icon

Neúčinná epidurálka

jajkaa83
14. feb 2016

Môj synček má už 10 mesiacov. Mne stále vŕta v hlave môj pôrod. Bol hrozný. Strašne dlho to trvalo zrejme aj vďaka epidurálke,ktorú som sa rozhodla si dať pichnúť v nádeji,že nebudem mať také veľké bolesti,že sa im vyhnem úplne som sa nenádejala, ale aspoň nejakú úľavu som čakala. Mám kamošku,ktorá si po pichnutí epid. dokonca zdriemla. U mňa bol veeeeľmi malinký rozdiel v bolestiach pred epid. a potom. Pôrod mi to iba predĺžilo, tlaky som vôbec nepociťovala,malý bol z toho oblbnutý a nechcelo sa mu na svet. Nakoniec mi museli spraviť sekciu. Máte niekto podobú skúsenosť?

Strana
z2
alby2014
15. feb 2016

@diablikovci ja som prvu kontrakciu dostala 8.28 a porodila som 12.40...fakt super. Inak moje deita je rodene vyvolavackou a epiduralom a nemal reflux, nemal koliky a od narodenia dobre spi...aj cez den aj v noci..podla mna toto nema s porodom nic spolocne, to su skor povahove crty. Tiez by som mohla tvrdit, ze je chory kazdy mesiac a vyhadze sa zo vsetkeho ( je rysavy a bledy, cize citliva pokozka)a ze je to porodom...ale je to blbost. Korelacie nie je kauzalita.

lucretia7
15. feb 2016

Podla mna to nepichli dobre. Stupnujuca sa bolest by na to nemala mat vplyv. Ved kolko bab ani pri najsilnejsich kontrakciach v zavere malo problem citit tlaky a este pred tlacenim boli vraj bez bolesti. Ja som tiez dostala epi asi az po 14 hodinach, co som uz mala kontrakcie take, ze ich nevedel zachytit ani pristroj. Lekari sa chodili pozerat a krutili hlavou, takze stupnovat sa to uz nemalo kam. 🙂 a napriek tomu nezabrala.

lucretia7
15. feb 2016

@alby2014 Ano, tvoje dieta sa narodilo rychlo, takze mozno napriek vyvolavacke a epi nemalo ziadne nasledky. Ale ak rodis 20 hodin s brutalnymi umelymi kontrakciami, bez otvarania a dieta ti tlaci na krcok tak, ze ma na hlave porodny nador, nakoniec sa zacne dusit a pokaka do plodovej vody a vytiahnu ho ledva ledva na rozdychanie s nizkym apgarom, tak ver tomu, ze nasledky bude mat. Ale nechce sa mi to tu vysvetlovat, mam za sebou dost lekarskych konzultacii a nikto ma nepresvedci, ze vyvolavacky a rozne umele latky do tela su pre porod a dieta super, pretoze viem, ze nie som take dieta stasteny a ani tretie dieta by som neporodila za 4 hodiny. Vies, velmi zalezi na tom, s akym nalezom ti daju tu vyvolavacku. Pri zatvorenom rigidnom krcku a vysokej polohe dietata to s velkou pravdepodobnostou skonci sekciou...

lucretia7
15. feb 2016

@alby2014 A dala si dost debilny priklad. Vyhadzanie sa je zalezitost pokozky, ktora nema nic spolocne s porodom. Ale neurologia (kam patri aj spanok, drazdivost, placlivost, poruchy koncentracie a pod) teda s porodom ma vela co robit. Nie nadarmo musi kazde dieta s nizkym apgarom absolvovat povinne kontroly na neurologii uz v 3 mesiacoch. Kamoskin maly ma zo spackaneho porodu autizmus (podlozene, na papieri), takze by ta nepochvalila, keby si jej povedala, ze to je ppvahova crta... Niekedy treba skratka mat len trocha pokoru a nehrat sa na lekara, ked som nieco nezazil. Tes sa z toho, ze si porodila ako nic a nemusis riesit suvislosti, resp nasledky porodu. 😉

alby2014
15. feb 2016

@lucretia7 Prenasala som uz 11 dni a stale som bola otvorena na spicku prsta...porodny nalez , ze nula...🙂 Ale chapem, ze napr. porod moze byt pre dieta traumou, moja spolubyvajuca nakoniec rodial zvonom...a jej maly cely cas vv porodnici musel byt na prse, alebo na rukach inak reval... skor je otazka, preco je niekto debil a necha zenu s nepostupujucim porodom sa trapit 20 hodin...v tej mojej nemocnici, ak po vyvolavacke nepostupuje porod 3 hodiny, robia cisarak..ono to nie je ani velmi o vyvolavacke, ako o pristupe lekarov. Kamosku nechal doktor rodit dieta 30 hodin, dieta bolo ulozene sikmo a on sa tvaril, ze ho v nej otoci...DEBIL... a aj tak to skoncilo cisarakom.

alby2014
15. feb 2016

@lucretia7 Nebudem sa hadat, ale opakujem casto sa zamiena korelacia a kauzalita...ak si mala narocny porod je to podla mna zlyhanie lekarova ich pristupu...chcela som len povedat, ze aj s vyvolavackou moze byt porod super a krasny, dokonca menej traumatizujuci, ak lekari vedia, co robia a nenechaju zenu trpiet a tyrat.

lucretia7
15. feb 2016

@alby2014 Jasne, aj to nemyslim v zlom. Mozno to treba skor ppvedat, ze to nie je len o vyvolavacke, ale viacerych veciach dokopy. Ked je dlhy tazky porod, casto to ma nasledky, dieta si prezije narocny prichod na svet. A zas keby nebol vyvolavany, neboli by to napriklad take kontrakcie a netrapilo by sa tal dieta ani jeho mama. Ja som mala napriklad uz par hodin po vyvolani take silne kontrakcie, ze lekar povedal, ze ine maminy pri takych uz davno tlacia. A ja som nebola ani na 3 cm. Mas pravdu v tom, ze vyvolavany porod moze byt ok, ale iba ak dobre postupuje a lekar ma rozum a nenecha to zajst az tak daleko, kedy uz dieta samotne nevladze a zacne umierat. To je potom iny pribeh... Zial na Slovensku je to tusim bezna prax. :-/

sardinka335
15. feb 2016

Tiež nechapem ked vidim ze porod nepostupuje ze niekoho nechaju 20 hodin ,,,rodiť,,....ale čuduj sa svete taketo story čitam aj zo zahraničia kde je trend ,,prirodzene,, a kym neumierate tak s vami nič prevratne nerobia.
Ak je krčok zatvoený a dieťa vysoko tak si nemyslím ze epi je dovod...kazdopadne vzdy budu zeny ,,pre,, a proti,,. Je tu taka moznost a prečo by to zeny nemali využiť? Mnohým pomohla epi oddychnut si a nabrat sily, ja som ju nemala - raz ma napichli a o 15 minut bolo porodene, takze mne ani nestihla učinkovať a další porod ma moj lekar uistil ze to ,,bude rychlo,, a mal pravdu tak načo platiť tolke peniaze....ja som mala kazdy porod do hodiny.

uhnakova
16. feb 2016

@lucretia7 preco ti vyvolavali porod pri takom naleze? Mne vyvolavali pri prenasani na 11. den po termine, krcok som mala zmaknuty, uz trochu otvoreny, takze to islo hladko. Dcerka sa narodila za styri a stvrt hodiny.

Strana
z2