Nepravidelné, ale časté kontrakcie pred pôrodom. Poradíte?
Chcem sa spytat ci mate niektora taku skusenost, ze Vam zacali kontrakcie niekolko dni pred porodom. Nepravidelne ale caste (3-10 minut), na noc sa to vzdy zhorsi. Vyzera to ako poslickovia, len neustavaju ani po teplej sprche ani pri zmene polohy ako sa pise v clankoch. Trvaju uz treti den, ale porod sa nerozbieha a tri dni bez poriadneho spanku s neustalou bolestou su vela asi na kazdeho...Dakujem za kazdu skusenost a radu!
Ja mam tiež momentálne od včera večera nepravidelne kontrakcie. Trvajú par sekúnd 10-20 a objavujú sa dosť často viackrát za hodinu asi 4 a v noci sa to zhorší. Sprcha nepomohla ani en a polohy

Ahoj. Áno, ja mám takú skúsenosť. Ja som mala od 18tt časté pravidelné tvrdnutie brucha, kvôli ktorému som bola hospitalizovaná od 30tt na rizikovom. Vtedy som to mala každé 3 minúty. Liekmi sa to tlmilo ale stále to sem tam prechádzalo do pravidelných tvrdnutí. V 35tt+6 mi prešli tieto tvrdnutia do pravidelných kontrakcií, najskôr 4, potom 3 minútových, ktoré na monitore začínali ako 60ky a po týždni to boli 90-100ky. V 36+5 mi praskla voda, zrejme mi bruško už nevydržalo tie tlaky a kontrakcie prešli hneď na každé 2 minúty a potom sa do 6 hodín narodila malá 😃