Pôrod s vyvolávačkou
ahojte maminky .... chcela by som sa spytat tie co ste to zazili..je porod s vyvolavackou iny ako ten normaaalny? prenaasam uz 3 dni...a ak do pondelka neporododiim co myslim ze nie ide sa na vyvolaavacku a neviem co od toho cakat...
@ivula20 Skús si urobiť masáž bradaviek, tú zvládneš aj bez partnera 😉 . Dve minúty si žmol baradavky, potom päť minút pauza. Zase zopakuj niekoľkokrát. Mala by si cítiť slabé kontrakcie v brušku. ak je dieťatko zrelé na pôrod, po opakovanej masáži sa dostavia kontrakcie. Trvá to ale niekedy aj pol dňa, kým sa rozbehnú. Ak sa nepodarí, na druhý deň skús znova.
mne vyvolávali tou tabletkou čo sa dáva dnu, bolesti neskutočné a trvalo to od zavedenia po pôrod 22 hodín z toho asi tak 7 hodín neznesiteľné bolesti, vraj to viac bolí ako keď rodíš normálne ale trvá to kratšie tak u mňa asi nie
Na tejto stranke odporucaju aj akupunkturu, stiplave jedla, dlhe prechadzky ako prirodzene urychlenie porodu.
http://www.webmd.com/baby/inducing-labor-natura...
Inak moja kamaratka prenasala tyzden, a potom zacala chodit denne po schodoch (hore aj dolu). Hodinku doobeda, hodinu poobede a potom to na nu prislo. Drzim paste, neboj to zvladnes🙂.
ahoj, aj ja som mala porod vyvolavany, pretoze som prestala citit pohyby malej. Bola som 4 dni pred terminom, na 1,5 cm otvorena a nemala som ani bolesti ani nic. o 16h mi pichli infuziu, prepichli vodu a po dvoch hodinach ma poslali do sprchy, aby som si trosku uvolnila brusko v teplej vode. Bola som v nej 20 min, a vratila som sa na salu a mala som tlaky.Sestra ma pozrela a len vykrikla "vy rodite". rychlo zavolala doktora a tri krat som zatlacila a malinka bola vonku. Takze porod prebehol super, jasne ze bolesti boli, pokial mi tiekla infuzia, ale naozaj sa to dalo zvladnut. za 2,5 hodinky ako prvorodicka som si drzala dcerku v naruci. Drzim palce 🙂
o 14,30 som dostala tabletku na prípravu pôrodných ciest... to sa nič nedialo. O 19,30 prišiel môj pôrodník, prepichol vodu - veľmi slabé bolesti (ešte som ich "ustála" v ležatej polohe na posteli 😅 ). O 21.00 som dostala infúziu s oxytocínom - ródeo 😅 Ale ja som nemala bolesti, ako niektoré opisujú, že do stehien, či krížov... ja som cítila len nenormálne tlaky. O 0.45 bol malý na svete na tri kontrakcie, bez nástrihu 😉
Držím palce 🙂
@ivula20 tak nie nadarmo sa tomu hovorí rozbuška 🙂 ja som tiež prenášala 41tt, dali mi vyvolavačku o 6,00 rano, o 45 minut uz som mala bolesti, malo to rýchly nástup, všetko sa dá prežiť aj keď ako baby písali vyššie tie kontrakcie boli silné, a hlavne s krátkym časom na oddych, to bolo asi najviac vyčerpávajúce, že som mala tak 2 minúty na oddych a 1 min trvala kontrakcia ...o 9,30mi pichli EDU a o 11, 00 uz bol malý na svete..tiež si myslím, že bez tej vyvolávačky by som rodila zrejme podstatne dlhšie..tiež som chcela prirodzene bez vyvolavania, ale nakoniec som bola rada, že to nekonečné čakanie a neistota kedy a ako to bude už skončí..všetko je tak ako má byť 🙂 ani sa nenazdáš a budeš mať po tom 🙂 veľa šťastia prajem
ahoj ja som prenášala 9 dní.. na 7 deň ma prijali na kramáre to bol piatok, v sobotu mi dali jednu vyvolávačku a nič, v nedelu doobeda druhú a zase nič, okolo 16 som začala cítiť kontrakcie, tak mi dali monitor a to už sa bolesti riadne stupňovali ale dalo sa predýchavať, cca o 17 mi praskla voda a to začali kontrakcie minútové, neotvárala som sa musela som na sekciu, bolesť bola najhoršia akú som doteraz zažila , ale rýchlo som na ňu zabudla 🙂
ahoj, ja som prenášala týždeň, keď ma hospitalizovali, večer mi dali nejaký gél na spustenie kontrakcií a nič... tak na ďalší deň mi dali o pol noci tabletku alebo čípok - už si to nepamätám - do 4 hodín mi začali kontrakcie (ale "múdra" sestrička povedala, že si namýšľam, lebo tak skoro sa to nemôže rozbehnúť), tak ma nechali až do ôsmej, kedy mi doktor spravil monitor a teda povedal, že naozaj mám kontrakcie - pravidelné a pomaly sa bolesť stupňovala, tak mi praskli vodu, dali infúziu a poslali o deviatej ráno na sál. Žiaľ, tak ako dovtedy som sa vôbec neotvárala... resp. veľmi pomaly, ale pán primár, ktorý ma za ten deň vôbec nevidel, tak o druhej rozhodol, že so sekciou ešte počká - to som bola 5 hodín na sále a otvorená len na 4cm. Prežila som si tam celý deň a dokonca sa aj služba vymenila, malý sa narodil až o 18.15 a teda musím podotknúť, že žiadny cisársky rez sa nekonal. Ešte šťastie, že pri mne celý ten čas bol manžel.... lebo inak si neviem predstaviť ten deň na sále....
mne vyvolavali porod oxitocinom lebo som tyzden prenasala,ale hned ako prisli silne kontrakcie som si dala epidural..taze som si aspon trochu oddychla..teda vlastne skoro celu cakaciu dobu co som sa otvarala..epi prestal ucinkovat ked som bola na 7 a uz sa nedal dopichnut,taze poslednu hodku som si odtrpela,ale co mi iny popisovali porod tak si nemyslim ze som zazila neco horsie,ba naopak...strasne to bolo ale dalo sa vydrzat...ale asi aj preto ze som nebola taka vysilena..predsa hodina bolesti je lepsie ako 10hodin bolesti..kazda zena je ina, a aj ked sa hovori ze vyvolany porod viac boli,tam je x dalsich faktorov..prah bolesti,velkost babatka,stavba tela zeny a pod...drzim palce a neboj sa..ja som nakonec aj bola rada ze som mala vyvolany porod,aspon ziaden chaos nebol...som prosto isla do nemocnice pripravena ze teraz porodim a o par dni uz pridem s babatkom 🙂
@ivula20 ja ti poradím čo mne určite pomohlo..som prenášala 9 dni a ráno som o 7mej mala sa hlásiť na vyvolanie.... deň pred tym som bola zúfala, tiež som nechcela isť na vyvolavačku...tak som si uvarila 1,5l džbán škorica, zázvor a klinčeky :D ... večer teplý kúpel.. v noci mi odtiekla voda... :D ..a pôrod bol šup šup... tento recept radia aj pôrodne babice.... tiež pomáha ostružina malinová silný odvar... tak sa drž 😝
v prvom rade vyvolaneho porodu sa netreba bat. Viem o com hovorim. S prvym synom: prisla som rano na prijem vysmiata lekar ma chcel prijat a cakat o bude. prenasala som 6 dni. Ale nakolko muz isiel na sluzobku tak sme poziadali ci by sa porod nedal vyvolat. lekar ma prezrel a ze nevidi problem. Zaviedol mi tabletku a za hodinu a pol zacali kontrakcie. Od prvej kontrakcie po porod to trvalo 2 a pol hodiny. Maly bol na 3 zatlacenia vonku. 3430g Po takom porode som si povedala ze mozem rodit hocikedy. Aj ked bolesti boli intenzivne dalo sa to ustat. pri druhom synovi som bola hospitalizovana kvoli prenasaniu a tiez som rano dostala vyvolavacku a od prvej kontrakcie po narodenie maleho to trvalo sice dlhsie ale 3 hodiny nieje az tak vela. Apropo bez nastrihu a maly mal 4220g. Rano mi na ultrazvuku tvrdili ze ma tak 3500g no lekarka bola v miernom soku ked ho chytila na ruky. Hlavne treba doverovat lekarom. Vedia co robia. Drzim peste a rychly porod. Na bolesti rychlo zabudnes ked budes mat babuliatko na rukach.
prvý pôrod som mala vyvolaný 10 dní pred termínom, porodila som po 2 hodinových kontrakciách, ktoré ani veľmi neboleli. druhý pôrod vyvolaný deň pred termínom, po 4 hodinách bola malá na svete.
ja som mala v podstate vyvolané všetky tri pôrody. Prvý bol vyvolávaný 2dni po termíne a dostala som oxytocín. ten ale učinkoval len kym tiekol tak mi na druhý den dali dalsiu dávku s tym že poobede mi prepichnu vodu aby sa to spustilo. ja som sa ale tak bala vyvolávačky že som zacala s manželom chodiť hore dole po schodoch v nemocnici z prizemia na 9poschodie. pekne sa to rozbehlo zrejme vdaka tomu že oxytocin už v tele koloval. pôrod nebol nič strasne zvladla som to v pohode sice to trvalo dost dlho - od rana slabe bolesti okolo druhej už pravidelne o pol deviatej na sal a pred polnocou sa mi narodila dcerka ale vtedy som si povedala takto rodiť aj každy rok nič to nie je... o tri roky mi vyvolali porod predčasne v 36tt to už bolo omnoho horšie taktiež ale len infuziou oxytocinu. ležala som celu 1dobu pôrodnú nijak to nepostupovalo, trapila som sa 12 hodin kým konečne drobček prišiel na svet. po tomto pôrode som povedala že nikdy viac. a po šiestich rokoch sa nam zasa zadarilo bábo - opäť indukcia týžden po termine v poslednu chvilu - tentoraz prostaglandínom čo mi povedali aké je to pohodlne -aplikuju a môžem si chodiť - po skusenosti že prvý pôrod- chodila som a bolo super a druhý ležala som celý čas a neslo to som sa aj tešila že aký krásny pôrod ma čaká. ubezpečili ma že to príde naraz a pôjde rýchlo. Mali pravdu - o pol deviatej som dostala tbl, o jedenastej na ctg pravidelne kontrakcie a mne nič nebolo (to som vtedy bola veľka frajerka že ako krásne porodim :D ) o dvanastej akoby uderom čarovného prútika prišla prvá bolestivá kontrakcia a už sa to viezlo bolesti každé 2minuty a trvali po minute. nemala som ani kedy vydychnut. ale o 13.44 bol drobec na svete. Bolesti ked porovnám ten prvý pôrod - boli uplne zvládnutelne predýchatelne chodila som prisla bolest predýchala som a šlo sa dalej. intenzivne boli až po prepichnuti plodovej vody ale stale to nebolo nič čo by som nemala zvládnuť. pri druhom pôrode som bola vyčerpana a bolesti boli omnoho silnejšie , viem že mi počas čakania pichli niečo aby som pospala to som o sebe viac ako hodinu nevedela. Stále sa tie bolesti však dali predýchať a zvladnut aj ked oproti prvému pôrodu to stalo viac námahy. No a tretí pôrod - s prostaglandínom krásne rýchly ale to bola jeho jediná výhoda. bolesti neskutočné . bolesti úplne nepredýchatelne... myslela som že mi vytrhne maternicu - bolelo to aj po pôrode stále som mala pocit že mám kontrakcie ešte aj na izbe v noci chvíľami dokonca aj doma ked som už bola. ale to vraj už pri tretom pôrode je normalne...možno by som to vnimala lepšie no moj drobec bol zle zrotovany podla nejakej studie som ocakavala ťažky pôrod kedže mal postavenie v pravo a vzadu. no bábo je úžasne a stalo to za tu bolesť. ked vidim tú iskričku v jeho očkách tak si poviem že nie je nič čo by som pre takého anjelika nezvladla...
ahoj chcem ti povedať aby si sa vôbec nariadila žiadnymi radami kazdý pôrod je iný a je úplne jedno či je spontánny alebo vyvolávaný alebo sekciou mysli na dieťatko drž sa rady lekárov. a hladkaj si bruško 🙂
@ivula20 pozerám že máte debatu o vyvolávačke.Ja som ju dostala tiež pretože deň po termíne mi odtiekla voda prišla do do nemocky bez bolestí v noci otvorena na dva pichli mi injekciu na otváranie a nakázali horucu sprchu.no nepohohlo smiala som sa že som si eštei stihla v nemocnici zdriemnuť a ráno mi už dali vyvolávačku o osmej mi začali konečne bolesti a za dve hodky bola malá na svete bez nástrihu 😀 a z váhou 3800g dalo sa to vydržať 😀 A pred porodom sdva týždne som pila aj čaj s ostružiny no nepomohlo
ahoj, ja som možno trochu odstrašujúci prípad. mne vyvolávali pôrod čipkami 6 dní, mala som 6 dní (pre mňa) nehorázne bolesti krížov, cítila som, že mám každé dve minúty kontrakcie, no monitor ukázal, že nič. takže na siedmy deň po 6tich prebdených nociach a prebolených dňoch ma poslali na pôrodnú sálu, kde mi do žili pustili oxytocín, bolesti som už nemohla vydržať, takže som si aj napriek svojej pôvodnej nevôli dala epiduralku, ktorá to tiež mierne urýchlila. začali mi teda vyvolávať o 8 ráno a o 5tej večer sa mi konečne narodil môj nádherný syn.
nechcem naozaj nikoho strašiť za týždeň na rizikovom vyvolávali mnoho babám pôrod čipkom, a skoro každá odišla najneskôr na druhý deň, ja som tam bola jediný ich suvenír na týždeň, každý deň sa čudovali, že som ešte tam. nakoniec som teda prenášala do 41+6.
Dúfam, že tebe a ostatným to pôjde naozaj rýchlo. Pôrodu zdar 🙂
@ivula20 Dakedy v minulosti, keď neboli lieky na vyvolanie pôrodu, to robili priamo pôrodné asistentky. V niektorých krajinách to robia dodnes. Ale príjemnejšie je, keď si to urobíš sama ako by ti mala dráždiť bradavky cudzia žena 🙂 Môžeš skúsiť aj teplý obklad na kríže a bruško, maternica lepšie pracuje v teple. Aj masáž krížov môže trochu popohnať pôrod. Ale vždy to záleží od bábätka, ak ešte nechce ísť von, nič nepomôže.
Ahoj ja jsem rodila s oxitocinem a byl to horor uz nikdy vic by jsem to nechtela zazit, 10 hodin ukrutny bolesti a nemohla jsem dostat ani epidural, lebo jsem mela horecku a nejaky zapalovy markery v krvi.
Ale prezila jsem to..😉)) ja jsem jinak dost padavka, takze jsem hned od dveri co jsem dosla do porodnice kricela, ze chci epidural a ked mi pak prisly oznamit, ze to neni mozny, tak se mi zesypal uplne svet jak domecek z karet, lebo jsem uz jen na to byla upnuta, ale jak rikam,kdyz jsem to prezila ja tak snad uz kazdej.....😉)) takze neboj....
Ja som pri druhom pôrode mala vyvolavačku nikdy viac, predbehla ma prvorodička, dali my prvu vyvolávačku po hodine bolesti ale neotvarala som sa išla som na sprchu mala som riadne bolesti ale nič potom po troch hodinách my bolesti prešli a znova my dávali vyvolávačku a znova to iste bolesti riadne po 7 hodinách som porodila.
Tak ten hmat mi robil pri prvej som myslela ze vyskocim a primar s usmevom na tvari musite vydrzat.ale da sa to zvladnut 🙂

ach zienky ja chcem rodit spontanne 🙂..... len ten moj malyy je asi velmi lenivy :D