icon

Následky tehotenstva 1,5 mesiaca po cisárskom

jerrynus
21. feb 2017

Ahojte mamičky, ja viem ze by som este nemala uvažovať tak skoro nad tehotenstvom ale ziaľ prvy krat sa nám s manželom stala nehoda odkedy sme spolu. Milovali sme sa a roztrhla sa nám ochrana 😞 a nevšimli sme si to. Takze manzel to dal do mna 😞
Som mesiac a pol po pôrode s druhým cisárskym rezom. Mala som sekciu 2x.
Chcem sa spytat viem ze stresujem skoro ale ak by som náhodou otehotnela. Je to pre mna riziko? A aké to moze mat následky? Prosím neodsudzuje ma ako človeka pokial ma nepoznáte. 😞 toto sa podľa mna moze stať kazdemu.
Dakujem vam velmi pekne sa rady a dakujem tym ktory neodsudzuju ked sa stane takáto nehoda 😊
Prajem krásny zbytok dňa a dakujem vopred este raz 😊.

Strana
z2
eliska13
21. feb 2017

@jerrynus ak nechces tabletku po, tak jedine vydrzat a spravit si test.Nie si nezodpovedna pouzili ste ochranu a prestan uz riesit reci okolia ved strasne predbiehas🙂)
podla mna sanca, ze si tehotna je minimalna a, ked budes- malo to tak byt.

khkt
21. feb 2017

Netráp sa a sústreď sa na svoje detičky. Šanca, že si otehotnela pri jedinom nechránenom styku, navyše tak krátko po pôrode je malá. Riziko ruptúry maternice má každá žena po sekcii. To, aké je vysoké je dosť individuálne, zavisí od toho, ako sa konkrétnej žene hojí rana. Ja som napríklad mala druhú sekciu necelých 17 mesiacov po prvej a nemala som nijaké problémy a v skupine bola so mnou mamička, ktorá mala ruptúru a mala oveľa väčší vekový rozdiel.

evicka71
21. feb 2017

Trocha odbočím od témy ,ale reakcie okolia Ti môžu byť šum a fuk. Môj bratranec tiež položil doma takú otázku,že načo nám bolo to štvrté ,krstný ho schladil odpoveďou,že na to načo si nám bol aj ty.Tiež štvrtý v poradí.

bienennest
21. feb 2017

@jerrynus Ahoj, ak sa ti podari otehotniet bude to rizikove tehotenstvo, lebo po cisarskom sa odporuca 1 rok s dalsim babatkom pockat nakolko sa musi rana na maternici najskor uplne zahojit. Poznam ale aj mamicky co otehotneli skor ako po roku. Taktisto mozes mat viacere cisarske rezy ako dva. V Nemecku nieje nic zvlastne, ze mamicky privedu aj 3-4 deti na svet cisarskym
Ak by ti visiel pozitivny test, treba sa poradit s tvojim gynekolgom. Samozrejme, nieje vylucene ze budes mat napriek rizikovemu uplne bezproblemove tehotenstvo, ale urcite budes viac sledovana. A ak by sa podarilo, tak to neber tak tragicky, nie vsetko sa da v zivote naplanovat a uz vobec nie ked sa jedna o dieta. Niektore zeny by dali za to cokolvek keby mohli priviest aspon jedno zdrave dietatko na svet.

dapo
21. feb 2017

to ze si mala 2 sekcie nie je problem, problem je ten kratky odstup, je to skutcne prilis skoro, takze ak by si bola tehotna bolo by to vysoko rizikove - ale tehotna vobec byt nemusis, pockaj aspon tyzden-dva a potom skus spravit test

jonnie
21. feb 2017

Pozri....kojis? Aj to je scasti ochrana pred tehu. I ked nie neviem aka. A tabl.po urcite nie-to si sama vylucila. Menzes nikde?... mozno ti napise nejaka mamicka-co sa jej tak skoro podarilo oteh.-ale len hypoteticky...nestresuj...nemalo by nic byt...a stresom si mozes len laktaciu pokazit. Bude ok...potom sem napis 😊

jerrynus
autor
21. feb 2017

Dakujem vam vsetkym za krásnu oporu som trosku Kludnejsia a naozaj mate pravdu počkám si a potom uvidím ako to dopadne v každom prípade ak by to vyšlo pozitívne tak sa nevzdám ale budem bojovať, lebo mat dieťa je dar. Je vela mamičiek co nemôžu mat deti. Takze toto si ja velmi vážim.
Adam vam vsetkym vediet ako som dopadla určite 😉

emelidia
21. feb 2017

@jerrynus v prvom rade vobec neries co si pomysli okolie, to je to posledne. Nikto ta neodsudzuje, nehoda sa stat moze, vobec sa nemusis tolko ospravedlnovat a citit sa previnilo. Po dalsie, ja som sa po druhej sekcii po sestonedeli pytala dr. ze co by bolo keby som teraz otehotnela (lebo ja HAK brat nemozem a ani nechcem), tak mi povedal s usmevom, ze nic, ze by som bola tehotna 😀 Samozrejme, ze mi vysvetlil, ze by to nebolo vhodne tak skoro, ale zase urcite ma ubezpecoval, ze keby k tomu doslo, urcite nemam uvazovat o interupcii. A to obe tehotenstva som mala rizikove, tvrdlo mi brucho....musela som lezat. Cize no stres, vsetko je tak ako ma byt. Ak si nemala komplikovane sekcie, tak by si to zvladnut mala, ak sa vam aj nahodou postastilo.

siska53
21. feb 2017

@jerrynus Otazka na gynekologa..mna upozornil,ze ak si nedame pozor,mozem do roka byt u neho opat.. Ale on v tom problem nevidel,hoci som bola po 2.sekcii. Nakoniec sa mi cyklus obnovil az 22m.po porode.

Vzdy zalezi od konkretneho stavu pacientky. U niekoho moze byt po sekcii problem aj druhe tehotentvo,inde aj su ok j 4 sekcie v priebehu par rokov.

jerrynus
autor
9. mar 2017

Baby... takze menštruáciu som stále nemala a test bol negatívny... ale cítim sa zvláštne 😔

kristinka86
9. mar 2017

@jerrynus Menstruaciu mat nemusis este par mesiacov. Ak bol test negativny, nie si tehu. To by uz boli //. 😉

lea299
5. apr 2017

@jerrynus síce dosť neskoro odpisujem ale som sem nestíhala chodiť teraz. Mali sme dosť hektické obdobie. Chcem ale reagovať na príspevok, ktorý si mi napísala. Máš pravdu, je to veľmi pekné od tvojho muža, že to takto berie. Je krásne, že v prvom rade hľadí aj na teba a na tvoje zdravie. Takýchto chlapov je málo. Drž si ho a prajem Vám veľa, veľa zdravia🙂

Strana
z2