Dvojvaječné dvojičky a odumretie jedného plodu

mess123
26. okt 2020

Ahoj ženy, kamarátka čakala dvojičky dvojvaječné, no dnes jej po poradni lekár oznámil zdrvujucu správu, jednému dieťatku bohužiaľ nebije srdiečko už vyše týždňa.. Druhé je ale v úplnom poriadku.. Je v 20tt.. Neviete niektorá čo bude nasledovať? Práve je na ceste do nemocnice na hospitalizáciu ale boji sa a nevie čo má čakať čo bude nasledovať v prípade že druhé dietatko je v poriadku.. Stretla ste sa niektorá s tým? Ďakujem za každú odpoveď.

birika
26. okt 2020

fuuuha, poradit neviem, ale silno drzim vsetky palce

mess123
autor
26. okt 2020

@birika odkážem, vďaka

elenka74
26. okt 2020

Žiaľ, tiež neviem poradiť. ale lekár jej mohol aspoň niečo povedať, aspoň ju nejako upokojiť. Držím palce, nech sú s maličkým v poriadku.

mess123
autor
26. okt 2020

@elenka74 žiaľ jej nepovedal nič k tomu viac čo bude nasledovať a v tom šoku sa na to ani nepýtala koho by vtedy také napadlo 😪

lalia33
26. okt 2020

@mess123 aj moja kamoška tak mala, záleží od toho ci sa jej to druhe babajko samé vstrebe do tela alebo nie a tuším záleží aj od toho ci sú bábätka prepojené, kamoška musela ísť na operáciu do Prahy lebo tomu zdravému bábätku bilo srdiečko aj za to odumreté, čiže tak ako by som to ľahko napísala, museli ich akokeby odstrihnut od seba... O jedno síce prišla ale druhe je v poriadku. Skus si pozrieť témy ako odumretie jedného z dvojčiat, myslím ze je tu toho viac popísaného. Hlavne musí myslieť pozitívne, viem ze sa to ľahko hovorí ale musí myslieť na to zdravé babo. Držím palce nech to kamoške všetko dobre dopadne. 😘

dazdovka
26. okt 2020

Ano, poznam zo svojho okolia, tiez okolo 20 tyzdna sa to stalo, jedno sa prirodzene mumifikovalo, druhe sa vyvijalo normlane az do 40tt,, obidve isli von cisarskym v jeden den.

kiki68
26. okt 2020

Je tam viac scenarov, totiz je viac moznosti co sa bude dat robit. Uz bude asi do konca tehu v nemocke a budu to tehu udrziavat. Jednej mame co poznam robili amniopatch, museli to zalepit. Este sa mozno Bude dat to druhe aj odstranit. Zalezi naozaj od lekarov. Urcite budu vediet co s tym dalej a ako to druhe babo zachranit. V podstate kazdy tyzden po 24tt bude k dobru. A tym ze po tyzdni telo nereaguje, tak sa to mozno zaceli a to druhe sa donosi uplne bez problemov

nikpa
26. okt 2020

@mess123 v 30tt sa mi stalo presne to isté, dvojvajecne dvojčatá a zrazu na bežnej poradni takáto správa. Jednému chlapčekovi nebilo srdiečko, druhý v úplnom poriadku. Zostala som hneď hospitalizovana, nasledovala tortura vyšetrení, sono, pásy, krv, moč, CTčko, po konzultácii s 3 Dr. bol ich verdikt, vyberte si sama, vyvolame predčasný pôrod alebo budeme čakať čo sa bude diať s vami a s druhým bábätkom, s tým že všetky vyšetrenia som mala vtedy v poriadku. Jeden jediný doktor mi v súkromí povedal, že dobrý je každý jeden deň navyše lebo nedonosene deti môžu mať problemy do konca života, čo som síce vedela ale zostala som v situácii kedy do mňa muž a mama hučali aby som išla rodiť nech sa mi nič nestane a ja som mala rozhodnúť medzi sebou a možno zdravým druhého syna. Dohodli sme sa nakoniec, že budeme čakať, tak mi každy druhý deň brali krv, či plodový obal neprepusta nakoľko tam prebiehal rozklad a mohla nastať otrava krvi, každý den sono, prietoky. A pichali do mna asi 5 liekov. Porodila som 34+5tt, druhému synovi za už začala kalit plodová voda, čiže niečo sa tam vo vnútri začalo diať a museli ísť von. Plánovaná sekcia prebehla bez komplikácií, syn je zdravý a ja ďakujem Bohu za to že máme aspoň jeho 🙏 kamarátke veľmi, veľmi držím palce a prajem veľa síl 💙💚💛

mess123
autor
26. okt 2020

Ďakujeme krásne každej jednej ktorá si našla čas a bola ochotná aspoň takto niečo napísať 🙏vážime si to

zuzanazednickova99
27. okt 2020

To sa mne stalo, včera mi to doktor oznámil že malému minulý týždeň prestalo bit srdiečko. Je to strašná rana ale malú mám zdravú v poriadku musím byť silná kvôli nej. Nebudú mi nič s tým robiť dali mi na doma pichat injekcie aby som ani ja ani mala nedostali trombozu alebo infekciu nejakú .
Ďakujem Vám každej jednej ❤️ Teraz musím byt s malinku silná a zvládnuť to ❤️

dazdovka
27. okt 2020

@zuzanazednickova99 Zuzka, držím palce aby sa druhé bábätko vyvíjalo ďalej dobre, máš šancu, že udrzis tehotenstvo do konca. Tá pani o ktorej som pisala, cakala tiež chlapca a dievčatko, rodila presne v deň ako ja, pred 8-mimi rokmi, bola sledovaná celý zvyšok tehotenstva a SC robili v nemocnici v krajskom meste. U nich dievčatko prestalo žiť, ked sa to dozvedela, bol u nás pracovne jej manžel a boli hotoví, no skončilo sa to dobre, donosila aspoň jedno zdravé bábätko a s tým druhým si jej telo poradilo, nejaké komplikácie s udrzanim nemala.

zuzanazednickova99
27. okt 2020

@dazdovka ďakujem dúfam že to vydržíme aj mi a bude dobre veľmi sa bojím stále chytám malú či sa hýbe 😭❤️

lalia33
28. okt 2020

@zuzanazednickova99 Zuzka, prajem veľa síl... Ver ze to zvládneš, a čoskoro budeš držať maličkú v náručí ❤️

zuzanazednickova99
28. okt 2020

@lalia33 ďakujem veľmi pekne ❤️

hanatom
16. máj 2021

@mess123 Zažila som , syndróm miznúceho dvojčata.Obavala som sa, čo bude, ako bude .Dnes má dcéra 16 Rokov, je múdra, šikovná , empatická a som za ňu vďačná je to moje jediné dieťa .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre