icon

Plánovaný cisársky rez

misutka27
23. júl 2015

ahoj...tie čo ste mali plánovaný cs kolko dni pred termínom vám ho naplánovali?????ja mám prvý termín 8.8. a druhý 13.8.......CS naplánovali na 6.8. nie je to neskoro len 2 dni pred prvým termínom?????čo ked sa vypýta skôr?????

Strana
z2
kickie
31. júl 2015

@misutka27 ahoj ahoj, ja mam planovany cisarak tiez na 06/08, termin podla utz mam 10/08 a este k tomu som aj otvorena uz na 2cm..takze tiez haluzim, ze co do kelu a ako to bude cele.. 😠 a tiez idem kvoli KP..ale rodit budem v Rakusku, tak som zvedava. ale kazdopadne drzim ti aj sebe palce, dame to 🙂

radka752
1. aug 2015

Ahojte. Aj ja mám plánovanú sekciu. Termíny mám 2 (6.8. a 14.8.) ak by som rodila prirodzene. Doktorka mi však zatiaľ nedala termín plánovanej sekcie. V pondelok idem za ňou na posledné vyšetrenie a podľa výsledkov sa uvidí. Myslím, že bábo sa vypýta skôr ako 6.8. Začínam mať pocit, že v pondelok mi povie aby som ostala alebo prišla na nasledujúci deň. :P

oxana1212
1. aug 2015

prvu sekciu som mala 38+3, druhu 40+0, ked sa vypyta skor, tak ti stale mozu urobit sekciu akutnu, teda zalezi od toho preco bola sekcia indikovana.

manee
1. aug 2015

@misutka27 ahoj. Ja mam dve deti, obe cisarak, prve pre KP, druhe pre vcestnu placentu. Prvy bol pred planovanym terminom, druhy sme vydrzali do planovaneho cisarskeho, oba v lokalknej a super. Dceru som dostala do 16 hodin, syna po 28 hodinach a dojcim uplne v pohode. Odsavacku ti netreba. Na jiske sa sustred na seba, ked sa ty das do kopy a budes v psychickej pohode, dojcenie rozbehnes bez problemov. Hlavne bud v klude a nestresuj. Lebo uspesne dojcenie = spokojna mamina

misutka27
autor
2. aug 2015

@kickie tak držím palčeky teda 😉

misutka27
autor
2. aug 2015

dakujem vám velmi pekne všetkým.......tak hovoríte že ten cisársky neni až taká katastrofa aj ked mi daju len čiastočné umrtvenie????dúfam že sa dám po tom rýchlo dokopy.....ved predomnou urobili xy cisárskch tak dúfam bude všetko fajn....hlavne nech je malinka v poriadku ja to už nejak dám 🙂

janickacrazy
3. aug 2015

@misutka27 Ked ti dajú čiastočné umrtvenie, tak budeš viac v pohode ako po celkovej anestéze, aspon u mna to tak bolo, zažila som obidve, čiastočná určite lepšia, aj menej liekov do teba dajú a tým pádom aj do bábatka. Aj ked rýchlo dokopy neviem ako si predstavuješ, to je veľmi individuálne, ja som bola hotová 2 mesiace.

misutka27
autor
3. aug 2015

@janickacrazy no aspon tak rýchlo aby som vedela fungovat so sebou aj s malou......viem že po týždni fit nebudem ale aspon do takej pohody 😉

karinuska22
3. aug 2015

Ja osobne by som uz spinal nechcela. Ja som po spinali musela lezat 24 hodin a Ti co mali celkovu anestezu, tak mohli vstat uz po 12 hodinach. Cim neskor clovek vstava, tym to je horsie. Ja som mala velky problem. A uz som si myslela, ze nikdy nevstanem kvoli bolesti. A to znecitlivenie noh, to bola dalsia hroza pre mna. Tych 8 hodin, co som si necitila nohy, to bolo pre mna nekonecno a uz som to nevedela vydrzat. Bol to pre mna velmi neprijemny zazitok, necitit si nohy. Uz nikdy viac si to neprajem zazit.

mircalla
3. aug 2015

@karinuska22 no ja som teda po 12 hodinach po celkovej nebola schopna vstat...priserne bolesti

oxana1212
3. aug 2015

@karinuska22 suhlasim, najhorsie bolo necitit si nohy, uplny des.

radka752
10. aug 2015

Ahojte. Tak a už to mám za sebou. 3.8. sa narodil maličký plánovanou sekciou. Priebeh sekcie bol v podstate bezproblémový (malý bol do 20 minút vonku, no šitie trvalo dlhšie). Bolesti prídu potom ako vyprchajú injekcie. Prvé postavenie sa malo menšie problémy aj vďaka horúčavám, ale potom sme to skúsili opäť večer a už to išlo. Na druhý deň som mala malého v plnej starostlivosti a už sme doma. 🙂

siska53
11. aug 2015

@karinuska22 a preco si musela lezat 24hodin? Ja som mala spinal aj epiduralku a v oboch pripadoch ma do 12-15hodin nutili vstat.

kickie
12. aug 2015

ahojte, aj ja to uz mam za sebou 🙂 6.8. sa narodil filipko 2600g, 47cm, no drobec uplny. rodili sme v hainburgu, lekari skveli, pristup uzasny..mala som spinal, operovali ma od 11-12, potom som bola do 13:00 na jiske a nasledne uz s malym az do vecera. vstat som musela uz v ten den, bolo to okolo 18:00, umyla som si zuby a tvar..maly bol v noci u sestriciek a rano o 6:00 mi ho doniesli, postavili z postele a ked videli, ze zvladam, tak mi ho uz nechali 🙂 akoze. bolesti boli, ale nic neprezitelne..a domov sme isli o dva dni skorej 🙂 po spinaly som nemala ziadne vedlajsie ucinky, bolo to oki, telo som si citila do 4 hodin..

karinuska22
12. aug 2015

@siska53 Mne kazali lezat 24 hodin, ze musim. Ine baby v miestnosti, ktore mali celkovu anestezu uz chodili po 12 hodinach. Potom, ked ma nutili vstat a ja som nemohla, tak na mna pozerali, ze co si vymyslam a uz bolo vidno na ich ksichtoch, ze cakaju aby som konecne vypadla preč.

karinuska22
12. aug 2015

@kickie No ako som pisala, tie nase nemocnice sa mozu hanbit. Sme ako 100 rokov za opicami oproti zahraniciu. Ja som syna po cisarskom reze videla 15 sekund a potom az o 32 hodin, tak neviem z akeho dovodu maju Kramare oznacenie baby friendly, to len na papieri.

sisanela
12. aug 2015

ahojte, ja som rodila pred 4 rokmi v KE cisárskym v spinálke, a tiež povoľujú vstať až po 24h, bez ohľadu na typ narkozy, sestričky boli milé, pomáhali..teraz čakáme druhé, tiež bude sekcia a zrejme sa zas dám na spinál...hoci počas pôrodu som mala strašný pocit sucha v ústach, bolo mi nevoľno ale ten pohľad, keď mi priložili malú stál za to..rodila som pred polnocou a ráno mi ju priniesli na krmenie..

kickie
12. aug 2015

baby, ja len nerozumiem jednemu. tak sak cisarak jak cisarak, spinal jak spinal a teda diametralne odlisne pristupy k tomu, co nasleduje po. Na Slovensku 24 hodin lezis, bez babatka, v Rakusku hodina na jiske, babatko hned potom s tebou - medzitym bol s manzelom, telo na telo a ja som ho mala az do 21:00 pri sebe a aj to sa ma pytali, ci chcem, aby ho zobrali..a o tej 18:00 ma postavili. no nemohlo byt nic lepsie. na druhy den to bolo omnoho lahsie. ja sa nedivim, ze baby maju problem vstat po 24 hodinach, sak to aj keby normalne clovek lezal bez operacie tolko, tak ma co robit.. ☹

karinuska22
12. aug 2015

@kickie Cim neskor po operacii vstavas, tym horsie. Najlepsie by bolo vstat co najskor po. Lenze u nas po spinali si nohy necitis 6 hodin, takze az potom by mohol clovek vstat. Ty si si kolko necitila nohy????

karinuska22
12. aug 2015

@kickie Mne este na Kramaroch pocas cisaraku zaniesli stafylokoka do rany a este 2 roky som mala problem s jazvou. Kusok rany sa mi stale opakovane zapaloval. 2 roky som chodila na cistenie, dokonca raz mi to aj rezali v lokalke ale nic nenasli. Rok po porode mi pri cisteni rany nasli v rane 1 nevstrebany steh a teraz 2 roky po porode mi chirurg nasiel druhy nevstrebany steh. Rana sa konecne zatvorila a dufam, ze uz moje trapenie skoncilo.

mircalla
12. aug 2015

@kickie ja som nebola schopna vstat skoro ani 24 hodin, mala som prirastenu maternicu k crevu a rozrusovali mi tam aj tie zrasty....(celkova narkoza) nuz ani neviem ako som sa presunula do izby, ale bolo to peklo
fakt cosi vydrzim, mam za sebou dost operacii, ale dobre mi nebolo...niektore ale uz davno na nohach
na dalsi den som uz mala maleho na izbe (po presune z JIS), ale strasne ma vsetko bolelo, kazdy pohyb

siska53
12. aug 2015

@karinuska22 tak to je zvlastne... Nechapem preco tak dlho.. Ja som rodila o 11:30,nohy som si zacala citit vecer a nebyt noci,asi by ma.postavili skor,takto to nechali na rano,bolo asi 5-6hodin rano,ked bol prvy pokus.
A po epidurali -cisarak o 8:20robeny,tak navecer,mohlo byt okolo 18tej,ma.postavili.

karinuska22
13. aug 2015

@siska53 Tak potom si s nami robia co chcu. Mozno nahanaju peniaze od poistovni. Tiez to nechapem.

siska53
13. aug 2015

@karinuska22 za to postavenie si asi poistovniam.nevykazu nic... Skor mozno pobyt...alebo nejake lieky...

Strana
z2