icon

Nepríjemné skúsenosti z pôrodu

31. máj 2025

Aké ste mali pocity po pôrode? Ja som si pôrod predstavovala úplne inak. Som nečakala, že jedno decko bude tak ťažké vytlačiť a na tej sale budem pol hodinu. Ďalej má šokovalo, že tam ležím s roztiahnutými nohami a asi 5 alebo 6 ženských na mňa vykrikuje ako tlačiť , ako dýchať. Som myslela že má aspoň prykriju nech ma nie je vidno. A nie takto že úplne budem pred toľkými cudzími ľuďmi odhalená. A dokonca sa mi stala trápna situácia, v deň príjmu s odtekajucou plodou vodou ma vyšetrovala doktorka, šprtala sa mi tam a riadnu záplavu som im tam urobila. Som mala chuť od hanby odísť, ale nemohla som. Moje dieťa milujem fakt, ale ten pôrod by som najradšej vymazala z hlavy

autor
2. jún 2025
@44janica44

Citat s porozumení vieš? Keď dieta zostupi do pôrodných ciet už sa musí len tlačiť. Sekciu ti nikto na porodnom boxe neurobí ta sa robí na operačnej sále. A preboha koľko máš 5 rokov ze keď niekto zvysii hlas si v strese. Práve tým ze si nespolupracovala si ty ohrozovala svoj život a život dieťaťa. Ešte raz sa pýtam keď videli ze ty kricis, ideš si svoje, chceš sekciu, nespolupracujes, dieťa pomaly stráca životné funkcie tak mali klaknut na kolienka a tíško prosiť aby si zatlačila? Však by si ich ani nepočula co po tebe chcú.
Práve tým ze kričali aby si ich počula a vnímala ti pomohli a možno aj zachránili život dieťaťu.
Každý pôrod je stres ci na teba niekto kričí alebo nie
Len zodpovedne ženy sa naň pripravia nieže si povedia boli to tak nejdem o tom čítať, však to bude ako vo filme.

Ja som predporodnu prípravu tiež nemala, niečo som si precitala, pila som čaj z maliniku, alchemilky, cvičila s anibalom a šla som z tým, že som urobila všetko pre to aby bolo dobre. A verila som lekárom ze mi pomôžu. Keď mi dali na výber z 2 možnosti povedala som ze nech dajú to co by si vybrali oni na mojom mieste..., po mne kričať nemuseli lebo som spolupracovala... A keby aj kričali nic si z toho nerobím...proste na sale je zhon, hluk, aspoň by som vedela co po mne chcú a nemusela sa pomedzi kontrakcie pýtať co to vlastne chceli.

@44janica44 takže keď videli, že nespolupracujem, mohli urobiť tu sekciu, robia to

pikachu999
2. jún 2025

No zjavne nie 🙂‍↔️

44janica44
2. jún 2025

Nerobia keď je dieťa v pôrodných cestách- co tvoje asi bolo keď ti kázali tlačiť tak ju nerobia čiže máš varianty ze bud dieťa vytlačíš alebo ho vyberu kliešťami akebo použijú vákuum to by sa ti páčilo viac? Ver ze nie radšej by si bola aby na teba nakricali ako by ti urobili kliešťovy pôrod.

Akútna sekcia sa robí keď sa žena neotvorí čiže sa zasekne napr na 5 cm a nič. To nebol tvoj pripad kedze ti kazali rovno tlačiť. Sekcia sa nerobí na požiadanie ze ja sa zdujem nejdem spolupracovať a vy mi urobte sekciu...pôrodná sála nie je kaderníctvo kde si diktujes co ti majú urobiť. Keď sa dá sa rodí normál lebo je to oveľa bezpečnejšie ako pre dieťa aj pre matku. Nastuduj si niečo o pôrode a potom mudruj co kto ako mal urobit. A keď to urobíš zistíš, že hlavne ty si veľa veci mala urobiť inak a traumu by di nemala žiadnu.

autor
2. jún 2025
@pikachu999

No zjavne nie 🙂‍↔️

@pikachu999 ty nevieš o mne nič, tak ma tu nepresviedcaj

44janica44
2. jún 2025

A jasne ze sekcia sa robí na operačnej sále. Lebo je sterilna a prispôsobená na operácie. A jasne zectam zenu prevezu. Sekcia nie je len tak, je to v podstate dost veľká brušná operácia. Videla si v telke ako sa ľudia umyvaju pred operáciou? Myslíš ze brucho niekto rozreze na porodnom boxe kde sestričky behajú z jedného boxu na druhy? Bez nástrojov? Bez podmienok na to prispôsobených? Bez prístrojov? Trosku logiky by nezaskodilo.
Porodiť môžeš aj na vrátnici ale nenájdeš lekara co na vrátnici urobí sekciu.

bielasovicka
2. jún 2025

Ze som citlivá na krik 🙈to kde si žila doteraz v akej bubline, že si nikdy v živote nepočula krik? Véd už máš dosť rokov. Moje nervy.. Sa čudujem, že si vobec otehotnela s touto povahou..

autor
2. jún 2025
@44janica44

Nerobia keď je dieťa v pôrodných cestách- co tvoje asi bolo keď ti kázali tlačiť tak ju nerobia čiže máš varianty ze bud dieťa vytlačíš alebo ho vyberu kliešťami akebo použijú vákuum to by sa ti páčilo viac? Ver ze nie radšej by si bola aby na teba nakricali ako by ti urobili kliešťovy pôrod.

Akútna sekcia sa robí keď sa žena neotvorí čiže sa zasekne napr na 5 cm a nič. To nebol tvoj pripad kedze ti kazali rovno tlačiť. Sekcia sa nerobí na požiadanie ze ja sa zdujem nejdem spolupracovať a vy mi urobte sekciu...pôrodná sála nie je kaderníctvo kde si diktujes co ti majú urobiť. Keď sa dá sa rodí normál lebo je to oveľa bezpečnejšie ako pre dieťa aj pre matku. Nastuduj si niečo o pôrode a potom mudruj co kto ako mal urobit. A keď to urobíš zistíš, že hlavne ty si veľa veci mala urobiť inak a traumu by di nemala žiadnu.

@44janica44 nemám pocit že bolo v pôrodných cestách, keď som sa tam trápila potom ešte ďalších 15 minút. Pre mňa za mňa ho mohli vybrať kliešťami, v tej chvíli mi to bolo úplne jedno. Som si želala nech to mám konečne za sebou alebo nech tam radšej rovno umriem. Nechcela som diskutovať na túto tému, aký spôsob pôrodu je pre ženu a dieťa najbezpečnejší, no ale keď už si začala, tak mi môžeš vysvetliť v čom je bezpečnejší prirodzený? co je bezpečné na tom, že dieťa sa v pôrodných cestách zasekne, pridusi a nešťastie je na svete, narodí sa postihnuté dieťa.

autor
2. jún 2025
@bielasovicka

Ze som citlivá na krik 🙈to kde si žila doteraz v akej bubline, že si nikdy v živote nepočula krik? Véd už máš dosť rokov. Moje nervy.. Sa čudujem, že si vobec otehotnela s touto povahou..

@bielasovicka každý sme nejaký, čo je na tom, že mi vadí, že na mňa ľudia vrieskaju?

pikachu999
2. jún 2025

Na kurze si nebola nič si si o pôrode nezistila ale hlavne že vieš ako mali lekári postupovať na to múdra si 🙏🤣🤣🤣

luteam
2. jún 2025

Uf tak ked vidim tvoje reakcie je ocividne ze si za tu traumu mozes sama. A zdravotnici neohrozili teba ani dieta tym ze ti neurobili sekcou zavadzas! Ako ti uz pisali ked je raz dieta uz v porodnuch cestach uz sa neda urobit sekcia. Co ti ho mali natlacit naspat do maternice?

autor
2. jún 2025
@pikachu999

Na kurze si nebola nič si si o pôrode nezistila ale hlavne že vieš ako mali lekári postupovať na to múdra si 🙏🤣🤣🤣

@pikachu999 som rada že som ťa rozosmiala, len sa nezadus od toho smiechu

autor
2. jún 2025
@luteam

Uf tak ked vidim tvoje reakcie je ocividne ze si za tu traumu mozes sama. A zdravotnici neohrozili teba ani dieta tym ze ti neurobili sekcou zavadzas! Ako ti uz pisali ked je raz dieta uz v porodnuch cestach uz sa neda urobit sekcia. Co ti ho mali natlacit naspat do maternice?

@luteam ja to beriem tak že ohrozili. Fakt som bola v takom strese, že som odmietala spolupracovať. Logicky, nie je lepšie tu ženu rozrezať a to dieťa vybrať, ako tam po nej vrieskať nech tlačí. Sami si to skomplikovali. Ja som tam revala, som ich prosila o cisársky, odmietli

veronikaszabova
2. jún 2025

Prosim ta...a aky bol dovod tvojho hystercenia na porodnej sale?

autor
2. jún 2025
@veronikaszabova

Prosim ta...a aky bol dovod tvojho hystercenia na porodnej sale?

@veronikaszabova to dieťa som nevedela vytlačiť, vrieskali na mňa sestričky že mu klesajú ozvy a strašné bolesti to boli

kiki68
2. jún 2025
@44janica44

A jasne ze sekcia sa robí na operačnej sále. Lebo je sterilna a prispôsobená na operácie. A jasne zectam zenu prevezu. Sekcia nie je len tak, je to v podstate dost veľká brušná operácia. Videla si v telke ako sa ľudia umyvaju pred operáciou? Myslíš ze brucho niekto rozreze na porodnom boxe kde sestričky behajú z jedného boxu na druhy? Bez nástrojov? Bez podmienok na to prispôsobených? Bez prístrojov? Trosku logiky by nezaskodilo.
Porodiť môžeš aj na vrátnici ale nenájdeš lekara co na vrátnici urobí sekciu.

@44janica44 mne bolo pred tyzdnom povedane, ze ked neni volna operacka/ nestihaju, tak uspia rychlo a rezu priamo na tej veznej porodnej sale. Ze je to na tento pripad vybavene. Ako ked ide o to,?.3 by dieta/ matka mohli zomriet. Kamoska mala tam kde idem rodit taky cs. Nic sa nestihalo, iba muza poslali von. Tiez nevedela dieta vytlacit a zrazu stratila vedomie. Takze zjavne sa to robi aj takto. Sterilne to tam urcite je, teda do tej miery, ze to prevazi prinos nad rizikom. Nas onto informovala anesteziologicka a tiez lekarka.

44janica44
2. jún 2025
@kiki68

@44janica44 mne bolo pred tyzdnom povedane, ze ked neni volna operacka/ nestihaju, tak uspia rychlo a rezu priamo na tej veznej porodnej sale. Ze je to na tento pripad vybavene. Ako ked ide o to,?.3 by dieta/ matka mohli zomriet. Kamoska mala tam kde idem rodit taky cs. Nic sa nestihalo, iba muza poslali von. Tiez nevedela dieta vytlacit a zrazu stratila vedomie. Takze zjavne sa to robi aj takto. Sterilne to tam urcite je, teda do tej miery, ze to prevazi prinos nad rizikom. Nas onto informovala anesteziologicka a tiez lekarka.

@kiki68 vynimocne prípady... kolko 1% sekcii? Max? .... sama píšeš keď je komplikácia....gro sekcii sa robí na operačnej sále...

44janica44
2. jún 2025

Pouzi google... každý lekár povie ze prirodzený pôrod je naj pre matku aj dieťa. Myslíš ze sekcia je bez komplikácií? Opakujem je to brušná operácia, veľká....
Radšej kliestovy pôrod ako krik? No nemám slov. Radšej by si nechala nech dieťa ťahajú za hlavu von ako zniesla trosku kriku?
Keby nehystercis vieš aj dieta vytlačiť. Opakujem za svoju traumu si môžeš jedine ty sama... lekárom by si mala ďakovať nie sa sťažovať.
Mimochodom preco si si nedala epidural? Vedela si ze to bude bolieť, jeden epi a nemusela si vôbec hystércit. Gro žien ti povie ze si želali tam umrieť ale narozdiel od teba sú nakoniec radi ze to dobre dopadlo a nie ze si tu idú samé robiť traumu z úplne normálneho ničím extra komplikovaneho pôrodu - lebo to co si opísala je úplne normálny takmer nekomplikovany pôrod (až na tie klesajúce ozvy co je pomerne casty jav)
Nič o pôrode nevieš lebo si si nič nezistila a mudrujes co kto mal urobit .... začni od seba co si mala ty urobit...

autor
2. jún 2025

@44janica44 proste neverím tomu a žiadny lekár ma nepresvedčí, že prirodzený pôrod je bezpečnejší ako sekcia. Viem, že sekcia je normálna operácia, myslím, že nič hrozne to nie je a je to oveľa, oveľa bezpečnejšie ako prirodzený pôrod. Ešte raz, čo som mala robiť? Bolelo to, nevedela som ako dýchať, tie sestry pomaly dôchodkyne skákali okolo mňa a vrieskali, vrieskali čo mám robiť, kedy tlačiť, ako dýchať a že mám sa ukludnit. Ako som sa mala ukľudniť, keď vrieskali po mne a tým má ešte viac vystresovalí? Myslím, že som tam podpisovala že súhlasím v prípade komplikácií s kliestovym porodom. Vlastne to sa má ani nepýtali na to, či to chcem, rovno mi to strčili do ruky s dali to podpísať, že s ním suhlasim. Už mi rovno mohli dieťa vytiahnuť kliešťami, bolo mi to úplne už jedno. Aspoň by som to mala skôr za sebou a už sa toľko netrapila. Epiduralku som mala vybavenú, odmietli mi ju pichnúť. Vážne, aj keď som ju chcela.
Myslím, že toto normálny priebeh pôrodu nebol. Hlavné to mi vadilo, že som nebola prikryté, ale odhalená a videlo ma 7 cudzích žien a pritom niekto vyššie písal, že keď rodila, bola zakrytá. Ale tak čo čakať od slovenských nemocníc.

44janica44
3. jún 2025

Ty si iné tupelo keď už to tak musím napísať.
Nič o pôrodoch nevieš a len mudrujes co ako mal urobit a ani ti doteraz nedotuklo co si ty mala urobiť inak.
To ako si porodila bolo naj pre teba a tvoje dieťa. A to co si opísala je úplne normálny bežný pôrod ktorý zažije každá ktorá ma nekomplikovany prirodzený pôrod k ideálu mu chýbalo už len to aby dieťaťu nepadali ozvy.
Traumu si z toho robíš iba ty a to tvojim prístupom ze nič si si nezistila a teraz hystériou ze ta niekto videl nahú. Keď si prvý krát spala s chlapom ( a potom znova s ďalším novym) tiež si mala hysak ze ta cudzí chlap videl nahú?

44janica44
3. jún 2025

O a keby ideš rodiť cisárskym ta vidi nahú celý operacny sal... na operačný stôl totiž ideš nahá a prikryju ta plachtou. Čiže často viac ako 7 žien. A aj dosť chlapov napr. Anestéziológ, sanitar...

Ti ľudia to majú na dennom poriadku a už dávno na teba zabudli alebo myslíš ze tvoja suska je nezabudnuteľná?

A keď ta vyšetruje nový gynekológ tiež máš hysak?

lenkakravcova
3. jún 2025
@anonym_autor

@veronikaszabova to dieťa som nevedela vytlačiť, vrieskali na mňa sestričky že mu klesajú ozvy a strašné bolesti to boli

@autorka
Akútna sekcia sa robí v prípadoch kedy pôrod nepostupuje a dieťa nie je zostupene do pôrodných ciest. Ty si dieťa zostupene v pôrodných cestách mala, takže áno - v takých prípadoch sa už sekcia nedá. Musíš porodiť. Prirodzene alebo s vakuovym zvonom. Akútna sekcia sa musí robiť skôr než dieťa zijde do pôrodných ciest.

K zvyšku: môj posledný pôrod bol taký, že som vošla do pôrodnice, vyšetrili ma, pri páse na stole mi praskla základná plodová voda. Takže celý stôl, zem, oblečenie zelené.. no proste hruza. A za pol hod už som rodila. Medzitým 20min merali pásy, takže košeľu mi stihli prezliecť tak že cez ruky,, totálne na hoľaka 🤣 prežila som. A myslím, že mám z nahoty väčšie nie že obavy ale zábrany ako ty na verejnosti (nenosím vonku krátky rukáv ani kraťasy, ani nič čo nie je po členky). Ale viem, že pri pôrode asi v oblečení neporodim, personál je na to pripravený, neobzera si tam ženy ako na módnej prehliadke. A prišla som tam rodiť. Nie riešiť ako vyzerám. To môžem o pár dní, týždňov alebo mesiacov potom (podľa stavu). Takže nerieš. Im to bolo jedno a ty sa voči tomu trochu obrn, už sa to aj tak nezmení.
Inaaak v minulosti, keď som rodila prvé dieťa (8r dozadu) sa L pôrodu mohli dostaviť študenti, alebo na vizitu. Mne takto na vizitu nabehlo asi 10 študentov a obzerali zranenia po pôrode na oddelení šestonedelia u pacientok (rozumej pacientky ležiace na posteli, rozcapene nohy a ono pozerali stehy..). Toto bolo odveci. Som rada že teraz to už tak nefunguje. Toto bolo fakt dehonestujúce.

luteam
3. jún 2025

Jasne to je najlepise hadzat vinu na drihych. TY si sa mala prupravit na porod lebo nikto za teba neporodi alebo ked vies ze si hysterka rovno si si mala z psychickych dovodov vybavit sekciu a bir cakat co bude az to pride. Uznavam ze aj z ich strany tam mohli byt chyby ale zase sekcia sa nerobi len tak hlavne ked uz mas tlacit znova opakujem kedze nechapes to znamena ze dieta uz je v porodnych cestach a musis ho jedine vytlacit! Dufam ze kef je dieta na svete zalezu ti na nom viac ajo pocas porodu 🙄

kiki68
3. jún 2025

Prirodzeny porod je pre dieta nebezpecnejsi, teraz som to citala v pouceni, to mi dali v nemocke. Pre dieta su tam rizika minimalne oproti tomu prirodzenemu. Pre matku je zase za beznych okolnosti lepsi prirodzeny a pre adaptaciu dietata tiez. Len samozrejme, to dieta nemaju vonku za 5 minut ako pri sekcii. Cize je tam viac toho, co sa moze stat. Myslim, ze tu porodnici mali komunikovat presne, co sa deje a preco. Nie hucat. Pripadne mali tej zene neskor vysvetlit, co vsetko sa dialo. Ale tak asi na to nemaju cas a ani zaujem, pre nich je to bezna vec.

callisia
3. jún 2025

Autorka, ja ťa chápem. Tiež som mala traumu z pôrodu. Je to o chvíľu 5 rokov. Ja som myslela, že ma roztrhne za živa, takú bolesť som mala v slabinách. Miestami som ani nespoznávala kde som a čo zač sú tí ľudia naokolo. Ale zas mi bolo jedno, že mi tí 3 ľudia všetko vidia. Keď si na to spomeniem, viem si do detailov premietnuť ten deň. Prijala by som ešte jedno dieťa ale toto už zažiť nechcem.

snowflakenel
3. jún 2025

Mna sa vzdy najprv spytali,,ci si daco prajem,,neprajrm.....plachtou som bola.zakryta, plis porodna zelena kosela.. A ked som im pri prvom porode stresovala, tak povedali, ze nech sa uklidnim, pomohali akp vedeli. A to som mala prvy porod tazky. Na sale od 14.00 do 21.00. ( ziadna sikromna porodnica, vsetko super). Sestricky behali hore dole.

autor
3. jún 2025
@44janica44

Ty si iné tupelo keď už to tak musím napísať.
Nič o pôrodoch nevieš a len mudrujes co ako mal urobit a ani ti doteraz nedotuklo co si ty mala urobiť inak.
To ako si porodila bolo naj pre teba a tvoje dieťa. A to co si opísala je úplne normálny bežný pôrod ktorý zažije každá ktorá ma nekomplikovany prirodzený pôrod k ideálu mu chýbalo už len to aby dieťaťu nepadali ozvy.
Traumu si z toho robíš iba ty a to tvojim prístupom ze nič si si nezistila a teraz hystériou ze ta niekto videl nahú. Keď si prvý krát spala s chlapom ( a potom znova s ďalším novym) tiež si mala hysak ze ta cudzí chlap videl nahú?

@44janica44 zdá sa mi nelogické proste, že cisársky pôrod je nebezpečnejší ako prirodzený. Proste pri cisárskom rozrezu brucho a dieťa výberu, potom zasijú. Nič komplikované na tom nie je. Zato pri prirodzenom sa niečo pokazí, dieťa sa zasekne a je z neho kalika. Je to môj názor a na tlm si trvám. A myslím si, že je normálne že má holu videl môj muž, pred ním sa nemám čo hanbiť. On nie je pre mňa už cudzí. Ja som sa hanbila pred cudzími, lekármi a sestričkamii na tej sale. 6 naraz mi kukali medzi nohy.
Pokiaľ viem, žena je možno pri cisárskom hola, dobre, to beriem, ale neleží na stole s roztiahnutými nohami a nepozerajú jej medzi nohy. Leží na stole, je zakrytá plachtou a odhalenú ma len časť brucha. Takže zase porovnávas neporovnateľne

autor
3. jún 2025
@luteam

Jasne to je najlepise hadzat vinu na drihych. TY si sa mala prupravit na porod lebo nikto za teba neporodi alebo ked vies ze si hysterka rovno si si mala z psychickych dovodov vybavit sekciu a bir cakat co bude az to pride. Uznavam ze aj z ich strany tam mohli byt chyby ale zase sekcia sa nerobi len tak hlavne ked uz mas tlacit znova opakujem kedze nechapes to znamena ze dieta uz je v porodnych cestach a musis ho jedine vytlacit! Dufam ze kef je dieta na svete zalezu ti na nom viac ajo pocas porodu 🙄

@luteam ja nehadzem na nikoho vinu, ako som písala vyššie, pôrodnica, v ktorej som chcela rodiť, neposkytovala predporodnu prípravu. Na internete je plno príbehov žien, čo mali zle skúsenosti s pôrodom. Som si to mala začať čítať? A čo som čítala, nemocnice vôbec neakceptujú odporúčanie od psychológa, že žena má z pôrodu strach a chce rodiť cisárskym. Takže to by mi bolo tiež zbytočne sa doprosovat nejakej psychologicke aby mi dala odporučenie na cisársky. To že vtedy na mňa kričali že mám tlačiť, tomu veľmi nechcem veriť, že už bolo v pôrodných cestách. To by som porodila na jedno zatlačenie a nie ďalších 15 minút sa trápiť na sále. Ale tak, viem už dobre, že doktorom sa nechce robiť cisársky ženám.

kiki68
3. jún 2025

Pri cisarskom zavedu cievku na moc, nohy daju na tie gyn opierky, ruky priviazu v pripade, ze si pri vedomi a mas iba spinal. Vacsinou uz dnes preferuju spinal. Oni musia totiz pozerat tam dole, ci nahodou nezacnes krvacat. Ako tiez to neni nejake ruzove ten cisarak. Pkus mozes mat skor Ty vela komplikacii, prist o maternicu, moze dojst k poskodeniu dalsich organov, moze prist k zrastom, zapalu. Ako tych veci tam bolo vela. A to v porodnici na SK nedavaju taketo poucenie na precitanie? Lebo Mne to teraz v piatok davali a musela som to dokonca podpisat. Tam bolo vsetko vysvetlene. Aj prirodzeny, aj cisarsky. Zase poznam kopec zien, co maju po cisarskom tiez velke problemy. Ten porod nie je sranda. Vzdy to moze dopadnut inak ako ocakavas. Chapem, ze rodinienjenpre zenu ponizujuce, je to taka nie idealna situacia. Jedine Uz teraz bud psycholog, alebo to nejak v sebe spracujes sama. Hlavne nech to nedopadne tak, ze budes neznasat dieta za tuto skusenost. S tym som sa uz tiez stretla, ked som ucila v skolke.

luteam
3. jún 2025

Ja uz fakt neviem ci si obmedzena alebo troll. Stale pises to uste dookola a vobec k tebe neprenikaju informacie co ti tu piseme. Tak este raz predporodny kurz si vies vynavit uplne inak ako cez porodnicu ja som si nasla na internete kto v mojom meste robi kurzy prihlasila sa zaplatila a chodila tam take jednoduche predstav si. Tak sa uz prestan vyhovarat ze tvoha piridnica nic take nerobi. Dalej pribehy zien citat nemusis to ti naozaj nepomoze to ti ani nikto nevycita stacila by ti ta predporodna priprava s nejakou dulou alebo porodnou asistentkou. Napr aj na youtube mas kopec videi edukativnych o porode a nie nejake pribehy zien. Dalej este raz: ked uz raz zacnes tlacit tak uz je dieta v porodnych cestach to je jedno ze to tvrva 15 minut. Niekedy to ide pomalsie aj ja som to tak mala pri prvom porode tlacila som 40 minut lebo mi ustali kontrakcie a tiez som trochu panikarila a dieta uz urcite bolo v porodnych cestach uz to konecne chapes? Keby dieta neboli zostupene v ziadnom pripade by ti nekazali tlacit. Oni ti chceli zachranit dieta nech sa narodi bez nasledkou pouzitie kliesti je krajne a nie najlepsie riesenie hlavne pre dieta chapes to uz? A co sa tyka vybavenia sekcie nemam s tym sice skusenost ale keby si velmi chcela a zapatrala urcite by si si to vedela vybavit. Ale to by si musela vyvinut nejaku snahu a zaujem. Vykasli sa uz na to uz ro nezmebis proste si zakaz na to mysliet a radsej sa sustred na vychovu dietata a aby malo dost lasky.

pikachu999
3. jún 2025
@luteam

Ja uz fakt neviem ci si obmedzena alebo troll. Stale pises to uste dookola a vobec k tebe neprenikaju informacie co ti tu piseme. Tak este raz predporodny kurz si vies vynavit uplne inak ako cez porodnicu ja som si nasla na internete kto v mojom meste robi kurzy prihlasila sa zaplatila a chodila tam take jednoduche predstav si. Tak sa uz prestan vyhovarat ze tvoha piridnica nic take nerobi. Dalej pribehy zien citat nemusis to ti naozaj nepomoze to ti ani nikto nevycita stacila by ti ta predporodna priprava s nejakou dulou alebo porodnou asistentkou. Napr aj na youtube mas kopec videi edukativnych o porode a nie nejake pribehy zien. Dalej este raz: ked uz raz zacnes tlacit tak uz je dieta v porodnych cestach to je jedno ze to tvrva 15 minut. Niekedy to ide pomalsie aj ja som to tak mala pri prvom porode tlacila som 40 minut lebo mi ustali kontrakcie a tiez som trochu panikarila a dieta uz urcite bolo v porodnych cestach uz to konecne chapes? Keby dieta neboli zostupene v ziadnom pripade by ti nekazali tlacit. Oni ti chceli zachranit dieta nech sa narodi bez nasledkou pouzitie kliesti je krajne a nie najlepsie riesenie hlavne pre dieta chapes to uz? A co sa tyka vybavenia sekcie nemam s tym sice skusenost ale keby si velmi chcela a zapatrala urcite by si si to vedela vybavit. Ale to by si musela vyvinut nejaku snahu a zaujem. Vykasli sa uz na to uz ro nezmebis proste si zakaz na to mysliet a radsej sa sustred na vychovu dietata a aby malo dost lasky.

@luteam zbytočne píšeš ona to aj tak nepochopí, o pôrode nič neštudoval ale hlavne že vie že mali spraviť cisársky 🙈