icon

Pôrod bez prípravy

12. máj 2023

Nájde sa žena, ktorá mala okej pôrod bez prípravy? Bez cvičenia s aniballom? Ja mám dnes za sebou prvú poradňu v nemocnici a keď som povedala, že necvičím s aniballom, lebo sa bojím, tak ten pohľad doktorky stál za to. Na začiatku tehu som chcela, ale teraz mám z toho strach. Som 36+0, zatiaľ zatvorená. Chystám sa od zajtra masáž hrádze a piť maliníkový čaj, ale na viac nejak nemám odvahu 😥 nechcem sa trápiť pri pôrode, ale nejak neviem prekonať strach. Aké máte skúsenosti? Prepáčte za anonym, ale nechcem hanbím sa... Neviem, čo na ďalšej poradni povedať doktorke...

domiklik
12. máj 2023

Cvičila som poctivo od 37 týždňa, ale maximum som nedosiahla, čo však vnimam pozitívne je, že som vedela tlačiť a zároveň správne dýchať, a zároveň som dosiahla akú takú istotu... Ale keď sa na to necítiš tak to nerob, existuje XY ďalších možností ako sa pripraviť na porod

banderaska29
12. máj 2023

@julish kramáre 🙂 nemala som zazmluvneneho nikoho, rodila ma vrchná sestra. poprosila som ju ze ak to nie je nutne nech nerobia epiziotomiu (nastrich) a ona mi naliala nieco na hradzu a pekne mi premasirovala hradzu. 🙂

eva64
12. máj 2023

Kedysi nikto neriesil ziadnu predporodnu pripravu, ani aniball sme nemali a vsetky ste tu, narodene a zdrave, mlade buduce mamicky👍🥰

ivuskaa159
12. máj 2023

Ja som aniball mala aj cvičila, pomohlo mi to veľké guľové lebo som mala otrasnú doktorku, ktorá má nechala trpieť vyše 3 hodíny na sále. Pozasivana asi vsade. Bola som v zlej nemocnici v zlom čase a to fakt som praktizovala všetko co sa pred pôrodom dalo a mohlo. Keď ti neprajú okolnosti, môžeš sa aj postaviť na hlavu. Boliet to bude aj tak. Hlavne ak si chudsej postavy. Vyber si správnu nemocnicu, pôrodníka (ideálne nie na sk, radcej Čechy, odporúčam Vsetín). Zariad dopredu epidural a hlavne pozitívne myslieť! Pre aniball si hlavu nerob. Teraz pri 2. Tehu som ho vobec nepoužila, ani raz a

beronsche
12. máj 2023

@eva64 nuz ano, pre tie, ktore su tu, to plati..
.. ale mnoho zien si, ako v minulosti, tak aj dnes, odnasa z porodu traumu. Zial, stava sa to.

petamich
12. máj 2023

mne osobne by nepomohli ani vsetci svati 🤷‍♀️ aj tak by som tie poranenia mala, kazdopadne nie necvicila som, ja som nedala ani masaz hradze, neprijemne mi to bolo a aniball som ani neskusala, pre mna to skratka bolo daleko za hranicou komfortu a neprekonala som sa

navyse po konzultacii s mojim lekarom som sa uistila, ze nie, kazdopadne co lekar to nazor, co buduca mamicka to nazor, takze si vyber svoju cestu - niekto ti bude tvrdit, ze mu aniball pomohol, niekto ti bude tvrdit, ze nie a netreba ho 🙂 urob ako to citis

lentak1223
12. máj 2023

3 pôrody bez všetkého. Úplne v pohode. Ja som sa hneď po pôrode cítila ako predtým. Ale ja nie som stresátor, mám aj vyšší prah bolesti. Ak ťa dá psychicky do pohody cvičenie, čaj...tak kľudne. Ak to tak necítiš, nesiľ to.

noami12
12. máj 2023

Ja som tiež nič nerobila akurát co som si sem tam dala caj malinikovy... inak bez nastrihu bez všetkého.. 🙂 teraz som v 35tt a opäť nič okrem čaju robiť nebudem 🙂

nevenka
12. máj 2023

Ja som rodila bez pripravy - prvy porod za 3,5 hodiny, ledva som stihla dobehnut do nemocnice, keby nerobili rutinny nastrih, ani by nebol treba. Pri druhom som chcela cvicit, ale mala som zapaly, tesne do porodu sa to preliecovalo, lekar mi povedal, ze fakt nemusim a ze on mi pomoze chranit hradzu. Porodila som za 5 hodin, bez nastrihu, natrhnutia, bez sitia.
Dalsie dve deti boli vyvolavane pred terminom kvoli vysokemu tlaku a tretie som porodila za 45 minut, bez sitia, stvrte trvalo dlhsie, ale len kvoli tomu, ze lekar musel ist k 2 sekciam, robili mi oxytocinovy test, ci zvladneme prirodzeny porod, ja aj mala, no a po pusteni vody to bolo asi do 2 hodin otvorena, ale bez nejakych velkych bolesti, dali sa v pohode predychat a 15 minut trval uz ten final, ked som mala brutal bolesti, az mi vykrucalo ruky a nohy od bolesti, no ale mala vyletela zo mna sama, ani som tlacit nemusela a takisto bez natrhnutia, nastrihu a bez sitia.
Ale nutne podotknut, ze som mala super lekara, toho iateho pri vsetkych detoch, prvy raz to bola nahoda a netusil, ze dieta nebude vobec velke, napriek porodu v 41tt., ja som malicka 152 cm len. Ale syn bol drobec, mal 2810g, takze nastrih mozno ani nebol nutny, preto sme sa potom dohodli s lekarom, ze skusime bez nastrihu druhe babo. Aj dalsie. Ale bolo treba spolupracovat, porodne cesty sa musia pripravit a babatko spravne dorotovat, tak mi aj hovoril, ze teraz len predychavat, netlacit, potom tlacit a pomaly, alebo riadne.
Cvicenie vobec nie je nutne, ale ako prekobat strach? No to je teda najdolezitejsie, nastavit sa na to, ze to zvladnes, ked uz to prislo, tak som sa prihovarala babatku, ze to spolu dame a ze sa nan tesim a pomahalo mi to. Aj predychavat zhlboka a poddat sa tomu procesu. Ten syrach sa snazit ignorovat, ako keby nebol. Sustredit sa na ine veci.

petronellla87
12. máj 2023

Ja som si akurat pozerala ako treba dychat, dole to bolo bez pripravy😂

domiklik
12. máj 2023

@eva64 škoda, že máš pravdu len v tom, že voľakedy nikdo neriešil predporodny prípravu... Mnohé ženy si z pôrodu odnášajú ťažké doživotne následky a niektoré tu už ani nie sú... Takže asi toľko k tomu

zuzanockamt
12. máj 2023

Mám za sebou 2 pôrody bez akejkoľvek prípravy, kurzov a blbostí. Rekordne rýchlo obidva a bez problémov.

alexandra383
12. máj 2023

Ziadna predporodna priprava, ziadne cviky, masaze nic. Obcas som jedla susene datle (to som sa dakde docitala ze pomaha, ale ja som ich jedla skor pre chut). Prvy porod rychly 4 hodiny, bez nastrihu, kozmeticke stehy. Druhy porod do hodinky, bez tlacenia, dieta sa rovno smyklo samo von. Jeden kozmeticky steh. Po oboch som hned do 2 h sedela aj v tureckom sede, ziadne bolesti. Podla mna to je velmi subjektivne, kazde telo je ine.

monulienkamt
12. máj 2023

Ja mam za sebou dva pôrody, žiadna príprava, žiadne cvičenie s anibalom, žiadne čaje, nič...prvý pôrod za cca 6 hodín, mala som nástrih, ale tiež skôr rutinny...druhý pôrod cca 1,5hod hodiny, žiadny nastrih, doktorka hneď, že za snažia znížiť počet nastrihov, čiže mi hovorila kedy tlačiť, žiadne potrhanie, mala som 1 kozmetický steh, ktorý som ani nezaregistrovala

dankabetka
12. máj 2023

Ahoj, aj ja som sla uplne bez nicoho, ziadna priprava okrem skolenia o epi..tu som chcelaaa a aj mala pri oboch detoch...ja som strasny bojko...
Kamaratka cvicila s anibalom a rodila cisarakom...

autor
12. máj 2023

Dievčatá, veľmi pekne vám ďakujem za povzbudenie, veľmi ste mi pomohli... Začnem piť ten maliník a skúsim masáž hrádze pre dobrý pocit, ale verím, že to moje telo zvládne...ďakujem za každé povzbudenie❤

tecila
12. máj 2023

Ja som cvičila s aniballom, masírovala, pila čaje. Okrem toho som si aj dýchanie nacvičovala. Pôrod prirodzený bez medikamentov, nahrievali mi hradzu bola v pokoji počúvala PA a aj tak ma museli nástrihnut, lebo mam pevnejšiu hrazdu aspoň tak mi to povedala PA a bola som roztrhana až po zadok, lebo dieťa išlo s rukou pri hlave von. Čiže všetky prípravy boli vlastne k ničomu a celý pôrod dopadol úplne inak ako som si želala ešte som aj po pôrode placenty veľmi krvacala ani bonding som nemala poriadny. Vlastne som chcela tým povedať, že každý jeden pôrod je jedinečný. Niekto sa pripravuje a dopadne to zle ako ja a niekto nie a ma bezproblémový pôrod.

autor
12. máj 2023

@tecila ano zial su veci, ktore sa ovplyvniť nedajú, ale na to prídeš az pri pôrode...mne napríklad jeden lekár povedal, ze som taka uzka, ze mi ani aniball nepomoze, nech ratam s tym, ze sa potrham...a druhy lekár mi povedal, ze je to blbost...tak teraz komu veriť🤔

katka533
12. máj 2023

Prvy bez prípravy, vyvolavany a horor.. druhy som robila masaz hradze, a hlavne som sa psychicky pripravila a to bol uzasny porod a nenatrhla som aa vobec.

niki_j
13. máj 2023

Určite sa aniballu neboj, rodila som dva krát, raz bez aniballu a druhýkrát s ním . Prvý pôrod fajn, ale nevedela som dobre spolupracovať, bevedela som dobre dýchať a tlačiť, museli mi maleho s lakťom vytláčať z brucha a mala som obrovský nástrih. Pri druhom soms aniballom cvičila, pôrod rovnako bolestivý, ale kontrakcie som vedela krásne predýchať, tlačiť som vedela , mala som ovela väcšiu kontrolu nad sebou a vedela som lepšie spolupracovať. Pôrod bol bez nástrihu len s malými poraneniami… Za mňa určite cvičiť, už len kvôli tej príprave - to že si pripravíš lepšie aj hrádzu je len ďalšie plus 🙂

luccija
13. máj 2023

Rodila som už dávno 15 r nerobila som nič porodila za 3 hodiny bez nastrihu.Ale bez EPI by som nešla nikdy to bola pre mňa psychická podpora, že všetko bude v poriadku.Zalezi od x veci šírka panvy, veľkosť bábätka, či bude pôrod vyvolávany

lenkakravcova
13. máj 2023

Mne lekárky pri pôrode vraveli ze štatisticky majú menej nastrihov a šitia u žien, ktoré s aniballom cvičia. Rodila som 3x. Vždy som cvičila s aniballom, na strih som nemala a po pôrode som bola viac menej ok.

monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
heln
13. máj 2023

ahoj, cvicenie s anibalom nie je povinne, nie vzdy sa odporuca a niekedy je aj nevhodne. takze tym si vobec nelam hlavu. porod je suhra mnozstva individualnych faktorov, niektora moze byt nepripravena a porodi bez problemov, ina moze byt pripravena a jednoduho neporodi. drzim palce.

nikayla
13. máj 2023

Ja 😉 a trikrát bez problémov...

laurikalalinka
13. máj 2023

Načo také veci,ja som nebola poriadne otvorená a tak mi dali skákať na fit lopte skoro 24 hodín a vieš jak to pomohlo, na p....,naši predkovia kopali na poli a všetko bolo ok,moderné veci,neznamená že sú aj dobré...

zuzuliatko18
13. máj 2023

Rodila som v 36tt, neplánovala som aniball ani nič, pretože dieťa bolo KP a.moj lekár indikoval sekciu. Porodila som prirodzene, pretože som ledva stihla prísť do nemocnice, nieto ešte zvažovať spôsob pôrodu. Nástroju som sa nevyhla (drobec má väčšiu hlavičku ako zvyčajne deti), takže mám traumu len z komplikácií kvôli polohe KP, nie samotnému pôrodu.

sabinami
13. máj 2023

Ahoj ja som síce ešte neporodila ale už mi odteká hlienova zatka preto s aniballom pokračovať nemozem a teda vlastne som dokopy nič nenacvicila ale zvládli to aj ženy bez akýchkoľvek iných priprav tak snáď to zvladnem aj ja 😄 mimo toho pokračujem v bylinnej naparke, ta je naozaj super, masaz hrádze, datle, lanove semiačka a čaj alchemilka+malinik 🙂

evka258
13. máj 2023

Idealny cas zacat s Anibal. Radsej teraz. Poviem Ti, ja som po porode behala ako srnka a vedla kolegyna si nevedela ani sadnut a cele dni v porodnici si vetrala rany po siti tam dole :(rany

sabinami
13. máj 2023

@evka258 netreba ju strašiť 🙂 sú ženy ktoré necvicili, nič nerobili a porodili bez nastrihu aj väčšie babatka 🙂 keď sa necíti na cvicenie s aniballom nech do toho nejde