icon

Nezvládam čakanie na pôrod

07022007
20. aug 2015

Ahoj čakateľky a maminky 🙂 Končím 37 tt a čaká ma sekcia. Prvý termín som mala dnes, bola som psychicky pripravená a tešila sa, že už je to tu... Zrazu mi to doky zmenil, lebo že malý nemá ešte dobre vyvinuté plúcka, že som astmatička a že bude lepšie ho tam nechať..... prišlo sklamanie :( aj keď viem, že pre malého je to to najlepšie, ale ja som sa tak tešila..... no teraz mi dal termín 8.9 a druhý 20.9 čo je hrozne neskoro ... zo slovami, že hádam vás to nechytí skôr 🙂 milý, nie ? :D no dobre aby som prešla k podstate .... mám pocit, že mi šibe... každý večer dohováram malému, že už je ten čas nech ide von .... a proste mám stavy nech to decko už zo mňa vypadne..... viem, znie to hrozne ale ja už nechcem to veľké brucho :D veľmi sa na malého teším, ľúbim ho už teraz ale občas ma chytí rapel že do r*ti už ma neštvy a šup so mňa von .... neviem sa vyspať, pohodlne posadiť a ani najesť..... malý je úplne dole spadnutý a môj krčok stále ako ako v 4 mesiaci :D proste žiadna zmena, žiaden náznak pôrodu.... lenže moje krčové žily, a varixy od spodu hovoria iné ..... som zúfalá... ako ste toto čakanie zvládali vy ? čo vám pomohlo ? mali ste tiež takého stavy ? ospravedlňujem sa, za taký dlhý výlev a potrebovala som to, lebo môj muž mi vždy nato povie veď už len pár dní .....

Strana
z2
dari226
20. aug 2015

najlepsie je mu este dnu to pocuje asi kazdy ,ale ked sa narodi skor a potom je v inkubatore dostane infekciu a pridu k tomu ine zdravotne tazkosti a prevezu ti ho este do nemocnice kde nemozes ostat s nim,ale musis cestovat hodinu dve sem a tam a po porode kde by si mala lezat a zotavovat sa no hrozne zazila som bol to horor nekonecny neopisatelny a syn sa z toho spamätaval roky
aj mne bolo nanic nevladala som mala som bolesti cele tyzdne nevedela som spat a bala som sa ,ale to je ten cas ktory potrebuje
tak mysli na to§ najepsie je ked je este tam kde ma byt" je to uz len par dni ktore musis vydrzat par smiesnych dni celeho tvojho zivota ktore musis este vydrzat s timto brucho
manzel mi povedl pri prvom tehotenstve vychutnavaj si to lebo uz nikdy nebudes mat tvoje babo tak blizko pri sebe viem je to tazke ,ale najdolezitejsie co teraz mozes urobit ako zena- matka.drzim ti palce ja by som si zelala lekara ktory dba na to a nie len odflakne von a hotovo

kristinkahugo
20. aug 2015

Ja som tiez mala dve sekcie ale nechty som nechala svoje. Ale nohy perfektne urobene , nech sa aspoň pokochaju ked tam bezvládneho ležím. No a obocko taký- tak . 😉😉😉😉😉

peneloppe
20. aug 2015

@07022007

Ved nechty nemozes mat ani len nalakovane, na pedikuru, manikuru mozes rovno zabudnut. Ale ku kozmeticke mozes skocit 🙂 aj kadernicke

07022007
autor
20. aug 2015

pedikúru už mám, to som si povedala, že keď mi budú navliekať tie pančuchy tak nech mám pekné nohy :D len moja dilema je, že ako si budem holiť nohy ? ja mám hrozný problém s chĺpkami a v tehu duplom, zarastam ako opica 😀 ☹ a depiláciu momentálne nezvládam... vadí mi momentálne bolesť a keď si oholím o dva dni som ako dingo a čo potom ? :D

kristinkahugo
20. aug 2015

@peneloppe no ved manikúra a pedikúra nieje o "gelacoch"?😉

peneloppe
20. aug 2015

spominali sa tu gelace tak preto a jasne ze nie je 😉 ale bez pekneho laku to aj tak nie je ono

erickatt
20. aug 2015

@07022007 ja som spala od vecera 20.00 do obeda12. A medzi tym este. A prechadzky a navstevy. Malemu je tam fajn, uz len chvilicku

07022007
autor
20. aug 2015

@erickatt ja nemôžem spať ☹ trpím nespavosťou 😠 a popri tom som tak unavená....

vejula
20. aug 2015

@07022007 tu netrpezlivosť som pociťovala len pri prvom synčekovi. Neviem, to asi tie prvorodičkyy sa nevedia tak dočkať, lebo je to niečo že wuáááááá. Pri tretej som bola uplne vysporiadana s tým, že nech je to kedy chce, nech si malá vyberie, kedy chce prísť na svet, nechcela som nijako zasahovať, žiadne babske recepty nič, a ako jedina sa narodila pred vypočítaným terínom (síce len den, ale aj tak 😀) Podla mna sa musíš ukludniť a nesiliť to, tie detičky mam pocit že potom naschvál nie a nie vyliezť, možno aby mamičku naučili dôverovať mu, že vie najlepšie kedy má prísť.

lilimoni
20. aug 2015

@07022007 ja by som prespala aj 25 hodin denne 😀 skus tie puzzle 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
07022007
autor
20. aug 2015

@lilimoni záááááááááááááááááááááááááááááááávidím , ale v dobrom 🙂

nevenka
20. aug 2015

@07022007

aj ja som strasne unavena a spim ako mys na vreci, furt hore a blbe sny, co este viac vycerpaju a cez den by som sa len povalovala, co pri 20 mesacnom syncekovi nie je mozne, och, kedy sa ja vyspim? 😀...

erickatt
20. aug 2015

@nevenka no ked budu ma 18 rokov uz tez ne. Budes sa bat ci sa ok vratia.

fra
20. aug 2015

@07022007 že nie sú dobré knihy? pod sem https://www.modrykonik.sk/group/1935/ a prejdi si všetkych 180 strán odporúčaní všetkých žánrov od vymyslu sveta, zaručujem ti, že budeš chcieť byť tehotná ešte pol roka, aby si všetko čo je dobré stihla prečítať... 😀

kristinkahugo
20. aug 2015

@nevenka ja uz 8,5 roka nespím normálne.😱

kristinkahugo
20. aug 2015

Inak ja som tiez trpela nespavosťou pri synovi a vypozerala som všetky časti Profesionálov, Susedov, hod svistom medzitým som hodila "šabľu" a rano o 5 tej som zaspavala. Strasne.

nevenka
20. aug 2015

@erickatt

no ved toto 😀

mayama
20. aug 2015

@07022007 presne viem čo je to spánok hrôza pohyb máš ako slon a varixy tak to je tiež zážitok.ver mi ani ja som sa nemohla dočkať ale naozaj ver mi ze bude chvíľa keď si povieš alebo budeš priať keby ešte bol v brušku. Ja mam teraz 8mesacne a teraz mi chodí takže oči 👀 na stopkach a chcem si aby bola ešte v brúsku aby som si mohla aspoň na 1 hod pospať.hoci viem ze veľkým bruchom spánok nie je nič moc ale neplace ti nekaka nemusíš to kŕmiť.iste prídu chvíle kedy si budeš priať byť odľahčená ID týchto úkonov aspoň 1 hodinu.nie som zla maličkú lubkam ale niekedy som totálne vyčerpaná akože byť na dieťa úplne sama he des manžel chodí preč do práce tak ja som 24 hod v strehu

lauricka
20. aug 2015

@07022007 cakala som dvojcata a porod mi vyvolali v 36+4tt, v podstate sa este nic moc nedialo, neboli v ohrozeni...vtedy som to tak nejak nechala v rukach lekara. Dnes by som urcite pockala a dala im cas. Kazdy den v brusku sa pocita a urcite by som si nepriala, aby uz v 37tt sa mi dieta narodilo, ked netreba. Este budes spominat, ako ti bolo dobre, kym bolo v brusku. Druhykrat som bola tehu uz len s jednym babom, termin porodu som mala o 9 dni skor, nez sa naozaj narodila. Na nic som netlacila, nic sa neurychlovalo, ani nevyvolavalo, ani by som to nechcela. Clovek nikdy nevie a naozaj dietatko moze este potrebovat cas. Urcite nechces, aby malo problemy, aby sa narodilo zbytocne predcasne.

bonaqa2013
20. aug 2015

zvláštny prístup tehotnej ženy k dieťaťu..... Ja som také stavy nemala ani raz.

gabrielasofia
21. aug 2015

@07022007 popozeraj obsahy kníh na nete a potom si stiahni a čítaj, načo kupovať.. alebo do knižnice 🙂 ja keby kupujem všetko čo prečítam, tak skrachujem 🙂

zilena
21. aug 2015

@07022007 ahoj, odporucam trologiu od ken-a follet-a storocie (pad titanov, zima sveta, prah vecnosti). Nepustis to z ruky. Garanujem🙂

http://www.bux.sk/knihy/208439-pad-titanov-1-di...

anetkaadamko
21. aug 2015

ja nechápem prečo chceš rodiť v 38tt

07022007
autor
21. aug 2015

@gabrielasofia nedokážem čítať stiahnutú, mám problém s očami a naša knižnica sa prerába a nefunguje 😀 tak si momentálne musím kúpiť 😀

luta13
23. aug 2015

@07022007 neviem Ti nijako poradit, ako zabit cas cakania, no drzim palceky, aby si cakanie preckala co najkrajsie a potom Ti prajem aj krasny porod, aj ked asi pojdes SC, ako si pisala, no tes sa hlavne na babätko...je jedno, ako ho z Teba dostanu von, ale budes ho mat konecne v naruci a to je najdolezitejsie...ja mam do terminu necelych 6tt. a tiez som uz nervozna ako pes, najradsej by som isla aj hned rodit...neviem sa dockat...som ako male decko...maj sa krasne...🙂

nsoci
24. aug 2015

No vitaj v klube ja mam dnes 13 dni do terminu, oboch som rodila v tento den, obaja mali vyse 4 kil a tretie ma uz tiez 4.3. Ani sediet ani lezat ani jest plus urevana precitlivela. Radu nemam, snad len konstatovanie, ze vsetko sa dejectak ako sa ma. Good luck

eri28
27. aug 2015

@07022007 mne pomahal hlavne net a MK.Nevedela som uz nic robit ale citat modry konik to ano, hltala som vsetko o porode a hlavne moju skupinu.Kedze som rodila medzi poslednymi kazde rano som citala maminky ako roman a kukala nove fotky a prezivala kazdy porod akoby bol moj.Jedno som zanedbala citat a to o kojeni.Doporucujem studovat vsetko okolo toho, ja som sa tomu vobec nevenovala.Co bola skoda.

anega79
27. aug 2015

Este si uzivaj tu slobodu, ptoom to bude o nevyspatych nociach. Citala by som knihy /posledna dobra bola Medeny jazdec trilogovia/, pozerala filmy, napr. cely serial Greys Anatomy, no naslo by sa toho u mna vela. Ja som prenasala az do 42 tyzdna a aj to musela mala ist von oxytocinom a akutnou sekciou..

Strana
z2