Pôrod mŕtveho bábätka. Sú tu maminy s podobným osudom?
Ahojte, nikdy by som nepovedala, že navštívim takýto blog s tak smutnou témou. Hľadám dievčatá, ktoré si prežili rovnakú traumu ako ja. Pred dvoma mesiacmi som v 39. týždni porodila mrtve bábätko. Do pôrodnice som šla s vedomím, že všetko je ok, avšak nebolo. Bábo bolo už v tom čase v nebíčku. Neviem ako sa to stalo a ani lekári nemajú vysvetlenie. Rodila som normálnym spôsobom. Ak máte niekto podobný osud prosím napíšte. Veľmi mi to pomôže.
Ahojte, tiez sa pridavam s par pismenkami.Prezila som tiez porod mrtveho dietatka v 38 tt.Uz som sa neskutocne tesila na moju malicku princeznu.Avsak vzhladom na komplikacie ktore som mala lieky mi nepomohli.Mala som intrahepatalnu cholestazu gravidnych.Svrbenie pokozky co sa uz nedalo nijakym sposobom zmiernit.Lekari mi porod nevyvolali chceli udrzat ceke tehotenstvo co najdlhsie.Ani lezanie v nem.mi nepomohlo v 36 tt.
Po porode sa ku mne nespravali velmi ludsky.Postielka v izbe.Uplna trauma pre mna ked som sa uz tesila na svoju dcerku.Pomoc po porode od mojho uz byvaleho manzela nebola bohvieka..skor mi to pripada teraz akoby chcel tuto udalost vymazat zo svojho zivota a nerozpravat sa o tom vobec..celkovo strata dietata otrasie s kazdym.Podstatne je ze treba prejst vsetkymi fazami ked zomrie dietatko.Treba to vsetko vyventilovat von a inak by som sa asi zblaznila od zialu.Ono dolezita je opora rodiny a a samotna rozlucka s dietatom.Samotny pohreb tiez kusok pomoze aby ta zena a dokazala rozlucit.Ja som tuto moznost nemala.Nedali mi skratka vediet.Toto sa da tazko prehltnut.Ono casom ta rana straty dietata sa otupi.Ale nikdy nezmizne len sa naucime s tym zit.Samotne mne pomohla hlavne moja rodina, mama ktora ma vypocula aj v hodine dvanastej, sestry ktore plakali ked som plakala aj ja; psychologicka ktorej som sa dokazala vyrozpravat aj z inych veci a povedala ze tym vsetkym kt.som si presla okrem malickej tak je az udivujuce ze som sa drzala.Ono sa vravi ze deti si vyberaju rodicov a asi malicka sa nechcela narodit nam.Mozno vedela aj kvoli comu a preco.Avsak to je len na dohady..kazda zena ktora si prejde umrtim dietata je to dozivotna rana pre nu.Sama sa s tym musi naucit zit a verit ze vsetko bude dobre a raz vyjde slniecko.
Nase deticky nas pockaju v nebi a su nasimi anjelmi.Neprejde den kedy by som na malicku nemyslela ale treba zit dalej a verit ze uz nic horsie nas v zivote nestretne.
Preto je dolezite po strate dietata robit iba to co chcem.Ci plakat, smiat sa, rozhovory, zapalovanie sviecok..pomoze vsetko cim sa ten smutok otupi.Vela ludi o tejto teme nechce hovorit pritom smrt patri k zivotu.
U mna to je o to horsie ze je vyrocie akurat na Vianoce.Pocas Vianoc sa stala tato tragedia.Sudit som sa nechcela vedela som zeny to bol beh na dlhe trate a trapila by som sa este viacej.
Mne pomohla aj stranka anjeliky.sk.Avsak v prvom rade si to musime v sebe vyriesit my same a ono ako sa vravi na vsetko treba cas.
Ahojte ... naša princezna odišla 21tt ... mala som predčasný odtok plodovej vody a bojovala 7dní až kým jej srdiečko neprestalo byť... je to ešte len týždeň a bolesť je neúnosná ... bolo to moje prvé tehotenstvo po 6ročnom snažení ... chýba nám ❤❤❤
@kessica87 mrzi ma ze si si tym musela prejst. Zivot je tak nespravodlivy, bolest neznesitelna a buducnost uplne nepredstavitelna. Pre nas je to dnes presne 6mesiacov ked nam mala zomrela pocas porodu. Bolest s tebou sice ostane ale naucis sa s nou zit, aj ked to niekdy tak nevyzera. Drzim palce aby ste nasli cestu ako ist dalej.
Nám sa to stalo dneska o 15:30
Ahoj mam podobny osud...ja som rodila cisárskym rezom tiez sa mi dcéra narodila v 28 tyzdni mrtva...bolo a stale je to pre mna strašné...a najhoršie je na tom všetkom je ze mesiac na to ako sa mne narodila dcerka mrtva sa švagrinej narodila zdrava dcerka...ona za to nemôže ale ja sa na nu nemôžem ani pozrieť...svojra aj vsetci v rodine sa z nej tešia a ja doma placem...
@chamomila velmi mi je to luto. Uprimnu sustrast. Prajem vsetko dobre do buducnosti, drzim ti palce.
Mne sa to stalo vcera. 3 dni pred porodom nahle umrela v bruchu a den predtym sono, kde bola ok
Mala menej vody- hranicne. A doky ma poslala domov este , ze kontrola o tyz.
Zakaujem vam chodit na BA Antolsku na poradne kde vysetruju metodou triskania dvier, papulivanie odvravanie mladych doktoriek
@chamomila pisete o mne. Tiez som tak isla a prisla domov sama. Drzte sa, je to tazke, mne pomol cas a psychologicka.
@kitty88 ahoj, mohla by si ma pridať do sukr. skupiny prosím? Ďakujem
@elisa_stella lutujem, uz nefunguje... Existuje iba verejna skupina Mamicky anjelikov
@kitty88 ok, ďakujem
@222marty mozem sa opytat, ako to babetko zomrelo pocas porodu?
Mne zomrelo 3 dni pred porodom. Rodila som ju mrtvu.
Mozes mi napisat, ze co sa vlastne stalo? Dakujem
@chamomila ako to prezivate teraz tu stratu po tolkych rokoch?
Zmenilo sa nieco?
U mna je to len 10mes. ale bojujem kazdy den. Trapi ma to o to viac, ze to bola zbytocna smrt. Dievcatko bolo zdravé a pekne donosene. Stalo sa to v 40tyz. 3 dni pred porodom. Den predtym som bola este v poradni, vraj bolo vsetko OK, na druhy den som uz necitila pohyby.
@frantiseklotrinsky presne toto sa stalo tento tyzden nam. Vsetky poradne ok, ozvy aj kontroly, zrazu v nedelu som prestala citit pohyby. Inak ziadne priznaky, bolesti, odtok vody ani spinenie, skratka nic. Isla som na gyn. pohotovost a tam mi oznamili, ze babatko zomrelo. Dodnes nevedia preco, bola som v 39.tyzdni, po 2 dnoch som napokon porodila mrtvu dcerku - mala 51cm a 3400g. Vcera ma pustili z nemocnice. Je to strasne tazke - tak velmi ju chcem mat pri sebe a namiesto toho musime riesit pohreb. Zlomilo mi to srdce. 😥
@tish1986 Paneboze, drz sa. Ja som bola v šoku prve mesiace. Vcera bolo 10 mes. co mi takto zomrela dcerka tiez. Dodnes mi velmi chyba.
Prosim DRŽ SA, AK CHCES, MÔŽME SA STRETNUT. SOM OD BA.
JA DODNES NEVERIM AKO MI TIEŽ MOHLA TAKTO DCERA UMRIET, TIEZ V 40 TYZ. A BOLI SME ZDRAVÉ! 3500g, 52cm.
Skadial si?
Je mi to velmi ale velmi luto. Chudatka nase❤
Budu sa spolu hrať v nebíčku😢
@frantiseklotrinsky mna by zaujimalo, aku si mala lekarsku starostlivost posledny 9.mesiac. Lebo moj lekar to velmi flakal, jedna dovolenka, teraz uz na dalsiu sa chystal, vobec ho pacientky zda sa nezaujimali. Kazda poradna u mna posledne tyzdne to iste: 2 hodiny v cakarni a unho vnutri 3 minuty, iba sa zakazdym spytal "Ako sa citite? Nejaka zmena? Pohyby citite?" potom len popocuval ozvy a dovidenia. Vobec nic take ze kontrolovat na usg, ci babatko rastie, ako je na tom placenta, ci ma dost plodovej vody, prietoky, zospodu krcok maternice ani raz nekontroloval... Pride mi to divne, ale uz je neskoro. Predtym sme byvali v KE a mala som super lekarku, velku pedantku, u nej som mala 20-minutove poradne naozaj, a narodili sa mi krasne deticky v termine, oba porody spontanne bez vyvolavania (syn mal 4050g a dcerka dokonca 4150g). Pred 4 rokmi sme sa stahovali naspat do rodneho mesta (BJ), a tento lekar - ako som pisala vyssie - sa na moju lekarku teda nechytal. Ale asi to poznas, clovek si uz potom v tej bolesti a smutku vycita asi, vsetko, aj ze dycha... 😞. Mrzi ma Tvoja strata, osud Tvojho babatka tak velmi podobny mojmu. Mas pravdu, uz su spolu tam hore, nikdy na nich nezabudneme podla mna.
@tish1986 presne, kontroly na gyn. prebiehaju dokonca aj v BA rovnako -Antolská. Trepu dverami, len dnu von, papulnate sestry, lekarky!!! A to som im vravela este, ze den pred poradnou akoby dieta spomalilo. Aj ma poslali na Sono, aleze ma poslu domov, to som necakala!!! Ani CTG nespravili. Vraj SONO stačí. Dokonca som bola riziková z predchádz. tehot. a porod bol na spadnutie, aj tak ma poslala domov. Bola to mlada doktorka. Chodila som ku inej, tá bola pedantnejšia, ale musela ist surne na operaciu.
Inak, som to podala na úrad pre dohlad nad zdrav. starostlivostou. Ak mas pocit, ze nieco zanedbali, porad sa s inym nestranným gyn. este, co nato povie a porozmyšlaj.
Mne má byt vysledok oznamený kazdym dnom, este musim ist za patoligom. Trva to mesiace, ale ked pochybil lekár, tak im to na súde nedarujem! Zničili mi život!!!
@frantiseklotrinsky Ale vraveli mi viacerí, ze sa take veci stavaju. To len nikto ti n8c pocas tehotenstva nepovie, lebo nechcu strašit mamičky, ale som sa dozvedela, ze sa to stava asi dost často, lebo zrazu ked sa mi to stalo, tak sa ozyvaju teraz vsetci, co poznaju podobné osudy a je ich dosť!!!Až sa nestacim cudovat!!! Ja som nikdy nepoznala nikoho v okoli, komu takto pred porodom umrelo dieta.
Lekar pri porode mi vravel, ze vacsinou ani nezistia príčinu. Ani u mojej patolog nic nenasie, cize bola zdravá. Robili jej pitvu. Vraj umrtie bolo spôsobené priškrtením pupočnej šnúri, kt. aj zistili pri porode omotanú okolo nožičiek.

@kitty88 prosim o pridanie