icon

Nepoznáte alebo nemáte video o pôrode?

majka221
9. aug 2010

ahojte maminky chcela by som sa opytať nepoznate alebo nemate vy video o porode lebo sa velmi bojim a chcela by som to vidieť naživo Dakujem 🙂

gabrielos
9. aug 2010

na internete maš toho vela ale lepšie nevidiet 😉

latvia
9. aug 2010

zadaj si do googla, najde ti videa vsetkych druhov porodu.
napr aj tieto
http://www.tehotenstvo.eu/article/14/video-poro...

bubelko
9. aug 2010

suhlasim s @gabrielos na internete mas toho vela. ale mne napriklad pomohlo zbavit sa strachu to, ze som priblizne vedela do coho idem 😉

traktor
9. aug 2010

tak ked sa uz teraz bojis, tak ziadne video nepozeraj...radsej si pozri nieco ine 😉 ..neboj porod zvladnes aj bez videa, ..prajem ti krasne zdrave babo 😉

henikav
9. aug 2010

majka221, vazne je lepsie to nepozerat, vyzera to hrozostrasne a vobec to take strasne nie je, neboj sa porodu. Ak sa naozaj tak velmi bojis, daj si epiduralku, to je len jedno vpichnutie a potom uz necitis absolutne ziadnu bolest, nic, budes rodit s usmevom a zartovat pritom. Kazda maminka sa boji prveho porodu, lebo je to velke neznamo, druheho uz potom nie, vedia co ich caka

nikollette
9. aug 2010

@majka221 mne si písala IP...
Stačí pozrieť na nete, je tam toho dosť.
Napr. na youtube... Daj si kľúčové slovo pôrod, porod, childbirth, parto, .....
A vyhodí sa ti toho koľko chceš 😉

zuzi118
9. aug 2010

Mam niekolko vylmi dobrych filmov, kde ukazuju porod. Vobec to nie su hrozostrasne porody, naopak su velmi krasne a dojimave. Na poziadanie poslem linky na stiahnutie. Staci mi poslat ip.

8808
9. aug 2010

@majka221 Nerob to(: ja som si to pozrela na google.. a mala som taky strach ist rodit ze az.. ani som to nemohla dokonca dopozerat.. hlavne sa neboj.. to je velka chyba.. ja viem ze je to lahke povedat.. a ine odrodit.. ja som si po svojom porode povedala ze nikdy viac.. a uz cakam druhe (: nastrih nebudes citit, sitie.. no.. ja som si par krat pojojkala, ale inac pohodicka. kontrakcie.. hm... pomaha sprchovanie.. najsamhorsie som ja mala posledne asi 3kontrakcie, ale to sa dalo vsetko zvladnut ale viem.. ze ked budem druhy krat rodit, nedam si vyvolavacku.. mna bolelo najviac pozeranie na kolko sa otvaram.. inac sa dalo vsetko zvladnut.. a najviac mi pomohlo ked tam bol manzel..aj ked chudak nic nemohol lebo som mu vsetko zakazala .. urobil aj tak vela.. hlavne sa tes na novy priraastok (: a po porode ked pojdes cikat, na wc ani nechod,.. rovno do sprchy, pusti vodicku a sprchuj si dolu zaroven cikaj, ani nebudes vediet a bude hotovo, aby ta moc nestipalo.. a ked pojdes na velku, tak cipku si pytaj (: hlavne sa NEBOJ 😅 vsetko bude super

janinah
9. aug 2010

nepozeraj, radšej si v odbornej knižke prečítaj pôrodné doby a veľmi to nerieš,nečítaj kto ako /straaašne/ rodil,každý pôrod je individuálna vec a záleží ako sa ty vnútorne na to nastavíš, moje tri pôrody boli moje najkrajšie zážitky v živote

silvia_pp
9. aug 2010

@majka221 ja som si video pozrela až keď som čakala druhé bábo,zo zvedavosti 🙂 a neverila som,že mám niečo také za sebou,na videu to vyzerá oveľa horšie ako to ty sama nakoniec budeš prežívať,ja by som to na tvojom mieste nepozerala,budeš sa asi viac báť....

njonja
9. aug 2010

@majka221 Prosim Ta, hlavne sa neboj! moj bol tazky a prezila som . Najdolezitejsie je mat pozitivny pristup k celemu porodu a tesit sa z toho, ze je to vlastne zaciatok a koniec niecoho krasneho zaroven. Po nom uvidis tvoje vytuzene dieta a ked veris, ze prebehne v pohode, urcite to tak bude..A napokon, dnes s epiduralkou je to uz uuuuzasneee. Takze, ak mas taky strach, daj si pichnut epidural - neboli to vobec (vpich), umrtvia ti to predtm.
A videa nepozeraj, kazdy porod je individualny a na videu to vyzdy vyzera horsie, ako to v skutocnosti je. V skutocnosti je to nadherny zazitok, ver mi!

terezkazv
11. feb 2013

Dám ti radu, nekoukej žádné videa a neptej se ženských jaké to bylo. Akorád se zbytečně budeš nervovat a stejně, ty poslední 4 minuty ( u mě to tak bylo ) už ti jsou tak jedno, protože nejhorší jsou ty hodinové bolesti a kontrkce. Já jsem se po 14 hod v bolestech těšila, kdy mi konečně někdo řekne, že mužu rodit a nemusím stále poslouchat, že ještě není ten správný čas. Kašli na to a buď raději v nejistotě, než ovlivněná reakce jiných. Možná porodíš za 30 min a možná za den, každá to máme jiné, tak je lepší nenervovat a užít si ještě trošku spánku 😀 a uvidíš až ti dají tvé maličké do náruče, řekneš si že to stálo za to 🙂