Piaty cisársky rez
Ahojte maminky 💛
Čakám svoj piaty cisársky rez a priznám sa, že mám aj trochu strach. 😅
Hľadám skúsenosti od žien, ktoré už mali viacero cisárskych rezov – ako to prebiehalo, čo vám pomohlo pri hojení, starostlivosti o bábätko a ako ste sa cítili po pôrode.
Každá rada, tip alebo aj obyčajné povzbudenie by mi veľmi pomohlo ❤️
Ďakujem vám krásne!
@zuzkazuzi535 po štyroch cisarákoch sa pýtaš na piatu??
@anonym_23fea8 áno práve som zistila ze čakám bábätko a to by mala byť moja 5 sekcia
Uz po druhom ta mali sterilizovat, riskujes svoje zdravie a zivot.
@zuzkazuzi535 fuuu ja mám dve a tretiu by som nechcela už nikdy riskovať...na instagrame ma 5sekcii vinarovazena....držím palc
@anonym_a236e2 to viem ale prosím ja hľadám názor mamičiek co to zazili ale ďakujem
@anonym_a236e2 ale no….toto je názor ako zo stredoveku
Dnes sa bežne zvláda viac sekcií, mame lepšiu starostlivosť, diagnostiku, netreba sa myslením zaseknut v minulom storočí
@anonym_a236e2 to viem ale prosím ja hľadám názor mamičiek co to zazili ale ďakujem
@zuzkazuzi535 kamoska má 4 sekcie, chodila častejšie na sono, ona aj bábätka všetko ok
Po pôrode o deň - dva dlhšie v nemocnici, ale inak všetko úplne ok
@anonym_23fea8 áno práve som zistila ze čakám bábätko a to by mala byť moja 5 sekcia
@zuzkazuzi535 tak v tomto prípade by si mala mať ty viac skúseností 🤦♀️ teda ak máš 4 sekcie za sebou mala by si byť v tom už profi a vedieť čo ťa čaká a ako bude
@zuzkazuzi535 také mamičky tu asi nezažiješ,
@zuzkazuzi535 po pôrode tak isto ako po druhom, treťom.Dolezite je vydržať tehotenstvo čo bude po pôrode už nie je také riskantné.Kamaratka mala 3 a dosť skoro po sebe ten tretí.Posledne 2 m ležala v nemocnici.Si odvážna žena držím palce
@zuzkazuzi535 s vlastnej skúsenosti ty odporúčam zazmluvnit si doktora pretože budeš počúvať aká si nezodpovedná to budeš počúvať tak či tak inak všetko ok ako ostatné sekcie s tým že podpisuje s papier že keby niečo môžeš prísť u maternicu ale inak všetko ok .Proste sa iba príprav na reči a zväz si zazmluvnit doktora ktorý si nato trúfne ja som si zazmluvnila dobrého operátora .
@zuzkazuzi535 po pôrode tak isto ako po druhom, treťom.Dolezite je vydržať tehotenstvo čo bude po pôrode už nie je také riskantné.Kamaratka mala 3 a dosť skoro po sebe ten tretí.Posledne 2 m ležala v nemocnici.Si odvážna žena držím palce
@anonym_3a6e1e mozem sa opytat kvoli comu lezala v nemocnici?
Preco si mala tolko sekcii? Ak mas zdtavotne komplikacie, treba riesit antikopcepciu. Sama vies, ze to moze byt velke riziko.
Jedna Hebamme mi hovorila, ze 6 mala pani VBAC po 5 sekciach, tak mozno to pojde aj prirodzene
@anonym_3a6e1e viem aké to je len ma strašia tým ze môžem zomrieť a tak a toho sa bojim
Preco si mala tolko sekcii? Ak mas zdtavotne komplikacie, treba riesit antikopcepciu. Sama vies, ze to moze byt velke riziko.
@anonym_dced1d nemala som ziadne komplikácie
@anonym_3a6e1e viem aké to je len ma strašia tým ze môžem zomrieť a tak a toho sa bojim
@zuzkazuzi535 zomrieť môžeš pri každom tehotenstve či pôrode
5 sekcií je naozaj dosť na jedno telo. Žiadnu antikoncepciu ani ty ani muž nepoužívate ? To po tomto pôrode zmeň
Strasia ta, ze mozes zomriet? To je bohuzial fakt.. nehovor, ze si o tom nevedela a to uz ovela skor, nez len teraz..
Co uz tersz, len dufat, ze vobec tehotenstvo dopadne dobre a nasledne aj veci po nom.. a najst si odbornika na zazmluvnenie.. toto je uz risk, vazne.
A informuj sa u lekarov, kazda zena ma ine telo, ine casove rozostupenia medzi porodmi..oni maju viac skusenosti ako zeny na MK. A zamysli sa nad buducnostou, ked chces, aby deti aj mali (zdravu) mamu este dlho
@zuzkazuzi535 preco si mala vsetky cisarske? Nenajdes tu vela zien, lebo lekari vo vseobecnosti neodporucaju viac ako tri a vacsina zien to naozaj neriskuje.
@zuzkazuzi535 ja som tak vedela ze môžu byť len dva.
@anonym_a236e2 ale no….toto je názor ako zo stredoveku
Dnes sa bežne zvláda viac sekcií, mame lepšiu starostlivosť, diagnostiku, netreba sa myslením zaseknut v minulom storočí
@pribinak nepoznam lekara ktory by povedal, ze sterilizacia po indikovanom druhom cisarskom je zla vec a praveze by to sam neodporucal, prave naopak
@zuzkazuzi535 ak ta caka piata sekcia, pravdepodobne uz vies, co ta caka. Odporuca sa vstat 5-6 hodin po operaci, teda nelezat dlho, aby telo hned spustilo regeneracny proces, aby si sa vyhla tromboze a aby si nemusela mat dlho zavedeny kateter, co je tiez rizikovy faktor infekcii. Cize sa proste premoct a po odzneni spinalky co najskor vstat. Potom sa hybat v setriacom rezime, vstavat cez bok, nie z priameho lahu a dychat hlboko. Pri chodeni si prvych par dni pridrziavat brucho. A aspon na 5 dni pichat heparin. Prekvapuje ma, ze sa pytas. Mala som len dve sekcie, no pri pripadnej tretej by som uz vedela, co ma caka a nemusela sa pytat. Mamicky, ktore mali 5 sekcii, tu pravdepodobne nenajdes. Aj v dnesnej dobe je 5 sekcii uz ozajstna rarita. Po druhej mi odporucali pauzu pred pripadnym tretim tehotenstvom dva roky. Po tretej sa uz tehotenstvo ani dnes velmi neodporuca a v nemocnici si pravdepodobne vypocujes svoje. Nalozili ti tu dost, preto sa zdrzim dalsich podobnych komentarov. Nie je dovod, preco by si v 21. storoci mala pri porode zomriet. No mozno naozaj nie je odveci spytat sa na moznosti sterilizacie, ak sa nechranis inak, lebo samotna operacia je pomerne velky zakrok a prinasa aj dnes svoje hlavne dlhodobe rizika.
@zuzkazuzi535 Držím palce, ja osobne nemám žiadne.
Poznám jednu v okolí ktorá mala 4 a všetko dobre dopadlo.
@zuzkazuzi535 drzim prsty , riskantné som instrumentarka na operačnej sále a robím aj sekcie nemusí sa nič stať a aj moze , verim ze to zvládnete
@anonym_dced1d Možno je veriaca a nechce brat z náboženských dôvodov. Cirkev odmieta antikoncepciu poznám ženy ktoré ju z týchto dôvodov odmietajú.
Samozrejme nemusí to byť prípad autorky.
@anonym_dced1d nemala som ziadne komplikácie
@zuzkazuzi535 a co si mala za dovod srkcie, prrco si nerodila prirodzene?
@zuzkazuzi535 ja som tak vedela ze môžu byť len dva.
@bielasovicka ale kdeže, v západnej Európe sú 4 sekcie úplne bežne. U nás sú lekári veľmi konzervatívni
Dnes sú kvalitne ultrazvuky, vedia pekne sledovať stav jazvy, kvalitnejšie rozbori krvi, lepšie sa celkovo sleduje stav tehotnej
Samozrjme, že každé tehotenstvo je vysoko individuálne a vyžaduje aj individuálny prístup
Budem drzá, alw čo myslíš? Že Rómky v osade majú naozaj len 2 sekcie? Tie majú brucha tak krížovky
@anonym_a236e2 Nechapem, ako moze niekto takto dobrovolne riskovat. Takymto stylom moze prist aj 6.aj 7. tehotenstvo a to uz radsej nejdem domyslat.
@bielasovicka ale kdeže, v západnej Európe sú 4 sekcie úplne bežne. U nás sú lekári veľmi konzervatívni
Dnes sú kvalitne ultrazvuky, vedia pekne sledovať stav jazvy, kvalitnejšie rozbori krvi, lepšie sa celkovo sleduje stav tehotnej
Samozrjme, že každé tehotenstvo je vysoko individuálne a vyžaduje aj individuálny prístup
Budem drzá, alw čo myslíš? Že Rómky v osade majú naozaj len 2 sekcie? Tie majú brucha tak krížovky
@pribinak hej, to je tiež pravda

@zuzkazuzi535 po štyroch cisarákoch sa pýtaš na piatu??