Použitý Aniball
Zdravím, myslíte že použitý aniball sa oplatí kúpiť? Používala by som ho s ochranou. 😅
co ja viem, ani novy sa neoplati... nevies co ti to urobi s panvovym dnom, v "lepsich" krajinach sa moc neodporuca
Nie. Netreba.
@kat_ mne v Rakusku bol odporucany a nema to co spravit, ved nemusi zena ist tie maxi velkosti. Keby nemam epino, tak mi dieta mozno ani neprezije, musela som tlacit po strate tych kontrakcii, nakolko sa zasekol o panvovu kost. Nebol uz cas na nic, leb to dieta dostat von, vdaka tomu pocitu pocas trenovania som vedela kde to dieta je a dostala ho von.Oni u mna podcenili velkost dietata vs panvy, lebo to da uz v lepsich krajinach nemera…
@kat_
@stela567
@kiki68
@kiki68
Keď ja sa bojím nástrihu lebo mne viac žien povedalo že pre nich to bolo ešte horšie ako samotný pôrod 🤷♀️ dokonca aj mama lenže keď rodila ona tak nič také neexistovalo že teraz by si to určite kúpila, ale mne príde veľa dať 70€ za to 🤷♀️ ja radšej investujem do odsávačky na mlieko.
Nechápem načo toto ženy nacvičujú, ak bude treba nastrúhnu ťa tak či tak, väčšinou to pri prvom aj robia všetkým čo poznám, pri druhom už ani mne nerobili, normálne to prežijes nič strasne
@zuzubb007 mna nestrihli pri prvom, a to isiel tvarou hore a ruka pri hlave, mne povedali, ze cvicenim s epinom nebolo treba, cakali proste. Mala som tri stehy, skrabol ma zvonku tou rukou. Nemam ziadne nasledky, nemam ani viditelnu jazvu. Uz dnes preventivne nezvyknu strihat. Lebo to nemusi byt potrebne.
Nástrihu sa skôr vyvarujes pôrodom bez vyvolávacky, vhodnou pôrodnou polohou a riadenim sa podľa vlastného tela (že tlačis ako sa ti chce, nie ako chce personál).
Ide to aj bez anibalu, ktorý je podľa mňa sprostosť. 🙂
Mne lekárka odporučila v Nemecku cvičiť s Aniballom. A teraz keď sme sa presťahovali na Slovensko, tak som to spomenula lekárke, keďže čakáme druhé. Tak pri prvom som nemala žiadne poranenie. A tu lekárka mi doslova vynadala, že to nemám používať.. ja sa riadim toho čo ma naučili v Nemecku
@beronsche ja som mala vyvolavacku a nastrih nebol. Este mi niekto povedzte ako sa vyhnut vyvolavacke pri tlaku 160 a uz to bude uplne idealne. Lebo moje telo sa v tehu sprava ako teliatko 😀🙈🤷♀️ Poriadna zena urcite pekne porodi bez vsetkeho, moje telo sa v tehu nevie spravat ako ma
@kiki68 ok, oprava - vyhnúť sa vyvolacke, pre ktorú neexistuje zdravotná indikácia.
Toto sú faktory, ktoré zvyšujú riziko potreby nastrihu.
Ale to samozrejme neznamená, že sa to nástrihu rovná. Ani, že keď nič z toho nebude, nebude ani nástrih.
Je to veľmi individuálne, prípad od prípadu iné.
Rovnako ako neplatí, že používanie anibalu = pôrod bez nástrihu.
Inak, mne Anibal spôsobil iba to, že som mala väčšie obavy.
Prvý pôrod - dieťa cez 4kg, bez nástrihu a potrhania a bez anibalu. Poloha na všetkých štyroch, porod hlavičky predychavany, nech dieťa vykĺzne pomaly, keby vtedy riadne zatlačim, že dieťa "vystreli", porodne poranenie by bolo hrozne...
Druhe dieťa o kilo menšie, síce tiez bez nástrihu, ale pôrod subjektívne vnímaný ako o dost ťažší. Podľa mňa k tomu prispel aj fakt, že anibalom som požadované CM nenacvicila tak som mala obavy.🙂
@beronsche mne tie obavy prave vzal, mala som tazku depresiu v tehu a zvazovala som nasadenie AD, porod bol pre mna horor, ja som to nenavidela tam tie fotky babatiek na prsniku na ambulancii. A ked som zacala cvicit, tak mi doslo, ze to pojde. Ze pri tom nezomriem a nezohavim sa. Pre mna to bola velka pomoc psychicky vobec. Si predstav, ze ja uz pri volali na ambulanciu som revala hodinu v kute. Takze u mna skor neviem ako by to dopadlo, takto som isla pri porode podla seba a aj ked pri rizikovom porode musis byt v polosede, mas na sebe stale pasy cele hodiny, tak som to dala. Mozno si nemala dobre zrotovane dieta, druhe dieta je vraj horsie ulozene, nakolko ma viac miesta. Mne povedali teraz pri druhom, ze to neni take samozrejme ako zeny cakaju, lebo uz maju predstavu o tom ako to ma vyzerat
@kiki68. Jasné, ono je to individuálne. Je fajn, že ti to pomohlo!
Inak, kvôli liekom predpísaným v tehotenstve (ktoré som nakoniec nebrala), som tiez musela mať dieťa počas celého porodu monitorované pásmi. Dali na má speci obrovskú zinienku na zem, zbehli pre dlhší kábel a PA mi ten senzor občas poopravila, pridržala. V polosede som nemusela byť, bola som na kolenách, opierajúc sa na rukách...
Takže aj s pásmi to ide, ak je vôľa.
Jasne. Predala som svoj bez problémov
@beronsche tam je hrozne dôležité aká veľká bola hlava. Či vajíčko alebo guľatá.
Ja som síce nacvicila 30 cm ale dcéra mala guľatu hlavu 37cm čiže trhlina tam bola. Za 2 týždne bolo všetko OK. Pôrod som mohla tlačiť ako som len chcela ale 12 hodinové bolesti ma tak vycerpali že som nedokázala viac kľačať ani nič podobné. Pri druhej dcére som necvičila zranenie obdobne Za týždeň som nevedela, že som rodila. Druhú som podila ako ty. Deti 4,6 a 4,5kg pôrod trval od prasknutia 40 minút. Zaujímavé, že si mala druhý pôrod ťažší
Anibal možno prvorodičke dodá nádej že skončí bez poranení ale nie je to samotný anibal čo tomu pomôže, skôr prirodzená elasticita hrádze…ak si tam dole tuhá tak ťa detská hlavička potrhá tak či tak a nepomôže ani anibal, ani pôrod do vody ani nič…jednoducho je východ menší ako hlavička ktorá cezeň musí prejsť a tá si cestu spraví…ženy ktoré obišli bez poranení môžu ďakovať vlastnej pružnej vagíne, krčku a hrádzi a nie anibalu…tých pár mm čo sa dá nacvičiť je stále málo na hlavičku. A hlavne cvičiť tlačenie vo vysokom štádiu tehotenstva nie je úplne bezpečne lebo ti môže prasknúť plodová voda. Nástrih je lepši ako natrhnutie, pretože sa ľahšie šije a lepšie hojí…ale obojo je horor na ktory pomáha jedine epidural, mezocain a lieky od bolesti. A použitý keď vydezinfikujes tak by to malo byt oka…aspoň ušetríš…ale aj tak je to zbytočnosť…jedine psychicky že by ťa to trochu zocelilo.
@leushka1574 áno, zrejme lepsiu službu urobí masáž hrádze ako Anibal..
Hlavne tlačiť ako o dušu, keď sa prerezava hlavička môže byť práve to, čo potrhanie spôsobí, hradza povoľuje postupne.
@sono2 no, druhý pôrod a o kilo menšie dieťa.. ale zase, musím uznať, že pôrod bol bezproblémový, prirodzený so všetkým , čo k tomu patrí.. to, že bol náročnejší, bol skôr môj pocit z neho. 🙂
Používala som, budem opäť...
Myslím ze nad použitím anibalom nie je nič zlé...
Však vaginálne sono ani nesterilizuju po každom použití len daj nový kondóm....
Gynekol. nástroje zasa iba sterilizuju a používajú opakovane.
Ja by som si kupila aniball a vykaslala sa na odsavacku na mlieko 😀tu som ja napriklad v zivote nepouzila ani som ju nemala. Ale tiez som svoj predala, myslim, ze baba si kupovala novy balonik potom. Ale teda mna aniball zachranil, nemala som ani jeden steh a to som mala dlhy a tazky porod, kedy som uz na konci nevladala tlacit. Ale kedze som mala “naucenu” techniku z aniballu, islo mi to ovela lepsie a citila som sa istejsie.
Aniball som používala a bola som bez nástrihu. Tri krát. Deti od 2900 do 3990g.
Za mňa je to super vec. Naučíš sa ako tlačiť. To je hlavné. Aby si netlačia príliš rýchlo, ani pomaly, aby si vedela zapojiť správne svaly a kľudne pomedzi to dýchať.
Niektoré sú tu tak prudérne ako keby ani sex nemali (že pchať si tam niečo 😂). Hlavne na tej pôrodnej sále vidno rozdiel žien čo tam jačia o dušu alebo tlačia tak, že si to samé predlžujú (nevediac o tom) a tých, ktoré to majú nacvičené a sú v kľude, porodila do pár minút a ide ďalšia..
K použitému:
Keď sa používa s ochranou, tj s kondómom na povrchu a je sterilizovaný, tak tam problém byť nemôže. Ale kvôli pocitu by som si kúpila nový.
Plus pozor aby nebol starý čo sa týka veku plastu. Aj nepoužívajú môže mať cez 10 rokov a ten plast potom je taký tuhší (aj na balóniku ktorým sa nafukuje). Takže pozeraj na dátum výroby 🙂
@44janica44 presne. To ako kamarátka minule. No ja by som z bazáru nekúpila použité. A v hotely v com spis hovorím, nový matrac kúpia kvôli tebe obliečky a aj uteráky nie?
@leushka1574 Ved nacvicis tych 30cm cca, par dni pred porodom som dala tych 30cm, tie 4cm plus uz sa zmestili vplyvom hormonov. Tak u nas uprednostnuju nechat to prirodzene trhnut ako to drzia napnute.
@beronsche musis mat na to priestor, u mna sala bola velka ako kuchyna v panelaku, tam sa nedalo otocit V podstate, jedine do drepu ist. Nebola tam ani vana, ani toaleta. Iba stolicka a pod nou vedro. Teraz idem rodit inde, do mensieho mesta, kde teda sala vyzera oproti tomu kamrliku ako 3 izbovy byt 😂 Uz vidim ako skoncim na cisaraku ( zial realne hrozi) a ten luxus si neuzijem.
@lenkakravcova čítam všetky príspevky ešte raz a nevidím tu žiadne pruderne prispievatelky.. ale pobavilo ma, čo píšeš...
**
Keby som tusila, že ženy kupujú aj použitý Anibal, nebola by som ten môj vyhodila..
Ahoj. Neviem teda, ako si sa rozhodla. Ale ja som si Aniball kúpila a použila som ho asi tak dva krát. A aj to nie úplne podľa návodu. Mne to bolo nepríjemné a necítila som sa komfortne pri tom. Kupovala som ho v január 2024. Tak ak chceš, napíš mi správu ✌🏼

Neviem, ako je fakt, ze mozes dokupit aj iba novy balonik. Ak mas detsky sterilizator, tal to vzdy daj na par minut do toho sterilizatora vyfucane, teda prazdne. Potom kondom na to a mas istotu. My takto po kazdom pouziti vsetko taketo silikonove dezinfikujeme