Porovnanie prvého a druhého pôrodu

8. jún 2022

Žienky viacrodičky. Keby máte porovnať vaše pôrody, boli diametrálne odlišné alebo skoro totožné ?
Môj prvý bol vcelku rýchly, začalo to nepravidelnými kontrakciami (od rána), do večera už pravidelné. Zrazu v noci nutkanie na wc a ,,praskla" voda (cca 90% do wcka a zvyšok odtekala cestou z wcka na sálu - už som bola v pôrodnici) .. No a čoskoro ma čaká druhý pôrod a mám fest strach, či budem mať zas to ,,šťastie", že mi voda pukn až v nemocnici alebo pre tentokrát nie.. A vlastne si vôbec neviem predstaviť, čo by som spravila ak by mi odtiakla niekde vonku alebo hoc aj doma.. Je mi jasné, že môže odtekať postupne a môže aj naraz veľa.. A práve to.. Čo si obliecť v tom prípade, to popôrodná vložka zachyt8 to množstvo kým dôjdem do pôrodnice.. A tak by ma zaujímali vaše skúsenosti/postrehy

spajki
8. jún 2022

Môj prvý pôrod bol celkom fajn plodovú vodu mi prepichli v nemocnici všetko prebehlo celkom rýchlo...no čo sa týka pôrodu číslo 2 bol horší ako prvý ale dieťa vážilo 4230g bol ťažký a celý fialový...Moc v nemocnici nemali o mňa záujem keďže sa jedná už o viac rodičku..Ale všade je to inak...Pri druhom doteraz neviem kde bola moja plodová voda...

laura0107
8. jún 2022

ahoj.mne teda pri 1om praskla voda nadránom doma ,zobudila som sa že mi treba cikat ,vstala som a už zo mna lialo.kým som sa nachystala a osprchovala myslím že odtiekla na 90%..vlozky to v pohode nasiakli,ale tak menila som ich každé 3minuty😅
a druhý pôrod bol vyvolavany ,prenášala som,voda praskla v nemocnici..

klaudiadia99
8. jún 2022

Jooj no mňa tiež čaká druhý pôrod a začínam sa báť a neviem prečo keďže prvý bol v pohode, trval iba 3 hodiny a prvého som sa vôbec nebála, ani som nemyslela na to.. ale tohto sa bojím

diamond007
8. jún 2022

Sú rozdielne aj keď si telo pamätá. Vonku ti nepraskne, s najväčšou pravdepodobnosťou telo spustí pôrod až keď sú vo svojom a nie v strese v obchode.
A boli odlišné. Pri prvom začali kontrakcie a nasledoval pôrod, pri druhom sa telo pripravovalo tri dni pred pôrodom... Bolesti (falošné kontrakcie, po teplej vode vždy ustáli) a odišla hlienova zátka atď...takže to že pri prvom to bolo BUM a ide sa neznamená že aj pri druhom... Telo dá podľa mňa viac najavo že sa pripravuje.

cimage
8. jún 2022

Prvy porod trval 13hod od prvej kontrakcie, druhy max 5hod a treti 3hod. Iba pri tretom mi odtekala voda skor ako som bola v nemocnici. Odtekala postupne a veru mi vlozky nestacili. Menila som si aj v aute a sedela na uteraku 🤷🏻‍♀️. Neboj sa porodu, vsetko bude v poriadku.

kiki68
8. jún 2022

Ved snad si zavolas sanitku a oni Ta prevezu keby rupne komplet voda alebo Ta tam niekto dopravi. V Rakusku musis pri rupnuti vody volat sanitku na odvoz ( vraj kvoli prepadu pupocnej snury), ale ci to tak vsetci robia neviem. Ale zeny takto nosili v noci sanitaci jednu za druhou, pasova linka. Noc po mojom porode tak bolo s prasknutou vodou cca 15 zien v priebehu 5 hodin. Takze sa neboj, je to bezna vec.

kiki68
8. jún 2022

@laura0107 Tebe to dokazali vlozky nasiaknut? Mne vobec, vyliaty kybel. Len som sa posadila ako to spravilo take lup a vodopad 😂 podla mna najlepsi Moment celeho porodu, vobec som nevedela ako sa na to tvarit , take to jeeej mne rupla voda 😂

ecko80
8. jún 2022

Ahoj, oba porody boli ako cez kopirak, zacali hned silnými bolestami, obidva boli rychle, vodu mi pri oboch prepichovali na sale, sama neodtiekla. Ale ked som isla do porodnice, pre istotu som mala poporodnu vlozku a pod sebou nepremokavu podlozku.

travelllerka
8. jún 2022

Mne také veľké množstvo zachytila len nočná poporodna vložka canpol babies. Ja som si rovno na čakacke musela dat poporodne gatky a tieto vložky, lebo vložky co mali na pôrodnici mi nestačili. Zo mňa akoby išli litre a litre a to opakovane. Ja mam za sebou 3 pôrody, a teda každý trosku iný, každý sa podobal v niečom inom. Pri prvých dvoch mi nastúpili rovno kontrakcie a plodovku mi pichali až na 9cm. Tretí pôrod začal tak, že mi sama voda odtiekla a žiadne kontrakcie a bola som len na 1cm. Prvý a tretí pôrod hrozne bolestivý, druhý rýchly a pohodovy, aj kontrakcie sa dali lepšie predychať. Ale za to všetky pôrody bez nastrihu a zranenia.

sono2
8. jún 2022

Normálne
Sadneš do auta a ideš do pôrodnice.
Mne tak druhá sa stala.
Prišla som 20 minút cesta a hneď rodila.
Pri prvej 12 hodín v pravidelných k čo2 minúty.
Vodu mi praskli tam. Strašne bolesti som mala. To sa nedá opísať . ale dala som to. Ako každý proste

hama007
8. jún 2022

Prvý pôrod som mala veľmi ťažký. Rodila som 8 hodín. Začalo to ružovým vytokom. Išla som na príjem. Ráno o 4tej som bola na recepcii. Poobede mi dali niečo na vyvolanie.. Len pol hodinu slabé kontrakcie. Neotvarala som sa. Pchali do mňa oxitocin jedna radosť. Bolesti hrozne, otvárala som sa veeelmi pomaly. Porodila som až o 1 v noci. Samotný pôrod som už ani nejako extra nevnímala. Len viem povedať, ze prvú dcéru som vytlačila rýchlejšie. Celkovo zotavovacka bola v pohode. Sestričky mi dali a brali dcéru stále keď som potrebovala.
2. pôrod bol rychly. Ráno mi pomaličky odtekala plodová voda. Mala som slabulinke kontrakcie. Tak sme teda išli na príjem, ale už do inej nemocnice. Pred obedom. Pan doktor sa stihol naobedovať. Už keď som prišla som bola na 6 prstov otvorená. Sestrička ma prehmatala, spustila hlienovu zatku. Okolo druhej poobede mi pichli oxitocin na urýchlenie, aby som to mala rýchlo za sebou. Praskla mi plodová voda a už ako som išla do sprchy tak sa začali strašne bolesti. Ledva som došla na stôl. Asi 4 veľké kontrakcie. Potom neznesiteľný tlak na konečník ako keby mi trebalo na veľkú. Sestrička ma prehmatala. No ja som už musela tlačiť. Nedalo sa vydržať. Tu nastal problém. Tlačila som ja a pomáhala aj sestrička tlačiť na brucho lebo dcéra bola veľká. Vedela som ze to bude oveľa väčšie dieťa ako prvorodena 😅. Váha 4200g a 51cm. Vytlačila som ju. Ešte veľa plodovej vody vyšlo aj s dcerou. Doktor musel meniť ponožky. Mal dierované šľapky 😂 ako som dcéru vytlačila prišiel na mňa veľký smútok. Nevedela som komunikovať. Mala som bolesti. Ako keby sa nestihol oxitocin vyplavit. Nemala som chuť sa tešiť. Aj sestrička sa ma pýtala co sa deje. Nevedela som odpovedať čo sa stalo. Prečo mi je tak. Doteraz tomu nerozumiem. Nevedela som sa začať tešiť. Bola som hrozne unavená, nevládna. Nedali mi v nemocke ani na 1 deň čas sa dať dokopy. Hneď mi dcéru vopchali do izby. Čudné to bolo všetko. Doteraz tomu nerozumiem. Proste som sa vôbec netešila len prežívala dni v nemocnici.
Teraz je to už fajn, ale ešte stále mám pocit, že trochu z toho smútku vo mne zostalo 🤔🙂

laura0107
9. jún 2022

@kiki68 tak áno,to prvé člupnutie šlo na zem ako som vstala z postele,,ale potom som si prikladala vlozky a nasiakli to😊..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre