Nepríjemné skúsenosti z pôrodu
Aké ste mali pocity po pôrode? Ja som si pôrod predstavovala úplne inak. Som nečakala, že jedno decko bude tak ťažké vytlačiť a na tej sale budem pol hodinu. Ďalej má šokovalo, že tam ležím s roztiahnutými nohami a asi 5 alebo 6 ženských na mňa vykrikuje ako tlačiť , ako dýchať. Som myslela že má aspoň prykriju nech ma nie je vidno. A nie takto že úplne budem pred toľkými cudzími ľuďmi odhalená. A dokonca sa mi stala trápna situácia, v deň príjmu s odtekajucou plodou vodou ma vyšetrovala doktorka, šprtala sa mi tam a riadnu záplavu som im tam urobila. Som mala chuť od hanby odísť, ale nemohla som. Moje dieťa milujem fakt, ale ten pôrod by som najradšej vymazala z hlavy
Aj ked si secovala si bola vystresovana? Na hodine biologie/prirodopisu si chybala? Prosim ta si troll ako vysity dnes uz aj 10r vie ako sa rodi pomaly a normalna zena sa informuje a pyta. Co uz skoncili skusky naSSa nudis sa? Zober do ruk knihu anatomie a citaj si, uvidis, ze ti to prospeje
@prasiatko30 posledný krát ti hovorím že naozaj nie som troll
Myslis tym tvoju mamu?
@really8 hej, ona nikdy so mnou o takom nerozprávala
@admin prosím vymazať diskusiu
Popôrodná depresia? Si naozaj rada,že si matka?
Trosku si netrafila o com hovorim. Nevadi. Bez sa starat o to jedno decko. A ked zajtra pridu na vizitu povedz ze si neprajes aby sa dalsie osoby pozerali na tvoje negustiozne organy.
Trosku si netrafila o com hovorim. Nevadi. Bez sa starat o to jedno decko. A ked zajtra pridu na vizitu povedz ze si neprajes aby sa dalsie osoby pozerali na tvoje negustiozne organy.
@really8 už som po pôrode niekoľko mesiacov, už mi nemajú kam pozerať
Popôrodná depresia? Si naozaj rada,že si matka?
@zuzanita1609 jasné že som rada
Autorka môžeš byť rada, že si sa s prepáčením nepos*ala na koze 😁 ešte keby si písala o tom pochopím.. Nestáva sa to pravidelne.. Ale to čo odpisuješ, je bežný pôrod 🙏 pri mne bolo asi 15 ľudí a všetci mi pomáhali.. A ver mi, že ani jedna sestra ci lekár tam nebol v záujem ma ocumovat.. A nikdy som sa na to ani takto nepozerala.. Som vďačná, že mi hovorili co a ako robiť, nebyť ich rád a pomoci, malý mi umrie zaseknuty v pôrodných cestách ☝️
Preto sa pýtam,lebo ak nie si troll,napísala si ten príspevok veľmi necitlivo,ako matka. Potom tam môže byť ešte aj tá depresia,alebo len taký prejav "dlaždiča".
Autorka môžeš byť rada, že si sa s prepáčením nepos*ala na koze 😁 ešte keby si písala o tom pochopím.. Nestáva sa to pravidelne.. Ale to čo odpisuješ, je bežný pôrod 🙏 pri mne bolo asi 15 ľudí a všetci mi pomáhali.. A ver mi, že ani jedna sestra ci lekár tam nebol v záujem ma ocumovat.. A nikdy som sa na to ani takto nepozerala.. Som vďačná, že mi hovorili co a ako robiť, nebyť ich rád a pomoci, malý mi umrie zaseknuty v pôrodných cestách ☝️
@karlamon mne urobili klystír, takže tam nehrozilo, že by som sa pos..rala.. Ale stalo sa to mojej spolubývajúcej na izbe už na odd šestonedelia, vtedy jej vraveli, že to sa proste stáva. Ako sa ja poznám, keby sa mne toto stalo, asi by som odišla na reverz od tej hanby. To že ja sa strašne hanbím, to je v tom, to je ten problém. A vážne som myslela že má aspoň zakryjú, a oni nič, len takú krátku košeľu som mala čo mi dali oni
Preto sa pýtam,lebo ak nie si troll,napísala si ten príspevok veľmi necitlivo,ako matka. Potom tam môže byť ešte aj tá depresia,alebo len taký prejav "dlaždiča".
@zuzanita1609 nechodím ku psychológovi, ale myslím, že tu popôrodnú depresiu mám. A nie, naozaj som si tu neprišla robiť srandu, vážne mám problém s ktorým bojujem už niekoľko mesiacov
ja som rodila davno, ked sa v nemocniciach este sestry nevedeli spravat, vymakla som drzu sestru, rozne divne praktiky urychlovania porodu a sialene bolesti, nic romanticke, mna to odradilo rodit este raz, stale vravim, ze na kazdom rodiacom oddeleni by mal byt k dispozicii aj psycholog, šok z bolesti a dalsie nove vnemy, ktore treba spracovat, nuz zivot
Vážne ma zaujíma čo si čakala a prečo sa za úplne bežné veci hanbíš. Ak to tak naozaj cítiš potrebuješ psychológa.
Trochu som to vytušila, mala by si sa o tom s niekým porozprávať,so svojim gynekológom, obvodvodákom a oni už budú vedieť...Máš niekoho blízkeho,otec dieťaťa,rodina, kamarátky? Ak by sa to stupňovalo,určite nečakaj. Dnes som akurát o tom počúvala rozhovor v tv, popôrodná depresia, laktačná psychóza môže byť veľmi nebezpečná,ak sa nepodchytí včas, či pre teba,alebo aj tvoje dieťatko.
Ja s sa aj pototo kusok pri drihom porode. A co nic sa nestalo
Rodila som v uk tam klistir nedavali. Ani nenadsyrihovali nic
V prvom rade nechapem ako mozes ist rodit a vobec sa o tom neinformujes co sa bude diat, ako to bude prebiehat, ake pocity maju/mali ine zeny. Sorry ale je to pre mna nepredstavitelne v akej bubline a izolacii zijes. Ak je todo pravda tak byt tebou tak si hladam psychologa aby s tebou pracoval, lebo sa nejedna len o traumu z porodu ale aj o zakladne socialne zrucnosti
ja som rodila davno, ked sa v nemocniciach este sestry nevedeli spravat, vymakla som drzu sestru, rozne divne praktiky urychlovania porodu a sialene bolesti, nic romanticke, mna to odradilo rodit este raz, stale vravim, ze na kazdom rodiacom oddeleni by mal byt k dispozicii aj psycholog, šok z bolesti a dalsie nove vnemy, ktore treba spracovat, nuz zivot
@zobaka mňa hospitalizovali po 8 dňoch prenášania, keď som prišla do nemocnice s odtekajucou vodou plodovou. Mne pôrod nepostupoval, takto má nechali celých 35 hodín, ja som sa bál a, či sa mi dieťa nezadusi, ked mi odteká plodová voda, či tam nebude bez nej, no ale verila som im. Vystrašená prvorodička keď im tam príde, čo sa bála pripnúť, aby nebolo zle, také asi majú najradšej. Až po Tom 1,5 dní, keď zistili, že to sa nikam neposuva, mi dali oxytocín. Len raz som sa odvážila požiadať, s revom som prišla za nimi, aby mi urobili radšej cisársky, na to sa na mňa vyvrieskali, že kto to kedy videl, ze by spravili cisarsky pacientke len tak na želanie, že to sa nerobí. Takže asi tak moja skusenost
Vážne ma zaujíma čo si čakala a prečo sa za úplne bežné veci hanbíš. Ak to tak naozaj cítiš potrebuješ psychológa.
@januska12323 stále som sa za seba hanbila ako tam dole vyzerám
Trochu som to vytušila, mala by si sa o tom s niekým porozprávať,so svojim gynekológom, obvodvodákom a oni už budú vedieť...Máš niekoho blízkeho,otec dieťaťa,rodina, kamarátky? Ak by sa to stupňovalo,určite nečakaj. Dnes som akurát o tom počúvala rozhovor v tv, popôrodná depresia, laktačná psychóza môže byť veľmi nebezpečná,ak sa nepodchytí včas, či pre teba,alebo aj tvoje dieťatko.
@zuzanita1609 s mojou gynekologickou o takom dacom nie je reč. Ja som sa s ňou chcela porozprávať o tom, že by som chcela cisársky, že mám z pôrodu strach, ona ma odbila jednou vetou, že tu sa sekcie len tak na požiadanie nerobia. Som si istá, že keby som mala cisársky, žiadnu popôrodnú depresiu nemám. S mužom sa tiež nedá rozprravat, keď som sa mu zdôverila, že radšej by som chcela mať cisársky, riadne sme sa pohádali, hovoril že moje problémy ho nezaujímajú. Teraz mi len toľko povie, že som smutná, vôbec sa neusmievam, žiadne emócie neviem dať navonok a že celkovo pôsobím taká chladna. Ale nerozprávali sme sa kvôli čomu to tak je. Jeho teší to, že má zdravé dieťa, ktoré sa narodilo prirodzene, a ako sa cítim ja, ho nezaujima. A toto mi opakuje každý týždeň, ako je fajn, aké mal šťastie malý, že sa narodil prirodzene
Ak si rodila pol hodinu, tak to vobec nebolo dlho, moja. Niektore zeny sa trapia aj 3 cele dni, teda 24 hodin KRAT 3, alebo aj dlhsie. Ja som sice rodila pomerne rychlo a len raz to bolo 45 minut celkovo. Inak to je na HODINY az DNI. Takze bud rada, malansi to este mega dobre.
A co Ti akoze mali prikryt? Snad si mala nocnu koselu a ako Ta mali prikrytu kontrolovat? Nechapem fakt a nebol tam ani jeden chlap? 🤭😅.
Ak si sa chcela postazovat, to sa da aj inak naposat, nie takymto vykrikom do prazdna. Keby si to napisala inak, tak mas aj ine odpovede. A ako si si to teda predstavovala?
Precitala som si dalsie odpovede, takze si rodila teda dlho, ja neviem, ale pol hodina na sale Ti pride vela? Preco?
Porody su rozne teda a len 2 deti som musela tlacit a dalsie 2 uz isli zo mna same, uz ked som sa otvorila, to som iba tak mierne tomu pomohla. Akoze kazdy porod je fakt iny.
A za co si sa hanbila? Ved nie si na sutazi krasy, ja som to mala po prvom porode zjazvene, skarede, aj to tak mam stale a co ako ma byt? Hanbit sa akoze za co? Nerozumiem.
Ja som aj po prvom porode mala depresiu, a na daco aj mam tazke srdce, ako sa spravali poniektore, najma sestricky...ale napises to takto splasene, to kto Ti ma rozumiet? Ako male decko, prepac, fakt...
V prvom rade nechapem ako mozes ist rodit a vobec sa o tom neinformujes co sa bude diat, ako to bude prebiehat, ake pocity maju/mali ine zeny. Sorry ale je to pre mna nepredstavitelne v akej bubline a izolacii zijes. Ak je todo pravda tak byt tebou tak si hladam psychologa aby s tebou pracoval, lebo sa nejedna len o traumu z porodu ale aj o zakladne socialne zrucnosti
@prasiatko30 do poslednej chvíle som dúfala, že predsa len budem mať cisársky, som obézna a mala som aj vysoký tlak a trošku už vyšší vek na prvorodičku a nemocnica, ktorú som si vybrala, žiadne kurzy neorganizovala. Aspoň neviem o tom. A radšej som si nechcela čítať príbehy zo slovenských pôrodníc. Jasné, že som vedela, že dieťa zo mňa vyjde cez vagínu, ale že to pôjde tak ťažko, že hrozilo, že sa tam zasekne a sa zadusí, s tým som nepočítala
Ak si rodila pol hodinu, tak to vobec nebolo dlho, moja. Niektore zeny sa trapia aj 3 cele dni, teda 24 hodin KRAT 3, alebo aj dlhsie. Ja som sice rodila pomerne rychlo a len raz to bolo 45 minut celkovo. Inak to je na HODINY az DNI. Takze bud rada, malansi to este mega dobre.
A co Ti akoze mali prikryt? Snad si mala nocnu koselu a ako Ta mali prikrytu kontrolovat? Nechapem fakt a nebol tam ani jeden chlap? 🤭😅.
Ak si sa chcela postazovat, to sa da aj inak naposat, nie takymto vykrikom do prazdna. Keby si to napisala inak, tak mas aj ine odpovede. A ako si si to teda predstavovala?
Precitala som si dalsie odpovede, takze si rodila teda dlho, ja neviem, ale pol hodina na sale Ti pride vela? Preco?
Porody su rozne teda a len 2 deti som musela tlacit a dalsie 2 uz isli zo mna same, uz ked som sa otvorila, to som iba tak mierne tomu pomohla. Akoze kazdy porod je fakt iny.
A za co si sa hanbila? Ved nie si na sutazi krasy, ja som to mala po prvom porode zjazvene, skarede, aj to tak mam stale a co ako ma byt? Hanbit sa akoze za co? Nerozumiem.
Ja som aj po prvom porode mala depresiu, a na daco aj mam tazke srdce, ako sa spravali poniektore, najma sestricky...ale napises to takto splasene, to kto Ti ma rozumiet? Ako male decko, prepac, fakt...
@nevenka pol hodinu som sa trápila na sále, čo bol ten pôrod a trebalo tlačiť. O tom rozprávam. Nie že celkovo od odtecenia vody to celé trvalo pol hodinu. Celkovo to trvalo 45 hodín, moja. Želala som si radšej umrieť tam rovno na tej posteli radšej, jak znášať tie bolesti. A že čo mi asi mali prikryť? No čo asi? Ležala som tam s rozkrocenymi nohami, 6 ďalších ľudí okolo mňa. 6 ľudí sa mi pozeralo medzi nohy. A košeľu som nemala takú dlhú že by ma zakryla. Vo filmoch pri pôrode je žena zakrytá (viem, je mi jasné prečo), ale som myslela že aj v skutočnosti je žena zakrytá, aby jej tie intímne partie nebolo vidno
Mala by si,teda musíš vyhľadať toho psychológa, odborníka. Určite ti záleží na sebe a hlavne na dieťati. Je bohužiaľ veľa príbehov, prípadov,kde sa tieto stavy mamičiek-hlavne prvorodičiek neriešia a končí to fatálne. Dieťatko je zdravé, chválabohu, ešte sa musíš dať dokopy ty. Vyhľadaj pomoc prosím a ospravedlňujem sa za toho trolla 🥲. Veľa šťastia 🍀
@cukroska som rada naozaj že som ťa pobavila. A dosť si sa sekla vo veku, mala som dačo po 30-tke keď som rodila
Mala by si,teda musíš vyhľadať toho psychológa, odborníka. Určite ti záleží na sebe a hlavne na dieťati. Je bohužiaľ veľa príbehov, prípadov,kde sa tieto stavy mamičiek-hlavne prvorodičiek neriešia a končí to fatálne. Dieťatko je zdravé, chválabohu, ešte sa musíš dať dokopy ty. Vyhľadaj pomoc prosím a ospravedlňujem sa za toho trolla 🥲. Veľa šťastia 🍀
@zuzanita1609 neviem prečo ste si hneď všetci mysleli že som troll, to človek už nemôže mať ani žiaden problém, ani tu o svojom probléme napísať, lebo hneď je označený za trolla.

Myslis tym tvoju mamu?