icon

Piaty cisársky rez

zuzkazuzi535
24. jan 2026

Ahojte maminky 💛
Čakám svoj piaty cisársky rez a priznám sa, že mám aj trochu strach. 😅
Hľadám skúsenosti od žien, ktoré už mali viacero cisárskych rezov – ako to prebiehalo, čo vám pomohlo pri hojení, starostlivosti o bábätko a ako ste sa cítili po pôrode.
Každá rada, tip alebo aj obyčajné povzbudenie by mi veľmi pomohlo ❤️
Ďakujem vám krásne!

Strana
z3
anonym_23fea8
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 po štyroch cisarákoch sa pýtaš na piatu??

zuzkazuzi535
autor
24. jan 2026
@anonym_23fea8

@zuzkazuzi535 po štyroch cisarákoch sa pýtaš na piatu??

@anonym_23fea8 áno práve som zistila ze čakám bábätko a to by mala byť moja 5 sekcia

anonym_a236e2
24. jan 2026

Uz po druhom ta mali sterilizovat, riskujes svoje zdravie a zivot.

anonym_3504dd
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 fuuu ja mám dve a tretiu by som nechcela už nikdy riskovať...na instagrame ma 5sekcii vinarovazena....držím palc

zuzkazuzi535
autor
24. jan 2026
@anonym_a236e2

@anonym_a236e2 to viem ale prosím ja hľadám názor mamičiek co to zazili ale ďakujem

pribinak
24. jan 2026
@anonym_a236e2

@anonym_a236e2 ale no….toto je názor ako zo stredoveku

Dnes sa bežne zvláda viac sekcií, mame lepšiu starostlivosť, diagnostiku, netreba sa myslením zaseknut v minulom storočí

pribinak
24. jan 2026
@zuzkazuzi535

@anonym_a236e2 to viem ale prosím ja hľadám názor mamičiek co to zazili ale ďakujem

@zuzkazuzi535 kamoska má 4 sekcie, chodila častejšie na sono, ona aj bábätka všetko ok

Po pôrode o deň - dva dlhšie v nemocnici, ale inak všetko úplne ok

anonym_23fea8
24. jan 2026
@zuzkazuzi535

@anonym_23fea8 áno práve som zistila ze čakám bábätko a to by mala byť moja 5 sekcia

@zuzkazuzi535 tak v tomto prípade by si mala mať ty viac skúseností 🤦‍♀️ teda ak máš 4 sekcie za sebou mala by si byť v tom už profi a vedieť čo ťa čaká a ako bude

anonym_23fea8
24. jan 2026
@zuzkazuzi535

@zuzkazuzi535 také mamičky tu asi nezažiješ,

anonym_3a6e1e
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 po pôrode tak isto ako po druhom, treťom.Dolezite je vydržať tehotenstvo čo bude po pôrode už nie je také riskantné.Kamaratka mala 3 a dosť skoro po sebe ten tretí.Posledne 2 m ležala v nemocnici.Si odvážna žena držím palce

vsetkounas
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 s vlastnej skúsenosti ty odporúčam zazmluvnit si doktora pretože budeš počúvať aká si nezodpovedná to budeš počúvať tak či tak inak všetko ok ako ostatné sekcie s tým že podpisuje s papier že keby niečo môžeš prísť u maternicu ale inak všetko ok .Proste sa iba príprav na reči a zväz si zazmluvnit doktora ktorý si nato trúfne ja som si zazmluvnila dobrého operátora .

reela
24. jan 2026
@anonym_3a6e1e

@zuzkazuzi535 po pôrode tak isto ako po druhom, treťom.Dolezite je vydržať tehotenstvo čo bude po pôrode už nie je také riskantné.Kamaratka mala 3 a dosť skoro po sebe ten tretí.Posledne 2 m ležala v nemocnici.Si odvážna žena držím palce

@anonym_3a6e1e mozem sa opytat kvoli comu lezala v nemocnici?

anonym_dced1d
24. jan 2026

Preco si mala tolko sekcii? Ak mas zdtavotne komplikacie, treba riesit antikopcepciu. Sama vies, ze to moze byt velke riziko.

kiki68
24. jan 2026

Jedna Hebamme mi hovorila, ze 6 mala pani VBAC po 5 sekciach, tak mozno to pojde aj prirodzene

zuzkazuzi535
autor
24. jan 2026
@anonym_3a6e1e

@anonym_3a6e1e viem aké to je len ma strašia tým ze môžem zomrieť a tak a toho sa bojim

zuzkazuzi535
autor
24. jan 2026
@anonym_dced1d

Preco si mala tolko sekcii? Ak mas zdtavotne komplikacie, treba riesit antikopcepciu. Sama vies, ze to moze byt velke riziko.

@anonym_dced1d nemala som ziadne komplikácie

pribinak
24. jan 2026
@zuzkazuzi535

@anonym_3a6e1e viem aké to je len ma strašia tým ze môžem zomrieť a tak a toho sa bojim

@zuzkazuzi535 zomrieť môžeš pri každom tehotenstve či pôrode

5 sekcií je naozaj dosť na jedno telo. Žiadnu antikoncepciu ani ty ani muž nepoužívate ? To po tomto pôrode zmeň

anonym_a9be32
24. jan 2026

Strasia ta, ze mozes zomriet? To je bohuzial fakt.. nehovor, ze si o tom nevedela a to uz ovela skor, nez len teraz..
Co uz tersz, len dufat, ze vobec tehotenstvo dopadne dobre a nasledne aj veci po nom.. a najst si odbornika na zazmluvnenie.. toto je uz risk, vazne.
A informuj sa u lekarov, kazda zena ma ine telo, ine casove rozostupenia medzi porodmi..oni maju viac skusenosti ako zeny na MK. A zamysli sa nad buducnostou, ked chces, aby deti aj mali (zdravu) mamu este dlho

senta_sofia
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 preco si mala vsetky cisarske? Nenajdes tu vela zien, lebo lekari vo vseobecnosti neodporucaju viac ako tri a vacsina zien to naozaj neriskuje.

bielasovicka
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 ja som tak vedela ze môžu byť len dva.

anonym_a236e2
24. jan 2026
@pribinak

@anonym_a236e2 ale no….toto je názor ako zo stredoveku

Dnes sa bežne zvláda viac sekcií, mame lepšiu starostlivosť, diagnostiku, netreba sa myslením zaseknut v minulom storočí

@pribinak nepoznam lekara ktory by povedal, ze sterilizacia po indikovanom druhom cisarskom je zla vec a praveze by to sam neodporucal, prave naopak

rivini
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 ak ta caka piata sekcia, pravdepodobne uz vies, co ta caka. Odporuca sa vstat 5-6 hodin po operaci, teda nelezat dlho, aby telo hned spustilo regeneracny proces, aby si sa vyhla tromboze a aby si nemusela mat dlho zavedeny kateter, co je tiez rizikovy faktor infekcii. Cize sa proste premoct a po odzneni spinalky co najskor vstat. Potom sa hybat v setriacom rezime, vstavat cez bok, nie z priameho lahu a dychat hlboko. Pri chodeni si prvych par dni pridrziavat brucho. A aspon na 5 dni pichat heparin. Prekvapuje ma, ze sa pytas. Mala som len dve sekcie, no pri pripadnej tretej by som uz vedela, co ma caka a nemusela sa pytat. Mamicky, ktore mali 5 sekcii, tu pravdepodobne nenajdes. Aj v dnesnej dobe je 5 sekcii uz ozajstna rarita. Po druhej mi odporucali pauzu pred pripadnym tretim tehotenstvom dva roky. Po tretej sa uz tehotenstvo ani dnes velmi neodporuca a v nemocnici si pravdepodobne vypocujes svoje. Nalozili ti tu dost, preto sa zdrzim dalsich podobnych komentarov. Nie je dovod, preco by si v 21. storoci mala pri porode zomriet. No mozno naozaj nie je odveci spytat sa na moznosti sterilizacie, ak sa nechranis inak, lebo samotna operacia je pomerne velky zakrok a prinasa aj dnes svoje hlavne dlhodobe rizika.

estellas
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 Držím palce, ja osobne nemám žiadne.
Poznám jednu v okolí ktorá mala 4 a všetko dobre dopadlo.

pribinak
24. jan 2026
@anonym_a236e2

@pribinak nepoznam lekara ktory by povedal, ze sterilizacia po indikovanom druhom cisarskom je zla vec a praveze by to sam neodporucal, prave naopak

@anonym_a236e2 ale nepoznáš všetkých, že?

mon1806
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 drzim prsty , riskantné som instrumentarka na operačnej sále a robím aj sekcie nemusí sa nič stať a aj moze , verim ze to zvládnete

anonym_70c623
24. jan 2026
@anonym_dced1d

@anonym_dced1d Možno je veriaca a nechce brat z náboženských dôvodov. Cirkev odmieta antikoncepciu poznám ženy ktoré ju z týchto dôvodov odmietajú.
Samozrejme nemusí to byť prípad autorky.

anonym_dced1d
24. jan 2026
@zuzkazuzi535

@anonym_dced1d nemala som ziadne komplikácie

@zuzkazuzi535 a co si mala za dovod srkcie, prrco si nerodila prirodzene?

pribinak
24. jan 2026
@bielasovicka

@zuzkazuzi535 ja som tak vedela ze môžu byť len dva.

@bielasovicka ale kdeže, v západnej Európe sú 4 sekcie úplne bežne. U nás sú lekári veľmi konzervatívni

Dnes sú kvalitne ultrazvuky, vedia pekne sledovať stav jazvy, kvalitnejšie rozbori krvi, lepšie sa celkovo sleduje stav tehotnej

Samozrjme, že každé tehotenstvo je vysoko individuálne a vyžaduje aj individuálny prístup

Budem drzá, alw čo myslíš? Že Rómky v osade majú naozaj len 2 sekcie? Tie majú brucha tak krížovky

anonym_95b404
24. jan 2026
@anonym_a236e2

@anonym_a236e2 Nechapem, ako moze niekto takto dobrovolne riskovat. Takymto stylom moze prist aj 6.aj 7. tehotenstvo a to uz radsej nejdem domyslat.

bielasovicka
24. jan 2026
@pribinak

@bielasovicka ale kdeže, v západnej Európe sú 4 sekcie úplne bežne. U nás sú lekári veľmi konzervatívni

Dnes sú kvalitne ultrazvuky, vedia pekne sledovať stav jazvy, kvalitnejšie rozbori krvi, lepšie sa celkovo sleduje stav tehotnej

Samozrjme, že každé tehotenstvo je vysoko individuálne a vyžaduje aj individuálny prístup

Budem drzá, alw čo myslíš? Že Rómky v osade majú naozaj len 2 sekcie? Tie majú brucha tak krížovky

@pribinak hej, to je tiež pravda

Strana
z3