icon

Porodili ste tretie dieťa spontánne po dvoch sekciách?

extrate
30. apr 2015

Hľadám ženu ktorá NA SLOVENSKU porodila tretie dieťa spontánne po dvoch predchádzajúcich sekciách. Budem rada ak sa ozveš, dakujem

Strana
z3
ali27
17. máj 2015

@extrate ahoj, ja mám 3 sekcie, tiež som veľmi dúfala v prirodzený pôrod, ale povedala som si, že mám doma 2 deti, tretie v brušku, nebudem riskovať že prídu o mamu. Ale obdivujem ženy co sa rozhodnú pre VBAC. Hlavne po dvoch sekciách je to uz asi veľké riziko. Mne doktor po tretej sekcii povedal, že dolný segment maternice bol uz tak tenký, že videl cez stenu vlasky bábätka.

katkarv
18. máj 2015

@luciferkax Možno je smiešny,ja som to len čítala.A ty si mala rupturu,že vieš ako to bolí?

molka
18. máj 2015

@luciferkax tebe je to možno smiešne, ale mne to povedal primár, keď sme sa bavili o vaginálnom pôrode po 2 sekciách. Málokedy prebieha ruptúra tak, že sa jazva pretrhne nárazovo celá, vtedy je tá bolesť samozrejme taká veľká, že ju cítiť aj cez epidurál. Ale veľakrát sa jazva trhá pomaličky, postupne, takže je dôležité, aby žena cítila aj najmenšiu bolesť v oblasti jazvy, nech môže lekár okamžite reagovať.

sardinka333
18. máj 2015

@katkarv
@molka každá z nás chce priviesť na svet zdravé bábätko a tešiť sa z neho. Mnohé máme doma už aj staršie deti a tie nás tiež potrebuju, manžela, rodinu. Ak je možné rodiť prirodzene aj po sekcii, ste sledovaná, kontrolovaná a porod postupuje tak prečo nie. Ale trvať tvrdošijne na svojom lebo to tak ,,chcem,, a nepočúvam žiadne argumenty, ak mám zdravotné komplikácie, to nie je na obdiv ale skor na zaplakanie. Nehovoriac o tom že sa k tomu vyjadruju ženy, ktoré nemaju často žiadne zdravotnícke vzdelanie a prax len absolvovali internetové študium a svoje poznatky prezentuju s bohorovnou istotou.

molka
18. máj 2015

@sardinka333 ale veď nikto tvrdošijne nepresadzuje svoju vôľu, práve naopak. Ženy, ktoré túžia porodiť vaginálne po predchádzajúcej sekcii, sú zvyčajne veľmi dobre informované a poučené lekármi. Ja som sa celé tehotenstvo pripravovala na vaginálny pôrod po 2 sekciách, mala som to prediskutované s viacerými lekármi. Niektorí sa o tom so mnou ani nebavili, ale potom som našla lekára, ktorý mal skúsenosti, sadli sme si a spoločne sme sa dohodli. Vaginálny pôrod sa nakoniec nepodaril, pretože som sa neotvárala, po niekoľkých hodinách prišiel lekár a navrhol mi sekciu. Bolo mi to veľmi ľúto, ale neprotestovala som, veď som sama videla, že pôrod nepostupuje, tak sa nebudem dohadovať s lekárom. Osobne nepoznám žiadnu ženu, ktorá by sa tvrdošijne dožadovala vaginálneho pôrodu aj napriek vážnemu riziku. Ale poznám veľa ľudí, ktorí nemajú ani šajn o tom, ako to vlastne je s ruptúrou po predch. sekcii, nikdy si nič nezisťovali, ale budú najviac vykrikovať o nezodpovednosti, pritom viacnásobná sekcia je percentuálne rovnako nebezpečná, ako možná ruptúra maternice.

katkarv
18. máj 2015

@sardinka333 Ja som už rodila prirodzene po prvej sekcii,čiže niesom neinformovana a vôbec netrvam tvrdošijne na prirodzenom pôrode.Viem sama porovnať prirodzený pôrod pred a po sekcií,čiže viem do čoho idem.

dugyna
18. máj 2015

@sardinka333 suhlasim s tym co napisala @molka. a tuto tvoju citaciu by som moc nepouzivala :" Nehovoriac o tom že sa k tomu vyjadruju ženy, ktoré nemaju často žiadne zdravotnícke vzdelanie a prax len absolvovali internetové študium a svoje poznatky prezentuju s bohorovnou istotou. " nakolko nikdy nevies za ktorym nickom je lekar, sestra...lebo nikto danych nepride na MK a nenapise si verejne ze som lekar..pripadne pravnicka si nenapise som pravnik...
ak nesuhlasis s danou temou ok..neries ju a neprispievaj do nej. kazdy zena ktora chce ist rodit po sekcii vaginalne si vsetko velmi dobre zvazi a urcite si to prejde aj spolu s partnerom a urcie neohrozi vedome seba dieta a rodinu.

molka
18. máj 2015

inak veľmi dobrá diskusia o VBA2C je na českom koníku:
https://www.modrykonik.cz/forum/porod/vba2c-pri...

sardinka333
18. máj 2015

@dugyna ty mi nerad kde mám a nemám prispievať ak neznesieš iný nazor - ostatne ak si vytrhla z kontextu jednu vetu, čítala som tvoje prispevky v inej teme o porode a ,,des bes,, takže o tom že si internetová odborníčka naozaj niet pochýb. Ty sa rad s kým chceš, aj s partnerom ja s manželom sa radím s odborníkmi, či je už výsledok taký alebo onaký. Písať si môže kto chce čo chce...pá, pá..

dugyna
18. máj 2015

@sardinka333 jasne cicuska drzoska pani odbornicka na vsetko..ak ta niekto usmerni ze sa nemas motkat tam kde ta to nezaujima alebo ti povie pravdu tak jedine co vies urazat.
ale cicuska na take ake si ty som zvyknuta a voci nim obrnena. takze pis si co chces a kde chces a smejdi si mojka dalej smejdi a precitaj si vsetkych mojich skoro 10tis prispevkov evidetne sa nudis....alebo si tak straaaaaaaaaasne zakomplexovana..registrovala si sa akurat vo februri tohto roku a podla pasu nemas ani deti..takze mam rada taketo no name nicky 🙂 a aj ich tak beriem.
prajem ti krasny den 🙂 reagovat uz na teba nebudem 🙂je to zbytocne

e_z
1. jún 2015

K VBAC je aj článok v našej Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/vbac/

erinka30
28. jún 2015

Ahojte ja sem pridavam moju skusenost, rodila som dva krat sekciou nie na slovensku. Prvy krat z dovodu velkeho plodu 4050g a druhy krat pre jemne palenie jazvy pocas tehu. Teraz pojdem rodit znova sekciou aj ked nepocitujem "zatial" ziadne palenie jazvy alebo komplikacie. Je to moje vlastne rozhodnutie aj ked moj osetrujuci lekar povedal ze nemusim ist na sekciu co ma mimochodom prekvapilo. Ale chcem ist sekciou (bojim sa natrhnutia ☹ )
Myslim si ze kazda sme iny pripad a vieme resp snazime sa zvazit vzdy pre a proti. Ale znova je to na kazdej ako sa rozhodne. Pekny den 🙂

dugyna
28. jún 2015

@erinka30 mas velky rozostum medzi detickami a urcite by si mala skusit normalny porod pokila sa ti rozbehne nie je o com a rekonvalescencia je uplne ina. ak ta neboli jazva a tvoj lekara je nakloneny normalnemu porodu nemas sa coho bat .

ja som mala 1 sekciu na SK koli polohe KP, 2 roky potom druhy porod prirzodzeny (ale vybojovany chceli ma sekcnut) nakolko na SK to nie je obvikle a jazva ma vobec nebolela.
Teraz pojdem rodit 3 krat a chceme ist do AT a verim ze to bude super

extrate
autor
14. jan 2016

@zuzana92101 @katkarv
Ahojte tak už rozmýšlam tento rok nad tým tretím...ale nechce sa mi do toho lebo viem že môj lekár určite navrhne zas SC, už po prvej som chcela spontánne a vtedy síce súhlasil ale nakoniec to bola akútna.
Vám sa podarilo že nemuseli rezať?

katkarv
15. jan 2016

@extrate ahoj,ano podarilo,pisala som o tom v skupine Po sekcii rodim,rodila som prirodzene,či tak nejak sa to volá 🙂 Ničím sa môj pôrod nelisil od toho prvého,teda kým som nemala sekciu.Odporúčam 🙂 Kľudne sa pýtaj🙂 Inak sa som aj po konizacii a pôrod sa skomplikoval.

katkarv
15. jan 2016

@extrate joj neskomplikoval som chcela napísať 🙂 Trvalo to 8hodín,čo je v pohode.Veľmi mi pomohlo že som mohla byť neobmedzene v sprche,voda mi pomahala 🙂

extrate
autor
15. jan 2016

@katkarv dakujem, som rada že ti to dobre dopadlo. Už čítam tú skupinu 🙂 tak nie je to až taká rarita, dá sa aj na Sk rodiť vba2c juhú 🙂 ja ešte ani nie som tehotná ale chcela som vedieť či sú nejaké možnosti alebo len nasilu rezať

alien2603
24. apr 2016

@zuzana92101 Ahoj, ako to,u teba nakoniec dopadlo?

Strana
z3