icon

Otázka ohľadom pôrodu

doliva
3. apr 2013

Ja viem že toto je maximalne trápna otázka,ale mi známa vravela že žena sa počas pôrodu aj to...aj to...Ja neviem ale to je ake trápne 😖 a to sa stane každej žene???šak aká tam v tom prípade budem zahanbená 😒 Ako sa na mňa budú pozerať ten lekár 😲

aadulik2110
3. apr 2013

@doliva ja som mala klistýr, ale keď že som bola 9 hodín na sále, tak mňa sestrička medzi kontrakciami poslala na wc.

zuzka444
3. apr 2013

vsak ano baby ale tak klystit neuskodi nikomu :D..heh ale tak urcite by som.to ako hambu nebrala keby sa to stane 🙂

rasterka
3. apr 2013

@zuzka444 ja si tiez nemyslim, ze by sa dietatko mohlo takto infikovat 😉 je to velmi nepravdepodobne.

ja som rodila sekciou a tiez mi urobili klystir a som rada 😉

anjelicek26
3. apr 2013

Klistir sice nikomu neuskodi, ale pocas kontrakcii je to hoodne neprijemna procedura, ja som mala od zaciatku velmi silne kontrakcie a aj sa deti rychlo narodili, neprosim si klistir veru... pri prvom mi ho dali akosi povinne, pri druhom to slo tak rychlo, ze by to aj tak nestihli... plus treba povedat, ze ja som mala dva dni pred porodom stale prehanky, podla mna v tych crevach ani nic uz moc nebolo 😝 Toho, ze nieco ubehne sa fakt netreba bat, neriesia to a ak aj hej, je to fakt normalne... neriesim. Sto inych veci mi beha po rozume ohladom porodu, toto najmenej...

cenculinka
3. apr 2013

@doliva mne klistir tiez dali pred porodom, nenavidim taketo veci, tak som ukecala sestricku nech mi da len polovicnu davku 🙂 a veruze toho vela zo mna po nom nevyliezlo 🙂 na sale som sa pytala, ze co ak by sa mi take nieco stalo, ze to neprezijem 🙂 a sestricka vravela, ze toto ma absolutne nemusi trapit, lebo sa to skratka stava a nik to neriesi a je jedna svata pravda, ked pride na tu fazu porodu, kedy by k nejakej zahanbujucej udalosti aj mohlo dojst, v tom case budes mat kooooooopec inych starosti ako mysliet na to, ci nahodou nieco "neuslo" 😀 a mimochodom, na to vsetko co tam z teba ten doktor vidi je myslim si to pripadne "kako" to najmenej zahanbujuce 😀

simi906
3. apr 2013

Neviem či ti to pomože, ale počula som že sa dá klistír urobiť aj doma ked ti to je také nepríjemné 🙂 samozrejme ak to stihneš 😀 mám na mysli či ťa nebude čas tlačiť utekať do nemocnice...

bejbinka131
3. apr 2013

Tak ja som klistir mala a ani neviem, ako mi ho dala....vobec to nie je take strasne....a ked tak urobi si ho doma sama....vola sa to myslim YAL a da sa to normalne kupit v lekarni. Pri tlaceni tlacis ako na velku potrebu, takze stat sa naozaj moze vselico. A ked myslis ze sa budes citit trapne....tak to nemaj obavy....ja som sa pocas porodu pocikala a pri tych bolestiach ani neviem, co sa dialo....

erikasadek
3. apr 2013

len na okraj v urcitych zapadnych krajinach sa klistyr vobec nepouziva...!!!!

myslim to vazne, a deti sa rodia a bez mozneho nakazenia, uzasna prihoda, doslova bajka nasich drahych sestriciek ktore uz nevedia ako na mamicky.. 😀 😀 😀 😀

vejula
3. apr 2013

baby mna by celkom zaujimalo, ako sa spravne gramaticky piše. LEbo našla som tu tri spôsoby a to Klystír, klistýr a klistír.... Ktore je spravne? Celkom ma to zaujima

saza007
3. apr 2013

Uz som to na fore par krat pisala, tu v UK sa to nerobi a fakt posledne, po com som pocas porodu tuzila, boa hadica do zadku 😝 😝 😝
Nehoda nebola ani pri prvom, ani druhom porode, vzdy ma pred zaciatkom kontrakcii prehnalo - priroda to uz zariadila 😀

doliva
autor
3. apr 2013

@zuzka444 tak toto som ani nevedela!!! no tak ja si ten klistir budem prosiť davať každy deň!!! ešte chraň bože aby sa mi malej niečo stalo...

anjelicek26
3. apr 2013

@vejula - no som zvedava, fakt neviem, ako je to spravne...

zuzi0911
3. apr 2013

Nemusis sa bat.bud ti daju klisrir alebo si kupis v lekarni pripravok myslimYal sa to vola.a ked sa to nestihne.hambit sa vobec nemusis je to upne prirodzena vec a lekari to tak beru a su na to zvyknuty....

doliva
autor
3. apr 2013

@k_a_j_k_a a môj bratranec je záchranár a akurát mi vravel že sa nemám ničoho báť mám pekne spolupracovať,a potom pôjde všetko rýchlo a hladko 🙂

saranata
3. apr 2013

@anjelicek26
@vejula klystír 😉

vejula
3. apr 2013

@saranata vdaka 🙂

k_a_j_k_a
3. apr 2013

@doliva treba mysliet na seba a na babatko a vykaslat sa na to, co si o Tebe pomyslia. A hej, treba pocuvat a posluchat, co Ti hovoria 🙂 pri druhom porode som to uz brala ok a dcerka zo man doslova vyletela sama, lebo stale mi hovorili, ze netlacit, este nie a pod. A nakoniec som tlacila len placentu 🙂

domak2
3. apr 2013

@zuzka444 no to je teda zvlastna asistentka ked vas takto strasi 😅 Ja som sa na to speci pytala lebo som v UK a tiez som nad tym dumala, a mne porodna asistentka povedala ze uz to nerobia asi 20 rokov, ze prisli na to ze to k nicomu nevedie, aj ked das klistir tak sa moze stat to iste a akurat je to stresujuce a neprijemne. A babatko tlaci na crevo kym je este vo vnutri, tak ze pokial ta ocistia tak je to v pohode. Ale mala som nakoniec sekciu , takze neviem ako by to dopadlo 😀

doliva
autor
3. apr 2013

@k_a_j_k_a dúfam že ten porod nieje až taky ťažký ☹

zuzka444
3. apr 2013

@doliva ja neviem aj ked to tu baby vyvracaju ale ja si myslim.ze aj tak je to nehygienicke...vsade kde su hovienka je to nehygienicke podla mna..ale tak kazdy si spravi podla svojho uvazenia ja spravim.vsetko pre bezpecnost mojej zabky 🙂

doliva
autor
3. apr 2013

@zuzka444 alle ja nevidim nic zle na klistyri...ved to nieje nic hrozne,ja este aj nechapem ako sa ma kamoska pytala kto ma oholi...snáť to zvládnem aj sama nie?

zuzka444
3. apr 2013

@domak2 hm tak to neni strasenie podla mna iba povedala to co sa robi a tak...iba informuje....ale aj keby nam to nehovorila tak by som si dala klystir spravit uz len koly tomu ze ak pojdem rodit normalne budem rada ze nebudem muset ist na zachod dobre 2-3 dni...aj svagrina isla sekciou a mala klystir a pohoda..

zuzanockamt
3. apr 2013

@doliva vtedy ti uz bude vsetko jedno :-P

gubcikova
3. apr 2013

@zuzka444 pred pôrodom sa telo samo čistí a zvyčajne týždeň pred pôrodom más hnačku.ja som to mala u oboch.pri dcérke 5dní pred a pri synovi 4dni.ešte v deň pôrodu u syna si pamätám že ma prehnalo a hned na to začali kontrakcie.a na pôrodnej sále ako som tlačila málinko zo mňa vyšlo.aj dr.mi vravel že trošku ste si šprtla to nič.vydezinfikoval ma a to bolo všetko nik nič neriešil.myslím si že na to sú zvyknutý

zuzka444
3. apr 2013

@doliva vsak ani ja nevidim.nic zle na klystiri podla mna je to este dobre lebo ked pojdes rodit normalne a budes zasivana budes rada ze nebudes muset ist na zachod aj 2-3 dni...aspom.sa ti to.pekne zahoji 🙂...no s tym holenim.si nerobim nic ked to nezvladnem sama tak ma oholia tak bo bohvie ci sa dobre oholim :D..bo si musis oholit aj hradzu pre pripad nastrihu xi a ze staci lava strana tak okolo konecnika 🙂...ale to je nic ja ked som.bola na slepaku tak.aj som.bola oholena a aj tak ma oholili :D..heh cize to je jedno xi aj tak ti vsetko budu vidiet heh cize tych par tahov ziletkou neries :D.to je pohoda a samozrejme ked sa sama oholis je to super ale ja to asi nedokazem.bo uz teraz mam balon :D..a mam s tym problem a uz holim naslepo :D.

doliva
autor
3. apr 2013

a ja s mojou povahou keby ma nemiestu poznámku tam mu vynadám že v živote nezažije pôrod tak nech nemoralizuje,a to bude dalšia hamba....

zuzanockamt
3. apr 2013

@gubcikova ja som nemala ziadne cistiace procesy pred porodom (takze klystir som urcite uvitala a aj mi porod dost urychlil), akurat si pamätam, ze v den porodu mi uz nechutilo jest a bolo mi zle od zaludka, aj som sa bala, ze budem vracat
@doliva no ja som nemala silu ani nikomu vynadat - ale zase nemala som ani dovod, vsetko islo perfektne 🙂 ... rodila som bez EPI a velmi rychlo, tak som bola rada, ze vobec ako-tak existujem, aj tak si vela veci nepamätam

zuzka444
3. apr 2013

@gubcikova samozrejme ze su zvyknuty heh ved to je uplne normalne ludske kazdy kaka :D...heh..no ako kto sa cisti svagrina sa veru necistila ale to asi u koho...heh ja sa asi budem bo ja ked mam stres aj ked len idem lekarovi ze ci je vsetko ok ma prehana 🙂..takze ja budem chodit na zachod mesiac dopredu :D...

gubcikova
3. apr 2013

@zuzka444 no keby som sa nečistila by som si asi ten klystír dala,lebo nechcela by som im tam nechať ešte miesto bába niečo iné 😅

doliva
autor
3. apr 2013

@zuzka444 ja som v 22tt a tiež len tak odhadom očka sa holím 🙂 aj sa bojím že sa urežem tak načo frajerovať,len dúfam že aj sama to zvládnem 😎