icon

Neviem sa zmieriť s tým ako prebehol môj pôrod

bajuss21
20. mar 2021

Ahojte, možno si len potrebujem prečítať tie správne slová alebo len sa vyrozprávať....
Už je sedem mesiacov od pôrodu. Mám úžasnú nádhernú dcérku, ktorú milujem najviac na svete....ale neustále sa vraciam k pôrodu, neustále si vyčítam veľa vecí, neviem sa zmieriť s tým ako veci prebiehali a že som nejako nezasiahla... stále ma to bolí, stále si to prehravam.... malinká sa narodila cisárskym rezom, šla som spinalnou anestezou, neprešiel žiadny bonding, videla som ju tri minútky a mňa dali na jisku...bola som úplne ok a len som čakala.... prvý x mi ju doniesli ukázať o osem hodín (!!!!!!), neprebehlo žiadne priloženie, nič....o 10 min mi ju vzali, že nestíhajú, je veľa pôrodov....na druhý deň mi ju priniesli až poobede, plakala som, prosila sestričky, že kde mám dcéru.... výhovorka že nestíhajú roznášať bábätká.... priložili mi ju až večer po tom čo ju už nakŕmili fľaškou s umelým mliekom (!!!!)...ja som bola psychicky z toho zničená, nerozbiehala sa laktácia, malú už dokrmovali....po prepustení sme sa snažili kojiť, trápila som sa, riešila to s laktačnou ale už sa to nerozbehlo..... nešťastná som, že pravdepodobne som kvôli tomu nekojila, veľmi som po tom túžila.... bolí ma to, stále si prehrávam ako ostala sama niekde bezo mňa toľké hodiny a nikde nikto.... dlhšie trvalo kým sme si k sebe vytvorili puto, ten začiatok, na ktorý som sa tešila proste pre mna dopadol zle....a stále ma to zožiera...ako sa a tým vysporiadať? 🥺

Strana
z4
kiki68
21. mar 2021

Ale hodit to za hlavu, povedz si , ze dodrbane 3 dni nie su cely zivot. Hlavne, ze ste isli domov a mali uz dalej svoju pohodu.

yoxinka
21. mar 2021

@juliet86
Pred tým 4 noci, každú noc od polnoci do rána do 4 ma preháňalo a kontrakcie každé 4 minúty, ráno to ustalo a celý deň ani ťuk. Po prvej takej noci som utekala do nemocky, pozreli ma a že nič. Potom sa to opakovalo ďalšie 3 noci, ten posledný deň začali kontrakcie už o 18.30 asi večer, to bolo čudné, a stále sa to zhoršovalo. Potom sme čakali na svokrov, kým prídu k deťom, ale už mi nebolo všetko jedno 😜. Každopádne, bol to môj sen, že celý čas byť doma a v nemocke len porodiť, ale je to dosť adrenalín, no😂😜

guineverebeck
21. mar 2021

Prepac ale riesis malichernosti. Mas zdrave dieta, hod porod za hlavu. Skoncilo to, je to minulost. Bolo to. Ludia vedia byt velmi necitlivy, o tom viem svoje. Ale ber to tak ze je to personal. Nie je to tvoja rodina ani niekto s kym sa budes stretavat denne. Opakujem stalo sa, bolo, je to prec. Treba sa naucit ze neocakavat od ludi to iste co by sme mozno spravili my. Alebo, spravili by sme to inak? Nevieme. Ja nemozem otehotniet uz niekolko rokov. A s cim som sa stretla? Hackujes? Joj ty mas na to cas lebo nemas dieta. Vies dobre varit? Joj ty mas na to cas lebo ty nemas dieta. Pecies? Joj ty mas na to cas lebo nemas dieta. Dobre zarabas? Joj tak ja som karieru obetovala rodine? Bohynu aku karieru? 😂 v mliekarni za pasom co si robila mesiac? Proste nikdy nikto mi nepovie ze som uspesna alebo sikovna. Vzdy to je nasledok toho ze nemam deti. A ver mi boli to dvakrat. Denno denne z kazdej strany. A neni to prec. Trva to. Tvoje trapenie ostalo v nemocnici tak sa tes z dietatka ❤️

kikaaa444
21. mar 2021

A k tomu priloženiu , v niektorých krajinách to ani ani nerobia . Ja som to tiež neabsolvovala a svoju dcéru kojim . Plus ku kojeniu : kamoske odviezli malého hneď na Kramáre takze ho videla až o nejaké 3-4 dni , a malého kojila skoro rok. Nemyslím si že svoju dcérku si nekojila preto lebo si ju videla až o 8 hodín . Takze skutočne sa trápiš nad blbostami však snáď si isla rodiť s tým že človek nikdy nevie ako bude porod prebiehať či? ... užívaj si zdravú dcérku

danieladugard
2. apr 2021

Chcem sa len opýtať, to je úplne bežné na Slovensku, že ak sa ide sekciou, tak matka odvezena na JIS a dieťa vidi ktovie kedy? Som zz toho dosť zmätená.. Rodila som v UK sekciou, manžel pri mne po celý čas, dcéra, keď sa narodila, ani raz sme ju nemali z očí. Štátna nemocnica. Všetky to tu majú takto. Vďaka za odpovede.

bajuss21
autor
6. apr 2021

@danieladugard všetky okolo mňa čo rodili sekciou to tak mali. V hlave mi stale ide jedna veta čo povedala sestrička. Keď ma z operačky previezli na chodbu a dali mi malú na dve minútky nech ju vidím, tak mi ju z rúk zobrala zo slovami: "dobre, dajte nám bábätko, musí ísť na vyhrievaciu podložku, vás dajú na jisku." Bolo to o jednej. Následne asi až okolo 21.00 mi ju priniesli na 5 min a zobrali preč....s tým, že je už napapaná... nasledujúci deň som ju videla až poobede po prevoze na izbu ...a to som sa nonstop pýtala kde mám dcéru, bála som čo jej je keď mi ju nenosia.... že je veľa rodičiek, nestíhajú ich nosiť....ale chápete to celé? Doniesli mi ju na 5 min v deň pôrodu nakŕmenú z fľašky????? Ako sorry, ale fakt ma to stále bolí a hnevám sa 🤬

juliet86
6. apr 2021

@bajuss21 jedn9znacne emdr psychoterapia na toto . mne to poporodnu traumu podobnu poriesilo

vulka
6. apr 2021

@bajuss21 Ja som s rovnakým scenárom ako Ty odrodila obe deti a veru kojila som vyše roka obidvoch.

alenkay7
6. apr 2021

@bajuss21 ja som takisto rodila porodila som ju o pol tretej dali mi ju k tvári na tri minútkyj adoniesli mi ju až ráno potom. Ale ja som sa na obed už postavila síce ťažko a chodila som zhrbena lebo ma to trochu ešte bolelo ale mohla som byť nonstop na bábätko ski izbe a pozerať sa malu. Ja som si tri mes. Odsávala a kŕmila fľaškou lebo tiež nám to nešlo. Prečítaj si hocikde keď rodìš cisárskym tak vtedy vo veľkej väčšine sa kojenie nepodarí a ešte ak náhodou rodìš predčasne tak už je veľmi malá šanca. Takže si myslím že to tam aj tak brali. Nezaoberaj sa tým, kamoška kojila do dvoch rokov a malý jej alergik a stále chorlavy ja som od troch mesiacov kŕmila UM a nie je vôbec chorlava. Takisto druhá kamoška mala dvojičky od začiatku kŕmila UM a sú zdravé ako buk. Užívaj si svoje bábätko, lebo ten čas strašne rýchlo beží a už bude veľké. Si tá najlepšia mamina na svete lebo robíš všetko čo je pre tvoje dieťa najlepšie. A keď ťa bude niekto kritizovať kašli naňho, každá mama vie najlepšie čo je najlepšie pre jej dieťa.

staskast
22. apr 2021

@bajuss21 ahoj. Ako keby som čítala môj príbeh až nato že malého mi dali na minutu na chodbe na prsník a potom som ho videla až o 36 hodín.
Teraz čakám druhé bejby za pár dni rodim a manželovi som vravela že pokial budem opäť sekciou tak budem musieť navštíviť psychológa.
Ja som tiež nekojila ale odsavala som pol roka 8 hodín denne.
Mala som zial aj depresie, bolo to zle obdobie. Som rada, že je to za mnou.
Verim že pôjdem prirodzene tentokrát. Vyberala som si pôrodnicu kde nosia bábätko aj po sekcií na kojenie každé 3 hodiny.
Ale pozri ak naozaj to doteraz nevieš spracovať (čo chápem) navštívi psychológa. Bude dobre neboj ;)

Strana
z4