Poloha koncom panvovým u chlapčeka
Ahojte, prosím, aké sú vaše skúsenosti s polohou KP u chlapčeka? Rovno vás poslali na cisársky, alebo ste porodili prirodzene? Ďakujem..
dolezity je aj vek, pridruzene dg...ale uvedom si, ze pri prir. porode mu mozu poskodit nadobicko......
a este dalsia vec je ci KP a ci uplne nozkami dole...
dolezity je aj vek, pridruzene dg...ale uvedom si, ze pri prir. porode mu mozu poskodit nadobicko......
@luxus10 veď práve preto… ja by som v takomto prípade KP chlapček išla cisárskym. Ale čo čítam rôzne veci, tak nechali ženy rodiť prirodzene aj napriek tomu, že mali chlapčekov…
V 38tt skusia obrat a ked nepojde tak cisarak
Toho sa desím 🤐 mne sa tiež zatiaľ neotočil 🫣
mne napr. lekar povedal, ze u mna, pri mojom usporiadani, ak sa dieta neotocilo do 33 tt, uz sa ani neotoci- ze nema na to priestor, a aj tak bolo...
S chlapcom by som určite neriskovala nejaké poškodenie. Určite by som chcela sekciu.
Môj je teraz viacmenej celý čas v KP, sem tam priečne. Síce sa neustále pretáča, ale väčšinu času len do týchto polôh. Ak tak bude aj do pôrodu, idem cisársky. Riskovať nebudem. Ale má ešte taký mesiac na otočku, tak uvidíme 😁
Môj je teraz viacmenej celý čas v KP, sem tam priečne. Síce sa neustále pretáča, ale väčšinu času len do týchto polôh. Ak tak bude aj do pôrodu, idem cisársky. Riskovať nebudem. Ale má ešte taký mesiac na otočku, tak uvidíme 😁
@vkatush presne aj my tak. Stále ho cítim, že si tam ležká ako v hojdacej sieti 😀 aj povedala Dr na pohotovosti, že je to lenivček. A to ešte mesiac pred termínom nemáte dohodnutý cisársky?
@vkatush presne aj my tak. Stále ho cítim, že si tam ležká ako v hojdacej sieti 😀 aj povedala Dr na pohotovosti, že je to lenivček. A to ešte mesiac pred termínom nemáte dohodnutý cisársky?
@ivka224 no na poslednej poradni pred 2 týždňami po dosť bolestivom víkende sa konečne pretočil do lepšej polohy, takmer dole hlavou, riťka na ľavo, nohy na pravo.
Ale odvtedy som cítila znova bolestivé točenie, takže uvidím o týždeň na poradni, ako na tom je. To je posledná u mojej gyne a potom idem do nemocnice. Ak bude stále KP, tak sa v nemocnici dohodnem.
Som 34tt, dúfam, že 38tt pôjde von.
@luxus10 jasne rozumiem. Tak netreba riskovať. Ja by som tiež išla radšej cisárskym v takomto prípade. Nemám s tým najmenší problém, len dosť som čítala, že doktori “nútili” prirodzene. A v ktorom týždni ste nakoniec mali sekciu?
@ivka224 Nikto ťa nebude nútiť. Poloha KP je závažná indikácia na sekciu VŠADE, v každej pôrodnici. Ja chápem, že sa snažia znížiť počet cisárskych, lebo lekári vedia už relatívne bez problémov odrodiť aj KP. Ale ja by som do toho rizika nešla. Len si treba stáť za svojím a nenechať sa prehovárať. Na vaginálny pôrod musíš predsa podpísať informovaný súhlas a tu proste stačí, že ho nepodpíšeš.
Ja som ležala na rizikovom v nemocnici od 27.tyzdna v 36.tt bolo bábo stále KP tak mi primár povedal že skúsia ho otočiť,že ráno mi ešte urobia sono a potom ,ja som sa tak bála,no a moje dieťatko asi vycítilo že niečo nie je ok a v noci sa otočilo,ako ja som myslela že rodom lebo také bolesti som mala,ani doktori nevedeli čo sa deje lebo keď ma pripojili na CTG tak vyskakovali kontrakcie,asi po hodine to ustalo tak ma vzali na sono a moja malá opica otočená tak ako má ja som neverila ,aj doktor bol prekvapený ale odľahlo mi že som to otočenie nemusela podstúpit,sekciu som síce koniec koncom i tak mala keďže keď sa.mala pretacala otocila si 2x pupočnú šnúru okolo krku a začala sa.dusit,ale kolegyňa ktorej to otáčali vravela že nikdy viac v zivote
@ivka224 Nikto ťa nebude nútiť. Poloha KP je závažná indikácia na sekciu VŠADE, v každej pôrodnici. Ja chápem, že sa snažia znížiť počet cisárskych, lebo lekári vedia už relatívne bez problémov odrodiť aj KP. Ale ja by som do toho rizika nešla. Len si treba stáť za svojím a nenechať sa prehovárať. Na vaginálny pôrod musíš predsa podpísať informovaný súhlas a tu proste stačí, že ho nepodpíšeš.
@mameha7 tak napríklad švagriná rodila cisárskym, lebo sa bála rodiť 3800g dieťa, iné indikácie nemala. tak verím, že už kvôli KP by má tam naozaj nemuseli nútiť 😀
Ja som ležala na rizikovom v nemocnici od 27.tyzdna v 36.tt bolo bábo stále KP tak mi primár povedal že skúsia ho otočiť,že ráno mi ešte urobia sono a potom ,ja som sa tak bála,no a moje dieťatko asi vycítilo že niečo nie je ok a v noci sa otočilo,ako ja som myslela že rodom lebo také bolesti som mala,ani doktori nevedeli čo sa deje lebo keď ma pripojili na CTG tak vyskakovali kontrakcie,asi po hodine to ustalo tak ma vzali na sono a moja malá opica otočená tak ako má ja som neverila ,aj doktor bol prekvapený ale odľahlo mi že som to otočenie nemusela podstúpit,sekciu som síce koniec koncom i tak mala keďže keď sa.mala pretacala otocila si 2x pupočnú šnúru okolo krku a začala sa.dusit,ale kolegyňa ktorej to otáčali vravela že nikdy viac v zivote
@zuzika87 no veď to, že je to nebezpečné a bolestivé.. asi za žiadnu cenu by som sa nedala na to nahovoriť.
Aky tt si?
@colsami 31tt. Viem, že ešte mame veľa času 😀 ale vravel Dr, že u prvorodičiek by sa mal okolo 30tt otočiť. Každopádne pripravujem sa aj na takúto možnosť. Vlastne celé tehotenstvo si ležká v tejto polohe, tak už úprimne aj čakám, že tak ostane..
@ivka224 no tak to mas este strasne vela casu. Zbytocne riesis. Naozaj. Nie som gynekolog ale uplne bezne co poznam aj prvorodicky v okoli aj viacr., tak urcite nebolo bezne ze v 30tt otocene dieta. Moj prvy syn sice bol, potom v 33 naopak, zas o dva tyzdne hlavou dole.
Naozaj riesis nieco extremne skoro a navyse to ani mozno nenastane 😉 tak sa nezatazuj takymi vecami.
@ivka224 no tak to mas este strasne vela casu. Zbytocne riesis. Naozaj. Nie som gynekolog ale uplne bezne co poznam aj prvorodicky v okoli aj viacr., tak urcite nebolo bezne ze v 30tt otocene dieta. Moj prvy syn sice bol, potom v 33 naopak, zas o dva tyzdne hlavou dole.
Naozaj riesis nieco extremne skoro a navyse to ani mozno nenastane 😉 tak sa nezatazuj takymi vecami.
@colsami tak každý sme iný. Ja som bola zvedavá teraz, rada viem veci dopredu. Viem sa na to psychicky nastaviť, aj keď nič nie je iste. Treba byt pripravený na všetko, a koniec koncov aj tak nevieme, kedy sa bábätko vypýta 😁
@zuzika87 no veď to, že je to nebezpečné a bolestivé.. asi za žiadnu cenu by som sa nedala na to nahovoriť.
@ivka224 Ja som sa dala nahovoriť na to otáčanie bábätka, ale keď to začalo bolieť, stopla som ich a rešpektovali to. A sám primár vravel, že to nejde, lebo je menej plodovej vody, tak na koniec spravili aj tak sekciu.

@ivka224 pripadne ak máte skúsenosti s pôrodom KP vo Zvolene… k čomu sa skôr priklonia. Dakujem