Pôrod s vyvolávačkou
ahojte maminky .... chcela by som sa spytat tie co ste to zazili..je porod s vyvolavackou iny ako ten normaaalny? prenaasam uz 3 dni...a ak do pondelka neporododiim co myslim ze nie ide sa na vyvolaavacku a neviem co od toho cakat...
@ajka1989 Nic sa neboj, dobre bude 😉 Ja som rodila prve babatko bez vyvolavacky a druhe s vyvolavackou. Nevidela som ziadny rozdiel v priebehu porodu. Obidva porody som mala rychle. Od prvych kontrakcii prislo prve babatko do hodinky (prislo by aj skor, ale nebolo dobre zrotovane a museli ho davat von extraktorom) a pri druhom som ledva stihla vyliezt na porodny stol (5-minutovka - doslova).
Pri obidvoch porodoch boli kontrakcie hned silne, kazdu minutu, neskor som mala pauzu "az" 10 sekund na nadych. Vyvolavacku mi dali na obed, len polovicu davky. Cele poobedie sa nic nedialo a prislo to strasne rychlo. Ja som ten pripad ako vo filme 😀, zacnu hned bolesti a o chvilocku je babatko vonku. Ale u kazdeho je to ine. Drzim palce.
@hajajanka Ďakujem za troška zlepšenie nálady 🙂 uvidíme ako to všetko zajtra dopadne, keby som aspoň u doktorky bola na kontrole len tá má dovolenku a neposlala ma nikam tak dva týždne neviem na čom som 😒 bola by som možno troška pokojnejšia a aj by som sa viac od nej dozvedela o vyvolávaní pôrodu...takto tam idem a nič neviem čo ma tam čaká... ☹
Ahojte,aj ja sa pridávam.Mám 5 detí 😀 a všetky som rodila na vyvolávačku.Su zdravé,velmi živé.Nič sa nebojte,s 5-te už bude mať v nedelu 2 mesiace. 😀 😀 😉
Tak uz to mame za sebou,maly sa narodil este v piatok.Tolko som sa bala ale nebolo to take hrozne,az na tie bokesti ktore sa horko tazko dali predychavat po odteceni vody,dovtedy sa dalo 🙂
ivula20
Ahoj ja som mala vyvolavacku tiez ;) no nie z dovodu prenasania ale tvrdnutia brucha a bola som aj otvorena. Takze Adko sa mi narodil o 2 tyzdne skor a ked som bola na sone pred tym vsetkym tak lekar mal obavy ci je to spravne lebk bol malicky. Vyvolavacka ma meminula ;) dali mi ju o 18.00 a 21.55 bol Adko na svete... nemala som strasne porodne bolesti dalo sa to zo zaciatku vydrzat. No vyypytala som si epidural a nejak som to predychavama no ked to nejak neslo prisla druha vec ;) prepichnutie plodovej vody... vtedy sa mi strasne ulavilo a potom to nabralo rychlj spad ;) ale mala som super porod a asi ani ta epidural nebola potrebna ;)
Ja mam tiez skusenost s vyvolavackou a musim povedat ze pozitivnu. nemam s cim porovnavat kedze som rodila len raz ale bolo to ovela lepsie ako som cakala. Vyvolavacku som dostala rano o pol 9. Prve kontrakcie boli okolo 10 ale tie boli uplne v pohode. Postupne sa to rozbiehalo a tie ozajstne 🙂 dosli okolo 12:00. Kedze bol pri mne manzel lepsie sa to rozdychavalo. No a maly bol na svete o 13:32. Cize v celku rychly porod na prvorodicku co povedal aj lekar co ma rodil.Ale myslim si ze to je individualne a nikdy sa neda vopred povedat ci to bude lepsie s alebo bez vyvolavacky. V kazdom pripade tam podla mna zohra svoju ulohu aj psychika. Ja som si od zaciatku hovorila ze sa na porod tesim a nepripustala som si ze by to bolo take strasne ako ma strasili zeny okolo mna. Ved to mal byt najkrajsi okamih mojho zivota a konecne som mala uvidiet nasho anjelika. A tak aj bolo 🙂
ahojte baby poradte mi ako vyvolam rychlejsie porod ....
@doda67 No ked to príst ma tak to príde,treba vela chodit po schodoch, na lopte hopsať možno pomôže.
no ved to ze este skusim tie schody a tu loptu mozo este to alebo nakoniec vyvolavacka lebo najprv udrziavaju a potom to nechce ist von hree...skakat sa moc nemoze ci ?? aby sa nieco nestalo ..
ja som malu taktiez rodila zapomoci vyvolavacky a dali mi ich az2,rodila som celych 24hod...neviem ako je to bez vyvolavacky,ale s vyvolavackou su to silne a narazove bolesti,co zevraj pri "normlanom"porode to prebieha s bolestou silnujucou,cize postupne zosilnuju sa kontrakcie....docitala som sa,ze vyvolavacku mozes odmietnut,tak je na tebe...kedze prenasas...ja som porodila presne v den terminu.teraz sa snazime o druhe babo a kebyze sa nam podari a cakal by ma ocakavny den "D" a povedali,ze vyvolavacku,urcite by som odmietla...malu som takstiez nemohla kojit den poporode,bola z tej vyvolavacky uplne mimo a strasne napita plodovej vody...
Aké vyšetrenia sa robia pred vyvolaním pôrodu?Okrem CTG?Ak do pondelka neporodím budú vyvolávať,veľmi sa bojím hlavne preto,že som s niečím takým nikdy nerátala,preto nechcem ani EPI,chcela som rodiť prirodzene a je mi z toho na nič,že to bude umelé ☹
dievcata vobec sa nebojte vyvolavania mne vyvolavali pretoze mi odtiekla voda a myslim ze to nebolo nic strasne vyvolavacku mi dali o 8,30 bolesti som dostala o 11,30 a maly bol na svete 12,45 uplne v pohode bola som vyklepana lebo kazdy strasi ze prvorodicky rodia velmi dlho no myslim ze je to individualne a aj ked je porod dlhsi a tazsi ked vam ukazu dietatko aj zabudnete ze ste rodili
Dievčatá môžem pred vyvolávačkou normálne jesť,piť?Robia sa nejaké vyšetrenia predtým?
@blackcat8885 pred vyvolavackou ides na klistyr ako pri normalnom porode, a potom uz pit ani jeste nemozes
@doda67 mne dali vyvolavacku, ktora mi teda vobec nezabrala, kvapkala mi do zily hodinu a nic sa nedialo, som zaspala od nudy.. potom mi dali gel na krcok a zacala sa 8 hodinova jazda bolestiii ...a hojdali ma na lopte v tych bolestiach, nutili prechadzat po chodbe, by som ich najradsej vtedy doprdele poslala, nic to nepomohlo a pri bolestiach ked ide jedna kontrakcia za druhou bez pauzy 8 hodin som tak akurat mala chut sa hojdat na lopte, ked som stat nemohla:D

Ahojte. Mna to caka zajtra akurat...mam sa hlasit v nemocnici uz to bude tyzden co prenasam. Tak tiez mam obavy z toho vsetkeho.brusko mi posledne dva dni tvrdne casto..dufam ze vyvolavacka zaberie rychlo a konecne uvidim naseho maleho nezbednika 😉