icon

Porodila som doma po bylinkovom čaji

vodnicka
8. feb 2011

Ahojte kupila som si tento caj s ostruzinou malinovou v 35 tt a vyvolal vo mne kontrakcie ale take zvlastne brala som to jak poslickov lebo neboli pravid.intervali bolesti prisli silnejsie po 00.00 a porodila som necakane rychlo a bezbolestne 28.1.2011 o 01.55 doma v spalni sama bez lekar.pomoci na Dvarazy som dcerku vytlacila bol doma priatel ktory volal sanitku ,Malu mi podal krvavu ma brusko dala som jej dole pupocnu snuru hned zaplakala,dychala a zaroven sme prestrihli aj pupucnik a v zapeti prisli zachranari bola som pri vedomi a bohu dakujem ,ze stal pri mne aj pri malej.Do nemocky som isla porodit placentu aj zasit.Toto bol moj najkrajsi porod v zivote mam 38 rok.a 16 roc.syna.Andrea

Strana
z3
petrap001
8. feb 2011

waw 😲 😲 😲 to je sila.chvalabohu ste v poriadku,stali pri vas asi vsetci anjeli strazni 🙂 este ze vam to prebehlo bez komplikacii.tak to je teda zazitok,no 🙂 prajem vela zdravicka babatku aj mamicke

masinka
8. feb 2011

gratulujem k zdravemu babatku 🙂
ale pochybujem ze to bolo sposobene tym cajikom, zrejme by si takto porodila aj bez neho. ja som ho pri oboch babach pila od 36 TT a porodila som normalne v termine a ked si tu pozries niektore diskusie, tak kopa bab ho pila a kolko prenasali 🙂

vodnicka
autor
8. feb 2011

@masinka Moja u kazdej zeny ma tento caj iny ucinok ,vcera som bola u bylinkarky v Kosiciach kde som ho kupila abola prekvapena a priznala,ze u kazdej zeny reakcia moze byt ina🙂))

vodnicka
autor
8. feb 2011

@petrap001 To naozaj bol zazitok a som rada ze priatel sa nezlakol a zachoval sa ako chlap a otec nebal sa chytit malu do ruky krvavu aj s pupocnou snurou ktoru potom aj sam prestrihol .Som na neho hrda a stastna ,ze ho mam aj Malu🙂))

yasminee212
8. feb 2011

@vodnicka ahoj, aj ja som z KE, nemozes mi prosim napisat kde by som zohnala ten cajik? Neviem kde tu v KE je predajna sypanych cajov 😅 A ci sa mi to oplati este kupovat, ked mam o 2 dni termin, ale zatial sa nic nedeje 🙂

masinka
8. feb 2011

@vodnicka sak v pohode, mozno prave u teba to bolo z toho, ale to uz nikto nezisti ci by si neporodila takto aj keby si si dala napr. sipkovy cajik 😉 ono aj ta tepla voda co pride do bruska moze pomoct spustit porod 🙂 a potom podla nazvu tejto temy sa budu baby bat pit ten caj - pritom vela dievcatam naozaj pomohol ulahcit porod, tak by bola skoda keby to nepili len kvoli tomu, aby nahodou neporodili skor.
no ale hlavne ze to u vas dobre dopadlo a ze mate takeho sikovneho tatinka. u nas by som musela mojho pritom asi kriesit 😉

vodnicka
autor
8. feb 2011

@yasminee212 Ahoj kupovala som ho na Hrnciarskej u Bylinkaraale u teba moze mat aj iny ucinok ale drzim Ti palce🙂))

yasminee212
8. feb 2011

@vodnicka dakujem pekne, a je drahy ten cajik? ja len ci sa mi oplati ho kupovat uz teraz na konci, co myslis? 🙂

vodnicka
autor
8. feb 2011

@masinka No ja som pila pocas Tehu sipkovy a ovocne caje a v pohode ale naozaj ten cajik Malinovy ulahcuje porod a nie tie gely co reklamuju Dienatal alebo nejako tak sa to vola este si ten gel musis kupit v lekarni asi za 150 eura.Tak ja len tolko 🙂))

vodnicka
autor
8. feb 2011

@yasminee212 No moja Ja mam doma dve baliocky jeden by som Ti podarovala byvam na terase

katren
8. feb 2011

No teda fakt neviem, ci tomu mam verit..... 😖
ved ked dostanem silne kontrakcie, tak si zavolam pre istotu sanitku hned aj ked by to boli len poslickovia, a keby si to aj spravila, prisli by az o 2 hodiny neskor????????
Sorry, ale mne to pride ako totalna blbost. 🙄

yasminee212
8. feb 2011

@vodnicka jeeej dakujem, si zlata, no ja len ak manzela by som poslala dnes kupit, ked pojde z prace, a on skor do obchodu zbehne 🙂 Ja si to aj kupim nie je problem, aj keby to stalo viac, len som chcela vediet ci sa mi to este oplati kupovat, ci to bude mat nejaky ucinok. Mohla som si to uz aj skor kupit, no skoda.

ikke
8. feb 2011

prestrihovat doma pupocnu snuru bez pritomnosti zdravotnika???!!!??? 😲 trochu riskantne, nie? 😔

katren
8. feb 2011

@ikke tiez si myslim.....

daniela1974
8. feb 2011

gratulujem ku krasnemu zazitku. A chcem sa spytat ked dosli zachranari - i ked teda nechapem co zachranovali ved si len rodila a neumierala - boli v panike? Hrali sa ze konec sveta???? Lebo ja si to viem predstavit ako pekne v klude a krase porodim doma a ako by prisli a hukacka a panika a dychacie pristroje a tak. 😉 Ako sa zachovali???

daniela1974
8. feb 2011

@ikke co je na tom riskantne????

ikke
8. feb 2011

@daniela1974 neviem presne, nie som zdravotnik, ale mam este doma papier s pokynmi pre pripadny nahly poprod doma bez pomoci (a to sa tu doma rodi uuuplne bezne) a tam sa vyslovene velkym a hrubym pismom pise, ze pupocnu snuru neprestrihovat, vyckat do prichodu porodnej baby! z coho usudzujem, ze to asi nie je len tak - uviazat snurku hocikde a kedykolvek a cvaknut...

daniela1974
8. feb 2011

@ikke no ked dotepala, tak co tam moze byt riskantne? Ale ja by som si ju tiez rada nechala asi dve hodky.

katren
8. feb 2011

@daniela1974 podla mna je kazdy porod riskantny, nikdy nevies, co sa moze stat a ohrozovat zivot dietata a svoj len pre svoj blahobyt, ze si nezavolam aspon nejaky odborny dozor, ked teda chcem rodit doma, mi pride dost sebecke a nezodpovedne..... 😒

daniela1974
8. feb 2011

@katren no vidim ze odchadzam z diskusie lebo radu si od Teba nepytam a vidim ze dostavam.

katren
8. feb 2011

@daniela1974 ja som ta nechcela urazit, kludne ostan, napisala som len svoj nazor....prepac

vodnicka
autor
8. feb 2011

@katren Moja ja som 27 .1 bola na poradni v nemocke a tam mi robili Usg,prietoky,monitor a vsetko bolo ok vraj to su len zacinajuci poslickovia a nelutujem ze som porodila dom.Bola som v nemocke 10 dni kvoli malej bola v inkubatore a pocuvala som zeny ako rodily jedna 56 hod.v bolestiach nakoniec bol cisarak pri ktorom babetku porezali jemne tvaricku vydela som na vlastne oci a druha rodila 31 hod.v bolestiach na usg odporucali vyvolat porod kvoli moznej infekcii a nakoniec nerespektoval lekar lekara a maly dostal infekciu a lezi v inkubatore tak len tolko.

vodnicka
autor
8. feb 2011

@yasminee212 je tam odporucanie na gynekologycke zapali a pod.takze sa oplati ho kupit

vodnicka
autor
8. feb 2011

@ikke no pupocnik bol prestrihnuty na odporucanie zachranara v sanitke cez telefon ktory bol na ceste k nam domov

vodnicka
autor
8. feb 2011

@daniela1974 nie nebola ziadna panika ani hukacky zmerali mi tlak aj malej srdiecko povedali ,ze som to zvladla dobre a gratulovali mi a odporucali priatelovi pomahat pri porode aj inokedy.

vodnicka
autor
8. feb 2011

@ikke moja nerodila som po prvy krat avydela som porody aj na nete videa s partnerom a vydeli sme vsetko takze clovek ma zachovat aj duchapritomnost a nespanikarit zalezi to od povahy mamicky aj otecka

titkovamiriam
8. feb 2011

vodnicka -krásne,ja som bola tiež hrdina pri marekovi že keby sa dalo rodiť rodím doma.No ešteže ma také hrdinsvto preslo,lebo marek mal na pupočníku uzol a ako sa rodil tak sa dusil.narodil sa uplne modry a vlastne-mŕtvy.Nebyť adrenalínu a elektrošokov tak by som ho dnes nemala ☹ .Osobne nepoznám ženu čo mala pôrod doma,no v správach už také boli čo k nim nestihla prísť sanitka alebo sa rozhodli porodiť doma. 🙂

vodnicka
autor
8. feb 2011

@katren mas pravdu vsetko je riskantne lenze tlak hlavicky bol rychli a nedal sa zastavit tento porod bol iny ako ked som mala 22 rokov

ikke
8. feb 2011

@vodnicka v tom pripade je dobre, ze to skoncilo dobre. aj tak si myslim, ze rodit doma bez lekarskej pomoci nie je prave bez rizik, ako to moze vyzniet z tvojho uvodneho prispevku 😉 vies, cele to tu znie az moc reklamne-rozpravkovo a pritom vobec nie je iste, ze tomu naozaj pomohol malinik.
este otazocka: kvoli comu bola mala v inkubatore?

(a prosim ta,pozri si nieco o vybranych slovach po V, dost zle sa to po tebe cita 😔 )

vodnicka
autor
8. feb 2011

@titkovamiriam ja som vedela ako je otocene babo hlavickou dole a pupocnik jemne raz okolo krku nedalo sa uz drzat v tele moje babo islo to rychlo

Strana
z3