icon

Piaty cisársky rez

zuzkazuzi535
Dnes o 15:46

Ahojte maminky 💛
Čakám svoj piaty cisársky rez a priznám sa, že mám aj trochu strach. 😅
Hľadám skúsenosti od žien, ktoré už mali viacero cisárskych rezov – ako to prebiehalo, čo vám pomohlo pri hojení, starostlivosti o bábätko a ako ste sa cítili po pôrode.
Každá rada, tip alebo aj obyčajné povzbudenie by mi veľmi pomohlo ❤️
Ďakujem vám krásne!

Strana
z3
pribinak
Dnes o 19:47
@procrastique

@pribinak Ja len hovorím, že je jednoducho určite väčší risk mať piatu sekciu v hornej malíkovej so starým znechuteným lekárom, ktorý bol na lekárskom kongrese naposledy za márie terézie a robí ročne napr 50 cisárskych ako napríklad niekde v Hamburgu, kde ťa určite presunú do špecializovanej pôrodnice, kde ťa čaká lekár, ktorý sa na takýto typ operácie špecializuje a vzdeláva sa neustále. Toť vše.
Preto sa nedá porovnávať, čo je na západe relatívne ok a "štandard " a čo je u nás relatívne ok a bez risku. Preto by ma neutešili správičky, že na západe je to ok a teda to bude ok aj u nás :D

@procrastique myslím že keď autorka témy bude hľadať tak aj na Slovensku nájde šikovných lekárov, ktorí jej poskytnú kvalitnú starostlivosť
Len musí hľadať. My sme tu zvyknutí na nízky štandard ale aspoň vo väčších mestách ľudia pochopili že sa to dá aj inak

rivini
Dnes o 20:37
@nikushka8

@rivini bohuzial sa to stava aj v 21.st. Mne zomrela spoluziacka na emboliu po sekcii. Nezachranilo ju ani to,ze bola v nemocnici. A teto tyzden zachranovali kamoskinu kamosku kvoli atonii maternice. Riziko komplikacii je bohuzial vysoke

@nikushka8 samozrejme, ze sa vzdy pri akomkolvek porode moze nieco fatalne stat. Ale moze sa to stat aj pri vaginalnom porode, aj pri prvej sekcii. Ale je to statisticky menej pravdepodobne ako to, ze cloveka zrazi auto. Cize vraviet autorke, ze zomrie pri piatom porode v 21. storoci je podla mna cez ciaru.
Co ale faktom zostava je, ze 5 sekcii je pre telo obrovska zataz s dlhodobymi nasledkami (zrasty v brusnej dutine, endometrioza, zrastenie mocoveho mechura s maternicou, nestabilny stred tela, tromboza). Tieto rizika vysoko stupaju s kazdou jednou sekciou. Z tohto pohladu a toho, ze autorka uz ma 4 deti, pre ktore tu ma byt a za ktore je zodpovedna, je 5. tehotenstvo nezodpovedne. Ale zas strazit ju, ze zomrie…

rivini
Dnes o 20:42
@zuzana76

@bielasovicka to boli take 80. - 90. roky, dnes sa inak zosiva, je lepsia diagnostika, ale ano, po 3. ci 4. sekcii by mala nasledovat sterilizacia. 3. sekcia je uplne v pohode, samozrejme odporucaju sa vacsie rozostupy medzi detmi.

@zuzana76 aj mne to takto po 2. sekcii povedali. Ze tretia este v pohode, kludne, len mi odporucaju aspon dva roky odstup (uz neplanujem). A ze potom uz ale odporucaju skoncit s rozrastanim rodiny kvoli vyssim rizikam.

anonym_504222
Dnes o 20:52
@pribinak

@procrastique myslím že keď autorka témy bude hľadať tak aj na Slovensku nájde šikovných lekárov, ktorí jej poskytnú kvalitnú starostlivosť
Len musí hľadať. My sme tu zvyknutí na nízky štandard ale aspoň vo väčších mestách ľudia pochopili že sa to dá aj inak

@pribinak Táto autorka určite nebude hľadať odborníka, však sa sa pozri na ten pôvodný príspevok.

vsetkounas
Dnes o 20:57
@pribinak

@vsetkounas pozerám tvoj profil a ty si fakt sprostá, ospravedlňujem sa univerzite v Ulambatare

@pribinak je pekne ze uražas na zaklade toho ze o mne nic neviem ale nevadi , skoda ze nevies čítať medzi riadkami . Myslela som to tak ze su prisposobene rodiť a máloktorá ma ťažký porod ved kolko deti v detských domovoch je rómskych a kolko bielych s nich tie deti vypadnú a idu domov alebo si ide o dve hodiny ani nie po 10 minútach zapalit .

anonym_6d5970
Dnes o 21:06

@zuzkazuzi535 Zvládneš určite 😊

pribinak
Dnes o 21:06
@vsetkounas

@pribinak je pekne ze uražas na zaklade toho ze o mne nic neviem ale nevadi , skoda ze nevies čítať medzi riadkami . Myslela som to tak ze su prisposobene rodiť a máloktorá ma ťažký porod ved kolko deti v detských domovoch je rómskych a kolko bielych s nich tie deti vypadnú a idu domov alebo si ide o dve hodiny ani nie po 10 minútach zapalit .

@vsetkounas ty co tu trepeš? Pre Boha ….romske ženy majú take iste telo ako nerómske ženy
Už nezrep kraviny. Ty máš nejakú štatistiku na základe ktorej uvádzaš, že romske ženy nemajú ťažké pôrody ako nerómske ženy?
Tak sem s ňou. Ale asi nemáš, že

Si tak hlúpa že až a už mi nepis. Čudujem sa sama sebe, že vôbec odpisujem takej hlupani

Strana
z3