Možnosti pre cisársky rez kvôli chronickej bolesti chrbta
Ahojte , možno sa blbo spýtam ale chcem sa opýtať žien ktoré to buď riešili alebo aký je postup riešiť tieto veci .
Cakam druhé dieťatko , prvý pôrod bol doslova horor a nikdy na neho nezabudnem. Okrem traumy mám dosraté spomienky z pôrodu.
Nebudem písať detaily pôrodu , avšak počas pôrodu som skoro vykrvacala a keďže od 11tich rokoch mám problémy s chrbticou , chrbát ma bolel ešte aj keď som orbu dcérku nečakala , avšak pri pôrode ma seklo a riadne som si nesadla zo 2mesiace. 2mesiace som sa dávala dokopy.
Môj chrbát proste nezvládne druhý pôrod , chrbtica sa mi po pôrode zhoršila a mávam časté bolesti chrbta.
Je nejaká možnosť si vybaviť cisársky ? Je toto dostačujúci dôvod na vybavenie cisárskeho ? Neklamem preto to riešim , ďalšieho pôrodu sa mega bojím😕
Však chod čím skôr k ortopédovi a rieš veci
@pribinak ďakujem za odpoved , k ortopédovi chodím , avšak neviem ako postupovať 😅 či dáva on nejaké potvrdenia o tom že nemôžem rodiť prirodzene alebo to riešiť nikde inde
Skus sa ho opýtať
Normálne chod k nemu a opýtaj sa či stav tvojej chrbtice a komplikácií po prvom pôrode nie je indikaciou na sekciu. Povedz mu aké máš obavy a že už budeš mat 2 deti a nemizes sa dávať dokopy 2 mesiace
Ja mam presne opacnu skusenost. Po sekcii hroza.
A po prirodzenom porode akoby sa mi ta chrbtica lepsie "ulozila". A od vtedy ozaj takmer minimalne bolesti. Co do vtedy este ako skolacka som chodila minimalne raz rocne na rehabilitacie.
A po prirodzenom porode akoby sa mi ta chrbtica lepsie "ulozila". A od vtedy ozaj takmer minimalne bolesti. Co do vtedy este ako skolacka som chodila minimalne raz rocne na rehabilitacie.
@maryetta tak to máte šťastie teda 😊ale to je dobre keď sa to zlepší , mne sa zhoršila a proste cítim že druhý pôrod prirodzene nedám 🙈
@maryetta ďakujem , určite sa popýtam
Mne daval indikáciu na cisarsky ortoped. Ale ja som mala zlomeny stavec. Musis skocit za nim a spytat sa.
Urcite ano, treba k neurologovi po papier a hotovo. S tym na porodnicu na poradnu.
Alebo ortoped da potvrdenie
Ďakujem 😊😊

Však chod čím skôr k ortopédovi a rieš veci