Neľudsky prístup pri pôrode

18. okt 2022

Ženy vas názor .
Vyjadrili by ste sa niekde alebo pripomienkovali by ste ci sťažovali sa na prístup sestričky pri pôrode? Keby sa vám sestrička do tváre počas najväčších kontrakci smiala ze ste slabá citilvka ze nič nevydržia dnešné ženy a ja som pritom už bola na 9 otvorená a rodila som . Dokonca ma tam nahala samu a odišla a ja som tlačila na pasoch sama .
Sťažovali by ste sa proste na takyt9 prístup? A to je jedna z mala com som spomenula

sapetka
18. okt 2022

Ano

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jeanine1983
18. okt 2022

Treba sa stazovat,lebo inak tymto prasatam nik neklepne cez prsty. Strasne :(

autor
18. okt 2022

Nemám to veľmi ako dokázať, bola tam síce sanitárka ešte ktorá ale bola strašne dobrá a určite by mi nič nepotvrdila robí tam už niekoľko rokov je strašne zlata .. ale normálne mi ta sestrička ostala v pamäti... samotný pôrod keď som konečne bola na sále bol dobry, tam bolo všetko v poriadku..avšak to co bolo predtým bol otras doslova .výsmech proste doma tváre sa mi rehotala pri najväčších bolestiach ktoré som mala na pasoch a neverila mi nechcela najskôr ani doktora vraj otravovať, až mi je zle keď to píšem. Ja som už potom aj kričala keď ma tam nahala samu lebo som musela tlačiť a zlakla som sa .. ale ajtak prišla až za cca 5 minút možno.. a také reči ze sme mladé nič nevydržíme, nevydrzime žiadnu bolest , citivka a smiech . Nechcela som to riešiť však nak mam kľud hej ale hocikedy mam to nutkanie to dat von aspoň pre ostatné rodičky

petamich
18. okt 2022

uz len pre moj dobry pocit, by som sa stazovala

saraju12
18. okt 2022

Ktorá nemocnica? Samozrejme by som sa sťažovala. Kamarátka písala priamo primarovi a veru pochodila

autor
18. okt 2022

Ešte som zabudla napísať ze keď už má doktor vyšetrili ze som na 9 otvorená, tak ma ona ešte poslala na záchod vraj mam ist cizajdem aj sama .. akože pozerala som ako sprostá po nej ..keďže na záchod som nemohla zájsť ani a za ďalšie by som malú rovno vytlačila s prepáčením do záchoda..nemocnica Brezno

thereisabear
18. okt 2022

Ja som to mala podobné, PA bola strašne nepríjemná osoba, akoby som ju celý čas hrozne otravovala. Nesťažovala som sa, aj trochu časom ľutujem...

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
18. okt 2022

Problém celého stazovania, čo ti tu radia dievčatá je v tom, ze nič tým nedoriešiš, pretoze nemocnica nebude sestričku sankcionovať a uz ju vobec nevyhodí.

Treba si uvedomit jednu vec - my nemáme zdravotníkov a v nemocnici sú radi, ze vobec niekto robí a to, ze pracuje tam clovek, čo sa sprava ako debil, ponizuje, predtým sa zakrývajú oči, pretože nie je také ľahké a budme uprimné, neraz až nemožné nahradiť toho "debila" iným schopným zamestnancom.

Zaver č. 1: sestričke sa nič nestane - nie sú ludia proste

Zaver č. 2: osobne by som jej prístup s jej menom poskytla jej zamestnávatelovi v kópii zdriadovatelovi a svoju skúsenost šupla na socialne siete.... minimalne to spraví zlé meno nemocnici ale ako je uvedené v závery č. 1 - ak nie je náhrada, maximalne jej manazer povie "ale Anička, prosím skús byt milsia..."

lugie
18. okt 2022

Ahoj, ja by som sa sťažovala. Rodila som v BR minulý rok v apríli a prístup taký istý. Neviem či nemyslíme aj tú istú sestričku.
Ja som sa tým už potom zaoberať nechcela.. stretávam tú pani občas aj vonku a teda dvíha mi tlak…

qwerty2
18. okt 2022

Že slabá citlivka a dnešné ženy nič nevydržia... Vyzerá to tak, že si bohužiaľ naďabila na včeliu kráľovnú podľa ktorej sú všetky ženy sliepky len ona jediná výnimka nie je. Je mi ľúto, že si mala takú skúsenosť. Určite to skús riešiť aspoň nejakou sťažnosťou. Takýto človek v pôrodnici nemá čo robiť.

katy084
18. okt 2022

Ak by vás bolo viacej, ktoré máte skúsenosti s touto osobou tak by ste to mohli podat spoločne...

marienka1989
18. okt 2022

Tiež mám veľmi podobnú skúsenosť, preto by ma zaujímalo, o ktorú nemocnicu sa jedná....lebo presne tie isté reči ako píše autorka, že mladé ženy nič nevydržia, nulová podpora, reči typu "toto je ešte nič, ešte len príde skutočná bolesť, čo tu budete predvádzať potom..." a pod. Strašný prístup, naozaj, a najhoršie na tom bolo, že pri mojej veľmi vážnej skolióze chrbtice, keď ma počas pobytu na "vzdychárni" prišiel pozrieť p. doktor (inak ten bol úžasný) a povedal mi, že v kľude môžem chodiť, čupnúť si, sadnúť, akúkoľvek polohu zaujať, ktorá mi uľaví od pôrodných bolestí, a ešte horších bolestí chrbtice, mi tá bosorka hneď po tom, ako p. doktor odišiel prikázala, že si mám okamžite ľahnúť na posteľ, a rovno na chrbát (v tej chvíli to bola pre mňa poloha naozaj na nevydržanie, strašné muky), že ona na mňa nebude pozerať, ako chodím hore-dole a utierať po mne zvyšky plodovej vody, keby dajaká zo mňa ráčila vytiecť.....hrôza, hrozné spomienky, aj po rokoch....

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikca101
18. okt 2022

Tiež som natrafila na podobne milú sestričku v LM. Prišla som do pôrodnice okolo polnoci ale zistili že som len na 1 cm otvorená ale keďže som už bola 9 dni po termíne tak že si ma tam už nechajú. Za celu noc tá sestrička prišla za mnou 2x aj to furt že prečo nespím keď som povedala že mám bolesti tak ma len vysmiala že nemôžem mat lebo na pasoch nič nevidno. Keď som sa jej pýtala kde je sprcha tak tiež len dookola načo mi je sprcha že si mám ľahnúť a spat. O 6 ráno sa menili sestrička tak prišli obidve ku mne a tato úžasná jej vraví že - tvrdí ze ju to boli ale žiadne kontrakcie nemá. Ako vtedy som už bola riadne zúfalá lebo som bola prvorodička, mala som veľký strach a netušila som ako ma pôrod prebiehať, bola korona takze som tam bola sama a každý mi len vravel ze to ani kontrakcie nemám a ani ma nik za celu noc nevyšetril. O 7 prišiel primár a mi vraví že ideme hneď na sálu veď ja rodim. Ja som sa vtedy nestazovala lebo som bola šťastná že mám konecne dieťatko pri sebe ale možno som mala lebo prešli uz 2 roky odvtedy a stále som na ňu nezabudla a ak na ňu natrafím aj pri ďalšom pôrode tak rovno odchadzam do inej pôrodnice

pandorra
18. okt 2022

Baby, ked sa nebudete stazovat, budu mat rovnaky pristup aj k dalsim pacientom. Uz len kvoli tomu by som to urobila.

lulaby1982
18. okt 2022

V prvom rade Vám gratulujem a oceňujem a mám pre Vami veľký rešpekt,že mamičkou a zvládli sme bravúrne celý ten proces od počatia až po narodenie. Predpokladám,že Vy ste zdravá a maličký je zdravý, to je hlavné a podstatne, že máte v náručí svoje donosene dieťatko, kt. ste si priali.

To čo opisujete nie je úplne vhodný komentár pre mamičku rodičku ,kt.preziva rôznu paletu emócií a bolesti , bolo to podľa mňa netaktne. Keď to beriem s nadhľadom,tak si myslím,že sestrička Vás chcela hecnut,aby ste to dala,verila že to zvládnete ,ale bolo to nie úplne vhodné. Postarali sa o Vas zo zdravotnej stránky pôrod prebehol.

Mrzí ma,že ste zažila takýto stres, pri tak významnej udalosti pre ženu ,ako je pôrod . Zamerajte sa skôr na seba,čo potrebujete Vy aj Vaše bábätk teraz. Mate skúsenosť, že nie ste citlivá,ani padavka a zvládla ste to bravúrne , aký dôkaz chcete,vyvrátila ste sestričke ,o Vašej neschopnosti.

Osobne by som to ďalej neriešila, do budúcna by som si hľadala nemocnicu friendly mothers and babies, nasetrila a priplatia za iný prístup. Nie je to ospravedlniteľné,ale zatiaľ čo Vy vnímate pôrod ako veľkú udalosť, personál nemocnice za rutinu, pôrody idú na páse , rodí sa každú chvíľu, nemajú čas riešiť a všetko vychytať okolo , kto ako čo preživa.
Čo čakáte aj vyjadrite svoj názor?, áno postavite sa za seba a za svoje bejby aaaa,čakajte rôzne reakcie ,personalu malo,vyčerpanosť veľká , takto to je na SR. Treba si uvedomiť ,že nie sme Švajčiarsko a buďme ozaj radi,že nás aspoň niekto i keď s takýmto doprovodom ošetrí. Pokiaľ nebudú peniaze a viac ľudí v zdravotníctve,nečudujte sa .

Neberiem Vám Vaše pocity ani čo prežívate,ani to že sa cítite dotknutá, alebo nespokojná,je to úplne legitímne,žiaľ na situáciu v zdravotníctve doplacame všetci.

Ja mám skúsenosť,že mi lekár povedal,že fabulujem,klamem a vymýšľam.Dovtedy žiadna PN, poctivo chodila do práce, chodila do práce s chrípkou, chorobami atd.Bola som na hranici života a smrti a nechcel mi dat PN, nebyť iného lekára ,neviem akoby to dopadlo. Ja som bojovala o svoje zdravie a život a my sme riešili doktorkine nutričné vyživovanie,kedy chodí na obed a kedy má plné bruško,no inak by nemusela dobre ordinovať . Myslela som,že zle počujem ,alebo úplne skolabujem.

Nech sa darí

heni79
18. okt 2022

Ach, zažila som. Kvôli tomu som nechcela druhé dieťa. Nie "iba" popôrodná trauma, ale aj reálne zdravotné problémy. Ak si po prepustení z nemocnice na 5.deň (opätovné šitie) na 7.deň na pohotovosti a "umyjú si ruky" nad svojím zavinením. Počas šestonedelia 2x týždenne u lekára..... Sťažnosť spísal a poslal môj gynekológ. Odozva nulová. Druhé dieťa som sa odhodlala mať po dvoch rokoch. No bola som vydesená viac, ako pri prvom. Napokon bol druhý pôrod "za odmenu". Bez pôrodných komplikácií. Rozumiem ti. A nezostaň ticho. Hovor o tom. Hoci iba s okolím. Skvelé je, že si začala už tu. Drž sa.

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1357
18. okt 2022

Preboha .... Toto keď čítam je mi až zle že Brezno .... Mala by som tam rodiť dvojičky. Prosím ťa ako sa volala ťa sestrička môžeš aj správu.... Prosím rieš to kým nepôjdem rodiť nech tam už nieje 🤦

lasoli
19. okt 2022

ano!Ja ked som rodika
moje dvojky v 32 tyz sa mi smiala ze co ze to nerodim ci nieco bola vysmesna lebo ved po nocnej a to bol gaky chuloativy tyzden.

zuzulka558
19. okt 2022

Chvalabohu nie, sestričky boli super, porodna sestra co mala mna to bol cisty anjel ❤️ ale dr si daval nacas tak som sa pocas kontrakcii povyhrazala ze ich udam ak sa nieco stane 🙈 ale uz tam boli aj 2 a po komplikáciach po porode 3 😊 niekedy staci hubu otvoriť a veci sa zmenia,,,, ale inak nemôžem povedat ze by tam bol pristuo ako pise autorka pri nej

autor
19. okt 2022

@1357 meno netuším vtedy som to neriešila;) lebo som mala iné starosti mala som co zo sebou robiť a pravdu povediac keď som porodila sa mi to riešiť nechcelo mala bola na svete tak som bola šťastná a ďalšie dieťa malé.ma čakalo doma takže som to kaslala len tera dáko počasie stále na to myslím ze som mala niečo povedať

autor
19. okt 2022

A to ešte chcem povedať ze niesom žiadna citlivka ani nič iné vydržím , znesiem toho veľmi veľa, som silna osobnosť podľa mňa, ale toto by sa nemalo stavať na takom mieste vôbec nie kde by sa mala žena cítiť co najlepšie ako sa len dá

basska_b
19. okt 2022

Bohuzial, toto sa deje. Je dobre , ked ma zena doprovod, lebo vtedy si nedovolia... zena je velmi bezbranna, nevladze sa s nikym hadat, ale tento zazitok sa jej vryje do pamate navzdy a velmi silno. Prave preto niektore zeny rodia doma. Mrzi ma, ze ste mali tuto skusenost. Sestre podla mna nic nespravia, ale jeden mail mozete napisat na jej sefa a pokial bude tych staznosti viac, tak mozno to k niecomu povedie. Ja som mala tiez zly zazitok z Kramarov. Pride mi, ze tam chodia rodit len zeny, co tam maju dake znamosti. Bol tam so mnou muz, tak sa drzali na uzde. A to ja som pocas oboch porodov ani nepipla, co sa tyka bolesti. Ale podpora, respekt, mile slovo - nula. Normalne som pocas tych kontrakcii rozmyslala, ci jej mam dat do vacku 100 eur, aby sa zacala chovat ako clovek... ale dosla som k nazoru, ze si nezasluzi ani cent... pre druhy porod som si vybrala lepsiu porodnicu.

elviku11
19. okt 2022

suhlasim so vsetkym.
Este dodam, ze ked bol pri mne manzel, spravali sa normalne, slusne.
Akonahle tam nebol, dovolovali si na mna viac a drzejsie

safrani
19. okt 2022

Mam veľmi podobnú skúsenosť pred desiatimi rokmi sa mi tam narodil syn,a bola to nočná mora,odporne sestričky,je to asi najhoršia pôrodnica akú poznam

stanulienkat
19. okt 2022

Treba sa stazovat. Minimalne listom na riaditelstve.

zojkaaa
19. okt 2022

Zazila a doteraz lutujem te som to neriesila, zial mala som 23 r, dnes by som si to ani nenechala v danej situacii, kvoli tomu som roky nechcela o druhom pocut a sla som rodit do sukromnej
A nie je pravda ze to nemas riesit bo je malo personalu a oni to beru ako rutinu a pod dofrasa nie sme v roku 1900!!!!! Aj s mrtvymi maju na patologii vacsi respekt jak s rodickami!!!!!
Min supnut na Fb nekrmte nas odpadom (zisti si meno sestry telefonicky ale udaj datum a cas kedy mala smenu) a oznam nemicnicu tam si anonymne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre