icon

Piaty cisársky rez

zuzkazuzi535
24. jan 2026

Ahojte maminky 💛
Čakám svoj piaty cisársky rez a priznám sa, že mám aj trochu strach. 😅
Hľadám skúsenosti od žien, ktoré už mali viacero cisárskych rezov – ako to prebiehalo, čo vám pomohlo pri hojení, starostlivosti o bábätko a ako ste sa cítili po pôrode.
Každá rada, tip alebo aj obyčajné povzbudenie by mi veľmi pomohlo ❤️
Ďakujem vám krásne!

Strana
z3
pribinak
24. jan 2026
@procrastique

@pribinak Ja len hovorím, že je jednoducho určite väčší risk mať piatu sekciu v hornej malíkovej so starým znechuteným lekárom, ktorý bol na lekárskom kongrese naposledy za márie terézie a robí ročne napr 50 cisárskych ako napríklad niekde v Hamburgu, kde ťa určite presunú do špecializovanej pôrodnice, kde ťa čaká lekár, ktorý sa na takýto typ operácie špecializuje a vzdeláva sa neustále. Toť vše.
Preto sa nedá porovnávať, čo je na západe relatívne ok a "štandard " a čo je u nás relatívne ok a bez risku. Preto by ma neutešili správičky, že na západe je to ok a teda to bude ok aj u nás :D

@procrastique myslím že keď autorka témy bude hľadať tak aj na Slovensku nájde šikovných lekárov, ktorí jej poskytnú kvalitnú starostlivosť
Len musí hľadať. My sme tu zvyknutí na nízky štandard ale aspoň vo väčších mestách ľudia pochopili že sa to dá aj inak

rivini
24. jan 2026
@nikushka8

@rivini bohuzial sa to stava aj v 21.st. Mne zomrela spoluziacka na emboliu po sekcii. Nezachranilo ju ani to,ze bola v nemocnici. A teto tyzden zachranovali kamoskinu kamosku kvoli atonii maternice. Riziko komplikacii je bohuzial vysoke

@nikushka8 samozrejme, ze sa vzdy pri akomkolvek porode moze nieco fatalne stat. Ale moze sa to stat aj pri vaginalnom porode, aj pri prvej sekcii. Ale je to statisticky menej pravdepodobne ako to, ze cloveka zrazi auto. Cize vraviet autorke, ze zomrie pri piatom porode v 21. storoci je podla mna cez ciaru.
Co ale faktom zostava je, ze 5 sekcii je pre telo obrovska zataz s dlhodobymi nasledkami (zrasty v brusnej dutine, endometrioza, zrastenie mocoveho mechura s maternicou, nestabilny stred tela, tromboza). Tieto rizika vysoko stupaju s kazdou jednou sekciou. Z tohto pohladu a toho, ze autorka uz ma 4 deti, pre ktore tu ma byt a za ktore je zodpovedna, je 5. tehotenstvo nezodpovedne. Ale zas strazit ju, ze zomrie…

rivini
24. jan 2026
@zuzana76

@bielasovicka to boli take 80. - 90. roky, dnes sa inak zosiva, je lepsia diagnostika, ale ano, po 3. ci 4. sekcii by mala nasledovat sterilizacia. 3. sekcia je uplne v pohode, samozrejme odporucaju sa vacsie rozostupy medzi detmi.

@zuzana76 aj mne to takto po 2. sekcii povedali. Ze tretia este v pohode, kludne, len mi odporucaju aspon dva roky odstup (uz neplanujem). A ze potom uz ale odporucaju skoncit s rozrastanim rodiny kvoli vyssim rizikam.

anonym_504222
24. jan 2026
@pribinak

@procrastique myslím že keď autorka témy bude hľadať tak aj na Slovensku nájde šikovných lekárov, ktorí jej poskytnú kvalitnú starostlivosť
Len musí hľadať. My sme tu zvyknutí na nízky štandard ale aspoň vo väčších mestách ľudia pochopili že sa to dá aj inak

@pribinak Táto autorka určite nebude hľadať odborníka, však sa sa pozri na ten pôvodný príspevok.

vsetkounas
24. jan 2026
@pribinak
Odpoveď bola zmazaná

@pribinak je pekne ze uražas na zaklade toho ze o mne nic neviem ale nevadi , skoda ze nevies čítať medzi riadkami . Myslela som to tak ze su prisposobene rodiť a máloktorá ma ťažký porod ved kolko deti v detských domovoch je rómskych a kolko bielych s nich tie deti vypadnú a idu domov alebo si ide o dve hodiny ani nie po 10 minútach zapalit .

anonym_6d5970
24. jan 2026

@zuzkazuzi535 Zvládneš určite 😊

pribinak
Odpoveď bola odstránená
anonym_2253e5
24. jan 2026
@pribinak
Odpoveď bola zmazaná

@pribinak Nauc sa slusne spravat.

anonym_c96bc6
Odpoveď bola odstránená
pribinak
Odpoveď bola odstránená
katarinaschober
25. jan 2026

@zuzkazuzi535 ty kokos to uz budes mat piate dieta pfu

zuzkazuzi535
autor
25. jan 2026
@katarinaschober

@zuzkazuzi535 ty kokos to uz budes mat piate dieta pfu

@katarinaschober nebudem mat piate ale 4 prvé mi zomrelo

zuzkazuzi535
autor
25. jan 2026
@anonym_6d5970

@zuzkazuzi535 Zvládneš určite 😊

@anonym_6d5970 ďakujem aspoň niekto sa tu nejde kto podporí a nie uraza proste nemám srdce to dat preč

katarinaschober
25. jan 2026
@zuzkazuzi535

@katarinaschober nebudem mat piate ale 4 prvé mi zomrelo

@zuzkazuzi535 .mozem sa opytat co sa stalo

anonym_824138
25. jan 2026

Zial,suhlasim,ze je to velmi nezodpovedne,takze sa vobec nebudem cudovat,ak si to vypocujes od doktorov aspon 100x,podla mna presne toto potrebuju take,aby sa konecne uvedomili. Ja som takmer zomrela pri prvej sekcii a mam neskutocny strach z druheho porodu premaha ma myslienka,co ak tu po mne ostanu dve deti bez matky.

katarinaschober
25. jan 2026
@anonym_824138

Zial,suhlasim,ze je to velmi nezodpovedne,takze sa vobec nebudem cudovat,ak si to vypocujes od doktorov aspon 100x,podla mna presne toto potrebuju take,aby sa konecne uvedomili. Ja som takmer zomrela pri prvej sekcii a mam neskutocny strach z druheho porodu premaha ma myslienka,co ak tu po mne ostanu dve deti bez matky.

@anonym_824138 preco si skoro zomrela ake si mala komplikacie

zuzkazuzi535
autor
25. jan 2026
@katarinaschober

@zuzkazuzi535 .mozem sa opytat co sa stalo

@katarinaschober nadýchla sa plodovej vody ale mna aj v tehotenstve potriasla elektrika možno aj to bola príčina to bola akútna sekcia a od vtedy som mala ďalšie 3 plánované a včera som sa dozvedela ze som tehotná a mam strach co kí povie doktor

tinka2001
25. jan 2026
@anonym_a236e2

Uz po druhom ta mali sterilizovat, riskujes svoje zdravie a zivot.

@anonym_a236e2 prečo by sa mala dat akože hneď sterilizovat🤦‍♀️milujem tieto premudrele 🤦‍♀️poznám ženy co mali viac cs a sú okej. Žena si ide po názor, nie po to čo ju má viac vystrašiť

zuzkazuzi535
autor
25. jan 2026
@tinka2001

@anonym_a236e2 prečo by sa mala dat akože hneď sterilizovat🤦‍♀️milujem tieto premudrele 🤦‍♀️poznám ženy co mali viac cs a sú okej. Žena si ide po názor, nie po to čo ju má viac vystrašiť

@tinka2001 ďakujem ze aspoň nejaká podpora tu je

anonym_824138
25. jan 2026
@katarinaschober

@anonym_824138 preco si skoro zomrela ake si mala komplikacie

@katarinaschober mala som masivne krvacanie do brusnej dutiny po sekcii a zachranovali ma na poslednu chvilu.

Vela ludi si neuvedomuje,ze sekcia je operacia a pri 5.sekcii su aj vyssie rizika ako rozne zrasty,silne krvacania,moze placenta prirast k jazve,zena moze tak prist o maternicu,mozu byt poskodene organy,hrozi predcasny porod,ruptura maternice, preto pisem,ze je to velmi nezodpovedne,ked uz ma doma 3deti,ale na to ju mal upozornit doktor,mozno tak aj urobil. Samozrejme,ze jej prajem,aby mala nakoniec porod bez komplikacii,ale ja osobne by som po strate babatka bola racionalnejsia a vdacna za 3zdrave deti

katarinaschober
25. jan 2026
@anonym_824138

@katarinaschober mala som masivne krvacanie do brusnej dutiny po sekcii a zachranovali ma na poslednu chvilu.

Vela ludi si neuvedomuje,ze sekcia je operacia a pri 5.sekcii su aj vyssie rizika ako rozne zrasty,silne krvacania,moze placenta prirast k jazve,zena moze tak prist o maternicu,mozu byt poskodene organy,hrozi predcasny porod,ruptura maternice, preto pisem,ze je to velmi nezodpovedne,ked uz ma doma 3deti,ale na to ju mal upozornit doktor,mozno tak aj urobil. Samozrejme,ze jej prajem,aby mala nakoniec porod bez komplikacii,ale ja osobne by som po strate babatka bola racionalnejsia a vdacna za 3zdrave deti

@anonym_824138 tak ja by som sa bala tiez

nikushka8
25. jan 2026
@rivini

@nikushka8 samozrejme, ze sa vzdy pri akomkolvek porode moze nieco fatalne stat. Ale moze sa to stat aj pri vaginalnom porode, aj pri prvej sekcii. Ale je to statisticky menej pravdepodobne ako to, ze cloveka zrazi auto. Cize vraviet autorke, ze zomrie pri piatom porode v 21. storoci je podla mna cez ciaru.
Co ale faktom zostava je, ze 5 sekcii je pre telo obrovska zataz s dlhodobymi nasledkami (zrasty v brusnej dutine, endometrioza, zrastenie mocoveho mechura s maternicou, nestabilny stred tela, tromboza). Tieto rizika vysoko stupaju s kazdou jednou sekciou. Z tohto pohladu a toho, ze autorka uz ma 4 deti, pre ktore tu ma byt a za ktore je zodpovedna, je 5. tehotenstvo nezodpovedne. Ale zas strazit ju, ze zomrie…

@rivini reagovala som na tvoj komentar,ze nie je dovod,aby v 21.st. zomrela pri porode. Nikde som nestrasila autorku smrtou, ale tvarit sa ze sa to nestava je hlupost. Sama pises,ze to je nezodpovedne. Ja som autorke len napisala,ze ju budu viac kontrolovat, takze neprekrucaj moj koment pre teba.

anonym_6d5970
25. jan 2026
@zuzkazuzi535

@anonym_6d5970 ďakujem aspoň niekto sa tu nejde kto podporí a nie uraza proste nemám srdce to dat preč

@zuzkazuzi535 Držím silno palce ,veď to je tak krásne mať veľkú rodinu ♥️♥️♥️♥️ Deti su najväčší dar 💎♥️

anonym_b031d2
28. jan 2026
@zuzkazuzi535

@pribinak hneď zmením hneď si dávam podvádzať vaječníky už viac nechcem

@zuzkazuzi535 na toto treba ziadost . Tak potom nezabudni ,tusim mesiac pred porodom musis dat ziadost do nemocnice . Ale to ti dr poradi ako to urobit ,len ,aby di vedela,ze sa to nerobi len tak.
Drzim palce 🙂

zuzkazuzi535
autor
30. jan 2026
@anonym_b031d2

@zuzkazuzi535 na toto treba ziadost . Tak potom nezabudni ,tusim mesiac pred porodom musis dat ziadost do nemocnice . Ale to ti dr poradi ako to urobit ,len ,aby di vedela,ze sa to nerobi len tak.
Drzim palce 🙂

@anonym_b031d2 to viem už sa štím bavila z mojim gynekológom

bagiro
9. feb 2026

Drzim palce! Bude vsetko isto v poriadku, precitala som par komentarov a smutne,ako tu vedia niektore prejavit nazor.
Ano mozu,ale mali by aj slusnejsie,setrnjesie…
Takych mamiek je menej,co mali tolko sekcii, ale verim,ze ti nejaka fakt aj normalne poradi,odpise,myslim taka,co je na tom podobne.

Deti su radost🥰

zuzkazuzi535
autor
9. feb 2026
@bagiro

Drzim palce! Bude vsetko isto v poriadku, precitala som par komentarov a smutne,ako tu vedia niektore prejavit nazor.
Ano mozu,ale mali by aj slusnejsie,setrnjesie…
Takych mamiek je menej,co mali tolko sekcii, ale verim,ze ti nejaka fakt aj normalne poradi,odpise,myslim taka,co je na tom podobne.

Deti su radost🥰

@bagiro ďakujem krásne

aurora33
9. feb 2026

@zuzkazuzi535 moja mamina je pôrodná asistentka. Raz mi spomínala, že mala pani, ktorá mala za sebou 6 sekcií. V pohode zvladla. Drzim palce nech všetko dobre dopadne 😊

Strana
z3