Nospa pred pôrodom
Baby dostali ste niektora v dňoch termínu no-spu do zadku? Co mam od toho cakat? Co ide nasledovat? Ďakujem

@nanervy_2 ahoj no neuveris ale mne pred dvoma nocami zacali kontrakcie aj som sa otvorila tak ma oholili dali klyzmu a nna porodnu salu este na pasy no a kym prisiel porodnik skontrolovat ma tak utalo..zavrela som sa a kontrakcie prestali uplne...tak ma poslali domov..hrozne som bola na nervy vazne neviem co sa stalo. Jedenasteho mam prist na hospitalizaciu ked tak. Zatka mi zacala odchadzat 18.4. a dnes zas a tak vela... a dost ma boki brucho aj sprchu som si dala a boli..ale nic take ako pravidelnost skor intenzivne bez nejakich odstupov.. je to take az nahovno no neviem sama ako si pomoct a co sa deje musim len cakat 😰☺
@lulica skús poskakat na fit lopte ak máš. Alebo skús sex a možno to pomôže. Držím palce 🤞
@diablikovci uz som skusila naozaj skoro vsetko a nepomaha ani hento ani tamto☺ este som vcera v meste skocila do zelovocu a taka pani co tam robi sa mi prihovorila ze ma tip ak to chcem urychlit vraj u nej to fungovalo a ajbu jednej pani ktorej to tiez poradila. Trik je v tom ze si ma dat na jeden cely den hladovku nic nejest a nepit a babo vylezie samo von. Lenze za prve mi to pride troska drasticke, navyse ja bez vody mam.problem s mocenim a druha vec ze ked sa nenajem tak som hrozne podrazdena nervozna a na nic mimo toho ze sa citim unavena a zle😅 takze asi mi uz ostava len čakať naozaj.. ja by som este rada vedela kolko tej zatky sa v porodnych cestach nachadza pretoze mne jej uz odkedy zacala vychadzat tak mi jek vyslo od aprila uz naozaj celkom dost aj dnes dvakrat druheho maja tiez vyslo a koncom aprila dva dni vyslo vela ja nevhapemt asi mam v pipine nieco ako pas cudnosti ktory brani porodu 😄😄😄😄
@lulica Ja som rovno povedala lekárke keď som chodila už do pôrodnice, že keď to nepríde samo tak max týždeň presťahujem a ide von cez vyvolávačku aj tak bolo. Prišla som ráno na 7 na príjem a už somnou robili veci 🙂.
@diablikovci a ake to bolo? To ti dali vyvolavacku daku? Ja sa toho celkom bojim
@lulica tak o 10:20 my dali ako infúziu -vyvolávačku o pól hodky nato urobili klistir povedali že pôjdete asi 3-5x na wc ja išla som Asik 20x 🙂. Už som začínala cítiť pomaličky bolesti a som sa otvorila na 3 palce tak my prestrihli vak a vytiekla plodová voda a vtedy začali riadne bolesti ako fakt a o 14 má pozreli bola som na 4 palce otvorená a o 14:15 som už tak mala dosť a dala som si pichnúť EPI. Ako to som bola rozhodnutá že keď my dajú vyvolávačku tak skoro 95% tvrdilo že je to o 200% horšie ako bolesti než keď to ide samo. A fskt super zabrala ako kontrakcie som mala len nie až tske bolesti. A mne na EPI tak pomohla ešte doktorka my hovorí poskacte na lopte a ja som išla sadnúť a jej hovorím nemôžem lebo cítim asi hlavičku veľmi má to už boli. A tak sa pozrela na mna a hovorí ideme rodiť a tak my pichli nospu neviem prečo vybrali my infúziu a to bolo 16 hod keď som išla na sal. A začalo sa to len vtedy my začala zaberať nospa a počas rodenia som stratila kontrakcie tak má začali šteklit aby som naspäť dostala kontrakcie lebo maly bol v pôrodných cestách s na cisársky by čas nestačil a maly by sa zadusil. A potom len tak jemne my pritlačili bruško aby skôr vyšiel von. A o 16:30 bol tu 🙂 a mne dopichli EPI a zasili má celu nebolelo max posledné 2-3 stehy som trosku cítila.
@diablikovci jemin tak to bolo dost zlozite ja idem bez epi nedala som.si ani robit predvysetrenie na to.. dufam ze to pojde hladko aj napriek tymto cavikom co sa mi robia ☺
@lulica a druhé tiež malo ísť tak pod. Mala som ráno na 7 na príjem ale ráno 2:10 som dostala take silne kontrakcie o 2:30 prišiel muž z nočnej a rýchlo sme utekali len malého sme tiež šupli do autá a o 3 sme boli tam a 3:50 bola mala na svete 🙂
@diablikovci ja som este v kope tuto noc som ratala medzery ale nejak to skakalo od 5do 10-15 minutove tak nic zas len noc stravena v bolesti 😄 a cez den vzdy utne
@lulica nie je dôležitý tak interval ako intenzita. Ak interakcia trva cca minutu a nevidis/nepocujes , tak az to je ono.
Pri prvom mi skončili kontrakcie po každých pasoch, doma sa ti skor rozbehne porod.
Pri druhom som na pasy nešla 🙂 Ale vždy ked som myslela na porod to ustavalo, tak ma dula vyhnala na prechadzku do lesa, rozpravali sme sa o vsetkom moznom a v noci uz bol malý von
@nanervy_2 hehehe ved toto mi aj mama vravi uz zo tri dni.. tak ako sexujeme ale nie kazdy den a nejak nepomaha, ci by sme mali nejaku konkretnu polohu skusit? Lebo viem ze doktor mi povedal ze mam krcok alebo proste nieco z toho moc vzadu ze by to potrebovalo prejst troska dopredu zaroven s posvou ňo ☺ aspon ze citimsa pohyby malej to ma troska z toho napatia vytrha ☺ len uz tiez niesu take caste asi kvoli malo miestu ale su tak silne 😄

no ako, uz odrodene?