icon

Pomohol vám malinikový čaj k vyvolaniu pôrodu?

norikk
22. sep 2010

Je to len dobre rozsirena povera,alebo sa najdu mamicky,ktorym pomohol??

Strana
z2
nanita
31. mar 2012

ahojte, mam taku otazocku. som v 34 tyzdni a skusila som pit caj s malinovych listov, ale po jeho vypiti som mala cerveny moc. je to normalne ? za odpovet vam pekne dakujem. 😉

greeny
31. mar 2012

podla mna to nie je normalne, skor to vidim na zapal 😕

wewe22
31. mar 2012

na tvojom mieste utekam k Dr aj na pohotovost

misha123
4. júl 2012

chcem sa spýtať či neviete poradiť..tiež som si ho kúpila, ale beriem tabletky na železo..tak že či to nebude vadiť ak by som užívala ten čaj...ďakujem za odpoveď 😝

gubcikova
4. júl 2012

na urýchlenie nič nepomáha bábo sa vypýta samo.ja som skúšala všetko a to som bola na 1cm otvorená,krčok 1,5cm a malý mal hlavu už pri bránke.

monika060
31. mar 2013

Ja som si ho začala variť teraz v 35 týždni tehotenstva - čaj z ostružiny malinovej, chutí dobre, tak potom dám info.

rebeca02
31. mar 2013

Ahojte môj zaručený recept na vyvolanie bolo umývanie okien a v noci som už prišla do nemocnice otvorená na 8 cm.

nelnarija
15. sep 2013

Ahojte. Mne vyvolal porod ricinovy koktejl od Ingeborg Stadelmann. Pozor, je to riadna sila. Najskor ma prehnalo a potom nasledoval ultrarychly porod. Porodila som skoro doma za 30 minut od prvej kontrakcie. Az do porodnice som si drzala hlavicku aby som neporodila cestou. Takze spolu 50 minut to trvalo kym sa maly narodil. Ale grady to malo riadne. Nie je to zart, nikdy by som neverila ze sa da rodit takto....

anjelik2509
15. sep 2013

tak mne teda nepomohol..a ani nič iné...

ladikuu
22. okt 2013

Ahojte pridavam skusenost, ja som pila caj z listov ostruziny malinovej na roztiahnutie porodnych ciest a verila som, ze mi pomoze, pila som ho od zaciatku 36 tyzdna a rodila som 38/4.. Rodila som druhe dieta, porod bol fakt rychly..pocas jednej kontrakcie som zatlacila3x a mala bola vonku...takze ja verim, ze mne pomohol, ale tiez som jedla lanove semiacka, aby som bola " vnutri mazlavejsia", aby dieta lahsie vykllzlo 🙂...

dadulajda
7. feb 2014

ta alchemilka je na udrzanie plodu, netusim co to bolo za "odbornicku" http://bylinky.nazdravie.sk/sk/alchemilka-zltoz...

bvladka
8. feb 2014

... mne na vyvolanie pôrodu nepomohlo vôbec nič, ani čaje ani semien, ani sex, ... dokonca ani vyvolávačky, proste nič, prenášala som 16 dní, dokonca ani vyvolávačka priamo do maternicového krčka nepomohla :-/ synček bol v brušku už veľký a preto ma nakoniec rezali. Mám zato, že keď je veľmi prenosený, môj malinký je vynikajúco zdravučký chlapček 😵

carie32
8. feb 2014

Mne vôbec nepomohol...

katka0905
8. feb 2014

nie

bmimuska
8. feb 2014

Nepomohol, co sa tyka vxvolania porodu, prenasala som 2 tazdne a rodila 1,5 dna, leno som sa namohla otvorit, ale po potide sa mi rychlo stahovala naternica a vobec na nebolelo brucho, ani som moc nejrvacala. Tak mozno v tomto pomohol.

nellie_
8. feb 2014

Mne na urychlenie priebehu porodu zabral.. o 23.00 zacala prva kontrakcia a o 2.13 bol syn na svete 🙂 urcite ho budem pit aj teraz..ale na vyvolanie porodu nie je urceny 😉 ja som tiez prenasala dva dni..

marika232
8. feb 2014

alchemilka nie je len na udrzanie plodu,je to vsestranna zenska bylinka,takze ja odporucam pit obe bylinky.

laura0
8. feb 2014

Moja kamaratka si caj z malinovych listov uvarila v stredu lebo mala nadchu to bola v 36 tt a vo stvrtok rano jej zacala odtekat plodova voda a vecer porodila mozno to bola nahoda ale cele tehotenstvo nemala najmensi problem, takze ja si myslim ze mozno naozaj keby ten caj nepila tak este nerodi...ale nastastie su obidvaja v poriadku 😉

hallie
8. feb 2014

@laura0 nahoda, ja ho pijem od 34tt a vcerajsia kontrola ukazala, ze stale drzim pokope a maly este ani neklesol. Nevyvolava ro porod, je to presne na to, co pisu baby vyssie.

aprilka90
8. feb 2014

ako sa to veme, já som ho pila od 36 týždně a malá sa narodila na 39 tt porod bol 16hodinový, ukrutných bolestí... posledná branka sa vobec nechcela pretrhnut.. som už myslela že mi malá vyleze kyčlema von 😀 ted už sa smiejem, ale na ten mometn nezabudnem 🙂 .. takže si myslím, že to bolo celkem k ničemu, alebo porod bol dlhý a celkem bolestivý

mimkao
8. feb 2014

@norikk pila som teraz pri poslednom tehu čaj z malinových listov, cca liter denne + pol litra alchemilky. Rodila som 37+0 tt. Predchádzajúce dva pôrody boli vyvolávané. Jeden z nich som prenášala 10 dní, druhý 6 dní. Teraz som pri tomto pôrode bola dohodnutá s dr., že mi pôrod tiež vyvolá, nakoľko bolo málo pravdepodobné, že porodím sama. Maliníkový čaj som začala piť v 35+1tt , alchemilkový som k nemu pridala 4 dni pred pôrodom. Zakaždým ako som vypila alchemilku, mi začalo tvrdnutie brucha najneskôr do pol hodiny, nebolelo to, ale vedela som, že čaj účinkuje. Po dvoch hodinách tvrdnutie prestalo. Nakoniec som štyri dni nato porodila. O 2-hej v noci som sa zobudila na bolestivé kontrakcie o 4-tej, čiže iba dve hodinky na to bol už malý na svete. Kontrakcie boli úplne v pohode a nebyť manžela, porodím doma, pretože mne sa tie kontrakcie ešte nezdali to "pravé orechové", tak som nechcela ísť do pôrodnice a po jeho prinútení som došla na sálu už so zájdenou bránkou, držiac hlavičku aby mali nevypadol. Ak by som ešte raz mala rodiť, určite znova budem piť maliník aj alchemilku a zásobím sa nimi dopredu, nakoľko ich bol v lekárňach v kuse nedostatok. 😉

demeterka
8. feb 2014

ja neviem ci to bolo z caju alebo z coho, rodila som 36+4, pila som ho dva tyzdne pred tym, ale plus aj nejake homeopatika k tomu co uz neivem nazov. porodila som za hodinu, do nemocky som prisla otvorena na 6 cm a ani som o tom nevedela, nic som necitila.

januska62
13. feb 2014

ahojte ja chcem zacat pit ten malinik zajtra mi zacina 35tt tak snad mi pomoze k lahsiemu porodu nejde mi ani ak o vyvolanie jak o ľahší pôrod ale ako citam az mam strach ci stihnem zajst do ten nemocky :D snad áno neviem si to predstaviť ako to bude ako rýchlo sa budem otvarat ci zistím ze sú to tie pravé bolesti..mozem ho zacat pit od zajtra uz keď budem v 35tt??

lenulik2
23. feb 2014

áno, od 34. týždna máš začať piť čaj z ostružiny malinovej a jesť za lyžičku ľanových semienok denne a už menej soliť 🙂

turcanoval
4. mar 2014

tak čo mám piť? Bola som v lekárni a vravela som že chcem malinový čaj z listov. Lekárnička na mňa kukala ako na blbú. Ona mi hneď povedala, že tehotné si kupujú alchemilku. Tak som si zobrala to čo mi povedala. Ale potom som tu čítala, že to pijú ženy na udržanie tehotenstva. Som v 37t a prvé dieťa som prenášala 2t a len len že mi nerobili sekciu. To už nechcem. Chcem, aby som rodila v termíne. Tak ako mi odporúčate piť čaje? Poraďte.

vdmp
27. dec 2017

@bobocka a ake davkovanie si davala do salky ? Na krabicke pise 1 lyzica caju do jednej salky 🙂

martaamiriam
17. okt 2019

@nelnarija akoze bolo to velmi bolestive ?a to prve alebo druhe dieta ?

dorotee
16. jún 2021

Malinikovy caj nesluzi na vyvolanie porodu, ale je urceny na lahsi a rychlejsi porod a lepsiu regeneraciu po porode. Ja som sa o nom dozvedela az pri stvrtom porode, ale ten poporodny stav a stahovanie maternice bolo rychle a bezbolestne. Urcite odporucam.

Strana
z2