icon

Partner odmieta byť pri pôrode

liza199
11. feb 2018

Ahojte, už som na nervy. Veľmi sa bojím pôrodu a všade len čítam a počujem o prítomnosti otca dieťaťa pri pôrode. Môj partner odmieta byť pri mne počas pôrodu a to mi nepridáva na dobrej nálade. V žiadnom prípade ho nebudem nútiť, stará sa o mňa naozaj ukážkovo a bude dobrým otcom, len v sále by to asi ani neustál na nohách. Ja by som sa však cítila lepšie, keby som sa mala o koho vtedy oprieť a okrem neho si tam neviem nikoho iného predstaviť. To si naozaj všetky ženy k pôrodu niekoho berú? 😔

fadama
11. feb 2018

ja som muza tiez chcela no nemohol z prac. dovodov. Bola pri mne mama a som stastna ze tam muz nakoniec nebol a nevidel ma ako vrieskam. 😀

ajka0207
11. feb 2018

Čítam si tie komentare a napadla.ma trosku mimo temy otazka: tie co rodili same, to ste si po porode same stlacali maternicu? Lebo ja si toto neviem predstavit, som mala co robit s malou a manzel teda stlacal to moje brucho.

sorciera24
11. feb 2018

@ajka0207 jasne, ze same.....co si envies predstavit?....moja mama mi vravela, ze po porode si 2 hodiny budem fest drzat brucho....som celkom nerozumela......no normalne som si drzala...ako miliony zien predo mnou...

aylin689
11. feb 2018

@ajka0207 ano,sama som si stláčala maternicu..a fajn..1.dcérku mi dali len na chvíľku na sále a potom mi ju priniesli asi po dvoch hodinach na izbu a druhu som mala na sale o nieco dlhsie a tak isto mi ju potom priniesli az na izbu..cize som nemala nic ine na praci..a stlacala som si maternicu sama..

vevesh
11. feb 2018

@sorciera24
@ajka0207 nie nestlacala som si brucho- to robilo dieta na mne 🙈

anonymka11
11. feb 2018

Ahoj napíšem ti moju skúsenosť môj manžel nechcel ísť k pôrodu vôbec bal sa že všetko uvidí samozrejme ja som chcela aj som mu to povedala ale tlačiť som ho nechcela kamoška rodila 3 mesiace predo mnou a mala tam muža takže ten môj sa hneď vypytoval a dozvedel sa že je to úplne v pohode muž nič nevidí len stojí pri tebe aby si mala oporu a podporu keďže ako píšeš máš strach ktorý som samozrejme mala aj ja. Nakoniec môj muž išiel so mnou čo som naozaj šťastná pretože kebyže tam nebol mohol celý pôrod dopadnúť katastrofálne pretože sestričiek nebolo niekde odišli ja som skákala na fit lopte ako kázali a prišli na mňa strašne tlaky čo som už tlačila nebyť tam manžela pôrodim na tej fitlopte ale manžel bežal zháňal ich a chvála Bohu rýchlo dobehli a keďže hlavička už trčala takže ja som dva razy zatlačila a bolo to nič nevidel stal mi pri hlave ale najkrajší moment bol keď zbadal malú a do dnešného dňa mi ďakuje že som ho presvedčila aby tam išiel povedal že tomu momentu sa nevyrovná nič tak možno skús mu povedať že čo keď sa niečo stane

sorciera24
11. feb 2018

@vevesh tak mne ho prilozili hned po porode, asi na 10-15minut a potom mi ho vzali a doniesli po tych 2 hodkach...takze sama som si stlacala

ajka0207
11. feb 2018

@vevesh vidis to mi vobec nenapadlo, ze aj to babo tlaci 🙂 ja si len pametam ze moj muz stlacal jak blazon a ja by som to teda nedala, kedze som sa pokusala dojcit @sorciera24 chapem ze si zvladne zena stlacat brucho, akurat ze kedysi nemali zeny pri sebe babo, mne neslo do hlavy to ze aj dieta aj brucho stlacat

vevesh
11. feb 2018

@sorciera24 ja som rodila v zahranici, od porodu sa dieta odo mna ani na sekundu nepohlo🙂

vevesh
11. feb 2018

@ajka0207 normalne mi dieta prilozili na brucho a ono sa samo vystveralo k prsniku, a tym zatlacanim noziek tlacilo na maternicu🙈

tatisna
11. feb 2018

Ak partner nechce, zober hocijaku inu blizku osobu. Uz len kvoli doktorom asestram, mozes natrafit na "pripady" ale ked tam budes s niekym tak sa budu krotit. Ja som mala muza od zaciatku do konca a bolo to super. Hlavne ked su bolesti, tak je dobre ak Ta niekto drzi za ruku alebo nieco poda. Ked som ja rodila, bolo tam aj 5 ludi a cely ten cas sa tam premlelo aj 20 tvari. Keby som tam bolasama, bolo by mi tazsie...

jance333
11. feb 2018

nečítam odpovede predo mnou, ale ja som tam muža tiež nechcela, ani on nechcel, tesne pred pôrodom sa rozhodol, že bude a ja som súhlasila, ale hlavne preto, že som vedela, že to bude cisarak a teda tam byť nebude môcť (malá bola KP a ja som proste vedela, že sa neotočí). každopádne, keď ti na tom tak záleží, porozprávajte sa o tom v kľude a dohodnite, že bude s tebou len kým nepríde ku poslednej pôrodnej fáze. sestra tak mala muža a bolo to dobré. tie hodiny predtým ti pomôže, jemu to neublíži, každý bude spokojný.

alicka850
11. feb 2018

@liza199 netreba to dramatizovat. moj muz je lekar, porod videl, ako student ho aj viedol a napriek tomu tomu k porodu nasho syna nechcel ist. A je skvely otec aj bez toho.

timilv
11. feb 2018

Nečítala som celú diskusiu... ale, napríklad sestrin partner má tiež dosť problém s nemocničným prostredím a necítil sa na pôrod, tak som bola sestre pri pôrode ja. Skús sa popýtať niekoho koho máš ako najbližšieho človeka (okrem manžela). Podľa mňa je super mať tam niekoho pri sebe, aj po psychickej stránke Ti to trochu pridá na pohode.

hipuska
11. feb 2018

@liza199 nečítala som vyššie príspevky ale pôrod sa delí na dve fázy-faza kontrakcií a fáza samotného pôrodu. Samotný pôrod býva väčšinou rýchly tá prvá fáza je rôzna, u mňa bola dve hodiny, viem že niektoré ženy aj 18 hodín. Ak nechce byť pri samotnom pôrode, možno by súhlasil byť s tebou na izbe a pomohol ti predýchať kontrakcie.

Môj muž bol pri poslednom, ale banujem, iba tam zavádzal, a keďže to bolo moje tretie, vedela som čo a ako mám robiť. Úplne najlepšie je, ak poznáš pôrodnú sestričku, má väčšiu váhu ako keď si zaplatíš pôrodníka, ti väčšinou nemajú čas.

zuzanadringus
11. feb 2018

Ja som manžela pri porode chcela mat tiež. Najprv s tym nesúhlasil, potom už áno. Ked bol cas a sestrička ho isla zavolať, tak zo mna v tych bolestiach vyslo, že nech sa neopovazi vojsť, ze ho nechcem ani vidieť... Pri druhom porode mal byť, ale nestihol ho 😁

sonkaxxx
11. feb 2018

@liza199 ahoj len ho nenut prosssiiiim..... ja somsom tiez chcela partnera pri porode a som rada ze tam nebol... nahodou sa niecona skomplikuje a on to nezvladne ja som mala komplikovany porod a som rada ze tam nebol

rebekav
Autor odpoveď zmazal
conquestor
11. feb 2018

@liza199 moj bol pri mne cely cas kym som mala kontrakcie ale ked som isla malu uz vytlacit tak som ho vyhnala do bufetu,tam podla mna nema byt nik vtedy(aj tak ta nepochopi a nebude si viac vazit)...Teraz to tak planujem tiez...to ked som tam jak zaba rozvalena vtedy ho tam uz nechcem....ked som navrhla mojmu ze nech je tam so mnou a potom ho vyhodim tak bol rad ze to moze byt takto...Skus,uvidis co Ti na to Tvoj povie 🙂

palla12
11. feb 2018

@anonymka11 presne podľa mňa narodenie dieťaťa je najvacsia životná a emočná udalosť v živote ako ženy tak muža. Predsa boli obaja pri splodeni. Môj pri prvej nebol a potom sa mi priznal že aj lutoval. Čakal na chodbe. Aspoň to som bola rada že bol tam. Pri druhej bol že ma miluje a pôjde so mnou keď si to prajem 😊. A teraz ak všetko dobre dopadne pôjde opäť. Ak nebude v práci.

rebekav
11. feb 2018

K muzovi pri porode: Vysoko individualna zalezitost. Myslim si, ze bude dobre akokolvek sa rozhodnes. Ak tam bude, budes rada, nebude, tiez budes rada. Proste nad tym vela nepolemizuj. Moj nechcel, potom chcel, nechcel, nakoniec sme sa dohodli, pojdes a ak uvidis, ze to nezvladas odides a ja sa nenahnevam. Ostal. Vysmiaty cely cas. Neodpadol. Nema traumu. Mal to ako novu zivotnu skusenost. Moj chlap je ozaj ciltivy empaticky clovek, ale trosku si myslim, ze tu silu zvladnut to, mu dal pocit, ze to neboli jeho 😂 a druhe, ze si myslim, ze som to dobre zvladala, tak nestresoval. Negativa jeho pritomnosti, a som si ista, ze mnohe nebudu suhlasit, uvedomila som si ich az spatne. Intimna chvila, malicku mi dali hned na mna, a uprimne ti poviem, radsej by som s nou bola sama. Ten moment sa neopakuje, ja viem, ze on je tak isto rodic, ale rozptylovalo ma to. Zrazu sme sa fotili, tu selfie tam selfie, zvrtlo sa to na komentovanie toho ako som to zvladala super, potom debata s doktorom. Vies zrazu bol moment prec a ja som to nestihla ani precitit. Potom mi malu vzali asi na 30 minut a my sme kecali ale ja by som radsej bola s myslienkami.sama. Uvedomovat si co sa udialo,sustredit sa na malu, nie na to ze ako to zvladol moj muz ci ja Takto ta chvila tiez pominula. Dalsimi vedlajsimi vecami bolo, ze nestihli mi dat klystir tak ako som sa pototo videl v prianom prenose. Potom ho poslali pre papier nejaky a ked sa vracal videl ma v plnej krase rozcapenu otvorenu ako sa tlacila hlava. Tiez nic moc pohlad pre nho, ale nejako to neprezival no sam priznal, zaobisiel by som sa v zivote aj bez tejto skusenosti 😂 Nechcel tam pozerat, ale sklzli mu tam oci. Ja viem, ze su partneri, ktori maju velmi velmi intimny
vztah a pre ne to je prave silny partnersky zazitok, ale nie vsetci to tak musia vnimat. Sumasumarum ja sa tesim, ze tam bol hlavne kvoli nemu, lebo malu videl hned. Nelutujem, ze dosiel, ale nebudem sa hnevat ak pri druhom nebude a ja si vychutnam tie chvile sama s babatkom. Mozno trosku sebecke.

domculik
11. feb 2018

@liza199 tak si zaobstaraj porodnu asistentku. jednak to bude profik a jednak opora 🙂

dominika7990
11. feb 2018

Ja som mala sekciu partner pri mne nebol a nechýbal mi tam vôbec 🙂

margaret17
Autor odpoveď zmazal
margaret17
Autor odpoveď zmazal
margaret17
Autor odpoveď zmazal
asia83
11. feb 2018

@hettinka Som nesmierne šťastná, že ste dospelá a svojprávna osobnosť. Dovoľte mi skromne povedať, že aj ja som taká. Čuduj sa svetu, potrebovala som pri sebe otca svojho dieťaťa. Nedržal ma za ručičku, dokonca som ho v tej nesmiernej bolesti ani nevnímala. Pomohol mi pocit, že tam, kde som nevedela čo sa so mnou deje a či všetko dobre dopadne, bol pri mne niekto, koho poznám a komu môžem dôverovať. Ja viem, nerozumiete tomu, neviem či vám hovorí niečo slovo empatia, ale proste ľudia môžu mať aj iný názor než je ten váš. 🙂

meluela
11. feb 2018

@margaret17 zazila som porod s muzom aj bez. aj druhy krat som ho tam chcela, ale kvoli arogantnej lekarke ktora mi ho poslala prec pri porode nebol a nakoniec som porodila uplne sama bez pomoci personalu, lebo sa na mna vykaslali. muz chcel ist na oba porody a ziadne nasledky z toho ze videl ten prvy porod nema. ale ak nechce iny muz ist, urcite nie je dobre ho nutit, lebo asi ma na to dovod a nasledky by mal. pre nas oboch to bol krasny zazitok, myslim ze to aj posilnilo nas vztah vidiet spolu hned nase dietatko, ze videl ci si zena prechadza, ako ma utesoval a pomahal mi ... na druhej strane, viac slobodne som sa citila pri tom druhom porode, kde pri mne nebol nikto, za nic som sa v tom momente nemusela hanbit a kontrolovat, za zvuky a pod. Ale kebyze este niekedy rodime, tak urcite zasa tam ideme spolu a zbijeme lekarku kebyze nas chcu odlucit 😀

aduska121
11. feb 2018

@liza199 ahoj klud toto neni na nervy len ty si ich zbytocne robis ..ci uz bude alebo nebude pri porode vsetko zvladnes v pohode 😉priatel velmi chcel byt pri porode zial musela byt sekcia tak nemohol ...prezivala som ukrutne minuty ked nastali vsetky mozne kompliakcie a cely personal okolo mna behal ..ani na sekundu som nepomyslela na priatela..kazdu jednu minutu som myslela len na mojho syna ....aksi predstavim ze by tam bol este aj moj priatel a snazil by sa ma upokojovat..nie dakujem pekne prezil by si tym istym co ja a to by som nechcela ..a po pravde my zeny sme citlivejsie a mozno prave vtedy by sme sa viac nechali lutovat a tym by to bolo horsie

karmen118
11. feb 2018

Rodila som skoro 7 hodín, takže som bola veľmi rada, že bol môj chlap so mnou - rýchlejšie ušiel čas, masíroval mi kríže, rozprávali sme sa a tak, ale on chcel ísť od začiatku k pôrodu, zaujímalo ho všetko, aj ako sa bábo vyvíja týždeň po týždni a tak 🙂. Bol celý bez seba, keď sa malá narodila, sestričky mu urobili s ňou fotku. Potom ako sa mu uľavilo, že je všetko oka, si uvedomil naplno aj aký je hladný, tak sa rozlúčil a bežal sa domov najesť 😀 a obvolal celú rodinu, že máme dievčatko - pohlavie sme nevedeli dopredu 🙂. Potom sa mi priznal, že už na sále mal celý čas miesto nôh huspeninu a že ma veľmi obdivoval ako to zvládam.
Ak tvoj partner nechce ísť k pôrodu, nenúť ho, max mu navrhni, či nepočká s tebou aspoň na vzdychárni a keď už pôjdeš na sálu, tak môže ísť počkať von, ak ani tak nebude chcieť, skús poprosiť napr. maminu, ak máš sestru, alebo kamarátku, či by s tebou nešli, poprípade dulu.