icon

Pôrod do vody

lutziy
19. dec 2012

Rodila niektora z vas takymto sposobom? odporucate?

maduke
18. jan 2017

@extempore .... to ze sa to niekomu paci neznamena ze ma iQ delfina...je to ulahcenie pre matku aj pre dieta.....jednoznacne menej bolestive a pre babatko prirodzenejsie kedze cely cas pocas tehotenstva je "VO VODE", tak sa lahsie narodi na svet....a podla mna naha rodit budem tak ci tak, kedze ihned po porode chcem babatko prilozit na brusko tak sa nebudem predsa obliekat!! babo musi citit vonu maminy, telo na telo....

maduke
18. jan 2017

@marosinecko ...dik za info ale Martin je od nas dalej nez Topolcany 🙂 skoda

maduke
18. jan 2017

@marosinecko ... preto lebo je to podla vsetkeho co som citala menej bolestive pre maminu, prirodzenejsie pre babo kedze pocas celeho tehotenstva plava vo vode a samozrejme tepla voda uvolnuje svalstvo, mensia pravdepodobnost natrhnuitia hradze, a proste preto lebo chcem byt ina a nie ako vsetky ovecky nasledovat svojho pastierika 🙂 vzdy som bola ina ako vsetci a robila som pravy opak..a rada skusam nove veci 🙂

jaruskatt
18. jan 2017

@maduke a odkiaľ si? Skús si pozrieť pôrodnice v ČR - Vyškov, Přerov, Vrchlabí... majú tam viac možností, skúseností, ochoty... 😉

mius.brcko
18. jan 2017

Mne uplne stacila jedna veta od porodnika v BA: "Od kedy sa jedno dietatko utopilo, uz porody do vody nerobime" - a tento sposob porodu som uplne zavrhla...

jaruskatt
18. jan 2017

😲 to som ešte nepočula. Ako sa mohlo utopiť??? bábätko aj keď sa nadýchne vody, neutopí sa. To by muselo byť naozaj dlho pod vodou, zakliesnené... Ak je nejaký problém, komplikácia, rodička ide von z vody... Mimochodom, koľko detičiek sa udusilo počas pôrodu? To by sa nerodilo vaginálne vôbec...

alicka850
18. jan 2017

@jaruskatt ja si myslim, ze utopit sa moze. Utopenie moze byt aj tzv.suche, to znamena, ze pri vdychnuti vody sa tato nedostane do pluc, ale sposobi krc hrtana, tzv laryngospazmus, ktory sposobi udusenie. Asi to nie je caste, ale nie nemozne.

lubiduch
18. jan 2017

@mius.brcko v BA sa niekedy rodilo do vody? Pokial viem nemaju tam na to podmienky...

mius.brcko
18. jan 2017

@jaruskatt fakt neviem, ale ked som toto pocula od porodnika, tak mi vlasy dupkom stoja ked len pocujem o porode do vody.. jedna znama dokonca takto rodila doma do bazena, tak to uz pre mna fakt vrchol, nastastie vsetko dopadlo ok..
ano, mas pravdu, aj prirodzeny porod "na stole" sa moze zvrtnut a prihodit sa kadeco...

alicka850
18. jan 2017

Ked si predstavim, co vsetko do tej vody pri porode ide, asi by som nesla. Ale na ulavenie od bolesti najlepsia vec tepla voda, vyuzila som pri prvom porode, skoro celu dobu som bola v sprche.Takze z tohto pohladu ano.

mius.brcko
18. jan 2017

@lubiduch neviem kde presne pred tym pracoval pan doktor (asi aj vravel,ale uz si nepamatam), ja som to pocula na sedeniach v bratislave...kde pracoval, to si nepamatam (je to uz skoro 5 rokov), ale na tu vetu nikdy nezabudnem 😲

jaruskatt
18. jan 2017

"Názory proti pôrodu do vody: Nebezpečenstvo utopenia nehrozí, pretože ochranný dýchací reflex dieťaťa zabráni vniknutiu vody do pľúc. Tento prirodzený reflex spôsobí zatvorenie priedušnice dieťaťa, kým je ono obklopené vodou. Novorodeniatko vdýchne až vtedy, keď pokožka jeho tváričky príde do kontaktu so vzduchom. A takisto dieťa neostáva pod vodou dlho, ale iba niekoľko sekúnd, pred tým, než ho pôrodná asistentka položí na brucho matky. Pre novorodeniatko neexistuje žiadne riziko infekcie. Voda vo vani zmiešaná s plodovou vodou a krvou obsahuje iba látky vlastné telu matky, na ktoré je dieťa zvyknuté po celých deväť mesiacov.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116739/porod-do-vody.ht...

alicka850
18. jan 2017

@jaruskatt preboha, ty uz si rodila?? A ked tlacis, do tej vody nejde aj trochu stolice, moču? Dik za link na primar sme, rozsirim si obzory 😂😂😂

alicka850
18. jan 2017

@jaruskatt ale su okolnosti, ked sa nadychle skor a aspirovat moze. Ked moze aspirovat plodovu vodu, moze aspirovat aj vodu vo vani.

lubiduch
18. jan 2017

@mius.brcko ja mam skor zo slovenska pocit (prve dieta so rodila v ba) ze vsetko co sa lekarom nechce sa povie ze je to pre zenu alebo dieta nebezpecne....osobne si myslim ze ak su porody do vody standardom v zahranici nemozu byt tak strasne riskantne...ale ano pre porodnika je to nepohodlne oproti polohe kedy je zena v pololahu...ale nastastie tu v DE je na prvom mieste pohodlie a spokojnost zeny...ja by som naozaj dopriala zenam zo svk rodit na nemecky sposob, nechyta sa na to ani klinika u Kocha...

marosinecko
18. jan 2017

@maduke tak nech všetko dopadne podľa tvojich predstáv 😉

jaruskatt
18. jan 2017

@alicka850 a keď si mimo vody, myslíš že ti moč a stolica neunikne a "neznečistí" dieťa?? 😀 rodila som a dokonca som aj zdravotníčka a tých pôrodov som už videla dosť...

jaruskatt
18. jan 2017

@alicka850 aspirovať plodovú vodu môže dieťa už v brušku... a často počas samotného pôrodu

jaruskatt
18. jan 2017

@lubiduch presne tak... a nie jeden doktor povedal, lebo niekde počul 😠

lubiduch
18. jan 2017

@jaruskatt
@alicka850 viem ze v niektorych nemocniciach dokonca deti narodene sekciou potieraju vaginalnymi vyluckami matky, kvoli osidleniu prospesnymi bakteriami...ori prirodzenim porode sa tak dieta osidli tymi bakteriami same, preto sa dieta po porode nema umyvat. Pre sekcii toto chyba a niekde to robia dodatocne....ci to je ok alebo nie neviem, mala som len vaginakne porody, len vravim ze matka nie je toxicka pre dieta....matka je matka 🙂

maduke
18. jan 2017

@jaruskatt ... vdaka za linky 🙂

jaruskatt
18. jan 2017

@lubiduch veď to sa snažím vysvetliť 😉 preto sa odporúča bonding telo na telo, oblečenie aj osuška ktorou sa bábätko po pôrode prikryje by mala byť vlastná z domu... a ano, v zahraničí, kde sú v tomto veľmi popredu oproti nám bábätká "osídľujú" baktériami z matky. Super dokument k téme - Microbirth 😉

usla35
27. jan 2017

@jaruskatt mas prosim ta s tym nejake skusenosti ci uz osobne alebo od niekoho ineho? Ja to zvazujem celkom sa mi to paci a myslim ze aj pre babatko je to "jednoduchsie"... nehovoriac o mne ako zene a porode. poznam par zien ktore by uz normalne nerodili.
co si o tom myslis?

jaruskatt
27. jan 2017

@usla35 pozerám že si zo Svidníka... neviem aké možnosti sú na východe. :-/ Ak máš záujem, kontaktuj skupinu Ženské kruhy (nájdeš ich aj na Facebooku). Združujú sa tam dievčatá, ktoré rodili, ale aj duly a majú prehľad kde a ako sa dá rodiť 😉

28sonicka28
Autor odpoveď zmazal
mrsulka
18. feb 2017

@28sonicka28 prosim Ta ked planujes rodit do vody?

allakhverdieva
20. mar 2017

@llola v akej nemocnice ste rodili?

michaelad87
20. mar 2017

@allakhverdieva ahojte dievcata ja uz som pisala.rodila som dve deticky do vody.bolo to v dansku a bolo super.aj akupunkturu mi robili,teple zabaly na nohy a neviem co este vsetko chcely...nebojte sa rodit do vody.a ako pani pisala ze sme neni delfini tak nie niesme ale ulahcit si to mozme a preco sa teda k tomu vyjadruje ked s tym skusenost nema a poradit nechce.mne sa to pacilo a inak by som ani nesla.😀odporucam

eli3k
20. mar 2017

@lutziy urcite odporucam. Pokial si najdes porodnicu, porodny dom s vanou, ktoru je mozne odpustit a napustit, nemusis sa bat infektov. Len si dobre ujasni, ci chces 2. alebo 3. dobu porodnu byt vo vani. Vo vani sa s velkou pravdepodobnostou vyhnes natrhnutiu, ale aj epiziotomii. Do vody je podla mna urcite prirodzenejsie ako v polohe polosed s nohami hore proti gravitacii...