Otázka ohľadom pôrodu
Ja viem že toto je maximalne trápna otázka,ale mi známa vravela že žena sa počas pôrodu aj to...aj to...Ja neviem ale to je ake trápne 😖 a to sa stane každej žene???šak aká tam v tom prípade budem zahanbená 😒 Ako sa na mňa budú pozerať ten lekár 😲
no tak to je fakt trapna otazka 😀
@doliva S tym si nerob tazku hlavu myslim ze sa to stalo uz vela zanem pred tebou a proste to je taka vec ze sa tomu asi neubranis pri tych bolestiach ja sice neviem lebo ja som rodila cisarskym ale myslim ze v tej chvili ti to bude uplne jedno ci sa pototo 🙂
@doliva - stat sa to moze. Ale nemusi (mne sa to po dva razy nestalo a pri druhom som ani nemala klistir). A ak sa stane, v tom momente ti to uz bude suma fuk, utru a ide sa dalej, skutocne, nebola by si prva a ani posledna, je to normalne, ked su take tlaky smerom nadol. Skutocne. Podla mna ked mi uz krdel ludi pozera medzi nohy, nezahanbi ma uz ani toto 😉
ked budes rodit, myslim, ze toto bude posledne, co ta bude zaujimat 😉
ak pred porodom nepojdes na velku potrebu tak ti spravia klystir, ja za seba ti mozem povedat ze mna po odteceni plodovej vody prehnalo same od seba takym sposobom ze som este dalsie tri dni po porode nemusela ist na wc :D
nerob paniku preboha!!!! nemusí sa ti to stať a ked ,tak nebudeš prvá ani posledná..to je uplne normálna vec pri porode..pretože je to neskutočný tlak... 🙂 a doktor je profesionál,,nebude to vobec riešiť..
Tak toto je vec, ktorej sa aj ja obávam a preto určite chcem klystír. Väčšina žien ho nechce, čo vôbec nechápem. Už som sa k tomu vyjadrila v téme o klystíre. Ženy ma tam ukludnili, že je to úplne normálne a proste ak sa nestihne dať klystír, tak sa s tým treba zmieriť, že okrem dieťaťa vytlačíš aj čosi iné 😖 No ja som odhodlaná na klystír na 100000000% a ak by sa to náhodou nestihlo tak neviem.... asi sa prepadnem od hanby pod zem.
žena sa par dni pred porodom aj tak sama čistí (mozno nie kazda) a v nemocnici ti daju klystír takze sa toho nemusís bat
pri dvoch porodoch som ho mala, pri tretom nie a bolo to v pohode
ak sa aj niečo stane , nikto to nerieši
😀 😀 😀
no mne klystir nedavali, lebo som prišla na 4 cm otvorená, a že to nebudu riskovať, že vytlačim dieťa do zachoda. Ja osobne by som to tiež neriskla. Nerob z toho vedu, oni su zvyknutí
ahojcek...netrap sa nad tym...mozem ti povedat, ze o tom nebudes vobec vediet...ale vobec..a myslim to naozaj...a v tej chvili ta bude zaujimat len jedno a to ten maly batoztek ktory vytlacis...
ja som.tiez rozhodnuta pre klystir ale nie pre tu hambu ale je to velmi nehygienicke voci babatku...nas na to.upozornovala porodna asistentka ze pokial.nechceme aby hned babatku nasadili antibiotika tak si ho mame dat spravit..bo ze babo to moze aj vdychnut aj spapat a oni vzdy pre istotu davaju antibiotika hned babatkam.cize ani nie koly hambe ale koly babu a moznej infekcie !!!!..si myslim ze je to dost silny argument.no.ale ked sa nestihne jasne ze tak co ale treba pocitat aj s touto situaciou ze sa nestihne dat...ale.pokial sa stiha treba si dat 🙂..a cikanie to absolutne neriesim.heh to je nic 🙂..
Ak budeš rodiť na Slovensku, tak Ti spravia klistír. Ak ho nestihneš, tak osobne si myslím, že ani nepostrehneš, že sa stala nejaká nehoda 🙂 mne klistír nerobili a žiadna nehoda nebola. V deň pôrodu som bola štyrikrát na toalete ... telo sa samo vyprázdnilo - takto to môže byť aj u Teba. Vypusti vlastné zlé a nepríjemné scénare z hlavy - zvládneš to, prajem všetko dobré.
@zuzka444 keby to bolo take nebezpečné, tak ten klystir davaju vždy a všade. Dieťatko nejde cez konečník, tak nechapem, akym spôsobom by mohlo tie vykali zjesť. To my prosim vysvetli, ved z pošvy ide rovno do ruk lekara, a pošva je nad konečníkom, čiže keby sa aj stala nehoda, kedže 99,9% žien na slovensku tlači na chrbte s nohami hore, pošva je vyššie ako konečník, takže tie sa proti gravitácii do pošvy nedostanu, ako by sa to dieťa mohlo infikovať. Akosi rozmyšlam rozmyšlam a nechapem. URčite nedavaju každemu dieťaťu, ktorého matka nemala klystír antibiotika.
@doliva ked sa ti to stane uz budes tak vycerpana od bolesti a pripravena na tlacenie ze ti bude uplne fuk co sa tam deje.. ja som si tak kvalitne prdla, prisla sestricka ze jeej super, mozme tlacit :D a potom ti je uz jedno ci ta strihaju, ci kakas, ci pukas, nic len tlaciiis a tlaciiis :D
@vejula ked si dobre zapecena moze sa stat vsetko a babatko sa rodi hlavickou na bok cize je tam ta moznost...ja len referujem to co nam hovorila porodna asistentka a ta ma za sebou viacej porodov si myslim a je skusenejsia ako ty nie?...ako ja neodsudzujem tie co si nedaju samozrejme kazdeho je to vlastna vec heh...ja svoje babo chcem chranit pred infekciou a tak si dam. tak isto je nehygienicke rodit neoholena ale tak ked chcu zeny tak rodit nech sa paci...je to kazdeho osobna vec ja len davam.moj nazor ktory suhlasi s tym.co povedala porodna asistentka a dava mi to zmysel.a nemusia davat kazdemu dietatku antibiotika ale iba vtedy ak sa mamina vykaka pri porode.nie kazda kaka co nemala klystir to je samozrejme...pred porodom.sa totizto ani papat nema teda pokial rodis dlho ak ides z domu hned na salu tak jasne ze si napapana heh..ale tak hadam netreba vsetko uplne do detajlu vysvetlovat.
@doliva 🙂 tiez som nevedela kedysi do coho idem. Uz som to tu v jednej teme pisala, ja som sa sa to hannila, nechcela som tlacit, nevedela som ako mam pri porode potlacit a "vdaka" tomu som svoju prvu dcerku priskrtila a narodila sa totalne modra a nedychala poriadne. Druhy porod som sa vykaslala na to, co si o mne pomyslia a babatko sa mi narodilo za 10minut od vylezenia na kozu. Budes mat bolesti, budes sa tesit na babatko, vtedy sa im na to zvysoka vytoto 🙂. Dolezita si Ty a babatko, nie lekar alebo sestricky. Nebudes prva a ani posledna 🙂
A este ma napadlo, pri prvej som sa v porodnici aj pogrcala, lebo ma nutili lezat na chrbte a ja som mala od druheho trimestra problemy s dychanim pri lezani na chrbte a bolo mi na vracanie. Cize som si spravila peknu hanbu aj s jednym aj druhym. Ale kaslat to, hlavne, ze dcerka je nakoniec v poriadku. By som si to nikdy neodpustila, keby sa jej nieco stalo len preto, ze som sa hanbila za vec, kt. sa stava bezne.
@anjelicek26 to máš pravdu asi budem rada že to už mám za sebou 🙂
@zuzka444 a ako by sa to asi tak stalo.. ked uz babatku vylieza hlavicka je to vec minuty, neexistuje aby sa maminka az vtedy pokakala ako to ti pises... ked pred tym tlacila neviem ako dlho... podla mna je to hlupost. Ale nech si asistentka hovori co chce a ty ver comu chces 🙂)) viem ze sa babtko moze infikovat ked ide porodnymi cestami bakteriou z posvy, nie konecnika.. ide ale o infekciu ktora bola z konecnika zanesena este pred porodom a nevyliecena... a aj z plodovej vody napr... ale toto je trosku vela ;) podla mna mali vela mamiciek co sa burili proti klistiru tak teraz robia bububu... a vymyslaju si prihody

@doliva Práve preto sa dáva klystír...