Plánovaný cisársky rez a jeho vplyv na zdravie dieťatka
Ahojte, chcem sa opýtať tých, čo rodili plánovaným cisárskym, či mali detičky nejaké zdravotné problémy. Čítam, že môžu byť problémy s črievkami, s dýchaním....dokonca, že deti narodené plánovaným cisárskym majú vyššiu pravdepodobnosť leukémie až o 60%...
Termín mám na február, takže budem zvažovať, študovať a uvidím...ďakujem za každú jednu reakciu baby 🙂
@sindas Dobry den, mozem sa vas opytat ? Aj ja mampred sebou 2 sekciu prva akutna a teraz planovana ..... mam to o 4 dni zaujima ma ale ci vam davali aj klistir pred sekciou a pytali sa vas aj na sterelizaciu ????? Dakujem za odpoved .
@werciatko04 klystýr ano, sterilizáciu nie. Ale ak máš po akútnom a teraz další, tretie tehotenstvo by pre teba nemuselo dopadnúť dobre. Pri problematických pôrodoch pri ďalšom tehotenste hrozí roztrhnutie jazvy a vnúrorné krvácanie. Možno preto. Viem, že sa hovorí u doktora, že by žena mala mať ideálne len 2 cisárske rezy.
@ajka131 ja som teraz videla na youtube babu
https://www.youtube.com/watch?v=F1YJ5g70yaga ona chcela rodit prirodzene po dvoch cisárskych a roztrhla sa jej pri porode jazva. Akoo sa jej nedarilo porodiť myslím 12 hodín prirodzene, tak spravili cisársky a zistili že sa roztrhla jazva. Naštastie na to prišli skoro. Dieťa v poriadku, ona mala niekoľkohodinovú operáciu aby ju dali dohromady, mala veľkú transfúziu krvi, a žije. Ale toto je dôvod prečo sa často doktor prikláňa k druhému cisárskemu rezu.
@kittykat22 ano ja viem ze 2 su uplne dostacujuce . Tak ze ak by som vyslovene Chcela sterelizaciu musela by som o to poziadat pred operaciou ?
@kittykat22 ano presne tak . Ja som si ho ale u nasej primarky len tak tak vydupala vcera na poslednu chvilu na kolko moj gynekolog uz od zaciatku hovoril o cisarskom .... a po case to bolo uz total na cisarsky ked ze babo rastlo a ma mat cez 4 kg tak som bola vyslana 2x za pani primarkou a vcera sama suhlasila na kolko videla v akom som stave a s akym babom ze bude vacsie ! Ze je jasne ze by som to prirodzene nedala ! Totiz to v 31 tuzdni ked som bola za nou ma odpalila stym ze je to skoro riesit a ze ona je za prirodzeny porod tak ze to najprv vyskusame tak ...... na kolko uz vtedy mal maly malo pod 3 kg viem ze vypocty na sone su nie presne .
@werciatko04 ja mam za sebou 3 cisarske,prve 2 akutne a treti uz bol planovany...na sterilizaciu sa ma nikto nepytal ale teraz lutujem ze som si ji nedala...treba podat ziadost tusim mesiac pred sekciou nexh ti to stihnu schvalit..klystir mi nedavali,od vecera som nic nejedla...
@matulka1981 aha to som nevedela ze treba dat ziadost tak ze uz teraz je neskoro .....
@werciatko04 ries to vysse mesiaca pred terminom sc ,kedze treba napisat ziadost na sterilku a podat ju na riaditelstvo nemocnice kde ti ju musia schvalit ,ale nechavaju ti na rozmyslenie 30 dni ...takze ked ziadost podas neskor tj.nebude splnena 30dnova lehota ,nikto ti ju neurobi ....a mala by ta v ramci sc vyjst lacnejsie.
@aristka Diky . Lebo kedy si sa to robilo zadarmo pri 2 sekcii .
@werciatko04 to bolo fakt kedysi ,teraz musi byt len zdr.indikacia ,pocet deti a vek uz neplati.
@werciatko04. Klystir mi nedavali ani raz. Ja som mala sekciu v nedelu na obed a v sobotu vecer som mala naposledy papat. A ja som sa o sterilizacii rozpravala so svojim doktorom uz pocas tehotenstva. Musela som napisat ziadost ze ziadam o sterilizaciu a este pred samotnym zakrokom sa ma doktor pytal ze ci naozaj chcem sterilizaciu. Mne doktor povedal ze spravit sterilizaciu pri cisarskom reze je najrozumnejsie, a je to aj rychle a hlavne to telo nijak nezatazuje ako keby som mala kazdy den brat nejake antikoncepčne pilulky. A ja som rodila v Galante a za sterilizaciu vykonanu pocas cisarskeho som zaplatila 35€
@werciatko04 neviem, neporadím ti. Spýtaj sa primára.
@sindas ani sa vas nepytali ci nechcete klistir ?????? No ja som sa s dr nebavila o tom je pravda ze ma to nenapadlo ...a absolutne som netusila ze k tomu potrebujem nejaku ziadost a podobne hluposti ..... ja som ze len pred operaciou to staci proste povedat ze to chcem a koniec !!!!
Nie na klystir sa ma ani nepytali. A je potrrbna žiadosť tusim treba najmenejn. 6 týždňov pted zakrokom ju podat. Ja som ju davala v nrjakom 5 mesiaci mojmu doktotovi na poradni (lebo on ma aj rodil - inac sa to ma davat na porodnicu kde chces rodit) a on mi kyvol rukov ze to ste sa nemusela tak ponahlat to sa da aj pted porodom zariadit ak by ste si to rozmyslela... Treba sa popytat v porodnici kde budes rodit ci sa to da ze by na ziadost dali spatny datum.
@sindas no skusim sa na to opytat ale pochybujem ze den predsa nieco bude dat robit !!!!!! 😱
@sindas a kolko sa plati za to ?
Ja som mala koli mojej epi. planovanu SC. Klistir mi nedavali ani sa nepytali.
Ja som mala planovanu, no z planovanej nakoniec bola akutna v 36+6 (odtiekla voda ) vaha 3260.apgar 10:10. Stihli vsetko aj klistir...a podla mna to nie je az taka veda...su aj horsie veci.
@kittykat22 ja som mala 2cisarske..prvý akútny s druhý plánovaný ale zároveň akútny..keďže mi praskla jazda po prvom cisárskom. .rodila som 37tt..mesiac som bola na pozorovaní v nemocnici keďže ma.jazva dost bolela a bola tenka. .nakoniec som mala cisársky v hodine 12tej..😢
Malý mal problém problém dýchaním 5hodin kritické v inkubatore na prístrojoch. ..strávil tam 3dni..a dnes je z neho riadny zbojnik. .💋
Ja som po 2 sekciach a pri druhej sa ma pytali, ci chcem aj sterelizaciu - robia ju zadarmo po svoch cisaroch. Odmietla som, lebo som sa na to necitila este. Predsa len nemam este ani 30. Ako prve, prestan citam somariny o cisarakoch a podobne. Tak ako sa dieta natrapi pri prirodzenom porode a moze mat nejake tazkosti, to iste sa moze (ale nemusi) stat pri cisaraku. Kazdy jeden porod je tazky nie len pre mamu ale aj to dieta. Chvilku to trva, kym sa spamata matka ale i to babo , ved malo doteraz klud samo v brusku a zrazu je uplne inde. Radsej podstupit sekciu ako nieco riskovat pri prirodzenom porode! Vsetko zalezi od tazkosti a dovodu na cisarsky rez. Drzim palce.
Moj prvy akutny cisarsky bol otrasny!!! Druhy planovany uplne iny, paradny a hlavne rekonvalescencia bola rychla.
@werciatko04. No za vyskusanie nic nedas. A v Galantske porodnici je sterilizacia v ramci cisarskeho 35€ a ak sa vykonava samostatne tak tuším 250€.
@ludmila88 tak to si mala riadne veselo. Pozrela som, že si mala deti od seba 3r, čo je dosť. Odporúča sa počkať rok. Fajne, že ste v poriadku 🙂
@kittykat22 ...pri prvom mi vyvolávali pôrod 2dni..nie a nie sa rozbehnúť. .už som plakala, aby mi urobili cisársky, keď o nejde. Dr. S tým nesúhlasil až keď malý strácal ozvy..tak vtedy rýchly a akútny cisársky..malý mal 2krát obtocenu pupočnú šnúru okolo krku.
Je tu a som rada ze je zdravucky aj napriek tomu všetkému.
Druhé tehu o tom by sa dalo strašne veľa diskutovať v 21tt odporúčané ist na potrat dieťa vraj bude choré postihnuté. ..čakali nás dni plačú a trápenia. .nedá sa to opísať aký to bol pocit bezmocnosti...
Nakoniec sme sa rozhodli si ho nechaj aj napriek tomu všetkému. .veď je naše a hlavne stvorené z lásky...aj napriek tomu všetkému čo.sme zažili. ..
Chlapci sú snami zdravucky...to je naše šťastie. .😘
@kittykat22 nakoniec som sa rozhodla pre sekciu veru, nejdem špekulovať zbytočne. Verím, že všetko dobre dopadne a malý bude úplne v poriadku...
@kittykat22 mňa čaká tretia sekcia som v 34tt Keď som dr. informovala, že chceme mať tretie dieťa nič nepovedal.
Len počas sekcie mám naplanovanu sterilku 🙂

@ajka131 Necitaj bulvar, nepozeraj "trapkizu,hnojku" a spol. a tvoj zivot bude omnoho lepsi.😉
Prvy porod prirodzeny, druhy akutny CR. Obe deti su uplne zdrave. Syn bol naposledy chory ked mal pol roka, dcerka este vobec.