Negatívne pocity po cisárskom reze
Ahojte maminy. Som dva mesiace po sekcii. Rodiť som začala klasicky, ale kvôli komplikáciám sa pôrod ukončil sekciou, pod celkovou narkózou. Neviem sa zbaviť pocitu, že som bola o niečo okradnutá, ukrátená o prvý pohľad na syna, o prvý dotyk... Viem, že to nebola moja chyba, že to bolo asi nevyhnutné. Ale aj tak vo mne zostávajú negatívne pocity. Neviem ako sa mám týchto pocitov zbaviť. Viem, že mám byť šťastná, že mám krásneho a zdravého syna, to aj som. Naviac sme uvažovali o troch deťoch, ale po sekcii tretie tehotenstvo už predstavuje riziko. Tiež ste mali podobné pocity? Ako ste sa s nimi vyrovnali?
ja mám kvôli pôrodu s.c. pocit, že som nerodila. chýba mi tam tá emócia, niečo medzi tehotenstvom a tým, že mám dieťa. nezažila som pôrodné bolesti, pôrod ako taký. mám len pocit, že som bola tehotná a potom malú zo mňa vybrali a... niečo medzi tým mi stále chýba. oklamali sme prírodu. no museli sme kvôli preklampsii
@kamanima pekne si to vystihla. Tiez som mala po malej pocit, ze sa mi narodila ,,brusnou operaciou,, ale druha sekcia bola nad moje ocakavania...dobra 🙂 ale stale mam pocit, ze som o nieco prisla a je mi luto, ze moje deti nedostali sancu prist na svet ,,normalne,,. Ked je na sekciu padny dovod, nie je o com... ale ked Ti urobia ,,zbytocny cisarak,,.....to je minimalne smutne...
U mna v 33tt musela byt akutna sekcia inak by nastal totalny kolaps. No neviem to nazvat inak ako prezitie traumy-zhon a stres a clovek uz v polovezvedomi.
Na rozdiel od prispevkov vyssie ja nemam pocit ukratenia od niecoho myslim porodu klasicky-bol to strasiak,ale fakt tie pocity
tehotenstvo a dieta akoby chybal ten zaver... ktory tu vlastne je a denne ho prezivas.
Mam 1 mesiac po tom, dieta uz doma a na sekciu radsej nemyslim, obcas sa mi o tom sniva ako to znova prezivam...
Autorke asi aj chyba ten pocit -som matka-ale podla seba to prichadza postupne.

Ahoj ja s tym nemam skusenost pretoze som mala obe na cisarsky ale som stastna ze to bolo prave takto a ze su zdrave. Ale moja sestra s tym ma skusenost ale nechcem ta strasit ale moja sestra skoncila z toho na antidepresivach. Pokial je ti z toho smutno je to normalne ale pokial nato myslis uz dlho nie je to dobre. Ona sa tym nevedela vysporiadat a hlavne vela plakala a nespala, nejedla. Ja ta nechcem urcite strasit len ta chcem upozornit ze prave z takychto neg.skusenosti zen lahko prepadne do poporodnej depresie. Preto hlavu hore. O nic niesi ukratena. Vidis maleho kazdy den a mozes ho stiskat a to prave koli tomj ze je este moznost pomoct dietatku na svet a to prave cisarskym rezom. Predstav si ze by si ho porodila normalne a by sa nieco zanedbalo. Dakuj Bohu ze je to prave takto a mas ho doma a vo svojom naruci... ked budes chciet porozpravat kludne sa ozvy... drzim ti palce a tes sa ze to mas za sebou a ste vsetci spolu doma... 😉