Pôrod v 42. týždni
Maminky tie čo ste prenášali až dva týždne, aké veľké detičky sa vám narodili? Nebol pôrod v takom týždni problematický?
ja som rodila na konci 41. tyzdna, vyvolavany (povedala som si ze nikdy viac na vyvolavacku, porod tazky a bolavy jak svina 😖 ) malemu sa aj tak von nechcelo --- maly vazil 3600 gr. ale velmi dlhy - 54 cm ... tazko sa predieral vonku 😀
Rodila som 11 dni po termíne, bola som uz sledovaná v nemocnici, pôrod nebol vyvolavany, bol celkom OK, miery krpca 3350/51, na sone mi tvrdili, ze ma uz cez 4kg
ja som prvého predášala dva týždne, zavreli ma do nemocnice, nakoniec som hned na druhý den od strachu aj porodila 😀- malý mal 4200g a 56cm.... druhého syna som prenášala cca týžden aj viac, scenár sa opakoval,zavreli ma a v ten den poobede som tiež porodila a malý mal 3500g a 54cm...
Ja som rodila na konci 41tt, vyvolavali mi, ale nakoniec to skoncilo sekciou... dcerka mala 2970 g a 47 cm, doktori sa cudovali, aka je malinka.
Ja som rodila v 42.tt, po troch dňoch vyvolávania mi nakoniec kvôli slabým ozvám malej spravili cs. Mala 3200g a 48cm. Ale mne ku koncu tehotenstva hovorili, že nebude mať ani tri kilá.
Ďakujem za všetky odpovede...aaa takže ako čítam tie dva týždne už taký rozdiel vo váhe nespravia, čo ma v celku teší 🙂 hneď som spokojnejšia
Mne tiez tri dni vyvolavali a nakoniec kvoli slabym ozvam som skoncila cisarskym,malinky mal 3750g a 54 cm
Takisto som rodila na začiatku 42.týždňa, pôrod bol programovaný, dlhýýýýý a bolestivý, ale O.K..Malý mal len 265Og a 49cm. Na sone odhadovali 3200g.Druhé by som zrejme prenášala tiež, a tak som po 36tt začala s "receptami starých mám" a nakoniec to bolo v 39tt. Ale fakt som robila všetko možné, lebo som toho mala "plné kecky" a predstava, že v minuloročných štyridsiatkach budem nosiť ešte 2-3týždne som mala dosť. 2.pôrod bol úplne prirodzený, ale takisto dlhý a boľavý. Bejby malo podobne 2850 a 48cm.
Rodila som v 42tt....strasili ma ,ze maly bude mat cez 4,5-5kg.....narodil sa akutnou sc po neuspesnom a bolestivom vyvolavani porodu...4020g 51cm
rodila som 8 dni po termine,vyvolavali,hamiltonov hmat,maly mal 3810g a 53cm,mala som problematicky porod,rodila som otvorena na 7
Maly sa narodil 12 dni po termíne. A mal 50 cm a 3350 g.
ahoj, ja som tiež rodila v 41+2tt, pôrod bol vyvolávaný 2 dni, malý mal mať podľa utz 3600g, keď sa narodil mal 4200g a 51 cm, takže bol veľký, pôrod bol ťažký, mám totiž užšiu panvu zvnútra, na hlavičke mal obrovský kefalhematom, zlomenú kľúčnu kosť, a ako som ja dopadla, to už ani nehovorím, s obrovským opuchom a "doštopkaná ako ponožka"...
Ja som prenasala 9 dni a maly mal 50 cm a 3280 g🙂
sekcia v 42 tt a dcerka 4850g a 54 cm.
To vas baby nechali tak dlho prenasat?Mne uz 6 dni po termine vyvolavali porod,mala mala 3850g a 52cm..
4dni po termine 4230g 52cm skoncilo to sekciou, nezmestil by sa. A odhad v 36tt bol 3600g takze som tusila, ze bude mat nad 4kg
🙂 naša malinká mala 4060 a 52 cm...ale mne vyratali určite zle termín pôrodu....
@lanela Ahoj problematický v čom? Prenosené dieťa má občas problémy sa adaptovať ale tu skôr ide o to či Tebe to prenášanie nerobí problémy
No ja som neprenášala rodila som koniec 39tt.ale o tom som nechcela som len chcela,že tie miery čo sa robia pred vôbec nemusia byť presné ja som bola na sone v utorok malý mal mať 3200g,porodila som v pondelok čiže cca týždeň a malý sa narodil 3700g čiže 500g viac,kamarátke vraveli,že mala bude malinká a mala 3440g a v termíne ja by som sa nebála to čo ma prísť príde hlavne kľud a držíííím palce.A problémy môžu nastať vždy aj keď neprenášaš 😖
Dieta vie kedy ma vyjst. To je nazor aj starych mam aj dul atd.. Ja som rodila v Hainburgu 12 dni po termine a dievcatko je zatial chvalabohu zdrave. Ja som relativne tiez ok 🙂
Mala som chodit na kontrolu kazde 2 dni, ale uprimne dosla som az na porod. To sa preda neda zmylit. Monitor mi robil manzel kazdy den ;) a voda mi zacala odtekat cira a vonava. Keby daco bolo zle, tak tozena hadam vyciti.
2 dni po termíne....vyvolávačka....4240g a 52cm

@lanela ahoj ja som rodila prveho syna a teraz v novembri dceru oboch v 42tt mali syn 3200/50 a dcera 3700/50 a prostredny syn bol v 41tt a mal 3950/56 myslim si ze rodit v 40tt alebo v 42 tt nieje az taky velky rozdiel dietatko uz tak vela nenaberie