Pôrod do vody
Rodila niektora z vas takymto sposobom? odporucate?
@marosinecko ...dik za info ale Martin je od nas dalej nez Topolcany 🙂 skoda
@marosinecko ... preto lebo je to podla vsetkeho co som citala menej bolestive pre maminu, prirodzenejsie pre babo kedze pocas celeho tehotenstva plava vo vode a samozrejme tepla voda uvolnuje svalstvo, mensia pravdepodobnost natrhnuitia hradze, a proste preto lebo chcem byt ina a nie ako vsetky ovecky nasledovat svojho pastierika 🙂 vzdy som bola ina ako vsetci a robila som pravy opak..a rada skusam nove veci 🙂
Mne uplne stacila jedna veta od porodnika v BA: "Od kedy sa jedno dietatko utopilo, uz porody do vody nerobime" - a tento sposob porodu som uplne zavrhla...
😲 to som ešte nepočula. Ako sa mohlo utopiť??? bábätko aj keď sa nadýchne vody, neutopí sa. To by muselo byť naozaj dlho pod vodou, zakliesnené... Ak je nejaký problém, komplikácia, rodička ide von z vody... Mimochodom, koľko detičiek sa udusilo počas pôrodu? To by sa nerodilo vaginálne vôbec...
@mius.brcko v BA sa niekedy rodilo do vody? Pokial viem nemaju tam na to podmienky...
@jaruskatt fakt neviem, ale ked som toto pocula od porodnika, tak mi vlasy dupkom stoja ked len pocujem o porode do vody.. jedna znama dokonca takto rodila doma do bazena, tak to uz pre mna fakt vrchol, nastastie vsetko dopadlo ok..
ano, mas pravdu, aj prirodzeny porod "na stole" sa moze zvrtnut a prihodit sa kadeco...
Ked si predstavim, co vsetko do tej vody pri porode ide, asi by som nesla. Ale na ulavenie od bolesti najlepsia vec tepla voda, vyuzila som pri prvom porode, skoro celu dobu som bola v sprche.Takze z tohto pohladu ano.
@lubiduch neviem kde presne pred tym pracoval pan doktor (asi aj vravel,ale uz si nepamatam), ja som to pocula na sedeniach v bratislave...kde pracoval, to si nepamatam (je to uz skoro 5 rokov), ale na tu vetu nikdy nezabudnem 😲
"Názory proti pôrodu do vody: Nebezpečenstvo utopenia nehrozí, pretože ochranný dýchací reflex dieťaťa zabráni vniknutiu vody do pľúc. Tento prirodzený reflex spôsobí zatvorenie priedušnice dieťaťa, kým je ono obklopené vodou. Novorodeniatko vdýchne až vtedy, keď pokožka jeho tváričky príde do kontaktu so vzduchom. A takisto dieťa neostáva pod vodou dlho, ale iba niekoľko sekúnd, pred tým, než ho pôrodná asistentka položí na brucho matky. Pre novorodeniatko neexistuje žiadne riziko infekcie. Voda vo vani zmiešaná s plodovou vodou a krvou obsahuje iba látky vlastné telu matky, na ktoré je dieťa zvyknuté po celých deväť mesiacov.
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116739/porod-do-vody.ht...
@maduke pekný príbeh... https://www.modrykonik.sk/blog/zelovocka/article/rodila-som-do-vody-9qos07/
pozri aj diskusiu.... https://www.modrykonik.cz/forum/porodnice-a-dok...
@mius.brcko ja mam skor zo slovenska pocit (prve dieta so rodila v ba) ze vsetko co sa lekarom nechce sa povie ze je to pre zenu alebo dieta nebezpecne....osobne si myslim ze ak su porody do vody standardom v zahranici nemozu byt tak strasne riskantne...ale ano pre porodnika je to nepohodlne oproti polohe kedy je zena v pololahu...ale nastastie tu v DE je na prvom mieste pohodlie a spokojnost zeny...ja by som naozaj dopriala zenam zo svk rodit na nemecky sposob, nechyta sa na to ani klinika u Kocha...
@maduke tak nech všetko dopadne podľa tvojich predstáv 😉
@jaruskatt
@alicka850 viem ze v niektorych nemocniciach dokonca deti narodene sekciou potieraju vaginalnymi vyluckami matky, kvoli osidleniu prospesnymi bakteriami...ori prirodzenim porode sa tak dieta osidli tymi bakteriami same, preto sa dieta po porode nema umyvat. Pre sekcii toto chyba a niekde to robia dodatocne....ci to je ok alebo nie neviem, mala som len vaginakne porody, len vravim ze matka nie je toxicka pre dieta....matka je matka 🙂
@lubiduch veď to sa snažím vysvetliť 😉 preto sa odporúča bonding telo na telo, oblečenie aj osuška ktorou sa bábätko po pôrode prikryje by mala byť vlastná z domu... a ano, v zahraničí, kde sú v tomto veľmi popredu oproti nám bábätká "osídľujú" baktériami z matky. Super dokument k téme - Microbirth 😉
@28sonicka28 prosim Ta ked planujes rodit do vody?
@llola v akej nemocnice ste rodili?
@allakhverdieva ahojte dievcata ja uz som pisala.rodila som dve deticky do vody.bolo to v dansku a bolo super.aj akupunkturu mi robili,teple zabaly na nohy a neviem co este vsetko chcely...nebojte sa rodit do vody.a ako pani pisala ze sme neni delfini tak nie niesme ale ulahcit si to mozme a preco sa teda k tomu vyjadruje ked s tym skusenost nema a poradit nechce.mne sa to pacilo a inak by som ani nesla.😀odporucam
@lutziy urcite odporucam. Pokial si najdes porodnicu, porodny dom s vanou, ktoru je mozne odpustit a napustit, nemusis sa bat infektov. Len si dobre ujasni, ci chces 2. alebo 3. dobu porodnu byt vo vani. Vo vani sa s velkou pravdepodobnostou vyhnes natrhnutiu, ale aj epiziotomii. Do vody je podla mna urcite prirodzenejsie ako v polohe polosed s nohami hore proti gravitacii...

@extempore .... to ze sa to niekomu paci neznamena ze ma iQ delfina...je to ulahcenie pre matku aj pre dieta.....jednoznacne menej bolestive a pre babatko prirodzenejsie kedze cely cas pocas tehotenstva je "VO VODE", tak sa lahsie narodi na svet....a podla mna naha rodit budem tak ci tak, kedze ihned po porode chcem babatko prilozit na brusko tak sa nebudem predsa obliekat!! babo musi citit vonu maminy, telo na telo....