icon

Poloha koncom panvovým u chlapčeka

ivka224
12. jún 2025

Ahojte, prosím, aké sú vaše skúsenosti s polohou KP u chlapčeka? Rovno vás poslali na cisársky, alebo ste porodili prirodzene? Ďakujem..

Strana
z2
30majka71
13. jún 2025
@mameha7

@ivka224 Nikto ťa nebude nútiť. Poloha KP je závažná indikácia na sekciu VŠADE, v každej pôrodnici. Ja chápem, že sa snažia znížiť počet cisárskych, lebo lekári vedia už relatívne bez problémov odrodiť aj KP. Ale ja by som do toho rizika nešla. Len si treba stáť za svojím a nenechať sa prehovárať. Na vaginálny pôrod musíš predsa podpísať informovaný súhlas a tu proste stačí, že ho nepodpíšeš.

@mameha7 ale budú nútiť 2 roky dozadu ma takto nútili v žilinskej nemocnici. Ja som stále stála za svojím. Dokonca doktorka Bátorová mi stále tvrdila, že aj pri normálnom pôrode sú opuchnuté genitálie a poloha KP nie je dôvod na cisársky rez. Mne dali termín sekcie až na moje naliehanie 5 dní pred termínom. Takže sú doktori, ktorí by si to riziko na seba zobrali, respektíve by ootom z toho obvinili ženu.

nikola81
13. jún 2025

Syn bol cele tehotenstvo otoceny KP. Cakali sme do poslednej chvile ci sa neotoci, ale ked uz nebola sanca, tak mi moja gyn dala papiere na planovanu sekciu. Rodila som vo Zvolenskej porodnici. Nakoniec to dopadlo tak, ze tyzden pred planovanou sekciou mi odtiekla voda a isla som na akutnu sekciu. Bola som v 38tt.
Ked mi planovali termin, aj ma prehovarali ist rodit prirodzene, ze sa to da zvladnut, ale ja som sa bala a v neposlednom rade som s nimi prebrala aj rizika ktore by podstupil maly.
Narodil sa o 03:10 rano a o 18:00 som uz bola v sprche. Ja mam s porodnicou vo Zvolene len tie najlepsie skusenosti. Drzim place

cusik
13. jún 2025

Obidve deti boli kp.
Dcérka sekcia pre nepostupujúci pôrod. Celková narkóza po štvrtom neúspešnom pokuse o spinál
Okrem odtečenia plodovej vody a otvorenia na 9cm žiadne iné príznaky ani fyzické, ani na monitore. 3420g, 47 cm.
Syn sa narodil po troch rokoch. Lekármi plánovaná sekcia. Spinál na prvý pokus, cítila som len aplikáciu dezinfekcie. 3600g, 49 cm.

mameha7
13. jún 2025
@30majka71

@mameha7 ale budú nútiť 2 roky dozadu ma takto nútili v žilinskej nemocnici. Ja som stále stála za svojím. Dokonca doktorka Bátorová mi stále tvrdila, že aj pri normálnom pôrode sú opuchnuté genitálie a poloha KP nie je dôvod na cisársky rez. Mne dali termín sekcie až na moje naliehanie 5 dní pred termínom. Takže sú doktori, ktorí by si to riziko na seba zobrali, respektíve by ootom z toho obvinili ženu.

@30majka71 Ja viem, mňa takto v Kochu v Bratislave presviedčali traja muži lekári, keď som sa musela obhájiť pred komisiou. Dve ženy doktorky radšej čušali a vedeli svoje. Milujem, keď mi chlap chce kecať do niečoho o čom vie hovno, aj keď je lekár pôrodník. Ja som vedela, že sekcia (na ktorú som mala indikáciu) je pre mňa najlepšie možné riešenie. A nedala som sa odradiť. Podľa nich som mala skúsiť vaginálny pôrod, čiže trpieť v bolestiach a potom vraj keby to nešlo a boli by komplikácie, tak by mi rýchlo spravili sekciu. Ešte mám zdravý rozum, aby som usúdila, že trpieť dvakrát a ísť do veľkého rizika je zbytočné, keď sa tomu môžem vyhnúť.

ivka224
autor
13. jún 2025
@mameha7

@30majka71 Ja viem, mňa takto v Kochu v Bratislave presviedčali traja muži lekári, keď som sa musela obhájiť pred komisiou. Dve ženy doktorky radšej čušali a vedeli svoje. Milujem, keď mi chlap chce kecať do niečoho o čom vie hovno, aj keď je lekár pôrodník. Ja som vedela, že sekcia (na ktorú som mala indikáciu) je pre mňa najlepšie možné riešenie. A nedala som sa odradiť. Podľa nich som mala skúsiť vaginálny pôrod, čiže trpieť v bolestiach a potom vraj keby to nešlo a boli by komplikácie, tak by mi rýchlo spravili sekciu. Ešte mám zdravý rozum, aby som usúdila, že trpieť dvakrát a ísť do veľkého rizika je zbytočné, keď sa tomu môžem vyhnúť.

@mameha7 to je strašné ale naozaj. Prečo majú takú potrebu presviedčať ženy, ešte keď má vyslovene indikáciu na cisársky???

luxus10
13. jún 2025
@ivka224

@mameha7 to je strašné ale naozaj. Prečo majú takú potrebu presviedčať ženy, ešte keď má vyslovene indikáciu na cisársky???

@ivka224 LEBO CHLAPCI CITALI V UCEBNICI , ZE JE TO PRE ZENU PROSPESNEJSIE ten prirodz. porod, alebo chcu referenciu a zena ma byt pokus. kralik...opytala by som sa ho, ci by tak postupoval aj v pripade svojho potomka...

demografka
13. jún 2025

moj syn sedel ako budha, mala som papier od gyn aj od orl na sekciu, ale porodnik sa netvaril nadsene, ale ked na utz videli ako si syn sedi v bruchu (prva kontrola v porodnici cca 36tt) tak hned odklepol cisarsky, ten mi naplanovali tyzden pred terminom porodu

marsilea23
13. jún 2025
@ivka224

@ivka224 ja som mala malého otočeného koncom panvovým a rodila som prirodzene. Ten pôrod bol najjednoduchší. (mám ich za sebou 5) Vysvetlím....nakoniec išiel nožičkami, jednou a potom druhou. Proste si urobil cestičku. Všetko išlo pomaly a plynule. Hlavička keď nalieha, to sú úplne iné bolesti. Hlavička je najširšia časť tela bábätka a ešte k tomu sa nestlačí, tak ako telíčko napr. Je tam lebka. Ja by som sa nebála rodiť KP. Je to skôr mýtus. A prirodzený pôrod je predsa zdravší, ako pre dieťa, tak pre matku. Keď prechádza pôrodnými cestami, jeho telo je pokryté matkinými baktériami ktoré mu tvoria imunitu. Narozdiel od narodených cisárskym rezom, kde je dieťa osídlené baktériami prostredia, čiže nemocnice. Je toho viac. Určite to má zmysel ženy podporovať rodiť prirodzene a najviac v polohe na štyroch, alebo počupiačky, kedy sú pôrodné cesty najviac otvorené a nehrozí potreba nástrihu, spomalenia pôrodu atď. Ak by si ste mali dobrého pôrodníka a pri sebe napr.dulu, ktorá by vás sprevádzala pôrodom, mohol by to byť zážitok na ktorý si spomeniete bez traumy a zbytočného stresu❤️

lienka_444
13. jún 2025
@ivka224

@luxus10 jasne rozumiem. Tak netreba riskovať. Ja by som tiež išla radšej cisárskym v takomto prípade. Nemám s tým najmenší problém, len dosť som čítala, že doktori “nútili” prirodzene. A v ktorom týždni ste nakoniec mali sekciu?

@ivka224 ale oni ta nemozu ,,nutit,, !!! Toto nie je o tom, ze lekar za trba rozhodne, ze musis rodit KP prirodzene! Preboha zeny...ved mas svoje prava a on nesmie rozhodovat o tom ,co sa s tvojim telom bude diat...on ti moze akurat tak povedat rizika prirodzeneho a rizika cisarskeho...ale TY si povies, ako chces rodit....a ak nie, tak utekaj do inej porodnice, kde ti spravia sekciu...potom ked sa nieco pototo...kto bude niest nasledky? Ty alebo ten lekar?

Strana
z2