icon

Orgasmický pôrod

dm
1. feb 2013

ahojte, videla som, ze je tu aj par zien co zije v zahranici, mate skusenost s takymto porodom?alebo poznate niekoho?..u nas je to trestne, ako inak, doctorkovia potrebuju peniazky za kazdy vykon, ziadne rodenie doma..ja som videla dokument na ct2ke okolo polnoci v nedelu..budu to opakovat 2.2 o 00:55..zaujimali by ma zazitky, ak mate realne..
Ja som mala totiz 8mesiacov problem, myslela som, ze je to poporodna depka-baby blues z problemov, co mal syncek, no po zhliadnuti dokumentu, sa clona odostrela a zrazu som pochopila, ze byt zavreta hodiny na porodnej sale, sama, bez zivej dusicky, co vas pride pozriet, dat vam napit atd, a zvysok porodu, ktory nebol bolestivy ale tak desivy zaobchadzanim, je to co mna desi pred dalsim porodom..
dakujem za info a zaujimave poznamky...neprosim si fanaticke reci ani osocovanie - to plati pre tie panie, co to radi pustaju do eteru..vdaka:o)

Strana
z3
dm
autor
2. feb 2013

@bebe2013 aj ja mam klaustrofobiu a ver mi, ze som bola hotova..to v belgicku znie super!:o)

vejula
2. feb 2013

@ewca a po tom všetkom čo si zažila napišeš vetu v znení : eby som ja rodila doma, uz tu nie som ani ja ani moja dcera a to cele tehotenstvo prebiehalo uplne v poriadku a nebol ani najmensi predpoklad ze by som mala nejake problemy
ewca, ved keby si rodila doma tak žiadny z tých problemov čo popisuješ nemaš. Pretože postup lekarov bol všelijaký, len nie prirodzený a tvoje komplikacie boli umelo vyvolane od prepichnutia vody cez oxytocín až po skakanie na brucho 😅
Takže v tvojom prípade by som povedala, že by pre teba bolo bezpečnejšie rodiť doma ako v takomto "profesionalnom" prostredí 😅

dm
autor
2. feb 2013

@ewca to hadzanie na brucho je tu uplne bezne, sesternici sa tak hodila, ze jej zlomila rebro..bracho tu sestricku skoro zbil, ked videl svoju sestru ako po bitke v krcme..
@bacula to musi byt super vo vlastnej posteli na druhy den, aj to, ze pridu domov pozriet, tetaz ani len pediater nedojde pozriet dieta domov a to mam fakt fajn pediatra..

ewca
2. feb 2013

@bacula moja pediatricka bola dceru pozriet doma

ewca
2. feb 2013

@vejula skratka ja by som sa doma bala komplikacii... to ze to bolo sposobene tymi zasahmi je len moja domnienka, moze ale nemusi to tak byt... v kazdom pripade ked budem rodit oat, taz ziadne taketo veci nechcem kym to nebude nevyhnutne nutne...a dalsia skusenost, bez epiduralky by som uz nerodila...ked nie kvoli tym kontrakciam, tak kvoli tomu co prislo potom... dalsia vec je ta, ze mam endometriozu, problemy mohli byt sposobene tym, tuto diagnozu riesim alternativnou medicinou, lebo klasicka si s tym nevie rady a pri tej alternativnej som zistila, ze som mala v sebe toxoplasmu co tiez mohol byt dovod...

henikav
2. feb 2013

@bebe2013 ahoj, aj my sme v be, kde budes rodit?
K tomu porodu doma, ano je moznost, ale take nieco by som neriskovala, co ak sa nieco skomplikuje, budem radsej ked je vsetko lekarske vybavenie po ruke. No neviem porovnat porod v be s porodom na sk, ale je pravda ze tu mas vsetko na co si len spomenies a na co ti vystaci penazenka.

bacula
2. feb 2013

@dm hej je to super, tu je to bežne, sestra chodí pravidelne do jedného roku dieťaťa, u lekára sme boli až po 5 týždňoch ...

usacek79
2. feb 2013

@didi44 jeeezis jasne, to mi ani nenapadlo, ze mailom 😀 kedze si napisal "adresu" a nie "mail", tak som si automaticky predstavila postu..
ale v kazdom pripade, niekolko megovy film by sa urcite nedal poslat mailom, takze tak ci tak je to nemozne... (Asi aj preto mi to ani nenapadlo 🙂 )

monika15
2. feb 2013

@vejula nebudem to rozoberat uz tu taka tema bola, pochybujem ze ti niekto urobi cisarsky v obyvacke ak sa dieta zasekne a sa dusi alebo by som tu mohla hadzat veci,,,, ale kazdy sam vie ze co stoji zivot takze....
ak je to clovek ktory straty kvoly svojej blbosti dieta a nebude mat vycistky svedomia tak paci sa 🙂)))
nech kludne rodi doma..... 🙂))))

monika15
2. feb 2013

@dm kedsi mala zaplatene vsetko, preco nikto nebol pri tebe??
kde bol mm, alebo kamaratka alebo????
alebo dula aby jak sa volaju tie baby ??

dm
autor
2. feb 2013

Rodila si uz? ..bo ak ano takneviem kde ale manzela pustia k porodu ked sa dieta tlaci von, nie ked mas kontrakcie...ja som lezala na sale den a pol, si myslis, ze tam moze byt drahy s tebou tak dlho???
To niesu americke filmy..my piseme o realite na sk..
A nerozumiem, tvojim" otazkam", o co ti ide?
Ps: ak sa vyjadrujes k teme, tak prosim vecne, nie tu urazat niekoho!!!..a najprv si nieco nasruduj a porom sud ludi..je dost clankov kde sa dozvies o com je prirodzeny porod a ze kedy sa neodporuca rodit doma..a v belgicku, holandsku, nemcku, maju zdravotnictvo na hoooodne lepsej urovni a. Rodi sa tam v porodnych domoch, ambulantne a ked je vsio ok aj doma..tie zeny nic neriskuju, su s nimi odbornici, ktory vedia rozoznat ci nastava situacia kde treba operaciu atd..a svetova zdravotnicka organiza ia uviedla riziko rodit prirodzene doma za rovnake ako v nemocnici, tak ty asi niesu sprosty, ci?

jika80
2. feb 2013

ja mam na porod len tie najlepsie spomienky 😵 rodila som v nemocnici v de s manzelom po boku vo vastnej izbe pri vlastnej hudbe + s porodnou asistentkou, ale ta sedela bokom a tukala si nieco do pc 🙂 velku cas porodu som stala a tak predychavala, pripadne som klacala a na konci som malu tlacila v podrepe. boli mi umoznene vsetky polohy, ktore som len chcela. vsetko bez epi, bez nastrihu. celkovo som mala len dva stichy a aj to, lebo mala sa na konci ponahlala von 🙂 hned po narodeni mi dali malu na hrud, hrdy tato prestrihol pupocnikovu snuru, malu rychlo skontrolovali a uz mi ju dali znova na hrud a tak sme este s mm zostali 2 hodinky na izbe a vytesovali sa z malej 😵
cize aj porod v nemocnici moze byt krasny 😵

dm
autor
2. feb 2013

@jika80 takyto urcite, len tu to tak nefunguje, uz roky uvazujeme nad at alebo de..tak asi ideme:o)))..dik za skusenost:o)

vejula
2. feb 2013

@jika80 len na slovensku su take podmienky ako si popisala nerealne. Asi nikde ti nenechaju rodiť v hocakej polohe ako si zmysliš, to by gynekologov chrbty boleli 😖

bebe2013
3. feb 2013

@jika80 dufam, ze presne tak dopadne aj moj porod tu v Belgicku.

bebe2013
3. feb 2013

@dm vidis, a sukromne kliniky na Slovensku? Tam to nie je lepsie? Napriklad Koch v BA?

dm
autor
3. feb 2013

@bebe2013 ano, musim vyzistit..a potom dohodnut s drahym, co nakoniec urobime:o)

velkacica
6. okt 2013

skúšali ste niektorá stimulovať si kliťáčik počas rodenia? Kamoške sa to podarilo, pochvaľovala si 😵

sashka.mst
28. okt 2013

nie je to trestne, rodila som doma dve deti, dala za vznik dvom kniham o porodoch doma u nas;)

Strana
z3