Osoby pri pôrode
Prekážali by vám pri pôrode osoby z rodiny?
Nie ja som mala manzela a bolo to super on uz zvladol moje 4 porody bol skvely a bol mi velkou oporou
Ja som mala pri pôrode manžela, nakoniec som však rodila akútnym cisárskym rezom, lebo sa začali zhoršovať ozvy na monitore, keď som začala tlačiť (malá bola omotaná pupočnou šnúrou). Na operačnú sálu samozrejme manžela nepustili, ale počas doby strávenej na pôrodnej sále mi bol veľkou oporou.
Pri prvom som bola sama, teraz chce ísť mm k pôrodu. Nebránim mu, som zvedavá ako to zvládne on aj ja 😀
osoby z rodiny by mi prekazali okrem manzela to je jediny clovek ktory tam pri mne mohol byt
Každý okrem manžela, by mi prekážal.A priznám sa, pri druhom manžel nestihol byť a vnímala som to lepšie, ako keď pri prvom pôrode bol. Neviem, nejako som od toho, že bude pri mne očakávala príliš veľa. Tuším, keď som na to bola sama, vedela som sa lepšie sústrediť a hlavne som sa orientovala len na seba a bábo. 😉 Pri prvom som mala obavu aj o manžela, ako to znáša a to ma dosť rušilo.
Pri prvej dcérke som nemala nikoho pri pôrode a pri druhej dcére chce byť pri pôrode môj partner. 🙂
okrem manzela by som z rodiny nechcela mat nikoho.
neviem si predstavit ze by som mala pri porode mamu,sestru alebo niekoho z rodiny okrem muza ten aj pri porode bol jemu sa to pacilo bol stastny ze tie prve sekundy nasho syna prezival spolu s nami a ja som bola rada ze tam bol som mnou velmi mi po psychickej stranke pomohol a ked som uz nevlada tak ma pozbudzoval co mi dodavalo silu 🙂 ja som bola statsna ze tam bol 😉 🙂
Nechcela som pri pôrode niikoho, ani manžela 🙂 🙂 vyhovovalo mi to tak 🙂
Buduceho manzela by som isto chcela mat pri porode,uz len preto,aby videl,co vsetko znasam 😉
Pri tretom som mala planovanu sekciu a mala som moznost zobrat na salu aj svojho manzela ,ktory sa skoro zosunul na zem uz pred operacnou salou,,, a nakoniec odmietol ist,ale Dr ho dotiahol, dal mu pri moju hlavu stolicku a robil mi spolocnost 😀 😀 😀 myslim,ze tlak merali a monitorovali aj jeho, ani neviem co sa so mnou dialo za plachtou 😀 - my sme riesili ci je jemu uz lepsie, takze "dychaj, dychaj z hlboka" to pocuval on odo mna a ked mu dali malu na ruky, tak som ho pochvalila,ze to zvladol perfektne ... no obrateny scenar 😉
@janka4442 Ja by som prijala keby tam niekto bol, hlavne na tej tzv. vzdychárni... Hroozne by sa mi tam hodil niekto kto by mi masíroval chrbát, lebo keďže som mala postavu ako chlapec, tak som myslela že mi ho roztrhne na dve polovice... Už nemám, tak snáď ak by ešte jedno, už to bude lepšie, lebo ja som cez tie kríže necítila ani len kontrakcie, nakoniec zistili, že už mi trčí hlavička a skoro som nedošla na sálu - malú som mala vonku do 3min... 😉 😉 😉 😉
@janka4442 tiež som mala pri sebe manžela, le ako aj
@jankaja tiež som skončila akutnym cisarskym. Pri druhom pôrode premyšlam, kedže aj pre môjho manžela bolo psychicky velmi vyčerpavajuce vidieť ma v tychto stavoch, a sam povedal, že bol rad, ked ma zobrali na Cisarsky, lebo by to už dlhšie asi nevydržal na mna pozerať...
Tak neviem, či si k pôrodu nezoberem radšej niekoho, kto bude pripraveny(ako napr dulu) niekoho, kto nieje na mna až tak citovo naviazany a neboji sa priliš o mna... Mamu by som určite na pôrod nechcela, mne uplne stačilo, ked som jej volala a už som počula, že zadržiava plač. Toto by mi isto nerobilo dobre.
ja som mala maminku a radila by som kazdej mat tam niekoho,je to velka psych.podpora,urcite som bola kludnejsia🙂
ja by som chcela manzela pri porode, robi na smeny, takze je dost mozne, ze nebude moct byt pri tom, ani dovolenku hocikedy nemoze vziat, akl chce mat volno, musi si dohodnut vymenu sluzieb, ale velmi by som chcela, aby bol so mnou ☹
so mnou bola mama, bola som rada, aspon pri kontrakciach mi pripominala, ze mam dychat 🙂 a aj masaze krizov boli super, ale tiez som skoncila cisarskym, takze bola pri malom, ked ja som este bola v narkoze, cely cas mi bola velkou oporou.
Ja som pri prvom bola sama a ešte aj v noci,určite mi tam chýbal muž ..ale som rada ,že som bola sama aj v sama ešte by ma tam znervoznoval a on ani nechcel ísť lebo by museli aj jeho ratovať 😀
V prvom rade by som tam chcela mat samozrejme manzela, ale nie za kazdu cenu, cize ak by on zaujem nemal, tak by som ho nenutila a niekoho z rodiny ineho skor nie. Tak bud nejaku kamosku, ktora by zaujem mala alebo isla sama 🙂 Nastastie manzel sa vyjadril pri mojej otazke ci chce byt pri porode velmi razne a jasne a tomu som rada 🙂

@janka4442 nie, neprekazalo mi to, ja som mala pri mojom porode mamu