. Ale to ber ako moj nazor.😉

bluka2
5. máj 2017

@evittam Ja som rodila doma, zapojila som sa do tejto temy iba lebo som videla dokumentarny film o beziacich vyskumoch o crevnej flore deti narodenych CR na top univerzitach. Ja si stale myslim, ze zeny sa maju rozhodnut za seba

bluka2
5. máj 2017

Resp. rozhodnutie rodit dobrovolne CR nechapem, ale nemusim vsetko chapat. Pre mna su aj psychicke dovody validne argumenty

moni244
5. máj 2017

@bluka2 jaj, chapem, dalsia zastankyna porodov doma, fak uz mi je vsetko jasne, pre take je cisarsky strasiak

sam2
5. máj 2017

@evittam moje chuda narodeny CR, kojene 3t, ziaden bonding..... imunita ako z ucebnice, inteligentny, sikovny a ja bez psychickej ujmy.... mater roka, čo ti poviem 😝 😀

bluka2
5. máj 2017

@moni244 No co, kazdy mame svoje - niektore sa boja normalne rodit, druhe cisarskeho...

moni244
5. máj 2017

@bluka2 ved to je ok, v poriadku uz nie su tie reci, ako je cisarsky skodlivy pre imunitu dietata

bluka2
5. máj 2017

@moni244 To ze niekto napise, ze je tam RIZIKO je OK, kedze je kopec velkoplosnych studii, ktore nasli suvis medzi CR a astmou a spominanym typom cukrovky. Prave som si to pre istotu pozrela a precitala jeden clanok v Nature, co dufam beries ako doveryhodny zdroj informacii. Potom su studie co suvis nenasli. Kontroverzna tema. Preto ak to niekto spomenie v tejto diskusii je to k veci a v poriadku, lebo presne to sa diskutuje aj vo vedeckych kruhoch. Nie su to ziadne konspiracne teorie a la prenevar, ale hypotezy. Kazdopadne spomenut tieto studie je logickejsie ako pouzit vetu " 1 dieta som mala CR a druhe prirodzene a obidve su OK" ako nejaky argument. Treba na to vacsiu vzorku nez niekoho dve deti