icon

Poďakovanie gynekológovi po pôrode

24. feb 2023

Ahoj dievčatá, keď ste šli po pôrode na prvú kontrolu svojej/svojmu gyn., brali ste aj nejaký darček (alebo ako to mám nazvať?). Že napríklad šampus, káva, dezert a pod? Lebo nejako by mi to pasovalo niečo vziať ale neviem, že či sa to reálne robí a či to nebude vyzerať blbo 🙈

Strana
z2
sim_mi
24. feb 2023

zubarovi tiez nieco davate, ked vam opravi zuby?

danyelia
24. feb 2023

@sim_mi Tak je asi trošku rozdiel porovnávať lekára, ktorý nám ošetrí zubné kazy s lekárom, ktorý pomôže na svet v poriadku priviesť naše dieťa, či? 😁

yanni
24. feb 2023

@danyelia sorry ale v tom vobec nie je rozdiel. Je to lekar ako lekar. Kazdy za svoju pracu dostane plat a je jedno, ci z teba vytiahne dieta alebo zhnity zub.

danyelia
24. feb 2023

@yanni No neviem, či sa dá (živé a zdravé) dieťa porovnať so zhnitým zubom...😁 Je asi rozdiel, keď sa niečo pokazí a dodrbe mi ten zub, prinajhoršom o neho prídem a budem bezzubá alebo si dám implantát, ale keď sa niečo pokazí pri pôrode a dôjde k najhoršiemu, nové dieťa si nekúpim. Aspoň ja to takto vnímam z hľadiska zodpovednosti tých lekárov a z pohľadu, ku komu cítim väčšiu vďačnosť a mám chuť sa mu viac poďakovať...ale ak mi zubárka urobí dobré zuby, nemám problém dať dezert ani jej, keď to tak v tej chvíli budem cítiť a chcieť...

yanni
24. feb 2023

@danyelia Tak gyn je boh a zubar nic? A potom je predavac, ucitel, upratovac, smetiar, polnohospodar pre teba spodina? Ci ako to mam chápat. kazte povolanie je dolezite a v kazdom povolani ma ten clovek určitu zodpovednost. Tak ako ti ten zubar moze zub zachránit, tak to ho moze s prepacenim dodrbat a tak isto ti aj gyn moze porod podrbkat alebo dieta zachranit. Je to ich povolanie, każdy vie co si vybral a aku zodpovědnost tam ma, ako bude zarabat, aku karieru moze urobit. Davas aj vodicovi autobusu, rusnovodicovi ci pilotovi uplatok? Ti maju tiez dennodenne zodpovednost za xy ludi. Trosku popremyslaj ako to je.

zuzi0911
24. feb 2023

Toto tehotenstvo som ležala uz 3x v nemocnici...
Teraz keď dom odchádzala som doniesla sestrickam aspoň čokoládu na nervy...
Boli úžasné,trpezlive, milé jednoducho som sa tam cítila ako doma...
Mne tiež vedel zákazník niečo doniesť, ak som mu vybavila lepsiu cenu a podobne....Je to len poďakovanie ..

dominikamacakova
24. feb 2023

Nie veď oni to nemôžu ani vziať. A už vôbec nie obálku. Myslela som si, že žijeme v 21. storočí 🙈

danyelia
24. feb 2023

@yanni Zjavne si ma vôbec nepochopila...prečo by pre mňa mal byť niekto spodina? Píšem tu o miere zodpovednosti. Pre mňa osobne ju má najväčšiu lekár pôrodník, ktorý má pri pôrode v rukách život môjho dieťaťa a aj ten môj. A živé a zdravé dieťa je výsledok aj jeho práce. Stačí jedna chyba či nepozornosť a môžu nás oboch pochovať...Vážim si aj smetiara, upratovačku, predavačky či hospodára, no ich prípadné pochybenie môj život nijako neovplyvní. Môžu mi tak maximálne predať pokazený jogurt. Rušňovodičovi ,,úplatok,, nedám, lebo ho ani logicky pri ceste vlakom nestretnem, predavačke v potravinách sumu zaokrúhlim, centy si neberiem, v službách nechám tringelt a ak som vďačná lekárovi za záchranu života, bez výčitiek svedomia a s radosťou mu dar dám, lebo CHCEM, čo je na tom také nepochopiteľné...

janinah
25. feb 2023

Ja som dala kávu úradnícke.ktora mi hľadala doklad a nemusela.dala som čokoládu kadernícke.lebo má vtisla narýchlo medzi iné klientky.v pôrodnici dostali pri odchode celkom dosť sladkosti.kavu.čaje....
Ak chcem tak dám a nepotrebujem sa nikoho pýtať...

yanni
25. feb 2023

@danyelia pochopila a velmi dobre. Uplatok je uplatok a je to trestne pre obe strany.

danyelia
25. feb 2023

@yanni Aký úplatok? PO pôrode? Je to darček a poďakovanie...ale zbytočne o tom filozofovať s niekym, kto nerozlišuje medzi dieťaťom a zhnitým zubom 😁 Ale oki, hneď zajtra sa pôjdem udať, aj lekára a sestričky, aj celú nemocnicu 😆

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
25. feb 2023

ja uplácam bežne aj smetiarov, keď potrebujem, aby odviezli niečo čo sa nezmestí do smetnej nádoby 😉 Som to ale nemorál...🙄

Strana
z2